Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Wat je met een pakje gerookte zalm al niet kunt doen  Het is heerlijk als voorgerecht in een glaasje, amuse als lepelhapje, op een geroosterd stokbroodje als borrelhapje of voor op een buffet. Ik heb een paar voorbeelden van presentatie wijze gefotografeerd maar laat gerust je eigen fantasie de vrije loop want hiermee kun je alle kanten op.  Een heerlijk hapje met Pasen, Kerst of andere feestelijke gelegenheden. Ik heb koriander gebruikt omdat ik het een heerlijke combinatie vind met de avocado en limoen. Mocht je niet van koriander houden dan kun je dit ook vervangen door dille. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Heerlijke en makkelijke amuse waar ook kids dol op zijn  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

What's in a name? In Italië noemen ze het bruschetta, in Spanje heet het pincho of tapas en in andere landen zullen ze er wel weer andere benamingen voor hebben. Ik noem het gewoon een ontzettend lekker hapje Of is het een amuse Maak de hapjes zo klein dat je ze in 1 keer in je mond kunt, want als je alle smaken tegelijk proeft heb je een ware smaakexplosie. TIP: Lekker voor op het (Paas)buffet …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Een fris en lekker licht voorgerechtje of amuse. Met een goed basisrecept voor zalmtartaar kun je eindeloos variëren, deze variant is een echte topper met de feestdagen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Zoveel meer mogelijk om je gourmet op te pimpen dan dat ik in deel I http://www.smulweb.nl/recepten/1447985/Culinair-gourmetten al beschreef. Er is gewoon teveel lekkers om te bakken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Het duurt niet zolang meer en dan is het weer kerst , dus schieten mijn, en dan  voornamamelijk vrouwlijke collega.s iets in de stress , want wat moet er nou weer op tafel en hoe regelen we dat allemaal. en hoe leuk is het dat ze dan aan mij vragen, heb jij geen ideetjes? jazeker wat me opvalt is dat het gourmet wel een keer klaar is , en de rosbief met spruiten is ook zooooo 1960 . 1 ding willen ze allemaal en dat is geen stress, lekker , en toch iets waar mensen over praten. in kleine hapjes staan al zat gerechten die je zo door kan schuiven naar de kerst , dit menue is custom made voor een collega, maar dat deel ik graag. een lang verhaal met heel veel ingredienten, maar je bent wel klaar , en van te voren te maken   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Weer 5 lekkere hapjes die niet al te bewerkelijk zijn. aantal stuks en personen is een richtlijn en dus naar je wensen aan te passen. en met een beetje creativiteit ook om te toveren in een amuse , tapas of voorgerechtje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Populaire Amuse kookboeken:
Top