1.346 gerookte zalm dille recepten

  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr pasta naar keuze, 400 gr gerookte zalm, 3 el fijngehakte, verse dille, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 250 ml (kook)room, 100 ml witte wijn of citroensap, extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper, , Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met wit of volkorenbrood naar keuze

INGREDIENTEN

- verse roomkaas (mag ook met kruiden zijn van het ype Boursin), - gerookte zalm, - verse dille

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Soufflé maken is leuker dan je denkt. Als je nauwkeurig werkt lukt deze beslist. De smaak van de zalm, citroen en dille komen allemaal prima tot hun recht. als hoofdgerecht voor 2 persoen, als voorgerecht voor 4.

INGREDIENTEN

65 gram roomboter 50 gram bloem 3 dl melk 4 el volle crème fraiche 3 el gehakte verse dille de geraspte schil van een biologische citroen 4 eieren, gesplitst 100 gram gerookte zalm in stukjes zout en peper uit de molen wat boter en bloem om de vorm te bewerken

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2011
  •  
  •  30-60 min.

Dit is en soort ommelet met lekker vulling

INGREDIENTEN

10 eireren,1 eetlepel olijfolie,1 ui,350 gr gerookte zalm in stukjes,3 eetlepels dille, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400g gerookte zalm, 1 bosje dille, 2 eetlepels zachte mosterd, 1 eetlepel suiker, 200g sperzieboontjes, 1 venkelknol, olie en azijn, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Nn, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g C1000 pasta (bijv. Fusilli), zak à 500 g, zout, 1 pakje verse roomkaas met knoflook à 80 g, (versgemalen) peper, 1 schaaltje C1000 verse dille, fijngesneden, 200 g gerookte zalm,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze vischotel kan niet mislukken, staat binnen 10 minuten in de oven en heeft behalve een stukje brood eigenlijk niets meer nodig. Het recept als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten.

INGREDIENTEN

250 gr. zalmsnippers (oa. AH), 350 gr. visfilet (bv. kabeljauw) vers of diepvries, verse dille, basilicum, 1 grote pot creme fraiche, voorgekookte krieltjes, 1 courgette, 1 winterwortel of een aantal worteltjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 3 tomaten, witte wijn, peper en zout, geraspte kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

500 gedroogde pasta (bijvoorbeeld linten) 60 gr boter 1 2 tl wodka 125 gr zure room zout en zwarte peper 200 gr gerookte zalm in repen 1 el dille toefjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

U kunt aardappelen in de schil frituren, maar als u ze bestrijkt met olijfolie en boter en dan in de oven bakt, krijgen ze dezelfde volle smaak en zijn ze even knapperig. Dien ze op met een vulling van kruidige kwark, gerookte zalm en dille, dan is het een bijzonder en voedzaam borrelhapje of voorgerecht

INGREDIENTEN

8 vastkokende aardappelen à circa 200 g, 2 el olijfolie, extra vergine, 20 g boter, 125 g gerookte zalm, 1 el citroensap, 150 g kwark, 1 el kappertjes, uitgelekt en fijngehakt, 2 el fijngehakte verse dille, zout en peper, wat kleine takjes dille om te garneren,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een snelle, luxueuze en overheerlijke pasta, die tegenwoordig erg populair is in Italie

INGREDIENTEN

-6 lente uitjes (in dunne ringetjes gesneden), -50 g boter, -6 eetlepels droge witte wijn, -450 ml dikke room, -versgeraspte nootmuskaat, -225 g gerookte zalm, -2 eetlepels fijngehakte dille, -citroensap, -450 g farfalle (pastastrikjes, kant en klaar te koop), -zout en versgemalen zwarte peper, -takjes verse dille (garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rechts onder

INGREDIENTEN

4 sneetjes licht roggebrood - 200 gram gerookte zalm in dunne plakken - 2 theelepels zure room - 4 theelepels vers gehakte dille -Voor garnering : verse takjes dille - 4 schijfjes citroen - Voor peterselieboter : 50 gram ongezouten zachte boter - 2 eetlepels vers gehakte peterselie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr pasta naar keuze, 400 gr gerookte zalm, 3 el fijngehakte, verse dille, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 250 ml (kook)room, 100 ml witte wijn of citroensap, extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper, , Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk snel soepje. Te maken met of zonder zalm (voor de vegetariers)

INGREDIENTEN

- 1,5 el. vloeibare margarine, - 1 ui of 3 kleine sjalotjes, - 2 a 3 tenen knoflook, - 2 el. bloem, - 800 ml Groentebouillon (blokje), - 125 ml (soja) kookroom, - 1 flinke el. grove mosterd, - 2 tl verse dille, - zeezout uit molen, - peper uit molen, - heel klein snufje nootmuskaat, - een paar snippers gerookte zalm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? citroen, schoongeboend, 100 g zalmsnippers, ? dl slagroom, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte dille, takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk snel soepje. Te maken met of zonder zalm (voor de vegetariers)

INGREDIENTEN

- 1,5 el. vloeibare margarine, - 1 ui of 3 kleine sjalotjes, - 2 a 3 tenen knoflook, - 2 el. bloem, - 800 ml Groentebouillon (blokje), - 125 ml (soja) kookroom, - 1 flinke el. grove mosterd, - 2 tl verse dille, - zeezout uit molen, - peper uit molen, - heel klein snufje nootmuskaat, - een paar snippers gerookte zalm,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr vastkokende aardappels, zout, 3/4 dl slagroom of 125 ml creme fraiche, 3 el mayonaise, 3 el fijngesneden dille, versgemalen peper, 2 lente-uien in ringen, 100 gr gerookte zalmfilet, in stukjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2009
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk voorgerecht
van zalm, dille en zure room

INGREDIENTEN

1 ons gerookte zalm, half bekertje zure room, kwart gesneden ui, 1 vastkokende aardappel, 1/2 bosje dille (eventueel uit diepvries), eventueel beetje ongeklopte slagroom, snufje peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-1998
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 plakken diepvries bladerdeeg, 300 g. gerookte zalm in dunne reepjes, 300 g. sourcream, 2 eieren, 2 el gehakte verse dille, versgemalen peper, zout, , Voor de garnering:, , 4 citroenpartjes, wat slablaadjes, takjes dille

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalm met dille en zure room

INGREDIENTEN

150 gram gerookte zalm, Half bekertje zure room of creme fraiche, 1 dl ongezoete, geklopte slagroom, Kwart ui, dille en 2 harde aardappels., 2 harde aardappels, peper en zout, bosje dille

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een zeer simpele maar heerlijke Italiaanse Pasta met een romige saus, gerookte zalm en verse dille! Deze doet het bij "eters" altijd goed!

INGREDIENTEN

200 gram tagliatelli (de verse bij de AH is erg lekker), boter, 100 gram gerookte zalm, verse dille, 1 pakje Room Culinair, 2 rode uien, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een waanzinnig leuk en lekker borrelhapje!!

INGREDIENTEN

VOOR DE BLINI`S, 75 GR BOEKWETIMEEL, 35 GR BLOEM, 1 ½ TL BAKPOEDER, 1 EI, LOSGEKLOPT, 180 ML KARNELMELK, 30 GR BOTER GESMOLTEN, , 60 gr zure room, 1 tl fijngehakte verse dillen, 1 eetl. Rode ui, fijngesni[erd, 1 tl fijngeraspte citroenschi;l, ¼ tl vers gemalen zwarte peper, 1 el uitgelekte kappertjes, kleingesneden, 100 gr gerookte zalm, grof gesneden, 16 kleine takjes verse dillen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

Lekker om is gauw klaar te zijn, dus snel op tafel.

INGREDIENTEN

350 gr farfalle of fusilli pasta 2 eieren 200 gr gerookte zalm, in reepjes gesneden 1 el versgehakte dikke 3 el zure room 2 el citroensap half tl zout vierde tl versgemalen zwarte peper 1 el fijngehakte verse peterselie, ter garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2006
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram bloem200 ml. melk1 eibeetje zoutklontje boter, Voor de vulling., 200 ml creme fraichegerookte zalmverse dille2 kleine trostomatenzalmeitjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gemakkelijk en op voorhand te bereiden
Echt iets voor de feestdagen

INGREDIENTEN

4 sneetjes gerookte zalm, 10 cl vloeibare room, 1 potje zalmeitjes, 1 tuiltje dille, 1 citroen, 2 rijpe tomaten, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-12-2007
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

* uit het kookboek "De Zomerse Keuken"? van Berthe Meijer.

INGREDIENTEN

100 g schelpjespasta (of elleboogjesmacaroni), 1/2 komkommer, 1 eetl verse, fijngehakte dille en wat extra takjes dille voor garnering, 100 g gerookte zalmsnippers (goede kwaliteit!), 2 lente-uitjes, 1 doosje alfalfa,, Voor de vinaigrette:, 1 eetl grove mosterd, 1 theel bruine suiker, 1 eetl citroensap, 2 eetl zonnebloemolie, peper en zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  •  
  •  20-30 min.

Heelllllll lekker ,vlug klaar ,en eens heel wat anders. :-)

INGREDIENTEN

8 nieuwe aardappeltjes, 1 doosje room, hallomi kaas '' pitta'', zalm, hoeveelheid naar eigen keuze, olijfolie, verse dille,groene verse peperbollen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is echt een van mijn belangrijkste voorgerechten die ik regelmatig maak maar nog nooit op smul heb gezet. Met dit recept (niet te moeilijk) verwen ik echt mezelf en onze vrienden

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalmfilet 4 eieren ca. 40 gr pijnboompitten 2 el creme fraiche zout en peper 2 el verse geknipte bieslooktakje dille garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit zijn echt geweldige hapjes. Niet alleen lekker, maar ook helemaal niet moeilijk te maken. Heerlijk bij de buis of met familie en buffet. Het lijkt allemaal moeilijker dan het in werkelijkheid is. Proef en je bent verkocht! Jouw gasten zijn allemaal verbaasd. Neem geen gerookte zalm uit de super, die is waterig en zit weinig smaak aan, maar haal het bij een visspecialist. Dit komt de kwaliteit van je hapjes alleen maar ten goede.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (diepvries), 200 gr gerookte zalm, 100 gr roomkaas, Half bosje verse dille, 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2014
  • Vis
  •  20-30 min.

Eenvoudig en lekker recept, vooral te gebruiken voor de slanke lijn.

INGREDIENTEN

150 gram lente-uitjes, 1 theelepel olijfolie, 50 gram gerookte zalm, 1 theelepel creme fraiche, zout en peper, 50 gram gekookte lintpasta, 1 theelepel gehakte dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zakje KNORR Finesse Vis-Dillesaus, - 1 teentje knoflook, - 40 gram boter, - 400 gram risottorijst, - 900 ml Knorr tablet visbouillon, - 300 gram verse zalmfilet, - 100 ml room, - 100 gram gerookte zalm, - 2 eetlepels verse dille, - 1 citroen, , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 zakje KNORR Finesse Vis-Dillesaus, - 1 teentje knoflook, - 40 gram boter, - 400 gram risottorijst, - 900 ml Knorr tablet visbouillon, - 300 gram verse zalmfilet, - 100 ml room, - 100 gram gerookte zalm, - 2 eetlepels verse dille, - 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Komkommersoep is verrukkelijk. Je kunt komkommersoep koud eten, maar deze keer hebben we de soep warm gegeten.
Door toevoeging van de geraspte mierikswortel kreeg de soep een lekker pittig smaakje. Zalm en komkommer zijn een super duo.
Echt een heerlijk diner-soepje.

INGREDIENTEN

1 flinke komkommer, 1 sjalotje, 1 eetlepel zonnebloemolie, kippenbouillon (kan van blokje), 150 gram goede gerookte zalm (of meer naar smaak), 1/2 eetlepel geraspte mierikswortel (uit potje, verse mierikswortel is sterker dus opletten met de hoeveelheid), peper, 2 eetlepels fijn gehakte dille (eventueel gedroogde dille)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2014
  • Duits
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 plakken diepvries bladerdeeg, 300 g. gerookte zalm in dunne reepjes, 300 g. sour cream, 2 eieren, 2 eetlepels gehakte verse dille, versgemalen peper en zout, 4 ronde taartvormpjes 10 cm doorsnede, Voor de garnering:, 4 citroenpartjes, wat slablaadjes en takjes dille,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lepelhapje voor bij het aperitief. Ideaal vooraf klaar te maken voor bv. receptie of kerstmis, ...

INGREDIENTEN

200 g verse zalm, 50 g gerookte zalm, 1 bokaaltje donkerkleurige viseitjes (zwart), Voor marinade:, 2 koffielepels korrelmosterd, 1 koffielepel suiker, 1 eetlepel wijnazijn, 1 citroen, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel tomatenketchup, peper en zout, paprikapoeder, dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Echt deze eenvoudige pasta Al Salmono is super lekker. Er was niet veel meer, morgen weer flink shoppen, dus maak je dit met de dingen die je nog hebt liggen. Nou dit was dus supersmullen! Dit lekkere pastagerechtje staat met 10 minuten dampend op tafel. Dit wordt in Italie ook regelmatig gegeten. In de Dolomieten (Sud-Tirol) kun je dit in restaurants krijgen.

INGREDIENTEN

250 gr pasta naar keuze, wij hadden farfalle, 200 gr gerookte zalmsnippers (van de visboer), 2 el dijon mosterd, 200 ml slagroom, n bekertje, 1.5 el honing, half bosje verse dille, zeezout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 1 eetlepel citroensap, ? 2 eetlepels droge witte wijn, ? 3 theelepels vloeibare honing, ? 3 eetlepels creme fraiche, ? 1 zakje verse dille (15 g), ? 1 bosje bosuitjes, ? 200 g gerookte zalmfilet, ? zout, zwarte peper, ? 2 eetlepels olie, ? 1 eetlepel azijn, ? ? kleine komkommer, ? 8 sneetjes witbrood, ? 1 eetlepel rode imitatiekaviaar, ? deegroller, broodrooster, rond steekvormpje, ca 6 cm, , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ontzettend lekker hoofdgerecht, niet zwaar dus ook geschikt als je een beetje op moet letten.

INGREDIENTEN

2 rode uien in dunne ringen 6 champignons in plakjes 1 geperste teen knoflook 200 gram deelblokjes spinazie 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) 1 tl gedroogde dille 3 eieren 200 gram gerookte zalm 1 el olijfolie peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g aardappels, 4 el olijfolie, 1.5 el balsamicoazijn, 1 el fijngehakte dille, zout en peper, 1 el mascarpone, 150 g gerookte makreelfilets

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere snelle pastamaaltijd met zalm, courgette en een room/dille saus

INGREDIENTEN

Tagliattelle voor 2 personen, 250 gram gerookte zalmsnippers, 1 flinke courgette, pakje dille (die handige diepvries pakjes bij AH), 1/2 pakje kruidenroomkaas, 1/8 creme fraiche, scheutje witte wijn, olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies