Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gestoofde kip recepten (285) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gestoofde marokkaanse kip.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in stukjes, 1 dessertlepel zout, 1 ui, versnipperd, 2 teentjes knoflook, gehakt, 2 wortels, in plakjes, 2 stengels bleekselderij, in plakjes, stuk gemberwortel, fijngehakt, 1/2 theelepel paprikapoeder, 3/4 theelepel komijn, 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/4 theelepel kurkuma, 350 ml kipbouillon, 250 gr passata, 1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt, 1 courgette, in plakjes, 1 eetlepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

0,4 dl water - 450 gram ontbeende kip - 8 champignons uit blik - 90 gram spruitjes - 1 wortel - snufje zout en peper - snufje ve-tsin - 1 eetlepel maizena - 1 lepel water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht uit het zuiden van China

INGREDIENTEN

450 gram ontbeende kip, 8 champignons uit blik, 100 gram spruitjes (voorgekookt), 1 wortel (voorgekookt), zout, peper, 1 eetlepel ma?zena, aangemaakt met, 1 eetlepel koud water,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoofde kip, zo snel klaar en zo lekker

INGREDIENTEN

4 stuks kipfilet (plat gerold/geslagen in cellofaan)., 4 plakken ham (Serrano of Parma of Coburger)., 1 Grrote citoen, in de lengte in 8 schijfjes gesneden., 6 eetlepels boter/margarine., 2 eetlepels kappertjes (fijn gehakt)., Tijm, zout en peper uit de molen., , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker recept dat het lange wachten met lekkere geuren zeker qua smaak waarmaakt.

INGREDIENTEN

2 kippenbouten, 100 gram spekjes, 1 ui, 250 gram champignons, 1 paprika, 0,5 liter wat zoetere witte wijn, boter, 2 teentjes knoflook, 1/8 liter slagroom, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoofpannetje met kip en allerlei andere heerlijke zaken.

INGREDIENTEN

• 4 kippenpoten, • olijfolie, • 500 g tomaten, grote gehalveerd, • 1,5 l kippenbouillon, • 2 tenen knoflook, in plakjes, • 1 ui, gesnipperd, • 1 laurierblaadje, • 200 g krieltjes in de schil, gehalveerd, • 200 g ontpitte olijven, • 1 blik (Ă  400 g)kikkererwten, uitgelekt, • klein bosje peterselie, gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met dadels en pittige mandarijnensaus

INGREDIENTEN

12 kipdrumsticks, 1 snufje cayennepeper of chilipoeder, wat versgemalen zwarte peper en wat zout, 2 eetlepels scherpe paprikapoeder, 2 eetlepels zonnebloemolie, 12 pitloze, in blokjes gesneden dadels, 6 mandarijnen, 1 teentje knoflook, 1 fijngesneden ui, 100 gram in blokjes gesneden bleekselderij, 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten (zonder zaadjes), 1 eetlepel gehakte peterselie, ½ liter kippenbouillon, 200 gram gekookte rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept uit de keuken van Noorwegen

INGREDIENTEN

1 soepkip, ca. 1300 gr.3 eetl. boter3 eetl. bloemzout1 theel. versgemalen, witte peper2 theel. kerriepoedergeraspte schil van 1 sinaasappel2 dl. slagroom, 1 klein bosje, fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een warme stoofschotel van kip in bier: een echte klassieker!

INGREDIENTEN

1 scharrelkip in delen, zout en peper uit de molen, (olijf) olie om in te bakken, 2 uien in ringen, 2 teentjes knoflook in plakjes, 2 eetl. bloem, 5 dl Westmaller dubbel of ander bruin bier, 2½ dl kippenbouillon, 2½ dl room, 2 dunne preien, gewassen en in stukken van 4 cm, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 300 g jonge aardappelen geschild en gehalveerd

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 flinke ui, 150gr champignons, 3 kipfilets, 50gr boter, 1 eetlepel bloem, , voor saus:, 1/2 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel tomaten ketchup, 1 theelepel paprika poeder, 2 eetlepels soja saus, 1 eetlepel bruine bastard suiker, ca 200ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 kuikenbouten, citroensap, peper, zout, bloem, 5 dl. kippebouillon, 80 g. boter, 4 el. melk, 2 eierdooiers, 2 dl. slagroom, 5 el. bloem, kruidnagelpoeder, fijngehakte peterselie, fijngehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren.

INGREDIENTEN

VOOR DE CHIMICHURRY:, 2 rode uien (fijngesnipperd), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 flinke tomaten (in kleine blokjes), 2 groene Spaanse pepers (gesnipperd), 6 el peterselie (heel fijngesneden), 2,5 dl olijfolie, 1 dl witte wijnazijn, 1 el zout, 1 el zwarte peper, , 4 kipfilets (schoongemaakt en in reepjes), 2 el olijfolie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Argentijns
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Alleen de geur, doet je al watertanden.

INGREDIENTEN

500 gram kippendijbeen filet (blijft malser), 1 rode ui, 3 á 4 rode pepers, 3 vette tenen knoflook, 1 tl ketoembar, 1 tl trassi, 1 sereh stengel, 1 schijf laos, 1 schijf gember, blaadjes salam, zwarte peper, 1 tl 5 kruidenpoeder, 1 tl palm suiker, scheut zoete ketjap, scheut zoute ketjap, kippenbouillonblokje, zonnebloemolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip van 1 a 1,5 kg, in stukken gesneden, limoensap, 1/2 theelepel zout, 1 ui, gesnipperd, 1 tomaat, klein gesneden, 1 paprika, kleingesneden, 1 teentje knoflook, klein gesneden, 6 pruimen, 6 gevulde olijven, klein gesneden, 10 kappertjes, 4 eetlepels boter, snufje peper nootmuskaat, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2010
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepel(s) olie (olijf), 8 stuk(s) kippevleugels, OF, 8 stuk(s) kippeboutjes, 8 stuk(s) knoflook (geplet), 1 theelepel(s) bloem, 1 eetlepel(s) Cognac, 5 eetlepel(s) bouillon (kip), 3 eetlepel(s) peterselie, naar smaak zout, naar smaak peper, 10 stuk(s) saffraan (draadjes), EXTRA NODIG:, 1 stuk(s)|vijzel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-1998
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

* Frango na pucara *Een pucara is een aardewerken kookpot of kruik die men gebruikt voor het bereiden van kip en wild. De pucara wordt afgesloten en het gerecht wordt langzaam en heel voorzichtig gestoofd (volwassen wild en Portugese kippen hebben deze methode nodig om gaar te worden), zodat de smaken van de ingredienten en het vlees goed vermengd rakenTIP: Dit gerecht is ook zeer geschikt voor de Romertopf!

INGREDIENTEN

125 g gerookt spek (in vier plakken), 4 stukken kip, 12 gepelde sjalotjes, 4 tomaten in vieren, 1 rode paprika in reepjes, 3 geperste teentjes knoflook, 3 dl droge witte wijn, 2 el dijonmosterd, 4 el cognac, 4 el port (tawny of witte), peper, zout, handjevol fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 stuks kipfilets, 3 eetl. bloem, 1 snufje zout en versgemalen peper, 2 stuks rode uien, 4 eetl. olijfolie, 100 gram mager gerookt spek in blokjes, 1 theel. gedroogde rozemarijn eventueel vers of diepgevroren, 750 gram voorgekookte krieltjes, 2 glazen droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 sjalotten4 kipkarbonades1 eetl. Dijon mosterdzoutpeper40 gr. boter, 75 gr. gerookte spekreepjes1 teentje knoflook4 takjes tijm2 takjes dragon2, dl. droge witte wijn1 dl. slagroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Gezond en lekker!

INGREDIENTEN

1000-1500 g stukjes kip, dit kan vleugels zijn, kippenbout, karbonade (geen filet), 2 cm gember, fijn, 2 e rijstwijn of droge sherry, 2 e oestersaus, 2 rode pepers, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 4 lente-ui, dunne ringetjes (als plaatsvervanger, kan jij jonge prei gebruiken, 8 gedroogde Chinese paddenstoelen, geweekt, steeltjes verwijderd en in grove reepjes gesneden, 2 e lichte Chinese sojasaus, 1 e donder Chinese sojasaus, 1 t suiker, 1/2-1 t zout (afhangende van hoeveel lees jij gebruikt), olie voor bakken, lente-ui voor garnering

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2013
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Met de herfst weer in zicht bij deze dit zeer eenvoudige recept met kip.

INGREDIENTEN

- 1 appel, - 500 gram (wijn)zuurkool, - 2 eetlepels rozijnen, - 5 jeneverbessen, - peper en zout, - 50 gram boter, - 1 kip, - 2 laurierblaadjes, - 3 eetlepels slagroom, - 1 1/2 dl. witte wijn (bijv. Riesling)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit lekkere eenpansgerecht kunt u serveren met pasta of gekookte aardappelen.

INGREDIENTEN

!00 gr bakbacon, 1 in stukken gesneden kip, rode uien 3, knoflook, paprika\\\'s 2, 1 tl gedroogde oregeno

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr bakbacon, 3 el olijfolie, 1 kip, 3 rode uien, 2 geperste teentjes knoflook, 2 groene paprika`s, 1 tl gedroogde oregano, 3-4 dl kippenbouillon, 2 el peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 vleestomaat, 500 gr. kouseband of sperziebonen, 4 el. slaolie, 1 kip in 12 stukken gehakt, peper, 1 el. kruidenbouillonpoeder, 1 tl. massalapoeder, 1 kg. geschilde aardappelen, zout, 2 el. fijngehakte selderij of koriander.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een andere versie van `Coq au Vin` maar dan uit de Franse Elzas! Wist ik veel dat daar een apart recept voor was, maar ik kwam het tegen in een oud Duits blad, dan word je nieuwsgierig en ga je proeven. Ik moet zeggen dat het verrassend is. Erg lekker voor de mensen die van kip houden. Dus als je van kip houd ga het proeven want de smaaksensatie is geweldig. De hoeveelheid kip voor grote eters kun je misschien beter opvoeren tot 1,5 kilo als het om 4 personen gaat. Wij met z`n tweetjes eten ons hiermee (zoals onderstaand) volledig rond en is er ook nog iets over voor dag twee. Nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle stoofjes. Elke streek in Frankrijk heeft wel wat, z`n eigen recept of ding. Neem nou bijvoorbeeld Elzasser zuurkool dat is ook zoiets. Een enorme `bourgondische` schranspartij die ik er nog wel eens goed opzet als ik dat weer eens maak.

INGREDIENTEN

1,2 kg drumsticks (of kippendijen of kipkarbonades), 2 el olijfolie, 3 teentjes knoflook (fijn), 250 gr gerookte spekblokjes, 1 dikke prei (in fijne halve ringen), 3 blaadjes laurier, 250 gr oesterzwammen (paddenstoelen), 1 fles (750 ml) Riesling, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, Takje rozemarijn, Bosje dille gesnipperd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Frans
  •  60-120 min.

Hongarije

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van ca. 1250 gr, zout, peper, 50 gr boter, 50 gr in blokjes gesneden ontbijtspek, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika?s, 2 theelepels paprikapoeder, 2 in kleine stukjes gesneden tomaten, 1,5 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een favoriet van me; de gestoofde kool smaakt heel bijzonder door de komijn die erin zit

INGREDIENTEN

1 kleine witte kool; 2 uien; 500 g kipfilet; 100 g magere gerookte spekblokjes; 1 eetl. olie; 25 g boter; 2 eetl. komijnzaad; 2,5 dl kippenbouillon; zout; peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoofde drumsticks met een indonesisch tintje. De maaltijd vult goed, maar is toch heel licht verteerbaar.

INGREDIENTEN

- 5-6 drumsticks, - 3 flinke eetlepels kerriepoeder (voor kip), - 1-2 eetlepels gemberpoeder(voor kip), - Beetje suiker, - 2 teentjes knoflook, - 1 a 2 Bouillonblokken, - peper, zout, - +/- 600 ml water (voor Kip), - +/- 500 ml water (voor Boontjes), - 150 ml Ketjap (of naar eigen inzicht), , - 400 g Sperzieboontjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de kip: -1 pond kip - 1 ui - 1 theelepel sambal - 2 teentjes knoflook - 1 eetlepel citroensap - 2 eetleppels zoete ketjap - 1 eetleppel olie - 2 dl. water - zout., voor de boontjes : 750 gr boontjes - 2 eetlepels boter - 1 tomaat - 1 ui - 1 bouillonblokje - zout en peper, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip van ?1? kg,in 6-8 stukken,zout,peper,3 el olijfolie,3 sjalotjes,fijngesneden,750g rijpe tomaten,ontveld,in stukken,150g zwarte ontpitte olijven,gehalveerd,1 tl gedroogde marjolein,3 dl sterke kippebouillon(van tablet),1-2 el fijngesneden verse marjolein.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit heerlijk geurige kipgerecht wordt op West-Sumatra geserveerd bij een bruiloft, samen met de gele kleefrijst of nasi lamak. De bruid biedt dit haar a.s. schoonouders aan.

INGREDIENTEN

Voor de kruidenbrij:, 5 sjalotjes, grofgesneden, 3 teentjes knoflook, grofgesneden, 1 schijfje jahe van ca. 3 cm, geschild, fijngesneden, 1 schijfje kunyit van ca. 3 cm, geschild, fijngesneden, zout,, voor het gerecht:, 1 kg kip, 1 stengel sereh, 1 daun kunyit, santen (van 1 kokosnoot en 5 dl water), 3 daun salam, 3 daun jeruk,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kip van 1,5 kilo in 8 stukken, 4 el. sojasaus, 2 koppen gepelde kastanjes, 1 in vieren gesneden ui, 2 koppen water, 1 el. suiker, 1 tl. zout, 2 el. sherry, 0,5 kop olie, 1 mesp. gember, 1 uitgeperst teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kip van ca. 1 1/2 kg, in 6-8 stukken, zout, peper, 2 el olijfolie, 50 g parmaham, in reepjes, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 sjalotjes, fijngesneden, 6 gedroogde tomaten, in dunne reepjes, 100 g zwarte olijven, ontpit en in plakjes, 4-5 dl kippenbouillon, zout, peper, 2-3 el grof gesneden basilicum-

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Om vooroordelen te vermijden: laat Uw gasten eerst proeven en verklap pas dan Uw Cola geheim!!!!Ze zullen aangenaam verrast zijn!!!

INGREDIENTEN

-2 panklare kippen, -4 middelgrote uien (dikke ringen), -4 tenen knoflook (uit de pers), -2 th lepels gemberpoeder, -1 glaasje Jack Daniels (Amerikaanse whisky), -1 liter Coca Cola (geen light!!!)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip op zn Provençaals met tomaten,olijven en marjolein.

INGREDIENTEN

1 kip van ongeveer 1 kg. in 6-8 stukken, z. en p. 3 el olijfolie, 3 sjalotjes, fijngesneden, 750 gr. tomaten,ontveld,in stukken, 150gr. zwarte ontpitte olijven,gehalveerd, 1 tl. gedr. marjolein, 3 dl sterke kippenb. van tablet, 1-2 fijngesn. verse marjolein.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kip van ca. 1250 gram, 5 dl water, 1 ui ( gesnipperd), 2 takjes peterselie, 5 geplette zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, zout, 35 gram boter, 1 eetlepel kerrie, 35 gram bloem, ? dl koffieroom, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 Kippenbouten, 2 eetlepel Paprikapoeder, 25 gram Boter, 4 eetlepel Olijfolie, 2 Zoete Uien, 2 teentje Knoflook, 2 Rode paprika, 4 Tomaat, 4 takjes Peterselie, 100 ml Yoghurt - volle, Witte wijn, Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik kwam dit recept tegen op internet en heb het wat naar onze smaak aangepast, nu heb ik er weer een goed en smakelijk recept bij. Het smaak net zoals bij de Chinees op de hoek maar dan veel lekkerder echt de moeite waard. Heb je nog een restje over dat smaak ook goed uit het vuistje of 's avonds bij de tv. Dus smullen maar!

INGREDIENTEN

Kippenvleugels of Drumsticks, , 6 Kippenvleugels of 6 Drumsticks, Kruidenzout & Pepert, 'n beetje Kippenkruiden, Paprika-, Gember-, Kurkuma-, Kerriepoeder, 1 Ă  2 eetlepels Arachideolie (blijven de kruiden beter plakken), , , Pikante Saus, , 1 klontje Boter, 2 Ă  3 eetlepels Arachideolie, 4 flinke tenen Knoflook, klein gesneden, 1 stukjes Gember, klein gesneden, 1 verse rode Pepertjes, klein gesneden, 1 middel grote Ui, klein gesneden, 1 blik ontvelde Tomaten of 2 flinke verse ontvelde Tomaten, in kleine stukjes, 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 eetlepel Ketjap Asin, 1/8 hoekje Trassie, 2 dl Bouillon, 1 Kippenbouillonblokje of Kant en Klare, 100 ml Kokosmelk, 'n handje verse Koreander, klein gesneden, 2 Ă  3 eetlepels Bloem, om te binden als je het wat dikker wilt

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een licht naar het midden-oosten neigende iets zoete kipstoofpot. Gebaseerd op een recept uit een tijdschrift.

INGREDIENTEN

1 kip van ongeveer 1200 gr.,of 4 kippenpoten; 10-15 stuks gedroogde (evt gewelde) abrikozen; 1 ui; 1-2 teentjes knoflook; 4-6 ontvelde tomaten of 1 blik gepelde tomaten; citroensap naar smaak; 1 theelepel gemberpoeder; 1 theelepel komijnpoeder; 2-3 theelepels korianderpoeder; mespuntje kruidnagel; 2 mespuntjes kaneel; olie om in te braden; zout en peper naar smaak; water om evt. het stoofniveau in de pan aan te vullen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels zonnebloemolie, 25 gram boter, 1? kilogram ontvelde panklare kip (stukken), 12 zilveruitjes, 400 gram tomaten (blik), 1 gekneusde teentje knoflook, 1 groene paprika in reepjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, ? theelepel gedroogde basilicum, 1 theelepel zout, peper, 1? deciliter rode wijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chinees kippegerecht, zeker proberen

INGREDIENTEN

1 kip van 1 kg, 2 eetlepels lichte sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry, 2 eetlepels citroensap, 2,5 dl aardnotenolie, 1 citroen in plakjes., , Voor de saus: 5 dl kippebouillon of water, 3 sla-uitjes, 6 schijfjes geraspte gemberwortel, 1 eetlepel tomatensaus, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-04-1999
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top