Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, veloutť) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommť). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Het asperge seizoen is bijna voorbij dus nog maar ff genieten van een heerlijk ( restaurant waardig ) soepje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Ik wist niet dat je zo gemakkelijk zelf visbouillon kon maken totdat ik dit recept kreeg. Ik heb het wel hier en daar wat aangepast maar dat doet meestal wel iedereen. Het is alleen effe wat meer werk maar het resultaat dat proef je er zeer zeker van af. Ik koop geene meer in de winkel ik heb er weer zeker 'n zeer goed recept bij. Allemaal al een bedankje als je dit ook eens wilt gaan maken. Hier volgt dan het recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Goedkoop en snel

Halloa, ¬†Welkom op mijn eerste online recept. Al snel toen ik wat ouder werd, kwam ik erachter dat ik aanleg heb voor koken. Vooral als het gaat om SOEP. Heerlijk makkelijk, en je kan er in gooien wat je zelf maar wilt. ¬†Bij mijn soep gaat het vooral om ruiken en proeven. ¬†Succes! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zuiderse pittige soep .Voor een fijnere soep kunt u ze afwerken met room; ¬†meng ¬†dan 1 eidooier met 1 dl room. Zet de gemixte soep van het vuur en voeg al roerend de room toe. De soep niet meer laten koken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Voor het eerst gemaakt door onze kraamverzorgster, heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Deze aspergesoep vinden wij het allerlekkerst. Licht gebonden en met krokante gebakken reepjes serranoham. Mijn man kan niet genoeg krijgen van deze soep. Ik heb al verschillende aspergesoepen geprobeerd, maar deze blijft favoriet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit heerlijke amusesoepje heb ik gemaakt voor een Italiaans dinertje. Het was een heerlijk begin van een verrukkelijk etentje. De soep paste perfect bij de rest van het dinertje. Wij en ook onze gasten vonden de soep erg lekker. Ik heb de soep iets gebonden, dat was niet volgens het recept, maar dat vond ikzelf lekkerder. Ik vond de soep anders iets te dun. Ook heb ik er wat meer kruiden en honing aan toegevoegd. Je kunt de soep heel goed voorbereiden. De soep opdienen in kleine kommetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingredi√ęnten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. G√©√©n natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top