Alles over amuses op Smulweb.nl

Amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Zowel de amuse-gueule ('klein hapje dat voor de maaltijd geserveerd wordt in bar of bistro, om de hongergevoelens op te wekken' ') als de amuse-bouche (in restaurants) zijn bedoelt om te amuseren. Een hapje dat zowel voor als tijdens de maaltijd geserveerd kan worden. De mooiste, lekkerste en meest bijzondere amuses vind je op Smulweb, zoals slabonbon, mini-hamburgertjes, tonijntartaar, bisque, champignoncappuccino, kreefthapje, eendenlever, spoom en geitenkaasamuse.

Vlees Meer Vlees recepten »
Best beoordeeld
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Vegetarisch Meer Vegetarisch recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Dessertamuse Meer Dessertamuse recepten »
Kaas amuse Meer Kaas amuse recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Suggesties kookboeken

Bereiden: 20 min en 2 uur wachttijd …  Lees verder »

Hoe feestelijk en bijzonder is het om je gasten tijdens de koffie/thee ter afsluiting van het diner te verrassen met deze heerlijke zelfgemaakte chocolade truffels? Extra feestelijk dankzij de eetbare goudglitters die je er vlak voor het serveren over strooit. Hier maak je indruk mee! Truffels zijn supermakkelijk zelf te maken en de enige ingrediënten zijn chocolade, slagroom, boter en een beetje cacao. Je kunt ze prima enkele uurtjes van te voren maken, want ze moeten minsten 2.5 uur opstijven in de koelkast. …  Lees verder »

Een klein smakelijk hartig hapje op oudejaarsavond smaakt altijd lekker bij de zoete oliebollen en appelbeignets. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een veelbelovend begin van het Kerstdiner dit vertruffelijke fluwelen amuse soepje van knolselderij&truffel. Makkelijk te maken en voor te bereiden. Met hetzelfde recept kun je ook een zalige fluwelen puree maken voor bij het hoofdgerecht. Hier maak je indruk mee! …  Lees verder »

Super simpel en lekker hapje want er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker als hapje of als voorgerecht.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het is een beetje bewerkelijk met al het fijnsnijden, maar als je het met z'n tweeën doet ben je sneller klaar, en het is nog gezellig ook. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken, dan gaat het nog sneller. …  Lees verder »

Eetclub bij Inge onderwerp Thais …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Lekkere amuse om je gasten mee te verwennen als het bijvoorbeeld net even iets langer gaat duren in de keuken, of gewoon lekker voor op tafel bij de borrel! …  Lees verder »

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een leuk hartige zalmpannekoekhapje (amuses)met room, kruiden en en vis. SORRY GEEN WOORD verkeerd gezegd met dit recept???? H E L E M A A L T O P!!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Amuse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies