Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Mijn moeder noemde dit zo omdat dit een Belgisch recept was van mijn Bomma.

INGREDIENTEN

2 liter melk, 2 winterpenen, 2 koolraapjes of meiknollen, 1 flinke prei, 1 flinke ui, boter, nootmuskaat, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is puur mijn eigen vers gemaakte courgette soep, voor 1 a 2 personen
De bereiding is heel simpel, en overheerlijk. Echter maakt u bij deze soep uw eigen bouillon in plaats van een bouillonblokje. Heeft u nooit Courgette gegeten, dan is dit de beste kennismaking met Courgette.

INGREDIENTEN

1 courgette, 2 Ui, 1 Sjalotje, 2 Teentjes knoflook, 125 ml kookroom, 2 bosuitjes, 5 takjes koriander, 5 takjes dille, 50 gram boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 mergpijpje, 1 kippenpoot, 1 winterwortel, 1 prei, 1 paprika, 1 steeltje bleekselderij, 1 venkel, 1 takje peterselie, 1 takje tijm, Grana Padano, zee zout, 5 peperkorrels, 1 liter water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2012
  • Frans
  •  30-60 min.

Gefrituurd zoet rond broodje

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 zakje gist, 1 theelepel backingpowder, 3 eetlepels suiker, 1 eetlepel zout, anderhalf kopje heet wastukje margarine

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2002
  • Antiliaans
  •  0-10 min.

Een Heerlijk Aziatisch SOEPIE

INGREDIENTEN

500 gr kipfilets, 8 eetl sojasaus, 200 gr paksoi, 300 gr worteltjes, 1 eetl bloem, 4 eetl olie, 1 teentje knoflook, 20 gr verse gemberwortel, 1 ? liter kipbouillon, ? theelepel sambal oelek, 200 gr mie, 1 limoen zout versgemalen, zwarte peper, 1-2 eetl. Sesamolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

U mag de titel van het gerecht ook omkeren. Dan wordt het 'Zalm met asperges'. Daarvoor dient u dan wat meer (ca. 25 %) zalm en wat minder asperges (25 %) in te slaan. De bereidingswijzen zijn aan elkaar gelijk. En het resultaat is beide malen een gerecht dat tussen een gebonden soep en een ragout in zit. Vooral onze zuiderburen zijn er verzot op.

INGREDIENTEN

Het gerecht is geen soep en ook geen ragout. Het zit er tussenin. Vooral in Belgie zijn dergelijke romige gerechten bijzonder geliefd. Neem minder asperges en wat meer zalm dan is aangegeven en wijzig de titel van het gerecht in: 'Zalm met asperges'. De bereidingswijzen en de wijze waarop de gerechten het beste kunnen worden opgediend zijn voor beide gerechten precies dezelfde. U kunt de zalm eventueel vervangen door een andere vissoort. Kabeljauw, zeebaars, zeeduivel, zeewolf, zalmforel komen daarvoor in aanmerking.************************************************************************, Voor 2-3 hoofdgerechten: 750 gram verse asperges, geschild en schoongemaakt* zout*200-300 gram Noorse zalmfilets, 2-3 dikke(ca. 1 cm.)plakken* 2-3 theel. limoen-of citroensap* 1 tablet voor 5 dl. visbouillon* 2 dl droge witte wijn, zoals Pinot Blanc(Elzas)*1 bosuitje, met veel fris groen, gesnipperd* 1? eetl. allesbinder* 2 eierdooiers* 4 eetl slagroom of creme fraiche*1 eetl. fijngesneden dille en/of bieslook

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Verrukkelijke preisoep

INGREDIENTEN

4 ltr kippenbouillon (eventueel van blokjes), 1 1/2 ons boter, 1 1/2 ons bloem, 1 pond kip filet in stukjes, 2 bakjes creme fraiche (voor warme gerechten), 1 a 2 tenen knoflook (kan ook zonder), peper zout paprikapoeder, 3 preitjes fijn gesneden, 1 grote gesnipperde ui

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De vegetarische soep hoort thuis in de burgelijke keuken van Frankrijk.

INGREDIENTEN

Vervolg: Het is de keuken waar de grote chefs al van oudsher ideeen voor nieuwe gerechten opdoen. Dat je van de radijs ook het groene loof kunt gebruiken, is betrekkelijk nieuw voor ons land. De Fransen weten het al eeuwen. En dat je de soep kunt 'afmaken' met verkruimelde Roquefort is zoals ze dat in Frankrijk noemen een 'trouvaille'., ---------------------------------------------, 150-200 gram loof van verse radijsjes; 50 gram boter; 500 gram aardappelen(afkokers), geschild; 3 tabletten voor groentenbouillon(veg.); 1.25 dl slagroom of creme fraiche; zoput; witte peper uit de molen; 100 gram Roquefort of andere blauwgeaderde kaas, verkruimeld

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Het gerecht komt uit de Japanse keuken. Het is een gerecht met rijst en aburage. Aburage is gebakken sojabonenkaas(tofu)dat in vellen, al dan niet diepgevroren, wordt verkocht.

INGREDIENTEN

In plaats daarvan kunt u in 500 gram in blokjes(ca. 1? cm)gesneden sojabonenkaas(tofu)nemen en in hete olie goudbruin bakken. Nadat de blokjes op keukenpapier zijn uitgelekt en afgekoeld kunnen ze als aburage worden verwerkt. Hoewel het gerecht geen soep is, dient ze wel in kommen te worden opgediend en met een lepel, eventueel aangevuld met stokjes, te worden gegeten. Het is een zogeheten domburi-gerecht waarvan er in Japan vele tientallen in omloop zijn. Een domburi, waaraan het gerecht de naam ontleent, is een schotel of kom van aardewerk, ze zijn er in vele vormen en afmetingen, waarin in Japan altijd gerechten met rijst worden opgediend. Vaak zijn de fraai gedecoreerde schalen en kommen voorzien van deksels om de gerechten zo warm mogelijk te kunnen opdienen., , 3-4 aburage-vellen, samen ca. 400 gram; 200 gram(kortkorrelige)droogkokende rijst; zout; 4 eetlepels lichte Japanse sojasaus; 2 eetlepels donkere Japanse sojasaus; 4 eetlepels mirin of sake of droge sherry 1 flinke mespunt suiker; 1 theelepel suiker; 6 bosuitjes, met veel fris groen, schuin in smalle ringetjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Japans
  •  20-30 min.

Het gerecht komt uit de Japanse keuken. Het is een gerecht met rijst en aburage. Aburage is gebakken(tofu)dat in vellen, al dan niet diepgevroren, wordt verkocht.

INGREDIENTEN

In plaats daarvan kunt u in 500 gram in blokjes(ca.1? cm)gesneden sojabonenkaas(tofu)nemen en in hete olie goudbruin bakken. Nadat de blokjes op keukenpapier zijn uitgelekt en afgekoeld kunnen ze als aburage in het gerecht worden verwerkt. Hoewel het gerecht geen soep is, dient ze wel in kommen te worden opgediend en met een lepel, eventueel aangevuld met stokjes, te worden gegeten. Het is een zogeheten domburi-gerecht waarvan er in Japan vele tientallen in omloop zijn. Een domburi, waaraan het gerecht de naam ontleent, is een schotel of kom van aardewerk, ze zijn er in vele vormen en afmetingen, waarin in Japan altijd gerechten met rijst worden opgediend. Vaak zijn de fraai gedecoreerde schalen en kommen voorzien van deksels om de gerechten zo warm mogelijk te kunnen opdienen., , 3-4 aburagevellen, samen ca. 400 gram; 200 gram(kortkorrelige)droogkokende rijst; zout; 4 eetlepels Japanse sojasaus; 2 eetlepels donkere Japanse sojasaus; 4 eetlepels mirin of sake of droge sherry 1 flinke mespunt suiker; 1 theelepel suiker; 6 bosuitjes, met veel fris groen, schuin in smalle ringetjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Japans
  •  20-30 min.

Een zeer makkelijk en feestelijk triootje als voorgerecht, bestaande uit een cocktail, amuse en soep

INGREDIENTEN

Cocktail, • 4 eetl mayonaise of creme fraiche, • 2 eetl tomatenketchup, • 1 eetl whiskey, cognac of sherry, • zout en versgemalen peper, • 1/2 komkommer in reepjes, • 200 gram Hollandse garnalen, Amuse:, • 1/2 potje yoghurtmayonaise, • sap van 1 citroen of limoen, • 1 eetl gehakte verse dille, • 200 gram Hollandse garnalen, Soep:, • 1 blik of zak kreeftensoep, • 100 ml kookroom, • 200 gram Hollandse garnalen, 2 eetl gehakte verse bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2013
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.




Volgens een legende hield koningin Esther zich zo strikt aan de koosjere wetten, dat ze alleen maar zaden en groenten at. Maar toen ze een serie banketten gaf om koning Ahasveros ertoe te bewegen haar volk te sparen, serveerde ze Perzische klassiekers, zoals deze smakelijke soep.

INGREDIENTEN

, Soep:, * 1 liter yoghurt, * 50 gr gekookte gierst of ongekookte rijst, * 1 losgeklopt ei, * 2 eetlepels volkorenmeel, * 1 theelepel zout, * 1/2 theelepel peper, * 1 theelepel gedroogde dille, * 1 liter water, * 50 gr fijngehakte peterselie, * 125 gr gekookte kikkererwten, * 125 gr fijn gesnipperd groen van lenteuitjes, Gehaktballetjes:, * 250 gram gehakt naar keuze, * 1 fijngessnipperd uitje, * 1/2 theelepel zout, * 1/2 theelepel peper, Warme knoflooksaus:, * 2 teentjes knoflook, * 125 gr gesmolten boter, * 1 eetlepel gedroogde of 2 eetlepels verse munt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittige sambal

INGREDIENTEN

Sesamolie, 2 grote tenen knoflook, ketjap manis, kleine ui, citroen, 20 grote gele madam jeanet

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  • Surinaams
  •  0-10 min.

De lekkere klassieke portugese sperziebonensoep

INGREDIENTEN

750 gr. sperziebonen., 1 ui,fijngehakt., 3 el.goede olijfolie (extra vierge., 3 rijpe tomaten., 2 fijngeperste teentjes knoflook., 2 laurierblaadjes., zout., 500 gr. aardappelen., 1 l. water., brood., 4 hardgekookte eieren.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2002
  • Portugees
  •  30-60 min.

Gebruik bij het koken bij voorkeur verse,eventueel diepgevroren kruiden.Dat geeft aan veel gerechten vaak de finishing touch

INGREDIENTEN

Hak verse kruiden altijd pas kort voor gebruik met een hakmas,al naar gelang de toepassing,grof of fijn., , Een soep gegratinees met enkele verse kruiden bevordert niet alleen de eetlust door het smakelijke uiterlijk,maar is ook lekkerder., , Meng versgehakte kruiden met een vinaigrette.Het aroma van de kruiden lost in de olie op en trekt door de hele salade., , Geef uw hoofdgerechten een elegant tintje: een paar takjes kruiden bij de groenten,vlees of vis vormen een mooie garnering., , Verse of gedroogde kruiden maken beslag of deeg lekker pikant,zoals pannenkoekenbeslag of brooddeeg.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  •  …
  •  0-10 min.

Een heel apart soepje, ook leuk bij een avondje met allerlei kleine hapjes of tapas. Denk aan 2 uur om de soep af te laten koelen.

INGREDIENTEN

25 g boter, 6 bosuitjes, 1 sjalot, 1 liter tuinkruidenbouillon (van 2 tabletten), 2 aardappels kruimig, 1 bekertje crème fraiche (125 ml), peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 sneetjes volkorenbrood, 200 gr. verse roomkaas op kamertemperatuur., 200 gr. gefileerde gerookte Noorse zalm, in blokjes gesneden, ca. 7 mm., 1 el. fijngesneden dille, zout, witte peper, 1 mespunt cayennepeper, 3 tomaten, ontveld, vruchtvlees in kleine blokjes ca. 7 mm. gesneden, 4 el. grof geraspte jonge of licht belegen Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2010
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.



Deze soep is geschikt als voorgerecht, met met een salade erbij ook geschikt als lunch of lichte hoofdmaaltijd

INGREDIENTEN

50 gr boter, 1 eetlepel olijfolie, 4 grote uien, in dunne ringen, 1 teentje knoflook, geperst, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 50 gr bloem, 1,5 dl droge sherry, 2,5 dl droge witte wijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Een hele hete gelei, als je een tong van asbest hebt, kun je ook madam jeanetpepers gebruiken. De gelei is helder en is lekker bij vlees, oosterse gerechten of op een cracker met kaas.

INGREDIENTEN

1,5 ons hete groene peper (turkse winkel), 1,5 ons groene spaanse peper, 2 ons rode spaanse peper, 4 ons zoete groene peper (turkse winkel), Of vervang een gedeelte van de zoete peper door madam jeanet., 6 dl. appelsap, evenveel geleisuiker speciaal als het gewicht, van de peper en het sap samen., , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Runderbouillon, als basis voor soepen.

INGREDIENTEN

, 500 gram schenkel met been

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands
  •  120 min. <

Heerlijke Thaise kokossoep met kip en groenten

INGREDIENTEN

De hoeveelheden hangen af van uw eigen smaak en voor hoeveel personen er gekookt moet worden. Voor bouillon en kokosmelk geldt dat ze ongeveer 1:1 gebruikt worden., , - Kokosmelk, - Kippenbouillon, - Kipfilet, - Knoflook, - Groenten naar keuze (bijv. wortel, sperziebonen, prei, lente-ui en/of champignons), - Kaffir citrusblaadjes (bij de toko in de diepvries), - Thaise vissaus, - suiker, - citroen- of limoensap, - verse koriander (ter garnering)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Thais
  •  30-60 min.

Het traditionele recept volgens de Inventaris van het culinaire erfgoed van Frankrijk.

INGREDIENTEN

1 tot 1,5 kg doperwten in de dop (of wel 700 ? 800 gram gedopte erwten) [afhankelijk van de volgroeidheid / grootte]; 50 gram mager, half gezout buikspek zonder zwoerd; 70 gram boter; 1 bouquet garni (1 takje tijm, een half blaadje laurier, twee takjes platte peterselie); zout; (eventueel) enkele takjes kervel en peper van de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke vet-arme soep met gemengde paddestoelen, spinazie en ketjap!

INGREDIENTEN

100 gr. spinazie, 200 gr. gemengde paddestoelen, 1 ui gesnipperd, 3 teentjes knoflook,fijngehakt, 1 liter tuinkruidenbouillon, 2 el sojasaus, 2 el ketjap, 2 el olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 l vlees- of kippenbouillon, zelf-getrokken, uit een pot of van tabletten, 4 bosuitjes, 200 g zoutvlees of pekelvlees, 1 kleine pot grofkorrelige pindakaas, 1 Madame Jeanette of 1 rode Spaanse peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2006
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Deze soep is helder van kleur en
heeft een fris-zure smaak, voor 4 personen

INGREDIENTEN

6 tomaten, fijngehakt, 1 wortel, in dunne plakjes, 1 ui, in dunne ringen, 1 theelepel gedroogde basilicum, 1/2 theelepel suiker, 600 ml bouillon, 240 ml sinaasappelsap, olie, peper, zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2003
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Platbrood, warm voor bij shoarma of andere vlees-en-groentegerechten, of bij soep of barbecue

INGREDIENTEN

3 zakjes gedroogde gist, eetlepel kristalsuiker, 1 kilo bloem wat extra voor instuiven, 600-650 ml lauwwarm water,(hangt ervan af hoe droog je meel is), snufje zout naar keuze,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Soep die bij de rijstmaaltijd wordt gegeten.

INGREDIENTEN

500 gr. peultjes, 100 gr. Hollandse of Noorse garnalen, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetl. fijngeraspte gemberwortel of 1 theel. gemberpoeder, 3 eet. zonnebloemolie, 1 theel laos, 2 eetl. citroensap, 1 theel sambal trassi, 1 eetl. santen, van een blok, 4 dl. groente- of kippenbouillon,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2001
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

30 gr basilicum, 15 gr pijnboompitten, 25 gr parmazaanse kaas, 1-2 teentjes knoflook, scheutje citroensap en mooie olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2008
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Bouillons

INGREDIENTEN

1 soepkip * stukje foelie * takje tijm * 2 takjes peterselie * 2 takjes selderij * 15 gram zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram brie, - 1 fles rode port, - 2 appels (golden delicious), - 1 pakje Soup it! Kip, - 0,5 dl slagroom, - 6 borrelglaasje calvados, - 4 takjes kervel, - staafmixer, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 l vlees- of kippenbouillon, zelf-getrokken, uit een pot of van tabletten, 4 bosuitjes, 200 g zoutvlees of pekelvlees, 1 kleine pot grofkorrelige pindakaas, 1 Madame Jeanette of 1 rode Spaanse peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 EETLP PLANTAARDIGE OLIE,200 GR KIPFILET,IN KLEINE BLOKJES GESNEDEN, 1 STENGEL CITROENGRAS,GEKNEUSD, 3 BERGAMOTBLAADJES, 1/2 VERSE RODE CHILIPEPER,FIJNGEHAKT, 12 DUNNE SCHIJFJES GEMBERWORTEL, 4DL DIKKE KOKOSMEL, ZOET EN VERSGEMALE PEPER

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2002
  • Thais
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pho is een typisch Vietnamese miesoep, gemaakt van van pho bo (rundvlees) of pho ga (kip). Ik gebruik, anders dan in het originele recept een restant van het stoofvocht dat ik overhield na het bereiden van de vleesvulling voor bánh tráng. Ik vond het zonde om dit heerlijke stoofvocht weg te gooien en zo ontstond deze soep. Vietnamees of niet, wij vonden deze maaltijdsoep héél lekker.

INGREDIENTEN

500 ml stoofvocht van het recept voor bánh tráng met Vietnamees stoofvlees , 200-250 gram ossenhaas in zeer dunne plakken gesneden, (alternatief runderlende), 1 bos koriander, 1 bos munt, 3-4 lente-uitjes in ringetjes, 1-2 rode thaise chilipepers, zonder zaad in ringetjes, 80-100 gram taugé, 1 limoen in kwarten, , extra, hoisinsaus of nuoc mam of nuoc cham*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gram brie, - 1 fles rode port, - 2 appels (golden delicious), - 1 pakje Soup it! Kip, - 0,5 dl slagroom, - 6 borrelglaasje calvados, - 4 takjes kervel, - staafmixer,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Eigen gemaakte sambal

INGREDIENTEN

N snufje zout., 1 klein stukje trasi., 1 theelepel knoflook., 1 mespunt ketoembar., 1 mespunt djinten., 2 theelepels bakgember., 1 grote ui., en royaal olie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 L kippenbouillon - 2 eieren, gesplitst - 3/4 kop witte, Surinaamse rijst - 1,25 dl citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.

Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 10 minuten - Voor 4-6 personen

van "vifke"

INGREDIENTEN

1,5 L kippenbouillon - 2 eieren, gesplitst - 3/4 kop witte, Surinaamse rijst - 1,25 dl citroensap, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Waarom een sjalot?
De sjalot is een smaakmaker; aardappelen hebben van zichzelf niet veel smaak, maar neemt deze wel van andere ingrediënten ? zoals sjalotten - over. Door de sjalotjes krijgt de soep een vollere smaak krijgt en ook kan je het gebruik van zout verminderen omdat de sjalot een natuurlijke smaakversterker is.

INGREDIENTEN

200 g nieuwe aardappelen, 150 g lenteuitjes, 75 g venkel, ½ teentje knoflook, 3 sjalotten (75 g), 40 g pancetta, 4 blaadjes verse laurier, 2 dl witte wijn, 1 l kippenbouillon, 4 dl slagroom, ongezoet, 2 dl crème fraîche,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 100 g boter - 200 g gerookt spek -, 20 kleine uitjes - 250 g verse kampernoelies - 2 preien - 2 selders - 2 wortels - 2 aardappelen - 2 flesjes Rodenbach - 1 liter vleesbouillon - peper - zout, , kruidentuiltje:, laurierblad, twijgje tijm, peterseliewortel en alles samengebonden -, fijngesneden peterselie en bieslook.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is zo lekker!!!!!!!!!! AllerHande 03 2008

INGREDIENTEN

* 25 g boter, * 2 zakjes bosuitjes (a 3 stuks), in ringetjes, * 1 sjalot, fijngesnipperd, * 1 liter tuinkruidenbouillon (van 2 tabletten), * 2 aardappels kruimig, geschild en in blokjes, * 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2008
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram ossestaart; 3 laurier blaadjes; bosje kervel; bosje peterselie; 2 blaadjes foelie; een kleine komkommer; kleine koolraap; zout; peper; paar druppels tabasco (niet noodzakelijk

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-03-2002
  • Nederlands
  •  120 min. <
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies