1. Home
  2. Recepten
  3. Gerechten
  4. Amuse
  5. Amuse
Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden combinatie van avocado en gerookte zalm. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Heerlijke luchtige amuse …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Amuse van Karin …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Dit bospaddenstoelen soepje is perfect om te serveren als amuse. Tip: serveer de soepjes in kleine glaasjes. Dit ziet er leuk uit en zo zijn je amuses perfect geportioneerd.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Het is leuk om een amuse te serveren als je gasten binnenkomen. Amuse betekend letterlijk vermaak voor de mond. Deze rosbief rolletjes zijn zeker vermaak voor de mond. Dit kleine hapje zorgt ervoor dat je gasten zin krijgen in het diner!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Gek op pittig eten? Deze amuse is onwijs snel klaar gemaakt maar je steelt er de show mee! De knapperige pappadums gaan perfect samen met de sappige gamba's, pittige peper en zoete mango chutney. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Een tijdje geleden heb ik mee gedaan met een tapas workshop en dit was ronduit toch wel mijn favoriete recept. We hebben er heerlijk van gesmuld. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Deze soep is een alleskunner. Heerlijk voor op een doordeweekse dag in een grote kom met een warm broodje ernaast, als amuse of als voorgerecht bij een chique diner. Romige paddenstoelensoep is altijd goed.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Op een gezellig dinertje bij vrienden kregen we als "mondvermaakje" ,zoals onze Zuiderburen dat zo mooi weten uit te drukken....... deze  eenvoudige, maar heerlijke amuse  voorgeschoteld. Natuurlijk kreeg ik van de gastvrouw het recept. Dit hapje is perfect voor te bereiden ( doperwtenmousse) en klaar in 10 minuten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Populaire Amuse kookboeken:
Top