Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle recepten voor voorgerechten op Smulweb.nl

Het voorgerecht pas je aan op het hoofdgerecht. De lekkerste, meest verrassende, authentieke en bijzondere voorgerechten vind je op Smulweb.nl! Zoals carpaccio, uiensoep, gamba's, garnalencocktail, gerookte kipsalade, gevulde paprika, knoflookbrood, vitello tonnato, fazantenpastei, ganzenlever terrine en canapé.

Soep Meer Soep recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Cocktail Meer Cocktail recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Best beoordeeld

Yakitori zijn een Japans tussendoortje. Traditioneel gooi je ze op de barbecue of op de gril. We geven je drie versies: met kaas, met balletjes en met lamsreepjes. Lekker met Kerst, Oudjaar of zelfs in de zomer op de barbecue. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Crostini zijn een voorgerecht (antipasto) of borrelhapje uit de Italiaanse keuken en bestaan uit geroosterd sneetjes stokbrood, belegd met uiteenlopende ingrediënten.  Deze croistinivariant is in Nederland en daardoor misschien wel des te lekkerder! Ze bevat Italiaanse worst (salsiccia) en stracchino, een zachte kaas uit Lombardije. Dit zijn ingrediënten die je misschien niet zo snel kunt vinden in de doorsnee buurtsuper, maar bij iedere zichzelfrespecterende Italiaanse speciaalzaak moet je een heel eind kunnen komen.  Smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Elke keer als er weer Griekse week is in de supermarkt zie ik de Halloumi weer liggen. Ik ken dat nog van een vakantie op Cyprus. Ze hadden daar een heerlijk mèze mee namelijk halloumi met lountza. Omdat het makkelijker is om halloumi te bemachtigen dan lountza heb ik daar nu als alternatief gerookte bakbacon voor gebruikt en ik moet zeggen dat het een prima vervanger is. Behalve als mèze is het als sandwich (pitabrood) een favoriete fastfood snack op Cyprus. TIP: Halloumi is door zijn vaste en stevige structuur uitermate geschikt voor de grill (pan) en bbq. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Dit simpele gerechtje werd aan mij geserveerd als antipasto op vakantie in Italië. Zoals zoveel gerechten uit de Italiaanse keuken is ook dit gerechtje super simpel, maar ò zo lekker.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een feestelijk voorgerecht dat makkelijk te bereiden is .  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Kreeftje voor 5.99 kan ik niet laten liggen. geen angst , gewoon een keer doen , en is dit decatent ? , nee , nou half , kreeft kost 6 euro , das goedkoper dan 2 x 150 gram ossenhaas ( als je goede hebt ) eitje erbij , en klaar ben je . …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Gamba's pil pil en Gamba's al ajillo, zijn 2 verschillende benamingen voor een en hetzelfde gerecht (ajillo is knoflook en pil pil is sissen). Ik heb ze beiden besteld tijdens mijn vakantie en kwam dus tot deze conclusie. Eigenlijk nooit over nagedacht van te voren. Het enige verschil dat ik kon constateren zat hem in de gamba's, de ene keer met en de andere keer zonder jasje Een keertje kreeg ik ze zelfs met kleine tomaatjes erdoorheen.  Omdat ik dat toch wel erg lekker vond en bovendien weer eens wat anders heb ik deze versie nu thuis ook gemaakt. TIP: Je kunt er ook nog iets van kaas overheen doen, dit kun je zien op de foto zoals we het in het restauarant in Spanje hebben gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Prinses Margriet en stond in de Margriet.Deze soep wordt bij hen regelmatig gegeten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch
Top