Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Heb het recept via smulweb. Maar heb vermenigvuldigd naar 4 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Oosterse soep in oranje sferen …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijke soep gemaakt van het overgebleven vocht (bouillon) van het koken van de asperges. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik had al een Oranje feestsoep staan, maar je kunt toch niet elk jaar maar weer dezelfde soep serveren. Zeker nu we voortaan Koningsdag vieren in plaats van Koninginnedag wordt het tijd voor ook een andere soep. Met (bijna) allemaal oranje kleurige ingrediënten die bovendien ook nog eens qua smaak prima bij elkaar passen maakte ik deze heerlijke romige soep met een volle smaak en een heerlijk aroma. Ik zou deze soep met een gerust hart aan Willem-Alexander en Maxima durven voorzetten dus natuurlijk  ook aan jullie Natuurlijk eet je deze soep niet alleen op 27 april maar ook de rest van het jaar. Je kunt een kant en klare vleesbouillon gebruiken, maar een eigen getrokken bouillon heeft natuurlijk de voorkeur. Reken dan wel op 3 tot 4 uurtjes extra om de bouillon te laten trekken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit soepje heb ik niet helemaal zelf bedacht maar wel van verschillende recepten wat en er nog wat extra's aan toe gevoegd. Dus je kunt zeggen zelf maar dat is niet helemaal terecht, dus als je van 'n wat pittiger soepje houdt met toch nog de nodige verschillende smaken is dit van harte aan te bevelen smaakt echt naar meer. Is iet moeilijk te maken en is op 'n paar verschillende ingrediënten helemaal zelf gemaakt zonder mixen uit de winkel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze aspergesoep is een van mijn lievelingssoepen en ik verheug me elk jaar weer op het aspergeseizoen, zodat ik deze soep kan maken. Ik heb ook al asperges ingevroren, zodat ik de soep later in het jaar ook nog eens kan maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit gerecht was echt SUPER lekker... vandaar dat ik hem even snel op Smulweb heb gezet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Uitgeprobeerd toen ik de stronk en wat roosjes van de broccoli overhad. Iedereen vond het lekker en het staat nu vaker op het menu. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Genieten van een erg lekkere, heel gezonde, lekker lichte soep. Snel klaar, niet moeilijk om te maken (niet duur) en je kunt hem vegetarisch maken of met spekreepjes erin. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies