Alle soeprecepten vind je op Smulweb.nl

Soep begint bij bouillon, het aftreksel van vlees met bot dat lang wordt gekookt. Het eindresultaat is al heerlijk, maar dient vaak als basis voor veel andere soeprecepten. Gebonden soep (roomsoep, pureesoep, velouté) is dikker dan ongebonden soep (burgersoep, consommé). Ongebonden soep is magerder dan gebonden soep. Hier vind je authentieke, bijzondere en verrassende soeprecepten zoals erwtensoep, mosterdsoep, bietensoep, zarzuela, pindasoep, gazpacho, saotosoep, vichyssoise en harirasoep.

Populair
Consommé Meer Consommé recepten »
Gevulde soep Meer Gevulde soep recepten »
Pittige soep Meer Pittige soep recepten »
Koude soep Meer Koude soep recepten »
Slanke soep Meer Slanke soep recepten »
Vissoep Meer Vissoep recepten »
Roomsoep Meer Roomsoep recepten »
Groentesoep Meer Groentesoep recepten »
Noedelsoep Meer Noedelsoep recepten »
Suggesties kookboeken

Dit heerlijke tomatensoep is zeker aan te raden! Al een langere tijd was ik op zoek naar een goede stevige tomatensoep met een pure smaak. Wanneer ik dit recept tegen kwam op youtube besloot ik hem gelijk te maken. Francis van het kanaal FOODGLOSS had deze lekkere soep gemaakt, en ik besloot hem gelijk na te maken. En het resultaat was heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk gerecht gebaseerd op de venkelsoep, zoals deze vroeger ooit in de Allerhande stond, maar ja, die had ik na zo'n 20 jaar natuurlijk niet meer. Nu op de app niet meer het recept van deze soep te vinden. Vandaar nu maar graven in het geheugen en na wat bijschaven de afgelopen tijd was deze keer was de smaak precies zoals deze moest zijn......... Hoop dat het jullie ook mag smaken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik had nog een zak rode linzen over en tijdens mijn zoektocht op het internet stuitte ik op dit recept. Sindsdien zorg ik ervoor dat ik vaker wat linzen over heb want dit recept is hemels. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Nog niet gemaakt, maar dit wordt toch wel me voorgerecht voor pasen. als je googled op recepten van groothandels en fabrikanten, komen er toch af en toe verrassende dingen naar boven. er zit een handige tool die alles kan omzetten naar aantal personen op deze site, en je kunt zelfs je kosten berekenen. heb alle ingredienten en aantallen al omgezet naar,  voor consumenten verkrijgbaar spul. we hebben natuurlijk niet allemaal een makro pasje …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Iedereen aan de spuit! dat klinkt heel erg amsterdams 1975 zeedijkachtig , maar dat bedoel ik dus niet. dankzij mijn buurvrouw, even ( moet er zelf nog steeds 1 kopen ) inderdaad zo,n slagroomspuit, kidde, sifon geleend. espuma,s maken is zooo 2015 …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Een soep die het altijd goed doet en waar je prima je restjes in kwijt kunt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel
Populaire Soep kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies