Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Vandaag een historische lage temperatuur in Nederland maar in Frankrijk loopt de thermometer naar de 30 graden. Dus een koud soepje is op zijn plaats. Weinig werk en bijzonder lekker. Het afkoelen vraagt de meeste tijd 😄. Prachtig van kleur en daarom opdienen in een glas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Dit heerlijke recept heb ik ooit zelf bedacht nadat ik een verrassend soepje van doperwten met munt had gegeten. Ik heb de basis krachtiger gemaakt en er een cappuccino van bedacht met een mooie liason en cacaopoeder. Heerlijk ook als amuse te serveren. Ik geef er vaak gebakken chiabatta met olijfolie en zeezout bij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze soep is romig zonder room toe te voegen! Ook is er geen bouillon nodig voor deze soep, de bloemkool heeft van zichzelf al genoeg smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is een recept uit een oud spaans kookboekje. Het boekje is inmiddels uit elkaar gevallen, maar de bladzijde heb ik in mijn recepten schrift geplakt.  Dit recept is heel gemakkelijk, maar laat de heerlijke smaak van prei goed tot zijn recht komen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Recept komt van Allrecipes Usman …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Ik heb deze soep gemaakt op een rustige dag op mijn werk, was op zoek naar een soep that will blow youre mind en dit is hem dan eetsmakelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik heb deze soep met de originele Chorizo worst gemaakt maar je kunt ook van kip-chorizo saucijzen gehaktballetjes draaien. Als je ze ergens kunt krijgen. Zo vond ik dit soepje met niet te veel kruiden extra erbij al erg lekker want die zitten er al volop in de chorizo worst. I.p.v. slag-, of kookroom gebruik ik liever roomkaas, dit smaakt vind ik beter en vult niet zo erg. Maar ja smaken verschillen en iedereen kookt ook voor zich. Wil je het uit proberen dan volgt hier het recept en al iedereen bedankt die een poging wagen wil. Smakelijk eten voor dan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is nu 34 graden in Zuid Frankrijk en op internet vond ik dit recept. Ik had alles in huis en nu ligt de gazpacho in de vriezer om lekker af te koelen. Heel snel klaar, weinig moeite, groot resultaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies