1.472 gerechten recepten

Barbeque

INGREDIENTEN

Vlees groenten aardappelen salaatjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  •  …
  •  0-10 min.

Barbeque

INGREDIENTEN

Vlees groenten aardappelen salaatjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  •  …
  •  0-10 min.

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven.

INGREDIENTEN

  • 350 g Griekse (of Turkse) yoghurt.
  • 1 komkommer.
  • 2 eetlepels vers uitgeperst citroensap.
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook.
  • scheutje extra virgin olijfolie.
  • zout en versgemalen peper naar smaak.
  • Wat paprikapoeder om het te besprenkelen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sambal Goreng Boncis (Boontjes in pittige saus)

INGREDIENTEN

, , , 500 gr. Varkenspoelet; 1 Ui fijngesnipperd; 1 geperste teentje Knoflook;, 2 plakjes Laos(ca.1cm dik; olie; 2 Bouillonblokjes;, 500 gr. Sperzieboontjes 1x in de breedte en 1x in de lengte doorgesneden;, kokosmelk van 1/2 kokosnoot; Zout en Peper naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bron: suzie-club; van "vifke"

INGREDIENTEN

Deeg:, 160 g witte bloem, 160 g volkorenbloem, 200 ml water, 1/2 tl zout, 2 el olijfolie, 1 1/4 tl korrelgist, , Toevoeging:, 1 el oregano, 1 el basilicum, 1 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook, peperst, 100 g gerookt spek, in kleine blokjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Plus een recept voor gesmolten Javaanse suiker.

INGREDIENTEN

Voor de Santen:, 150 gr. santen (ca 1/4 blok), 2 eetl. koffiemelk, 1/2 l water, Voor de Javaanse suikerstroop:, 250 gr Goela djawa, 2 dl. water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Deze gerechten worden op een bakplaat(electrisch) bereid met sojasaus, kruidenboter, peper en zout!

INGREDIENTEN

Kip* biefstuk* vis* groenten* varkenshaas* kipstukjes aan de spies*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Cashewnoten kunnen bijvoorbeeld in een roerbakgerecht met kerrierijst en broccoli worden verwerkt.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kom op mijn pagina kijken naar voorjaarsgerechten en een paar bbq recepten

INGREDIENTEN

Pastasalade javaanse koteletten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  •  …
  •  0-10 min.
  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Drie verschillende gerechten uit 1 kilo gevulde kipfilet

INGREDIENTEN

Gevulde kipfilet met tapenade en sperzieboontjes, , 1 kg kipfilet (circa 5 stuks), 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten (140 gram), 100 gram katenspek, 800 gram sperziebonen, 2 uien, gesnipperd, versgemalen peper, cocktailprikkers, aluminiumfolie, , kipovenschotel, , 2 gevulde kipfilets (van de kilo), 2 vleestomaten in plakjes, 2 rode uien in plakjes, 1 courgette in plakjes, 1/2 zakje tijm of 1 tl gedroogd, 2 el olijfolie, 1 citroen, , kip-rucolasandwich, , 1 gevulde kipfilet (de laatste van de kilo), 4 sneden brood, 4 el mayonaise, 1 el volle yoghurt, 1/2 citroen, 1 tomaat en een beetje rucola, snackkomkommers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik kreeg een vraag of ik toevallig een receptje had voor seroendeng. Natuurlijk wel! Komt ie...

INGREDIENTEN

1 kleine ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 tl ketoembar, 3 kemirienoten (grof geraspt), 200 gr (gedroogde) geraspte kokos, beetje zout, 150 gr (ontvliesde) pinda`s, 2 el bruine basterdsuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Heerlijke woksaus om een paar el van bij je vlees, vis of groentegerecht toe te voegen en in gekoelde ruimte (bv kelder, anders in koelkast) lang houdbaar!
PS: Je kunt dit natuurlijk ook altijd als marinade gebruiken voor te barbequen !

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook (schoongemaakt en in stukjes), 4 cm gemberwortel (schoongemaakt en in stukjes), 1 Spaans pepertje (pitjes eruit, fijngesneden), 2 stengels citroengras (fijngesneden), 1 limoen (uitgeperst), 5 dl ketjap manis, 2 el sesamolie, 1 el vissaus, 2 el honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

De 'roasted' Long Island-gerechten (7 STUKS) zijn geinspireerd op de 'take-away' hapjes van de beroemde delicatessenzaken op Long Island, het vakantie- eiland van New Yorkers

INGREDIENTEN

Island ribs, (4-6 personen), 2 kg krabbetjes, in stukken van 1 of 2 ribben gesneden, Voor de marinade:, 1/2 dl azijn, 1 dl droge sherry, 1 eetlepel pimentpoeder, 5 cm geraspte gemberwortel, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rozemarijn, zout, peper, Vermeng alle ingredienten voor de marinade, marineer de krabbetjes hierin ? 5 uur en rooster de spareribs ? 45 minuten. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade., , Honing-marinade, 8 eetlepels honing, 8 eetlepels tomatenketchup, 1 bosje lente-uitjes in ringen, 2 eetlepels Chinese sojasaus, 1 eetlepel citroenrasp, het sap van 1 citroen, 1 theelepel mosterdpoeder, zout, peper, 3 geperste teentjes knoflook, 2 kruidnagels, 1 eetlepel boter, Vermeng alle ingredienten en breng ze aan de kook., Wrijf de krabbetjes met de warme saus in en rooster ze 40-50 minuten., Wrijf ze tijdens het roosteren regelmatig met de saus in.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een heerlijk bijgerecht, ik heb dit een keer uitgeprobeerd en vond het zo lekker dat ik het op Smulweb heb geplaatst.
De vinaigrette smaakt uiteraard ook heel goed bij andere salades.
Ben je met meerdere personen? Verdubbel dan gewoon de hoeveelheid al naar gelang het aantal personen.

INGREDIENTEN

  • 2 rijpe trostomaten.,
  • 1 zoete ui.,
  • 1 flinke teen knoflook,
  • 40 ml balsamico azijn (Of witte balsamico dat "oogt"beter).,
  • 40 ml olijfolie,
  • 1 flinke theelepel gedroogde basilicum,
  • 1 flinke theelepel gedroogde marjolein,
  • 1/8 theelepel koriander zaadjes,
  • 1/8 theelepel gedroogde munt,
  • ½ Theelepel gedroogde oregano,
  • 1 afgestreken el suiker,
  • ¼ tl. zout,
  • ½ Tl peper,
  • Wat extra zout en peper indien gewenst.
  • Als je verse kruiden hebt is het natuurlijk helemaal lekker!
  • Gebruik dan de dubbele hoeveelheid bvb 1 tl gedroogd = 2 tl vers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2008
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.

INGREDIENTEN

1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Traditioneel Arabisch gerecht waar redelijk wat variaties op zijn. Op deze manier vind ik het het lekkerst.

INGREDIENTEN

200 gram couscous, 4 trostomaten, 3 bosuitjes, verse munt (alleen blad), verse bladpeterselie (alleen blad), peper, zout, olijfolie, citroensap.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Oriëntaals dressing:, , Azijn 2 el,Zoete hete chilisaus 100 ml,Gembersiroop 1 el, sesamolie 3 el,fijngehakte koreander, , Arabische dressing:, , Koreander,komijn,gember,kardemom,kaneel, van dit alles een snufje, Azijn 2 el, knoflook 2 tenen,fijngehakt walnoten olie 100 ml, 2 verse vijgen fijngemaakt,citroensap 1 el, Pan op het vuur met de helft van de walnotenolie om de specerijen op te lossen, , Yoghurt dressing:, , Magere yoghurt 100 ml,Muntbladeren fijngehakt 2 el,Bieslook fijngehakt 1 el,citroensap 75 ml, , Chinese dressing:, , Witte wijnazijn 25 ml, Hete bonenpasta 1 tl,zoete bonenpasta 1 tl,sojasaus 100 ml,suiker 1 tl,knoflook fijngehakt 1 teen, Sechuanpeper naar smaak, , Tuinkruiden dressing:, , Witte wijnazijn 3 el,Arachideolie 100 ml,mosterdpoeder 1 el,suiker 1 tl, kervel 1 tl,rozenmarijn 1 tl,tijm ½ tl Basilicum 1 el,chilipeper 1 tl, Peper naar smaak, , , Thaise dressing:, , Azijn 50 ml,Sesamolie 100 ml,knoflook fijngehakt2 tenen,citroensap 1 el, Koreander fijngehakt 3 el,verse gemberwortel fijngehakt 1 tl., Peper naar smaak, , , Indonesische dressing:, , Ketjap manis 100 ml,Azijn 3 el, Citroensap1 el,Serehpoeder (citroengras) 1 tl,goela djawa (palmsuiker)2 el, sambal 1 el., , , Pittige dressing voor fruit:, , Bijvoorbeeld stukjes meloen perzik of grapefruit Citroensap 3 el,tomatenketchup 100 ml,Augurk fijngehakt 1 el,Gembersiroop 1 tl, Witte port 2 el, Honing 1 tl, , , Gezonde dressing :, , Wortelsap 50 ml, Kwark 100 ml, Citroensap 2 el,Komkommer fijngesneden 1 el,Sederij 1 tl fijn, Komijnzaad ½ tl, Peper naar smaak ., , , Caraïbische dressing :, , Witte wijnazijn 2 el, Walnotenolie 100ml,Citroensap 2 el,Gembersiroop 1 tl,Kokosnotenpuree 2 el,Mangopuree 2 el, Spaanse peper naar smaak, , , Italiaanse dressing:, , Rode wijnazijn 1 el,Balsamicoazijn 3 el,Olijfolie extra vierge 100 ml, Half zongedroogde tomaten fijngesneden 2 el,Knoflook fijngehakt 2 tenen, Basilicum fijngehakt 1 el., Peper naar smaak., , , Spaanse dressing :, , Gegrilde paprika fijngesneden 3 el (pimentos de navarra ),Rode wijnazijn 50 ml, Olijfolie extra vierge 100 ml, Knoflook fijngehakt 2 tenen,citroensap 1 el,Salie fijngehakt 1 tl ., Peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2011
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als
het bij de andere gerechten past.

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokend aardappelen, 2 teentjes knoflook, gepeld, 2.5 dl slagroom, 2.5 dl melk, zout en peper, nootmuskaat, 25 gram boter, in klontjes, 150 gram zachte blauwe schimmelkaas, Kan ook met Hollandse geitenkaas eventueel, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een lekkere romige en zacht smakende pastaschotel. Voor een beetje meer "pit" kan er nog wat chilipoeder of gerookt paprikapoeder aan worden toegevoegd.

INGREDIENTEN

400 gram pasta naar keuze of dikke spaghetti, 100 gram gerookt spek, in reepjes, 1 ui, gesnipperd, 2 rode (punt)paprika`s, in stukjes, , 1 courgette, in stukjes, 150 gram Boursin of Bressot (kruidenkaas), 150 gram Ricotta, 150 gram roomkaas (Mon Chou voor warme gerechten), 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper, handje in reepjes gesneden verse basilicum, 45 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, 1 grote ovenschaal, ingevet,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vandaag de Griekse toverballetjes gemaakt en natuurlijk hoort daar Tzaziki bij .
Ben zelf gaan experimenteren met de hoeveelheden en er is een fantastische komkommersalade uitgekomen.

Wil je een complete Griekse maaltijd dan combineren met onderstaande gerechten.

Klik hier voor de Griekse toverborrelballetjes.
Klik hier voor de Tomatensaus-met-gebakken-courgette.

INGREDIENTEN

* 2 middelgrote komkommers, * half bolletje knoflook, * 2 dl yoghurt (Griekse of Turkse ), * 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), * 1 theelepel azijn, * 1 dessertlepel Dille (gedroogd ), * 1 takje Munt, * zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2012
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt!

INGREDIENTEN

5 el pindakaas (mag hele goedkope zijn), 1 klein blikje tomatenpuree, 3 el ketjap manis (zoet), 2 tl sambal of 1 fijngesneden rode peper of ¾ tl cayennepeper, 100 ml water, 1 el azijn of tamarindepasta, , Eventueel als toevoeging:, , 1 tl laos, , 1 tl komijn, , 1 el (palm)suiker, , versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

De Indische pensions, die voornamelijk in het Haagse Statenkwartier en aangrenzende buurten waren gevestigd, zijn verdwenen. Niet de gerechten die er werden opgediend. Zij leven voort in de met de hand geschreven familie-kookboeken van de pensionhouders van destijds.

INGREDIENTEN

De gerechten in die boeken zijn niet authentiek. Ze waren, ook al voor de Tweede Wereldoorlog, aangepast aan de smaak van de Europeanen en aan die van de Nederlanders in het bijzonder. Bij de 'Indische boontjes' gaat het om een bijgerecht. Men at er droog gekookte rijst bij.**********************************************************************************, 350 gram jonge (dunne) sperziebonen*, 2 eetl. (arachide)olie*1 grote ui, gesnipperd*2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt*1 1/2 theel sambal oelek*1 theel. goelah djawa of bruine basterdsuiker*1 spriet sereh of stukje citroenschil (ca. 2 cm)*1 daun salam of klein laurierblad*2 dl (dikke) kokosmelk*zout*50-75 gram dag-verse tauge*1 tomaat, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes gesneden*2-3 eetl. seroendeng, geroosterde kokos met pinda's, rechtstreeks uit de toko en dus niet uit een zakje of potje

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete samenstelling van een hightea, zoals ik hem op mijn werk neerzet voor de gast.Per persoon krijg je het volgende voorgezet.

INGREDIENTEN

Sandwich zalm/kruidenkaas. Sandwich kipfilet/zongedr.tomaatjes. Sandwich bri/pijnboompitten/honing.Hartige warme mini wrap., Chocolade brownie, bosbessen muffin, slagroomsoesjes, aarbeientaartje, appelpuntje, bonbons, lekker koekje., Vers fruit, slagroom, aarbeien met warme chocoladesaus.chocoladescoons.,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

Thaise zoetzure komkommersalade die direct klaar is en waar je niet op hoef te wachten tot de zure smaak is doorgetrokken.

INGREDIENTEN

1 komkommer / 1/4 rode ui/ 1/3 rawit / 2 el. suiker / 1 el azijn / 1 thl. zout /1 1/4 dl. water.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke warme aardappelsalade vol smaken. Ook koud heerlijk. Past prima bij barbequegerechten.

INGREDIENTEN

250 gr (kastanje) champignons, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 1 el zongedroogde tomaten, 1 zakje voorgekookte aardappelblokjes (kun je ook zelf maken), ½ bosje verse peterselie (gesnipperd), 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder (voor de kleur), 3 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker bij tapas gerechten

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 3 dl kippenbouillon, 150 gr mayonaise, 1/2-1 eetlepel citroensap, 3 geperste teentjes knoflook, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, zout, peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 half rijp mango`s, in kleine blokjes gesneden (zo 1 kilo), 2 grote uien, heel fijn, 2 grote teentjes knoflook, heel fijn, 2 rode pepers, zonder zaden, geel fijn, 150 g blanke rozijnen, 250 g, bruine suiker of lichte rietsuiker, 2 t gemberpoeder, 2 t kerriepoeder, 1/4 t cayenne, 1 vol t zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Het GROTE gevoel is er. En wat nog mooier is, je bent erin geslaagd een afspraak met hem te maken. Hij komt bij je eten ! HELP !

INGREDIENTEN

Wat moet je in hemelsnaam maken? Iets wat niet te zwaar op de maag ligt, dat maakt slaperig. En dat kun je niet gebruiken....., Hieronder volgen wat amoureuze gerechten. Je zult hem moeten verleiden. Een subtiel begin is heel belangrijk. Kies daarom voor een lichte bouillon met wat paprikareepjes. Daarna wordt de honger alleen maar groter.....Daarna volgt de PASTA LA VETERA: onweerstaanbaar lekker !, Dit heb je nodig:, *350 gr pasta, *groentebouillon, *1,5 tl gedroogde salie, *1 teentje knoflook, *1 gesnipperde ui, *100 gr gekruimelde blauwe kaas, *150 gram gehakt, *1,5 dl koffiemelk of slagroom, *peper, *50 gr cashewnoten en wat fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Eenvoudig zelf te maken en in de koelkast vrijwel onbeperkt houdbaar

INGREDIENTEN

10 el rijstazijn (maakt niet uit welke kleur)
, 10 el suiker
, 10 el water
, 6-8 lange verse rode pepers
, 4 teentjes knoflook
, 1 el olie
, 2 tl grof zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Dit recept is zeker al twintig jaar oud, het is uit de verzamelrecepten map van mijn dochter en favoriet bij ons allemaal! Het is eenvoudig en heel lekker! Variaties zijn er vele. Ik heb ze dit keer eens met ontbijtspek gevuld en er vandaag (27.11.2011) eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Het oorspronkelijke recept is het basisrecept maar je kunt er bvb ook iets anders tussen doen bvb reepjes knoflook en natuurlijk verse kruiden zoals rozemarijn of tijm. Je kunt er kaas plakjes en versgemalen zwarte peper over strooien enz. enz.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Erg lekker !
Zorg wel dat je er stevige rolletjes van maakt.

INGREDIENTEN

500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen, 1 tl zout, beetje citroenpeper, beetje piment, beetje nootmuskaat, beetje uienpoeder, 70 ml slagroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  •  …
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 gerookte kipfilet, blik perziken, cashewnoten, groot bakje sellery salade, zak gedraaide pasta combi groen en wit, maggie blokje, olijfolie.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2008
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een simpele amuse maar oh zo lekker!

INGREDIENTEN

- 1 blikje lychees, - 2 tl vijgenchutney (O`life), - 1 pakje monchou, 100 g (voor koude gerechten), - enkele druppels crème van balsamicoazijn met frambozen (Drogheria Alimentari)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke salade bij geroosterd vlees, pittige stoofpotten, bij dit heerlijke stoofpotje van alidada
Marokkaans-kipstoofpotje en natuurlijk bij de falaffel.

INGREDIENTEN

4 rijpe tomaten - 2 uien - half bosje koriander - 1 eetl harissa pasta (Le Cap Bon bij Marokkaanse of Turkse supermarkt) - citroensap van een halve citroen -, 1 - 2 eetl olijfolie (naar smaak) - ( evt. zout en peper), (laatste keer nog 2 theel. vloeibare honing door de dressing gedaan)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies