Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Makkelijke en erg lekkere roomsoep . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

veganistisch …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Oh, nee! Sta je na een lange dag van backpacken of fietsen voor de gesloten deur van een winkeltje, supermarkt of campingwinkel. De route nam meer tijd in beslag dan je dacht, het dorpje waar je eindigt is geheel ontvolkt, restaurantjes zijn er niet en de camping is niets meer dan een grasveld met koude douche, zonder toezicht of andere gasten, het is koud of regent. Reuzenhonger. Dan komt het aan op je lang houdbare voorraad. Handig dus om met dit soort omstandigheden rekening te houden. Omdat je door de dag heen veel beweegt en energie verbruikt, is het belangrijk om je eiwitten, vetten en koolhydraten op peil te brengen. Niet altijd even gezond, slank of volwaardig, maar wel effectief en lekker. Wat ik altijd bij me heb is droge worst. Afhankelijk van het land kan die van alles zijn: salami, chorizo, bifi, groninger, van de super of de slager. Hang hem samen met je tros bananen aan je rugzak of fietstas, hij gaat weken mee, en je hebt al bijna een maaltijd. Wat ik ook altijd bij me heb is (stok)brood, bij voorkeur volkoren, whole grain of complet. Gewoon trouw iedere ochtend je broodje kopen bij de eerste bakker die je passeert en achter- of bovenop je bagage binden met een spinnetje. Soms eet je het niet, dan is het de volgende dag uitgedroogd en kun je het weggooien. Geeft niet, voor een paar eurocenten koop je iedere dag een nieuw, geef de rest aan de vogeltjes. Bovendien is het leuk om te knutselen met wat je hebt. Droge worst bevat enorm veel vet, eiwit en zouten. Bij veel lichaamsbeweging heb je die allemaal hard nodig. En afhankelijk van je voorraad komen er soms verrassend lekkere recepten uit. Het allergrootste voordeel van droge worst is dat hij bakvet vervangt door zijn hoge vetgehalte. Het tweede is dat hij zonder koken of toevoegingen al prima smaakt uit het vuistje met een stuk brood.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Uiensoep, maar deze keer niet de Franse gegratineerde uiensoep die iedereen wel kent. Deze heerlijke uiensoep is gepureerd met room en roomkaas met kruiden en knoflook. Lekker met gehaktballetjes en wat verse peterselie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Pho is een Vietnamese soep met rijstnoedels. Je kunt er van alles als basisingrediënt in doen, garnalen, rundvlees of kip. Deze versie is met kip en courgetti in plaats van de rijstnoedels. En weer ben ik helemaal verrast door de prachtige smaakcombinaties uit het Verre Oosten, gember, koriander, kruidnagel, anijssterren, alleen van de geur word ik al helemaal blij. Courgetti is natuurlijk de uitvinding van de eeuw als je een beetje op de koolhydraten wilt letten, maar in dit gerecht komt het zo mooi tot z'n recht. Er komt aardig wat snijwerk aan te pas, daar ben je wel even zoet mee en de soep moet een half uurtje trekken. Dus al met al neemt de bereiding van dit gerecht wel een uur in beslag. Maar laat dat je niet weerhouden om het te maken want het is zo ontzettend lekker! Kijk op mijn site voor dit recept en andere leuke, slanke recepten: http://www.gezonddooreten.nl/2016/03/03/vietnamese-kip-pho/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vietnamees

Weer eens wat anders met witlof , verrasend smaakvol soepje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top