Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Kippennekken bevatten weinig vlees, maar zijn uitstekend om bouillon van te trekken. Vraag wel van tevoren bij je slager of poelier of ze voorradig zijn. Laoswortel en bakbananen koop je bij sommige supermarkten of de toko. Bereiden ± 25 min. / bouillon trekken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Ik was nog op zoek naar de richtlijnen voor kipragout met dit recept heb ik ze gevonden en met de pasen op tafel gezet. Zo had ik ook zelf de bladerdeeg pasteitjes helemaal zelf gemaakt en iedereen zat te smullen. Alleen wist ik nog niet goed hoeveel ik nodig had en met dit recept had ik nog voor 2x over. Dat heb ik in twee gelijke porties verdeeld en ingevroren en is goed voor een andere gelegenheid. Heb je minder nodig 1 ltr bouillon met 500 gram kip is voor ongeveer 6 personen. Bedankt een ieder met hieronder het recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Dit heerlijke soeprecept is licht maar vol van smaak! Meer inspiratie opdoen met paling? Ga naar: https://www.facebook.com/ikhouvanpaling/. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Deze soep lijkt een beetje op mijn Romige-aspergesoep-met-ei-ham maar omdat ik naar een glutenvrije versie zocht heb ik in plaats van de soep te binden met bloem een bakje roomkaas toegevoegd. De soep is dus net zo romig als de 'normale' maar niet zo dik omdat ze niet gebonden is. De smaak was voortreffelijk en doet zeker niet onder voor de 'normale' versie. Neem wel de moeite om van te voren de schillen te koken want door het nat hiervan te gebruiken wordt je soep veel lekkerder. TIP: Deze soep is ook erg geschikt voor mensen die het lastig vinden om een roux te maken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Je hoeft nu niet op besneeuwde pistes te zijn, deze goulashsoep smaakt net zo lekker thuis zij het niet veel beter. Het maken kost niet zoveel tijd alleen het wachten op ongeveer 2 uurtjes stil pruttelen. Als je hem tegen de avonduren maakt kan hij de nacht en dag lekker met de smaken van de kruiden mengen en de smaak wordt alleen maar beter. Deze soep is gemakt met kruiden puur, voor wie dit wil uitproberen alvast bedankt met hier onder het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Prei en selderij zijn ingrediënten die ik in heel veel van mijn soepjes gebruik. Het zijn wat mij betreft dan ook de ultieme 'soep' ingrediënten waarmee je de meeste soepjes een vollere smaak kunt geven. Ik heb hier knolselderij en bleekselderij gebruikt. Een heerlijke combinatie met prei en ui. Met een paar eetlepels mosterd geef je het geheel nog een beetje extra pit. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Lekker romig. Eenvoudig te maken. Gezond …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Degene die me een beetje kennen die weten dat ik een liefhebber ben van het maken van soep. Nu er weer volop raapstelen zijn vond ik het vandaag weer eens tijd om dit op het menu te zetten .Mijn moeder die flink moet aansterken en deze groenten alleen  kent van vroegere tijden als raapstelenstampot wilde ik hiermee verrassen . Ze heeft ervan gesmuld en daarom plaats ik hem hier ook omdat mijn gezin het ook de moeite waard vonden voor herhaling. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top