Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alle recepten voor hoofdgerechten op Smulweb.nl

Alle lekkere, bijzondere en prachtige hoofdgerechten. Of je nu op zoek bent naar vis, vlees, vegetarisch of een maaltijdsalade, je vindt het op Smulweb. Zoals stamppot, chateaubriand, salade NiÁoise, Caesar salad, paella, spaghetti bolognese, quiches, tajine en nasi goreng.

Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Pasta Meer Pasta recepten »
Rijst Meer Rijst recepten »
Suggesties kookboeken

Lekker toch als je huis heerlijk ruikt als je van de kou uit naar binnenkomt? ‚€čMet deze schotel zeker het geval en de smaak overtreft de geur weer, hoe lekker is dat?? Buiten dat is het ook nog eens makkelijk te maken en das natuurlijk ook mooi meegenomen.. ‚€čKoop je vis het liefst bij je visboer, tis iets duurder, maar ook zoveel lekkerder dan wanneer je hem/haar bij de plaatselijke Appie/Jumbo verpakt of uit de vriezer daar haalt.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

DIT RECEPT HEB IK ZELF¬† IETS AANGEPAAST DAN TOE IK HEM IN EEN SHOARMAZAAK HEB GEGETEN …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Tegengekomen op Elsjes recepten. Heerlijk. Het hele gezin is er dol op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

De pitta bijna zoals deze het lekekrste is. In NL noemen ze een broodje pitta een Broodje Shoarma, maar vaak/meestal (altijd?) is deze te kompleet. Mijn favoriete pitta wordt in Brussel gemaakt. Simpel; Broodje, vlees, witte kool en knoflooksaus. Geen tomaten, sla, paprika of wat dan ook. Ik krijg ze nu heel goed. De uitdaging was de witte kool. Maar ik kan 'm heel lekker krijgen, nu. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Mijn moeder maakte vroeger rondom de feestdagen vaker een rollade. Omdat je deze ook koud kan eten, was dat fijn dat op de feestdagen of bij de familie diners zij er dan ook echt bij was. Voor mij nog steeds de smaak van gezelligheid. Deze Rollade kochten we bij Maison Duroc uit Drenthe (boerderij in tweede Valthermond) Die Duroc varkens lopen buiten, heel het jaar door, een echt mooie ouderwetse smaak zoals het bedoeld is. Ze zien er ook een beetje uit als de wilde zwijnen (hun voor ouders) Het recept was heel simpel ik begin ook nog maar net, gewoon aan braden in de pan (op aanraden van Maison Duroc een beetje van hun reuzel gebruikt) en dan in de oven (170-200 graden) met een kern temp van 70 graden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Ook zo dol op kibbeling? Nu weet je eindelijk hoe je zelf deze heerlijk krokante witvis kan maken. En een portie kibbeling is natuurlijk niet compleet zonder homemade frites! Meer recepten met aardappel inspiratie nodig? Je vindt het op de site van de Jongens van de Klei …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Kook jij dit jaar Aziatisch met Kerst? Dan is dit recept zeker een aanrader! Alle producten met een * zijn te verkrijgen bij een van de filialen van Amazing Oriental of in hun¬†webshop! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk makkelijk receptje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Populaire Hoofdgerecht kookboeken:
Top