Alle recepten voor voorgerechten op Smulweb.nl

Het voorgerecht pas je aan op het hoofdgerecht. De lekkerste, meest verrassende, authentieke en bijzondere voorgerechten vind je op Smulweb.nl! Zoals carpaccio, uiensoep, gamba's, garnalencocktail, gerookte kipsalade, gevulde paprika, knoflookbrood, vitello tonnato, fazantenpastei, ganzenlever terrine en canap.

Soep Meer Soep recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Cocktail Meer Cocktail recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Best beoordeeld
Suggesties kookboeken

Soms heb je van die toevallige leuke ontdekkingen, ik had er pas nog zo eentje. Ik had het bordje langs de weg met, PALING al wel vaker zien staan maar ik was nog nooit gestopt om wat te kopen. Toch maar eens een keer gedaan en met succes. Met een pond versgerookte paling keerde ik huiswaarts. Toen nog even bedenken wat ik ermee zou gaan maken. Ik had ook nog asperges liggen en dat leek mij wel een geschikte combinatie. Zo gezegd zo gedaan. De paling werd uit zijn jasje geholpen en de graat eruit gehaald. Toen proefde ik al meteen dat deze paling wel heel erg lekker was. Samen met de witte en groene asperges die ik gegrild heb maakte ik deze heerlijk salade als voorgerecht. (Voor 4 personen) Het was echt smullen hoor en dat beaamde iedereen. Voor herhaling vatbaar dus vandaar dat ik het hier neerzet om te bewaren.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Meestal maak ik aspergesoep als ik ook asperges als hoofdgerecht ga eten. Dan heb ik extra veel aspergeschillen om bouillon van te trekken, waardoor de aspergesmaak nog sterker wordt. Ik heb veel recepten voor aspergesoep geprobeerd. Na lang experimenteren en varieren, is dit mijn favoriete recept.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Sahara of woestijnsoep Gemaakt voor verjaardag met gasten en allemaal vonden ze het zo lekker dat ze het recept wilden.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Dit recept gemaakt samen met de koks van hotel spaander in volendam waarbij ik als chef mocht aan treden ( was trouwens heel leuk ) het is een heel fris recept leuk voor in het voorjaar. viel bij de gasten zeer goed in de smaak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Gevulde champignons maak ik vaker. Altijd lekker. Deze keer een vegetarische variant. De gedroogde tomaten zorgen voor de pittige smaak in de champignons. Omdat ik altijd een flinke scheut witte wijn of bouillon in de ovenschaal met de champignons doe blijven de champignons lekker smeuig en worden ze niet droog. Dit is ook een lekker bijgerecht bij een pasta maaltijd, bij de bbq  c.q. barbecue of als borrelhapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk voorgerecht wat ervoor zorgt dat je al zin krijgt in de zomer. Een simpele maar erg lekkere combinatie van allerlei Italiaanse ingrediënten die perfect samen gaan om dit heerlijke gerecht te vormen. Bovendien is het erg makkelijk te maken. Ook een aanrader als je gasten hebt want je kunt bijna alles al voorbereiden en je hoeft dan alleen nog maar op het laatste moment de asperges te grillen en de dressing eroverheen te doen. TIP: Ook zonder de asperges een volwaardig gerecht, maar de asperges maken dit natuurlijk extra lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 grote baguette/ciabatta - 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst - 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. gehakte verse peterselie - 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde - 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde. 1/2 theel paprika poeder - 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Voorgerecht kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies