Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle recepten voor voorgerechten op Smulweb.nl

Het voorgerecht pas je aan op het hoofdgerecht. De lekkerste, meest verrassende, authentieke en bijzondere voorgerechten vind je op Smulweb.nl! Zoals carpaccio, uiensoep, gamba's, garnalencocktail, gerookte kipsalade, gevulde paprika, knoflookbrood, vitello tonnato, fazantenpastei, ganzenlever terrine en canapť.

Soep Meer Soep recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Cocktail Meer Cocktail recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Best beoordeeld

In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in dit voorgerecht een gerookt zalmhaasje gebruikt. Die moet je dan wel zelf in dunne plakjes snijden. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht in het kookvocht gemarineerd. De dressing bestaat uit een honing-mosterddressing met wat Japanse sojasaus. Een heerlijke combinatie. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen ¬†Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op.¬† Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Het idee van deze salade is ontstaan uit nood. Het was wat ik op dat moment nog bij elkaar kon mengen aan ingredieneten uit mijn koelkast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

'Een Russisch ei is een aardappelsalade met hardgekookte eieren en groenten waarbij vis geserveerd wordt.' Dit heerlijke recept past ook heel goed op jouw paastafel! Meer inspiratie opdoen met paling? Ga naar:¬†https://www.facebook.com/ikhouvanpaling/. ¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis

Een groots gerecht voor een groots feest op tafel!¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een heerlijk voorafje met Maestrichter Fruitstroop. Een frisse appel-peer druivenstroop. Dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan het gerecht. Meer strooprecepten? Neem eens een kijkje op de website van Frutesse.¬† ¬† …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit recept heb ik zomaar bedacht toen ik een keertje niet kon slapen. Met de aspergetijd in zicht wil ik altijd wel weer iets nieuws met asperges maken. Het moest wel simpel zijn want ik had geen pen en papier bij de hand en moest dus alles gewoon uit het blote hoofd kunnen onthouden. Toen ik de asperges had gekocht en aan de slag ben gegaan heb toch maar pen, papier en fototoestel, ter hand genomen om alle ingredi√ęnten en de bereidingswijze op te schrijven en de stappen te fotograferen. En dus kan ik het hier nu delen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Ben begonnen met sous vide koken. En voor een kalfsbraadstuk om vitello tonato te maken is dat een perfecte manier van bereiden. Volg deze bereiding en geniet van het resultaat! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top