Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Het is een beetje bewerkelijk met al het fijnsnijden, maar als je het met z'n tweeën doet ben je sneller klaar, en het is nog gezellig ook. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, dan gaat het nog sneller. …  Lees verder »

Eetclub bij Inge onderwerp Thais …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Lekkere amuse om je gasten mee te verwennen als het bijvoorbeeld net even iets langer gaat duren in de keuken, of gewoon lekker voor op tafel bij de borrel! …  Lees verder »

Dit japans getinte gerecht heb ik zowel als Amuse maar ook als voorgerecht gemaakt. Heel apart door de Granité …  Lees verder »

Ik gebruik de doperwten munt mousse voor dit gerecht als er over blijft kan dit goed worden ingevroren. …  Lees verder »

Ik gebruik dit gerecht als groente gerecht maar ook als basis voor een amusee,( zie dat recept) …  Lees verder »

Een heerlijke amuse van carpaccio gevuld met Jean Bâton Truffel Mayonaise en rucola sla. …  Lees verder »

Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Momenteel heb ik een overschot aan garnalen, dus gelijk weg smullen. Dit hapje is ook erg lekker en niet alleen op brood. Ook een heel leuk klein voorgerechtje met Pasen, Pinksteren of met de kerst. Dit is vele malen lekkerder dan al dat spul wat je kant en klaar koopt. De cognac haalt de smaak flink omhoog. Lekkerste garnalen zijn de Texelse Noordzee garnalen vers van de TX65, o.a. te koop bij de Hanos. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vis

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans
Populaire Amuse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies