Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Het duurt niet zolang meer en dan is het weer kerst , dus schieten mijn, en dan  voornamamelijk vrouwlijke collega.s iets in de stress , want wat moet er nou weer op tafel en hoe regelen we dat allemaal. en hoe leuk is het dat ze dan aan mij vragen, heb jij geen ideetjes? jazeker wat me opvalt is dat het gourmet wel een keer klaar is , en de rosbief met spruiten is ook zooooo 1960 . 1 ding willen ze allemaal en dat is geen stress, lekker , en toch iets waar mensen over praten. in kleine hapjes staan al zat gerechten die je zo door kan schuiven naar de kerst , dit menue is custom made voor een collega, maar dat deel ik graag. een lang verhaal met heel veel ingredienten, maar je bent wel klaar , en van te voren te maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Ook nooit een keuze kunnen maken als je uit eten bent ? gelukkig heeft mijn favo eettent ( en gelukkig steeds meer ) altijd zon trio, zodat je niet hoeft te kiezen, altijd goed combinerende kleine hapjes. en vaak zo lekker dat je eigenlijk 2 voorgerechten wilt bestellen. herkaanbaar? …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Nog nooit gemaakt ( daarom ook in het boekje , nog te maken en maffe ideeen ) , maar het plaatje zit al in me hoofd, combinatie van wat ik kon vinden voor het maken van eetbare " tuin aarde "  die waarschijnlijk lekker bij asperges is, en als presentatie middel natuurlijk . samen met een eitje, moet het haast wel een mooi plaatje opleveren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Lekker en simpel! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Ik was op zoek naar een Indonesische amuse en stootte op deze op een andere site. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Kort in de keuken, en veel aan tafel dat is het doel. uitgesproken smaken, geen gourmet, en een hartig dessert na. compleet menue met amuse , voor hoofd bij etc. 90 % dag van te voren te bereiden rest duurt max 5 minuten per gerecht. veel ingredienten, maar ja, het is dan ook een heel menue amuse: tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème voor: gepofte knoflooksoep met verassing ! hooft: gekruid lamsrack bij 1 : spruiten , schijnbaar lekker , eet ze zelf niet. bij 2: rosti rondjes k&k bij 3: warme tutti frutti na: gebakken brie de meaux …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Amuse kookboeken:
Top