446 gerookte makreel recepten

  • Eigen recept

Zeer geschikt als Amuse

INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Gerookte makreel en robijnrode bieten vormen een verleidelijke combinatie, en dankzij de cannellinibonen en gemengde slablaadjes levert deze heerlijke salade met zijn friszure dressing van limoen en mierikswortel ook nog extra voedingsvezels en vitaminen.
512 kcal

INGREDIENTEN

* 200 g magere kwark, * geraspte schil en sap van 1 limoen, * 2 theel. mierikswortel (uit potje of tube), of naar smaak, * ¼ komkommer, in kleine blokjes, * 340 g gerookte makreelfilets, zonder vel, in stukjes getrokken, * 800 g cannellinibonen (of kikkererwten)uit blik, uitgelekt en afgespoeld, * 100 g gemengde slablaadjes (bijvoorbeeld rucola, bietenblaadjes, jonge spinazie of veldsla), * 1 rode ui, in dunne ringen, * 1 eetl. olijfolie, * 400 g gare bieten, geschild, in kleine blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek Lekker en gezond koken met Mathijs van Mathijs Vrieze. Voor slechts € 18,95 kun je hem bestellen in de webshop op www.mathijsvrieze.nl.

INGREDIENTEN

• 4 eieren, • 50 ml magere melk, • 4 bosuitjes, • 250 gram makreelfilet naturel, • 150 gram taugé, • 1 eetl. verse dille, • 1 eetl. olijfolie, • snufje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

EEN VOORGERECHT OM VAN TE SMULLEN.

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel (zonder graat), 2 lente-uitjes, 3 eetlepels bieslook, 1 fijngesneden sjalotje, 1 reuze tomaat, 1 klein augurkje, 2 x 2 eetlepels zure room, 1/2 schepje suiker, versgemalen peper en zout, slablaadjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Links boven

INGREDIENTEN

4 sneetjes donker roggebrood - 4 theelepels mierikswortelsaus - 200 gerookte makreelfilets - Voor garnering : 1 ontvelde tomaat in stukjes gesneden - 1 augurk in stukjes gesneden - 1 eetlepel zeer fijngesneden ui

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een op thee gerookte vis uit het het oosten van China

INGREDIENTEN

750 gram verse makreel (ongerookt), 60 gram zwarte Chinese thee (het droge blad), 12 eetlepel suiker, Marinade: , 1 eetlepel droge sherry, 1 theelepel zout, 3 theelepels suiker, 12 eetlepel fijngesneden lente-ui, 1 eetlepel vers geraspte gemberwortel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade met gerookte makreel

INGREDIENTEN

85 gram gerookte makreel (de helft van een pak), 100 gram haricots verts, 1 rode paprika, 1 bakje cherrytomaten, Enkele olijven in schijfjes, Olijfolie, Balsamico azijn, mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2009
  •  …
  •  0-10 min.

Heel makkelijk en o zo lekker om zelf je makreel te roken. In het recept worden de vissen op het rooster gelegd. Zelf prikken we - als de makrelen echt vers zijn - gewoon een haakje door de bek en hangen ze aan het rooster in de rookoven.

INGREDIENTEN

2 schoongemaakte verse makrelen, olie, (zee)zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 boterham, Boter, 1 blaadje sla -, gerookte makreel -, rode paprika in stukjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Info: Slank op je sloffen

INGREDIENTEN

1 grote gerookte makreel, ontveld en in stukjes gesneden, 1 klein blikje rode kidneybonen, uitgelekt, 1 kleine ui, fijngesneden, citroensap, vers gemalen peper, 4 bladeren witlof,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- 1 grote gerookte makreel, - 4-5dl melk, - 40gr boter, - 3 grote preien, in dunne ringen gesneden, - zout,peper, - 3 grote eieren, - 250ml creme fraiche, - 74 gr Gruyere (kan ook parmesaan), - 1-2 grof gesneden dille (kan ook gedroogde dille zijn), -1 eierdooier, - 1 pakje diepries bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg aardappelen vastkokend, geschild en in blokjes van 2 cm, 1 bekertje zure room à 125 ml, 4-5 el mayonaise, 2 el verse dille, fijngehakt, peper, zout, 1 gerookte makreel, 1 zak veldsla à 75 g (C1000)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit kan als Amuse maar uiteraard ook als voorgerecht of bij een sushi maaltijd


recept iets aangepast naar eigen smaak

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel of 150 gr makreelfilet,, 300 gram sushi rijst voor ongeveer 20 balletjes,, 1 tl wasibi,, Mayonaise,, Sla voor de garneering,, Soja saus

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Japans Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 rode pepers, kleingesneden, olijfolie, 1 ui, kleingesneden, 2 teentjes knoflook, kleingesneden, 1 blikje tomatenpuree (40 g), 300 g volkorenspaghetti, 400 g gerookte makreel, in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-2009
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram (koelverse) doperwten, 1 eetlepel crème fraîche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2012
  •  …
  •  10-20 min.

Een snel en makkelijk pastagerecht

INGREDIENTEN

150 gr.pasta, 1 citroen, 1 flinke prei, 4 eetl. olijfolie, 2 eetl. verse dragon, 2 eetl. verse rozemarijn, 1 eetl. suiker, 400 gr. gerookte makreel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2011
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

In deze frisse salade is de smaak van de gerookte makreel duidelijk te proeven. De oosterse dressing en heel zacht en subtiel van smaak.

INGREDIENTEN

75 gram katenspek, ? el boter, 1 krop romeinse sla, 100 gram rucola of waterkers, 2 tomaten, 250 gram gerookte makreel, 2 el Japanse sojasaus, 2 el balsamicoazijn, 1 teentje geperste knoflook, 3 el gembersiroop, 3 el fijngesneden bieslook, 6 el olijfolie, z p

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een lekkere binnenkomer

INGREDIENTEN

50 gram ( koelverse ) doperwten, 1 eetlepel creme fraiche, 5 blaadjes munt, 50 gram gerookte makreel, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een eenvoudige, goedkope en erg lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

250 gram conchiglie, 1 grote gerookte makreel, gefileerd en in kleine stukjes geplukt, 1 prei, in dunne ringen gesneden, 1 courgette, in stukjes gesneden, een handvol verse Italiaanse keukenkruiden, fijngehakt, een half pak gezeefde tomaten, 2 eieren, een flinke scheut room culinair, 100 gram gruy?re, geraspt, zout&peper, een mespunt cayennepeper, een el citroensap, vloeibare margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2006
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 blik tomaten, 1 teen knoflook, 1 ui, 1/2 eetl gedroogde oregano, 200gr penne, 200gr grookte makreel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  •  …
  •  10-20 min.

Een zalig voorafje

INGREDIENTEN

1gerookte makreel,2 lente uitjes,3 eetl bieslook,1 sjalotje,1 reuze tomaat,klein augurkje,4 eetl zure room,wat sla blaadjes,1/2 schepje suiker, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Gerookte makreel (ontdaan van graten),ui, knoflook, sambal, gula jawa (1 eetlepel geraspt), ketcap, ketoembar, gember, laos, doan salam.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

. (4pers.)Dit voorgerecht kan ook als aperitiefhapje worden geserveerd vb. in een borrelglaasje.

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 200 gr vette plattekaas, 2 el slagroom, 1 rode paprika, 2 sjalotten, bieslook, pezo, paprikapoeder, sap van ? citroen, gemengde sla, raketsla (rucola), kersttomaatjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Het originele recept makkelijker aangepast.

Is een heel simpel, maar zeer smakelijke amuse
de hoeveelheden hangen af van de hoeveelheid amuses

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 2 gekookte bietjes, Griekse Yoghurt, Pistache noten, Creme Fraiche, Fond van Visbouillon, zout en peper, Hazelnoot olie, Cayenne peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2013
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke en gezonde maaltijd soep die lekker vult.
Makkelijk en snel klaar te maken.

INGREDIENTEN

750 g aardappelblokjes, 1 pot kippenfond, 1 dikke prei in ringen, 1 dl melk, 1 kneep mosterd, 2 el bieslook, 1 blikje gerookte makreel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gr krieltjes, 1,5 el olijfolie extra vergine, 75 a 100 gr gerookte makreel, 1 lente-uitje, olijfolie, 2 tl citroensap, mespunt grove mosterd, o,5 tl vloeibare honing, zout, peper, 50 gr waterkers, ev. plukje tuinkers ter garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2011
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram gerookte makreel, 1 lente-uitje, 1 teentje knoflook, 1 kleine rode peper, 1 tomaat, 4 eieren, 25 gram boter, bieslook, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Per persoon 435 kcal

INGREDIENTEN

1/2 gerookte makreel, 2 eetl sesamzaad, 1/2 paksoi of chinese kool, 1/4 krop ijsbergsla, 1 rode ui, 200 gr tauge, 2 eetl sojaolie, 5 eetl lichte sojasaus., zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een heerlijke combinatie van de joghurt met deze gerookte vis, samen een smakelijke mousse voor bv. op toast, stok- en Ciabatta brood.

INGREDIENTEN

Een grote verse gerookte makreel, 1 bak griekse- of turkse joghurt, citroensap, zeezout en gemalen peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vers gerookte makreel in een saus met rode peper en Italiaanse kruiden

INGREDIENTEN

1 gerookte makreel, 1 blikje tomatenpuree, 1 rode peper, 1 knoflookteentje, olijf olie, 1 theelepel Italiaanse kruiden, water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 gerookte makreel, 2 eetlepels sesamzaad, 1/2 paksoi, 1/4 krop ijsbergsla, 1 rode ui, 200 g tauge, 2 eetlepels sojaolie, 5 eetlepels lichte sojasaus(Amoy), zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 gerookte makreel of 2 lichtgerookte makreelfilets, 3 stengels bleekselderij, 3 gedroogde tomaatjes op olie, sap van 1 citroen, 1 dl visbouillon (van een tablet), 125 ml slagroom, 2 takjes verse tijm (of gedroogd), zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een voedzame maaltijdsalade met de smaak van de zilte zee.

INGREDIENTEN

250 gram langkorrelrijst, zout, peper, 5-6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kippenbouillon, 1-2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels citroensap, 400 gram gedopte verse tuinbonen ( of diepvries ), 1 gerookte of gestoomde makreel, graten en vel verwijderd, in stukjes, 250-300 gram lamsoren.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een voedzame maaltijdsalade met de smaak van de zilte zee.

INGREDIENTEN

* 250 gram langkorrelrijst * zout en peper * 5-6 el olijfolie * 2 el kippenbouillon * 1-2 el grove mosterd * 2 el citroensap * 400 gram gedopte verse tuinbonen (of diepvries) * 1 gerookte of gestoomde makreel, graten en vel verwijderd, in stukjes * 250-300 gram lamsoren

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk voorgerechtje, amuse, borrelhapje of bij de lunch.

INGREDIENTEN

4 gerookte makreelfilets zonder huid, 225 gr roomkaas, 2 teentjes knoflook fijngehakt, Sap van 1 citroen, 2 el verse kervel, peterselie en bieslook gehakt, 1 el worcestersaus, Zout, Cayennepeper, Paar sprieten bieslook voor de garnering

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2012
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 makreel (gerookte), 4 trostomaatjes, 1 avocado, 0,5 teentje knoflook, sap van 1/2 citroen, scheutje olijfolie extra vergine, snufje peper, snufje zout, 3 stronkjes witlof, bearnaise vissaus (pot)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een heerlijke smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

1 ons gerookte makreel, 2 ansjovisfilets, 2 el creme fraiche, 2 el sherry, 1 teentje knoflook, geperst, zout, peper, een mespunt cayennepeper, een mespunt kerriepoeder, een mespunt ketoembar, een mespunt kurkuma, rasp van een halve sinaasappel, een halve stengel bleekselderij, een bosuitje, klein stukje tomaat, klein stukje rode paprika, 1 el kappertjes, wat gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2006
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerechtje of als onderdeel van een tapasbuffet.

INGREDIENTEN

- mooie bladeren witflof, bedruppeld met citroensap, - gerookte makreelfilet, - avocado, - in de oven geroosterde kerstomaatjes, * Dressing van olijfolie, citroensap, honing, peper&zout.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gr. vetstof, 75gr. bloem, 4a5dl. visbouillon, 1/2dl. witte wijn, 1 visbouillonblokje, 150gr. gerookte makreel, 1 1/2dl. room, 100gr. garnalen,4 eetlepels fijn gehakte bieslook, kerriepoeder, Voor het pocheren:1 1/2dl.witte wijn, 1 visbouillonblokje en 6 tongrolletjes met zalm.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ontzettende lekkere Noorse soep !

INGREDIENTEN

500 g doperwten, 200 g gerookte Noorse makreel, in stukjes, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij, in stukken, 1 kleine wortel, in stukjes, 2 el boter, 1 tl kerrie, 500 ml. kippenbouillon, 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes, 250 ml. room, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2008
  •  …
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies