Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, veloutť) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommť). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Volledig Veganistisch. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Wat de krabsoep zo apart maakt is dat deze in een uitgehold brood zit. Langs de pier in San Fransisco zijn deze dan ook overal te krijgen¬† en zie je overal toeristen met een brood gevuld met soep rondlopen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Kruidige lichte soep, altijd heerlijk maar zeker op warme dagen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Gazpacho met knoflookbrood; overheerlijke koude Spaanse soep met een rozemarijnbrood gevuld met verse kruidenboter. Sieb: "Een moestuin uit de Provence maar dan op z'n Spaans".¬† …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Bijzonder lekkere (maaltijd-)soep die naast het ietwat pittige van de¬†peper ook het fris-zoetige van de ananas en mango heeft. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Heerlijke italiaanse tomatensoep uit Toscane …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Pittige soep met P√®re Joseph (¬†Typische abdijkaas met typische donkerbruine korst. De natuurlijke rijping zorgt voor de volle smaak en het pittig aroma.) ¬†Makkelijke en snelle soep die naar meer smaakt. Warm serveren met een stukje stokbrood. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Dit is niet helemaal van mij. De ingredi√ęnten heb ik van mijn schoonmoeder maar de verhoudingen mocht ik zelf uitvogelen. Naar mijn vriend zijn mening is dit goed gelukt. Ik weet niet zeker of dit echt voor 6 personen is. Misschien kun je er wel met zijn achten van eten. Te weinig heb je in ieder geval niet! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Kan als voorgerecht, of als hoofdgerecht als je er nog een salade of wat rauwe groente bij serveert. Brood is niet nodig vanwege de noedels. Mag wel natuurlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingredi√ęnten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Populaire Soep kookboeken:
Top