Alle recepten voor voorgerechten op Smulweb.nl

Het voorgerecht pas je aan op het hoofdgerecht. De lekkerste, meest verrassende, authentieke en bijzondere voorgerechten vind je op Smulweb.nl! Zoals carpaccio, uiensoep, gamba's, garnalencocktail, gerookte kipsalade, gevulde paprika, knoflookbrood, vitello tonnato, fazantenpastei, ganzenlever terrine en canapé.

  • Eigen recept

Een simpele amuse maar oh zo lekker!

INGREDIENTEN

- 1 blikje lychees, - 2 tl vijgenchutney (O`life), - 1 pakje monchou, 100 g (voor koude gerechten), - enkele druppels crème van balsamicoazijn met frambozen (Drogheria Alimentari)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke schotel waarin 5 gerechten met elkaar gecombineerd worden opgediend

INGREDIENTEN

De volgende 5 gerechten kunt u op mijn gerechtenlijst terugvinden: Kamfounata/ ajlouk de potiron/Salade van kikkererwten/ beid hamine/ Kruidenzout voor de eieren.

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-03-2001
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  120 min. <

Zomers dit voorgerecht!
Zoet en zout bij elkaar

INGREDIENTEN

1 ananas, limoensap, balsamico-crème uit een flesje, 8 dunne plakjes rauwe ham, 4 eetl.olie ( voor koude gerechten ), zout en peper uit de molen, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker koud gerechtje als start bij bv bbq,maar doet het ook goed als voorgerechtje bij een zomers diner
2de foto: watermeloen,balsamicocrème en rauwe ham

INGREDIENTEN

500 gr watermeloen, 2 rijpe avocados, 5 takjes dille, 1 blikje goede krab ( uitlekgewicht 120 gr), Voor de vinaigrette:, 4 eetl.olie voor koude gerechten!, 2 theel. limoensap, tabasco naar wens, 1 bolletje gember uit een potje, fijngeraspt, zeezout uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde Chinese hapjes

INGREDIENTEN

Ingredienten voor ongeveer 10 dim sum:, ? eetlepel olie, 30 gram fijngehakte shii-take, 250 gram mager varkensgehakt, 50 gr fijngehakte rauwe ham, 2 eetlepels fijngehakte lente ui, zout, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels fijngehakte koriander, 1 blaadje djeroek poeroet (citroenblad).,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk als voorgerecht,maar ook lekker bij een kaasplankje,maar dan zonder rucola

INGREDIENTEN

8 verse vijgen, 1 rijpe peer, 2 handenvol rucolasla of tuinkers, 50 gr Parmezaanse, 8 plakjes pancetta, Voor de vinaigrette:, 4 eetl olie voor koude gerechten, 1 eetl balsamicoazijn, 1 dessertl vloeibare honing, zeezout en peper uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker Hmmmmm evt. met stokbrood

INGREDIENTEN

200 gr. serranoham, dun gesneden, 100 gr. pistachenoten, grofgehakt en geroosterd in een droge koekepan, sap van 1 citroen, 1 theel. geraspte citroenschil, 1 theel. gedroogde oregano, 4 eetl. olijfolie voor koude gerechten, 100 gr. rucola, 12 kerstomaatjes, gehalveerd, peper en zout uit de molen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Apart voorgerecht,hmmm lekker

INGREDIENTEN

100 gram verse tonijn op kamer temperatuur!, Voor de marinade:, olie voor koude gerechten, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 theel.gembersiroop, 1 theel. aziakruiden, 2 theel. kikkoman, , 2 handjes vol zeekraal, onder heet water gewassen en ontdaan van harde stukjes, 2 handjes vol taugé, wok-olie met knoflook en sinaasappel (Aldi)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2010
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk authentiek turks recept, voor gevulde paprika's. Een Turks etentje met vrienden start altijd met Tzatziki en deze biber dolmasi!

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 2 el margarine, 2 middelgrote uien, 3/4 glas rijst (meergranenrijst voor dieters), 2 middelgrote tomaten, zout, peper en dille, 12 middelgrote paprika's, 3 el margarine, 1/2 el zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

U mag de titel van het gerecht ook omkeren. Dan wordt het 'Zalm met asperges'. Daarvoor dient u dan wat meer (ca. 25 %) zalm en wat minder asperges (25 %) in te slaan. De bereidingswijzen zijn aan elkaar gelijk. En het resultaat is beide malen een gerecht dat tussen een gebonden soep en een ragout in zit. Vooral onze zuiderburen zijn er verzot op.

INGREDIENTEN

Het gerecht is geen soep en ook geen ragout. Het zit er tussenin. Vooral in Belgie zijn dergelijke romige gerechten bijzonder geliefd. Neem minder asperges en wat meer zalm dan is aangegeven en wijzig de titel van het gerecht in: 'Zalm met asperges'. De bereidingswijzen en de wijze waarop de gerechten het beste kunnen worden opgediend zijn voor beide gerechten precies dezelfde. U kunt de zalm eventueel vervangen door een andere vissoort. Kabeljauw, zeebaars, zeeduivel, zeewolf, zalmforel komen daarvoor in aanmerking.************************************************************************, Voor 2-3 hoofdgerechten: 750 gram verse asperges, geschild en schoongemaakt* zout*200-300 gram Noorse zalmfilets, 2-3 dikke(ca. 1 cm.)plakken* 2-3 theel. limoen-of citroensap* 1 tablet voor 5 dl. visbouillon* 2 dl droge witte wijn, zoals Pinot Blanc(Elzas)*1 bosuitje, met veel fris groen, gesnipperd* 1? eetl. allesbinder* 2 eierdooiers* 4 eetl slagroom of creme fraiche*1 eetl. fijngesneden dille en/of bieslook

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Mooi lente voorgerechtje,de zon op je bord!

INGREDIENTEN

1 stuk tonijnfilet, zonder huid, platgeslagen, Voor de tapenade:, 250 gr. zwarte olijven zonder pit, 2 eetl. kappertjes, afgespoeld in schoon water, 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas, 50 ml. goede olie voor koude gerechten, 1 teentje knoflook, ragfijn gesneden, 1/2 rode geroosterde paprika (uit een potje ) klein gesneden, 4 ansjovis filets, uit blik

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

De echte Vietnamese loempiaatjes

INGREDIENTEN

Vulling-ingredienten:, 500 gram mager varkensvlees (fijngehakt), 200 gram garnalen (gehakt), 100 gram krab, 5 lente uitjes (fijngehakt), 2 teentjes knofloop (uitgeperst), 3 boszwammetjes (geweekt in water), 50 gram glasvermicelli (geweekt in water), 1/2 middelgrote wortel (flinteren), 1 eiwit, snufje peper, 1 theelepel suiker, snufje zout, 1 eetlepel vissaus., Velletjes:, 25 velletjes gedroogd rijstpapier, water, frituurolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Sergio Herman

INGREDIENTEN

Bloemkoolcouscous:, 8 coquilles, 1 jonge bloemkool, 1 citroen, 1 snufje suiker, 1,5 dl olijfolie, 8 eetlepels chardonnay-azijn, , , Voor de mayonaise van ras-el-hanout:, 1 dl mayonaise, 1 koffielepel ras-el-hanout, mespunt honing, mespunt citroenschil, mespunt knoflook, , , Voor de saus:, 3 dl schaaldierenjus, boter, room, 4 sneetJes foccacia, , , Voor de avocadocreme:, 1 1/2 eetlepel room, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 blad gelatine, 1 koffielepel suiker, peper en zout, , , Voor de ganzenlevercreme:, 100 gram ganzenlever, 100 gram gevogeltebouillon, 2 eetlepels truffeljus, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

In ons land wordt steeds meer broccoli gegeten. Zoveel zelfs dat de vraag naar bloemkool, die nauw aan broccoli is verwant, terugloopt.

INGREDIENTEN

Het gerecht van vandaag kan ook met bloemkool worden uitgevoerd. De bij de ingredienten aangegeven licht geroosterde pijnboompitten kunnen eventueel worden vervangen door ragfijn gehakt hard gekookt ei. En, heel eerlijk gezegd, is het beter om van de pijnpitten af te zien en ze te vervangen door licht geroosterde geschaafde amandelen als gekozen wordt voor bloemkool in plaats van broccoli.**********************, De gerechten worden op in de oven geroosterd witbrood geserveerd. Ze kunnen ook als tussendoortjes en als snack bij een glas wijn worden gepresenteerd.**********, Voor 2 vegetarische voor-of lunchgerechten:**2 grote of 4 kleinere sneden(boeren)witbrood*1 flinke struik broccoli, ca. 450 gram*zout*witte peper uit de molen*1 eetlepel pijnboompitten, licht geroosterd*

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Het gerecht van vandaag is opgedragen aan Gualtiero Marchesi, een Italiaanse keukenmeester die erin is geslaagd om de Italiaanse en de Franse keuken te laten samengaan. Het idee voor de terrine met lamsvlees in geklaarde boter is van Marchesi die een dergelijk gerecht met verse kippenlevers op zijn naam heeft staan.

INGREDIENTEN

De terrine wordt gevuld met lamsvlees dat in geklaarde boter is gaar gemaakt. Tuinkruiden geven er een opvallende smaak aan. Het idee voor het gerecht komt uit de keuken van de beroemde Italiaanse keukenmeester Gualtiero Marchesi die in de jaren '80 van de vorige eeuw een dergelijke terrine met kippenlevers heeft gecreeerd., , De terrine kan aan tafel in plakken worden gesneden. Een dergelijke terrine past ook goed op een buffet met koude en/of warme gerechten. Ook bij een brunch kan de terrine worden opgediend. Het voordeel van de terrine is dat ze geruime tijd van te voren kan worden samengesteld.**********************************************************************, Voorgerecht voor ca. 8 personen:, , 1 kg magere lamslappen, bij voorkeur van de achterbout; 500 gram boter, licht gezouten; witte peper uit de molen; 3 takjes verse tijm; 3 takjes verse rozemarijn; 1 klein laurierblad; 6 knoflookteentjes, ongepeld; 2 eetl. fijngehakte (blad)peterselie; 2 eetl. fijngesneden bieslook; 2 theel. verse tijmblaadjes; 1 theel. verse kervelblaadjes. Eventueel enkele takjes verse kervel voor de garnering op de borden.,

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <

Licht verteerbaar voorgerecht of hoofdgerecht

INGREDIENTEN

1 kg verse scampi, 7 teentjes knoflook, droge witte wijn,room, pikant currypoeder, verse bieslook, olijfolie., Facultatief een beetje saffraan.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Licht pittige mosselen met Thaise rode currypasta

INGREDIENTEN

2 kg mosselen -, 1 eetl. Thaise rode currypasta -, 2 tenen knoflook -, 2 stengels bleekselderij -, 1 grote ui -, 2 eetl. olie -, 1 zakje santen (ingedikte kokosmelk) 30 gr. -, 2 eetl. verse korianderblaadjes -, scheutje water met limoen(citroen)sap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gram Roma-tomaten in plakken gesneden - 225 gram mozzarella in plakken gesneden - 1 gesnipperde rode ui - 6 fijngehakte zongedroogde tomaten in olie - 4 eetlepels olijfolie - 1 theelepel rode wijnazijn - 1/2 theelepel Dijonmosterd - 4 eetlepels vers gehakte kruiden, als basilicum, peterselie, oregano en bieslook - zout - zwarte peper - verse kruiden voor garnering,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Van knoflook genieten doe je in Frankrijk vooral in de Gascogne en met name in Mauvesin waar jaarlijks op de eerste maandag na Maria Hemelvaart een groot knoflookfeest wordt gehouden. Mauvesin ligt halverwege tussen Montauban en Auch. Het aardappelgerecht met knoflook uit Mauvesin wordt niet alleen bij geeroosterd vlees gegeven, maar kan ook als een voorgerecht in combinatie met een plak geroosterde ham worden opgediend.

INGREDIENTEN

250 gram aardappelen**zout**witte peper uit de molen**ca. 30 gram boter**4 teentjes knoflook, uitgeperst**2 eetlepels(blad)peterselie, fijngehakt**1 eetlepel(blad)selderij, fijngehakt**1 theelepel fijne Franse mosterd**1.25 dl slagroom**3 eetlepels melk**3 eetlepels fijngeraspte(belegen of nog ouder)kaas**2 eetlepels kruim van witbrood

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een heel apart soepje, ook leuk bij een avondje met allerlei kleine hapjes of tapas. Denk aan 2 uur om de soep af te laten koelen.

INGREDIENTEN

25 g boter, 6 bosuitjes, 1 sjalot, 1 liter tuinkruidenbouillon (van 2 tabletten), 2 aardappels kruimig, 1 bekertje crème fraiche (125 ml), peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 g paddestoelen naar keuze, (oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-take, cantharellen), 3 sjalotjes, 1 courgette, 2 eetl. olijfolie, 1 potje groene pesto (ca. 125 ml), 75 g geraspte parmezaanse kaas,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker als voorgerecht met een stokbroodje of als bijgerecht bij griekse gerechten

INGREDIENTEN

Bakje griekse yoghurt, halve komkommer, drie of vier teentjes knoflook, olie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade die niet smaakt zoals in Thailand. Daarvoor ontbreekt het ons aan de juiste ingredienten. Niettemin een kostelijke maaltijd die u wellicht terugbrengt in oosterse sferen.

Het Thaise gerecht van vandaag zal u niet in Thaise sferen kunnen brengen. Daarvoor ontbreekt het in ons land aan de juiste ingredienten. De spinazie is anders en daar waar in het recept pindakaas is aangegeven gebruiken de Thai ragfijn gemalen geroosterde pinda's en kiezen voor een vissaus (Nuoc Mam of Nam Pla) bij het op smaak brengen van de dressing.

INGREDIENTEN

2 borstfilets van kip, ca. 300 gram, zout; witte peper uit de molen, 1 1/2 el arachide- of zonnebloemolie, 300-400 gram jonge spinazie, 2 el pindakaas, 4 el limoen- of citroensap, 4 el gembersiroop, uit potje, 1 el zoete sojasaus (ketjap manis), 1 tl sambal brandal, 4 el arachideolie, 4 gemberbolletjes, uit potje, in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden, 1 kleine rode Spaanse peper, vruchtvlees in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

Uien spelen een belangrijke rol in de vullingen van de champignonhoeden. Ze kunnen als voorgerechten worden gegeven maar op een warm en koud buffet en bij een brunch zijn ze ook op hun plaats.
Champignons met extra grote hoeden (ca. 8 cm.) worden ook als grote portobello?s verkocht. Ze zijn helaas niet altijd en overal verkrijgbaar. De echte groentenspecialist zal ze echter wel graag voor u willen bestellen.

INGREDIENTEN

8 portobello?s met grote hoeden, - zout, - ca. 60 gram boter, - 500 gram stevige uien, gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt of uitgeperst, - 1 dl kookroom, - 100 gram fijn geraspte extra belegen (of nog oudere) Goudse kaas, - witte peper uit de molen, - geraspte nootmuskaat, - 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, • 4 eetl mayonaise of creme fraiche, • 2 eetl tomatenketchup, • 1 eetl whiskey, cognac of sherry, • zout en versgemalen peper, • 1/2 komkommer in reepjes, • 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, • 1/2 potje yoghurtmayonaise, • sap van 1 citroen of limoen, • 1 eetl gehakte verse dille, • 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, • 1 blik of zak kreeftensoep, • 100 ml kookroom, • 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, , , , , 100 gr. parmaham, , 100 gr. spianata romana salami (bij AH of Konmar), , 1 potje gemarineerde artisjokken, , geroosterde rode, groene en gele paprika, , 1 bakje kerstomaatjes, , 1 venkelknol, , olijfolie extra vergine - italiaanse kruiden, , 1 courgette, in reepjes, , balsamicoazijn, , 1 theel. gedroogde tijm, , peper en zout, , 1 focacciabrood, , , , , , , , , , , , , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 200 gr. ongepelde pistachenootjes, * 1? theelepel basilicum, * 1 theelepel Italiaanse kruiden, * 2 citroenen, * 6 eetlepels olijfolie met basilicum, * zout & versgemalen zwarte peper, * 24 minitrostomaatjes, * 300 gr. serranoham (in dunne plakjes), * 50 gr Rucola-sla .,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Deze soep is helder van kleur en
heeft een fris-zure smaak, voor 4 personen

INGREDIENTEN

6 tomaten, fijngehakt, 1 wortel, in dunne plakjes, 1 ui, in dunne ringen, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1/2 theelepel suiker, 600 ml bouillon, 240 ml sinaasappelsap, olie, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g gemengde paddestoelen, 3 sjalotjes, 1 courgette, 2 el olijfolie, 125 ml groene pesto, 75 g geraspte parmezaanse kaas,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gr schone rucola, 300 gr fijne, zoete handperen, 125 gr pecorino romano, korst verwijderd, 50 gr gepelde walnoothelften, in stukjes gebroken, 4 el olijfolie extra vergine, 2 el citroensap, 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd, zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Het voorgerecht van mijn aspergemenu

INGREDIENTEN

- stukje verse zalm (100 gr pp), - sjalotje, - geraspte citroenschil en sap, - bieslook, - groene asperges (2pp), - witte asperges (2pp), - rucola, - ei, - mayonaise, - olijfolie, - peper en zout, - 100 ml asperge vocht met 25 ml room (of 125 ml aspergesoep), - 1 bl gelatine (dr oetker), - 1 tomaat gepliceerd,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit exclusieve, Franse voorgerecht is op zichzelf al een plaatje!

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte zalm1 haring1/2 dl. creme fraiche1/2 dl. room1 eetl., vermout1 tomaat1 eetl. zalmkaviaar4 takjes kervelpeperzout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.


Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem

INGREDIENTEN

6 aardappelen (Bintje), 240 g Noordzeegarnalen (gepeld), 4 sjalotten, 4 dl room, 80 g boter (bakboter), 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), nootmuskaat, peper, zout, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht;voor 4 personen

INGREDIENTEN

120 g bladerdeeg, 4 geitenkaasjes, 4 perziken (vers), 1 eetlepel honing (vloeibaar), lavendelbloemen, 50 g frambozen, 40 g boter (geklaard),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 g heekfilet, -4 tomaten, -8 blaadjes basilicum, -4 cl olijfolie (extra vierge), -25 g boter (bakboter), -peper, -zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 hard gekookte eieren, in plakken, vers gemalen zwarte peper, 2 ons blikansjovisfilet op olie, uitgelekt, 15 g gehakte peterselie, 10 g gehakt vers korianderblad, 50 g uitgelekte kappertjes, 1 ons zwarte olijven, gehalveerd, ontpit, sap van 1 citroen, 1 dl olijfolie,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 g paddestoelen naar keuze, (oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-take, cantharellen), 3 sjalotjes, 1 courgette, 2 eetl. olijfolie, 1 potje groene pesto (ca. 125 ml), 75 g geraspte parmezaanse kaas, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van het Kooktheater
Vier personen. Amuse. Bereiding ca. 30 minuten.

INGREDIENTEN

Voor de blini's:, 60 g boter, 125 g bloem, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 3/4 theelepel bakpoeder, 3/4 theelepel gedroogde gist, 2 eieren, 21/2 dl volle melk, , voor de vulling:, 1/2 courgette, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 teentje knoflook, 1 bakje tuinkers, 4 eetlepels boter, 12 kwarteleitjes, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Let op: dit recept is genoeg voor 10 personen, maar deze hoeveelheid is nodig om het uit te kunnen voeren. Uw sferificeert het sherry PX-mengsel en ontrekt daarna met suiker vocht uit de geleerde druppels, zodat ze lijken op rozijnen.

INGREDIENTEN

- 150 mL sherry PX, - 50 g rietsuiker, - 2,3 g xanthaan gom, - 2,6 g calciumlactaat, - 4,4 g alginaat, - kristalsuiker

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2012
  • Spaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool, 3 geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 3 eetlepels olijfolie, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 theelepel harissa, 0,5 dl water, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel gemalen karwijzaadjes, 1 blikje ansjovisfilets, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies