Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle recepten voor voorgerechten op Smulweb.nl

Het voorgerecht pas je aan op het hoofdgerecht. De lekkerste, meest verrassende, authentieke en bijzondere voorgerechten vind je op Smulweb.nl! Zoals carpaccio, uiensoep, gamba's, garnalencocktail, gerookte kipsalade, gevulde paprika, knoflookbrood, vitello tonnato, fazantenpastei, ganzenlever terrine en canap.

Soep Meer Soep recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Cocktail Meer Cocktail recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Best beoordeeld

Deze Cypriotische variant met rijst/gehaktvulling moet niet verward worden met de Griekse dolmades, die alleen met een vulling van rijst gemaakt zijn. Ik heb ze voor het eerst gegeten een paar jaar geleden toen ik in Cyprus op vakantie was. Ik vond deze versie, veel smaakvoller dan de gewone Griekse dolmades. Vandaar dat ik ze nu zelf heb gemaakt en hier neerzet om niet meer te vergeten. Als je zelf een druivenstruik hebt pluk dan gewoon een aantal mooie (jonge) bladeren. Heb je geen verse wijnbladeren dan kun je ook geconserveerde  kopen bij de Turkse winkel of toko.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Heerlijk traditioneel recept uit Thailand. Mooi als voorgerecht of als een bestanddeel van een groter gevarieerd voorgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Een heerlijk voorgerecht met makreel en twee soorten kaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een makkelijk voorgerecht, of een leuk bijgerecht. Beetje snijden en mengen, maar de oven doet het meeste werk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Pindasoep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 grote baguette/ciabatta - 2 teentjes knoflook, gehakt/geperst - 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. gehakte verse peterselie - 2 eetl. vers gehakte tijm of 2 theel. gedroogde - 2 eetl vers gehakte marjorein of 2 theel. gedroogde. 1/2 theel paprika poeder - 2 eetl. geraspte parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top