Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle recepten voor voorgerechten op Smulweb.nl

Het voorgerecht pas je aan op het hoofdgerecht. De lekkerste, meest verrassende, authentieke en bijzondere voorgerechten vind je op Smulweb.nl! Zoals carpaccio, uiensoep, gamba's, garnalencocktail, gerookte kipsalade, gevulde paprika, knoflookbrood, vitello tonnato, fazantenpastei, ganzenlever terrine en canapé.

Soep Meer Soep recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Cocktail Meer Cocktail recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Best beoordeeld

Een mooi (voor)gerecht voor een feestje: grote kastanje champignons gevuld met groenten, reepjes kip en belegd met een plakje camembert. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

~~ Roze koek Ingrediënten voor 10 grote koeken of 16 kleinere blokjes •200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) •175 gram kristalsuiker •4 eieren •1 eeltepel citroensap •200 gram bloemVoor het glazuur: •150 gram poedersuiker •10 frambozen (je kunt ook frambozen uit de diepvries gebruiken)Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cmBereiding:Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een vorm in.Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en meng deze er goed door. Voeg het citroensap erbij en klop dit goed door het mengsel. Meng tot slot de bloem door het beslag.Stort het beslag in de brownievorm en bak dit  25 minuten in het midden van de oven tot het gaar is. Laat de koek hierna afkoelen.Bereid de glazuur door de frambozen met een vork fijn te prakken. Duw dit door een zeefje zodat je de pitjes er uit haalt. Meng de poedersuiker met de gezeefde frambozen tot een mooi roze glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koek en laat dit even uitharden. Snijd de koeken hierna in blokjes.Tips: •zorg er voor dat de boter goed op kamertemperatuur is en het goed is gemengd met de suiker voor je de overige ingrediënten toevoegt. •wil je er koeken van maken? Verdeel het beslag dan over muffinvormpjes    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit gerechtje is altijd een succes. Iedereen kent intussen de klassieke versie, maar als je het op deze manier serveert, staat iedereen versteld hoe klassiek toch anders kan. Als je alleen de wraps maakt, kan dit ook een superlekkere lunch zijn of een hartig hapje voor onderweg! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept komt uit mijn overgrootmoeders kookboek uit Frankrijk. In die tijd bakte en kookte ze op een groot fornuis die op hout werd gestookt en die meteen dienst deed als kachel. Dit recept bestaat uit 2 verschillende recepten, de een de bodem de ander de vulling. Ik heb ze hier samen gevoegd. Temperaturen worden niet aangegeven maar aangeduid als zacht, middelmatig of hoog vuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht dat erg makkelijk en snel te bereiden is. Vijgen, camembert en rucola vormen een heerlijke combinatie! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Eten met vrienden die liever geen vlees willen eten, wel vis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is een zelf verzonnen recept die ik al vaker heb gemaakt en iedere keer weer van smul. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top