Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken
Nieuwste Amuse

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen … Lees verder »

  • Wereld
  •  30-60 min.

Momenteel heb ik een overschot aan garnalen, dus gelijk weg smullen. Dit hapje is ook erg lekker en niet alleen op brood. Ook een heel leuk klein voorgerechtje met Pasen, Pinksteren of met de kerst. Dit is vele malen lekkerder dan al dat spul wat je kant en klaar koopt. De cognac haalt de smaak flink omhoog. Lekkerste garnalen zijn de Texelse Noordzee garnalen vers van de TX65, o.a. te koop bij de Hanos. … Lees verder »

  • Vis
  •  0-10 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl … Lees verder »

Ik heb de categorie 'bijgerecht' gekozen omdat de catogrie Tapas niet bestaat. Ik vind het namelijk een heerlijke tapa. Kan ook prima als amuse, in dat geval heb je aan twee stuks per persoon voldoende. Die met salie vind ik het lekkerst, maar pas op met de hoeveelheid! Maak eventueel een proefexemplaar om te checken of de salie niet overheerst. … Lees verder »

  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een bijzondere amuse. Bijzonder gezien de combinatie van cranberry-chutney/geitekaas, slagroom. … Lees verder »

Foie Gras met appel en meloen … Lees verder »

  • Frans
  •  10-20 min.

Met pata negra (=zwarte poot) ham kun je heel veel lekkers maken. Omdat het een delicaat stukje vlees is moet je natuurlijk ook alles uit de (koel)kast halen om het goed tot zijn recht te laten komen. In combinatie met coquilles krijg je een waar feestje op je bord waar je de grootste fijnproevers blij mee kunt maken. Let wel op dat je de coquilles niet te lang grilt want dan worden ze taai en ook de ham mag maar heel eventjes in de pan. Tip: Je kunt de pata negra ham vervangen door de wat meer gangbare serrano ham en je kunt ook gambas nemen i.p.v. coquilles. … Lees verder »

  • Spaans
  •  0-10 min.

Pata negra (=zwarte poot) ham uit Spanje is een ware delicatesse en toen ik in de gelegenheid was om die in Spanje te proeven kon ik het niet weerstaan om er wat van mee naar huis te nemen. Wat ik er hier mee gemaakt heb kun je rangschikken onder de categorie tapas maar ook als amuse is het prima geschikt, en natuurlijk kun je het ook als borrelhapje serveren. Het is maar wat je er zelf van maakt. Door de ham een beetje te verwarmen krijg je nog meer smaak. TIP: Als alternatief voor de pata negra ham kun je eventueel de Spaanse serrano ham gebruiken. … Lees verder »

  • Spaans
  •  0-10 min.
Populairste Amuse

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  … Lees verder »

  • Frans
  •  20-30 min.

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. … Lees verder »

  • Internationaal
  •  10-20 min.

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! … Lees verder »

  • Frans
  •  0-10 min.

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. … Lees verder »

  • Frans
  •  20-30 min.

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  … Lees verder »

  • Frans
  •  10-20 min.

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!! … Lees verder »

  • Frans
  •  10-20 min.

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen. … Lees verder »

  • Frans
  •  10-20 min.

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. … Lees verder »

  • Italiaans
  •  0-10 min.
Populaire Amuse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies