Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.146 gerechten recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Barbeque

INGREDIENTEN

Vlees groenten aardappelen salaatjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Barbeque

INGREDIENTEN

Vlees groenten aardappelen salaatjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Sambal Goreng Boncis (Boontjes in pittige saus)

INGREDIENTEN

, , , 500 gr. Varkenspoelet; 1 Ui fijngesnipperd; 1 geperste teentje Knoflook;, 2 plakjes Laos(ca.1cm dik; olie; 2 Bouillonblokjes;, 500 gr. Sperzieboontjes 1x in de breedte en 1x in de lengte doorgesneden;, kokosmelk van 1/2 kokosnoot; Zout en Peper naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

INGREDIENTEN

1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ik geeft niet gemakkelijk top cijfers aan mijn recepten, maar deze krijgt een 9+1/2 van mij en de kids. Op één of andere manier kon ik de smaken precies afstemmen op elkaar.

INGREDIENTEN

1 kg riblappen, in grote blokjes gesneden (runderschenkels kan ook, maar dan eerst gaar koken met been), zout, zwarte peper, bloem voor bestuiven van vlees, zonnebloemolie, 100 g gerookte spekreepjes, 2 grote uien, in halve ringen gesneden, 3 teentjes knoflook, fijn, 8 zwarte peperkorrels, 2 laurierbladeren, 3 kruidnagels, 1/4 t gedroogde tijm (takje verse tijm kan ook), 250 ml runderbouillon of runde fond, 1 e witte azijn of 2 t Worcestersaus, 6 aardappelen in blokjes gesneden, 200 g champignons in plakjes gesneden, , 1. Breng vlees pittig op smaak met zout en peper., 2. Bestuif het vlees met bloem en meng de bloem goed door vlees., 3. Bak spekjes uit in olie en haal uit pan., 4. Bak vlees in olie tot goudbruin van kleur en doen vlees erna in een stoofpan., 5. Fruit nu op zacht vuur de uien en knoflook tot glazig., 6. Voeg de voeg de peperkorrels, laurier, kruidnagels, tijm, runderbouillon, azijn of Worcestersaus en spek erbij en breng aan kook., 7. Voeg dit nu bij het vlees en stoof voor 2-3 uren op zacht vuur tot boterzacht en met een gebonden saus., 8. Een half uur voor einde van kooktijd word de aardappelblokjes en champignons toegevoegd., , VARIATIE, Vanuit de Zuid-Afrikaanse traditie heb ik geleerd om veel meer deeg korsten en dumplings ("kluitjes") etc. te gebruiken bij mijn gerechten. Deze runde stoofpot heb ik dan ook precies gemaakt als hier boven beschreven en dit als vulling gebruikt voor mijn makkelijk te maken rundpastei.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Bron: suzie-club; van "vifke"

INGREDIENTEN

Deeg:, 160 g witte bloem, 160 g volkorenbloem, 200 ml water, 1/2 tl zout, 2 el olijfolie, 1 1/4 tl korrelgist, , Toevoeging:, 1 el oregano, 1 el basilicum, 1 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook, peperst, 100 g gerookt spek, in kleine blokjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Plus een recept voor gesmolten Javaanse suiker.

INGREDIENTEN

Voor de Santen:, 150 gr. santen (ca 1/4 blok), 2 eetl. koffiemelk, 1/2 l water, Voor de Javaanse suikerstroop:, 250 gr Goela djawa, 2 dl. water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze gerechten worden op een bakplaat(electrisch) bereid met sojasaus, kruidenboter, peper en zout!

INGREDIENTEN

Kip* biefstuk* vis* groenten* varkenshaas* kipstukjes aan de spies*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Cashewnoten kunnen bijvoorbeeld in een roerbakgerecht met kerrierijst en broccoli worden verwerkt.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Kom op mijn pagina kijken naar voorjaarsgerechten en een paar bbq recepten

INGREDIENTEN

Pastasalade javaanse koteletten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  •  
  •  0-10 min.
  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke woksaus om een paar el van bij je vlees, vis of groentegerecht toe te voegen en in gekoelde ruimte (bv kelder, anders in koelkast) lang houdbaar! PS: Je kunt dit natuurlijk ook altijd als marinade gebruiken voor te barbequen !

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook (schoongemaakt en in stukjes), 4 cm gemberwortel (schoongemaakt en in stukjes), 1 Spaans pepertje (pitjes eruit, fijngesneden), 2 stengels citroengras (fijngesneden), 1 limoen (uitgeperst), 5 dl ketjap manis, 2 el sesamolie, 1 el vissaus, 2 el honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Drie verschillende gerechten uit 1 kilo gevulde kipfilet

INGREDIENTEN

Gevulde kipfilet met tapenade en sperzieboontjes, , 1 kg kipfilet (circa 5 stuks), 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten (140 gram), 100 gram katenspek, 800 gram sperziebonen, 2 uien, gesnipperd, versgemalen peper, cocktailprikkers, aluminiumfolie, , kipovenschotel, , 2 gevulde kipfilets (van de kilo), 2 vleestomaten in plakjes, 2 rode uien in plakjes, 1 courgette in plakjes, 1/2 zakje tijm of 1 tl gedroogd, 2 el olijfolie, 1 citroen, , kip-rucolasandwich, , 1 gevulde kipfilet (de laatste van de kilo), 4 sneden brood, 4 el mayonaise, 1 el volle yoghurt, 1/2 citroen, 1 tomaat en een beetje rucola, snackkomkommers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De 'roasted' Long Island-gerechten (7 STUKS) zijn geinspireerd op de 'take-away' hapjes van de beroemde delicatessenzaken op Long Island, het vakantie- eiland van New Yorkers

INGREDIENTEN

Island ribs, (4-6 personen), 2 kg krabbetjes, in stukken van 1 of 2 ribben gesneden, Voor de marinade:, 1/2 dl azijn, 1 dl droge sherry, 1 eetlepel pimentpoeder, 5 cm geraspte gemberwortel, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rozemarijn, zout, peper, Vermeng alle ingredienten voor de marinade, marineer de krabbetjes hierin ? 5 uur en rooster de spareribs ? 45 minuten. Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade., , Honing-marinade, 8 eetlepels honing, 8 eetlepels tomatenketchup, 1 bosje lente-uitjes in ringen, 2 eetlepels Chinese sojasaus, 1 eetlepel citroenrasp, het sap van 1 citroen, 1 theelepel mosterdpoeder, zout, peper, 3 geperste teentjes knoflook, 2 kruidnagels, 1 eetlepel boter, Vermeng alle ingredienten en breng ze aan de kook., Wrijf de krabbetjes met de warme saus in en rooster ze 40-50 minuten., Wrijf ze tijdens het roosteren regelmatig met de saus in.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Ik kreeg een vraag of ik toevallig een receptje had voor seroendeng. Natuurlijk wel! Komt ie...

INGREDIENTEN

1 kleine ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 1 tl ketoembar, 3 kemirienoten (grof geraspt), 200 gr (gedroogde) geraspte kokos, beetje zout, 150 gr (ontvliesde) pinda`s, 2 el bruine basterdsuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Lemon Curd is een dressing gemaakt van citroenen en eierdooiers. Het is een heerlijke frisse melange die gecombineerd kan worden met diverse gerechten. Zo is Lemon Curd heerlijk in combinatie met poffertjes en pannenkoeken en op brood. Onze persoonlijke favoriet is Lemon Curd op zelfgebakken, verse scones.

INGREDIENTEN

Voor Lemon Curd is het boodschappenlijstje relatief kort. Benodigdheden zijn 4 verse citroenen, 4 biologische eitjes, 200 gram basterdsuiker en 150 gram boter.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2016
  • Engels
  •  10-20 min.

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.

INGREDIENTEN

* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2007
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik overgenomen uit het kookboek "I love (hartje) groente"van Janneke Vreugdenhil. Zij heeft dit recept leren maken van een vriendin die het leerde van haar Spaanse schoonmoeder. Het is een heerlijke saus waarvan het geheim bestaat uit veel geduld en veel olijfolie. Het bijzondere van deze saus is dat de ui eerst wordt gekookt en daarna gebakken. Hierdoor ontstaat een mild zoete bijna romige saus. Sofrito kun je voor heel veel recepten gebruiken. Bijvoorbeeld als basis voor soep, als pastasaus, in de paella, lekker met eieren, met kip, met vis en nog veel meer. Mijn recepten met sofrito komen eraan !

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 400 ml sofrito heb je nodig::, 1 grote ui, gepeld en gesnipperd, 100 ml goede Spaanse olijfolie, 5 teentjes knoflook, gepeld en gehakt, 4 goede rijpe tomaten, gepeld in vieren of 1 blikje gepelde tomaten, 1 groene paprika, in kleine stukjes, 1 rode paprika, in kleine stukjes, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2016
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?). Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu.

INGREDIENTEN

Plantaardige olie om in te bakken, 1 fijngesnipperde ui, 3 fijngesneden knoflooktenen, een paar verkruimelde, gedroogde chilipepers of pul biber (naar smaak, flink pittig is wel de bedoeling), 4 el massalapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, sap van ½ limoen, 1 blokje kippenbouillon, zwarte peper en zout uit de molen, 250 g gekookte aardappels, geschild en in blokjes, 150 g beetgaar gekookte haricot verts of sperziebonen, 400 g kipfilet, in blokjes, optioneel: medium tot hardgekookte eieren in parten, Roti of wraps,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hier voor u ligt een veelzijdige basis om naar hartelust te gebruiken en serveren op verschillende manieren: Omdat de Baharat melange van Jonnie Boer uit verschillende specerijen bestaan en daarom een zeer specifieke rijke smaak heeft, heb ik deze simpele basis bedacht. 

INGREDIENTEN

-Griekse yoghurt ong 250 gram, - Baharat kruidenmelange* van Jonnie Boer 2 theelepels, - (Zee-/Himalaya )zout naar smaak, - Eventueel extra knoflook (poeder), , *:paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels, cayennepeper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2015
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Er zijn van die gerechten die je al jaren vanzelfsprekend maakt en waarvan je denkt dat iedereen het op die manier doet. Maar laatst kreeg ik van een kennis de vraag hoe ik mijn koolsalade toch maakte, bij haar bleef de kool hard. Tijd om mijn manier eens op smulweb te zetten!

INGREDIENTEN

1 witte kool, evt. 1 ui, zout, peper, citroensap of azijn, olijfolie, peterselie, oregano of provencaalse kruiden. Voor de garnering: tomaten, fetakaas, olijven.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Een recept uit mijn moeders keuken en het is nog steeds één van mijn favorieten gerechten. Ook zoonlief is er al net zo dol op. Gisteren heb ik dit recept aan ger1958 gemaild en die schreef in mijn gastenboek dat deze dus echt vermeld moet worden op Smulweb. Bij deze mogen jullie meegenieten van mijn moeders Babi Pangang. Wel in een jasje van deze tijd, zonder Maizena en extra afwas en met gebruik van de magnetron. Het recept is bedoeld voor 4 personen maar wij eten met ons drieën de pan ook leeg !!

INGREDIENTEN

* 500 gr. varkens fricandeau of hamlappen, * 1 flinke ui, * 1 teentje knoflook, * 1 theelepel sambal badjak, * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 3 eetlepels ketjap manis, * 2,5 deciliter bouillon van 2 kubussen maggi, * 1 groot blikje tomaten puree á 140 gram., * 1 eetlepel appelstroop, * 1 potje atjar tjampoer, * allesbinder, * peper en zout en paprikapoeder

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Satésaus, of pindasaus, een hele simpele saus om te maken, maar heerlijk bij veel gerechten. Het prettige aan satésaus is dat het bijna niet kan mislukken. Het belangrijkste is om de juiste basisingrediënten toe te voegen, verder is het voornamelijk een kwestie van smaak. Ikzelf vind het prettig als er veel smaken terug komen: zoet, zuur, zout en pittig. Hou je van pittig? Dan voer je de hoeveelheid sambal op. Een zoetekauw? Een schepje suiker doet wonderen. En vind je hem een beetje flauw? Wat zout kan dit makkelijk oplossen. Is de saus iets te zoet en plat van smaak? Voeg dan nog een scheutje azijn of tamarindepasta toe voor een goede saus. Het perfecte recept bestaat simpelweg niet, omdat iedereen een andere smaak heeft en van een meer zoete, pittige of romige saus houdt. Daarom is dit recept zo ingestoken dat je vanuit het basisrecept kan variëren. Probeer het uit en ontdek wat jij het lekkerste vindt!

INGREDIENTEN

5 el pindakaas (mag hele goedkope zijn), 1 klein blikje tomatenpuree, 3 el ketjap manis (zoet), 2 tl sambal of 1 fijngesneden rode peper of ¾ tl cayennepeper, 100 ml water, 1 el azijn of tamarindepasta, , Eventueel als toevoeging:, , 1 tl laos, , 1 tl komijn, , 1 el (palm)suiker, , versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2011
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Dit is een lekkere romige en zacht smakende pastaschotel. Voor een beetje meer "pit" kan er nog wat chilipoeder of gerookt paprikapoeder aan worden toegevoegd.

INGREDIENTEN

400 gram pasta naar keuze of dikke spaghetti, 100 gram gerookt spek, in reepjes, 1 ui, gesnipperd, 2 rode (punt)paprika`s, in stukjes, , 1 courgette, in stukjes, 150 gram Boursin of Bressot (kruidenkaas), 150 gram Ricotta, 150 gram roomkaas (Mon Chou voor warme gerechten), 1 dl slagroom, zout, versgemalen peper, handje in reepjes gesneden verse basilicum, 45 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, 1 grote ovenschaal, ingevet,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.  

INGREDIENTEN

1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kijk ook eens op de webpagina van proffesoroud over witlof.Daar staan nog meer heerlijke gerechten over witlof.

INGREDIENTEN

800 g kruimige aardappelen, geschild, 1 pakje roomkaas met kruiden (150 g), 800 g witlof, 1 duobakje beenhamreepjes (200 g), 100 g belegen kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Toen ik dit recept voorbij zag komen wist ik het meteen. Dit ga ik maken. Het zag er ontzettend lekker uit en het lijstje met ingrediënten stond me ook wel aan. Ik vind Mexicaanse gerechten sowieso heerlijk dus de keuze was snel gemaakt. Omdat het recept in het Engels was heb ik het vertaald en de bereidingswijze aangepast naar mijn eigen inzicht. Thuis waren ze razend enthousiast en we hebben er met z'n allen van gesmuld. Duidelijk dus dat dit een blijvertje is. Daarom zet ik het op Smulweb zodat ik het de volgende keer weer snel terug kan vinden en dan hoef ik niet meer  te worstelen met de vertaling van het recept. En wie weet misschien zijn er wel meer mensen die dit gerecht net zo lekker vinden als wij.

INGREDIENTEN

, 500 gram kipfilet, 1 kippenbouillontablet, 1 courgette, 2 rode uien, 1 rode, 1 gele en  1 groene paprika, 2 teentjes knoflook, 500 gram tomaten passata, 8 tortilla wraps, 150 gr. geraspte oude kaas, 200 gr creme fraiche, 1 rode peper, olijfolie, 1 el Mexicaanse kruidenmix, eventueel tortillachips om erbij te serveren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met spinazie kun je eindeloos varieren. Vooral in de Italiaanse keuken past spinazie in veel gerechten. Maak eens deze heerlijke Italiaanse spinaziequiche met geitenkaas en pesto.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 200 gram diepvries spinazie (deelblokjes), 2 plakjes deeg voor hartige taart, vloeibare margarine, 1 dl creme fraiche, 3 eieren, 75 gram zachte geitenkaas, 1 eetlepel Bertolli Pesto Genovese, , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke warme aardappelsalade vol smaken. Ook koud heerlijk. Past prima bij barbequegerechten.

INGREDIENTEN

250 gr (kastanje) champignons, 1 rode paprika, 3 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, 1 el zongedroogde tomaten, 1 zakje voorgekookte aardappelblokjes (kun je ook zelf maken), ½ bosje verse peterselie (gesnipperd), 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder (voor de kleur), 3 el olijfolie, Zeezout, Zwarte peper uit je molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2012
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een ovenschotel is één van de makkelijkste gerechten om klaar te maken. Je bereidt het één en ander voor en kunt de schotel daarna in de oven zetten. Zodra het belletje afgaat, kun je aan tafel. Hoewel ovenschotels wel eens gezien worden als vettig en ongezond - vooral omdat ze veel gecombineerd worden met kaas - zijn er ook gezondere varianten, zoals deze lekkere ovenschotel met sperzieboontjes en tilapiafilet.

INGREDIENTEN

, , 400 gram sperzieboontjes (mag uit de diepvries), 250 gram champignons, 200 ml crème fraîche, 150 gram geitenkaas of een andere zachte kaas, 4 stukken tilapiafilet, 3 verse tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels gesneden bieslook, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels pijnboompitten, . Mosterd naar smaak,dus b.v. Franse of grove voor iets pittiger en anders b.v. honing mosterd, voor iets milder. en als hoeveelheid: ook naar eigen smaak. b.v. begin eens met een 1 eetl. en proef even of het genoeg is., Wat bloem, wat peper en wat zout, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

STOOFPOT VAN RUNDSVLEES EN YOGHURT Yoghurt is een belangrijk ingredient in de keuken van het oostenlijke Middellands-zeegebied en wordt gebruikt voor zoete en hartige gerechten en voor dranken.Ja hoor dit is m'n favoriete gerecht:-)

INGREDIENTEN

3.eetl.olie1 ui, gesnipperd, zout en versgemalen zwarte peper700gr.rundsvlees om te stoven in blokjes6 tomaten,gepeld en in blokjes2 rode pepertjes1 eetl.paprikapoeder0,5 l. vleesbouillon3 dl. yoghurt3 eieren1 eetl. bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete samenstelling van een hightea, zoals ik hem op mijn werk neerzet voor de gast.Per persoon krijg je het volgende voorgezet.

INGREDIENTEN

Sandwich zalm/kruidenkaas. Sandwich kipfilet/zongedr.tomaatjes. Sandwich bri/pijnboompitten/honing.Hartige warme mini wrap., Chocolade brownie, bosbessen muffin, slagroomsoesjes, aarbeientaartje, appelpuntje, bonbons, lekker koekje., Vers fruit, slagroom, aarbeien met warme chocoladesaus.chocoladescoons.,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.

WAT DOE JE ALS EEN DOCHTER HEBT DIE NIET ZO VAN AARDAPPELS HOUDT?JE ZOEKT GERECHTEN WAARIN DE AARDAPPEL WORDT VERVANGEN DOOR IETS ANDERS.DIT VINDT ZE HEERLIJK EN DAN NOG EEN STUKJE KIP ERBIJ EN IK BEN DE LIEFSTE MOEDER.

INGREDIENTEN

2 pakken diepvries bladspinazie (a 450 g), 1 ui, 1 pak viergranen pannenkoekenmix, 100 g parmezaanse kaas, 1 liter melk, 2 eieren, 3 eetlepels rode pesto, 5 eetlepels olijfolie, 150 g gorgonzola of andere zachte blauwschimmelkaas, zout, versgemalen peper, ontdooi en verwarm de spinazie volgens gebruiksaanwijzing. pel en snipper de ui. schep de pannenkoekmix en 50 g parmezaanse kaas in een beslagkom door elkaar. voeg al kloppend met een garde geleidelijk de melk, eieren en pesto toe. verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekepan en laat beslag over de panbodem uitvloeien. bak de pannenkoek tot de bovenkant droog is, keer de pannenkoek en bak ook de onderkant mooi bruin. bak zo nog 11 pannenkoeken. houd de pannenkoeken warm op een bord onder aluminiumfolie. erhit de grill voor op de hoogste stand. laat intussen de spinazie in een vergiet goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. voeg de spinazie en gorgonzola toe en laat de kaas al roerende smelten. breng het mengsel op smaak met zout en peper. schep de spinazie op de pannenkoeken en klap ze dubbel. leg de pannenkoeken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de parmezaanse kaas erover. laat de pannenkoeken onder de grill in 2 minuten goudbruin kleuren.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dat je voor uitgelezen gerechten met witlof bij onze zuiderburen moet zijn is bekend, maar de allerheerlijkste specialiteit met witlof hebben we gegeten aan de Donkssteenweg in Brasschaat. Helaas kan dat sinds enkele jaren niet meer. Nog altijd hebben we er moeite mee wanneer we er langs rijden. Je zou er nog eenmaal willen proeven van die witlof met die kostelijke romige saus.

INGREDIENTEN

1 kg witlof, bij voorkeur kleine stevig gesloten struikjes, 50 gram boter, 2 el limoen- of citroensap, 2 dl kippenbouillon, bij voorkeur zelf getrokken, 2 eieren, 2 dl (kook)room, 25 gr fijn geraspte oude of overjarige Goudse kaas, zout, witte peper uit de molen, vleugje nootmuskaat, 12 - 16 plakken gekookte (York)ham, niet al te dun gesneden (samen ca. 450 gram),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'  

INGREDIENTEN

1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor de basis tomatensaus:  =10ptwww.smulweb.nl/recepten/1433153/Basisrecept-tomatensaus   

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 4 hard gekookte eieren, - zonnebloemolie om in te frituren, - basis tomatensaus (zie recept), - zout, - 1 ½ bol mozzarella, - geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano), - oregano, - basilicum om te garneren.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Erg lekker ! Zorg wel dat je er stevige rolletjes van maakt.

INGREDIENTEN

500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen, 1 tl zout, beetje citroenpeper, beetje piment, beetje nootmuskaat, beetje uienpoeder, 70 ml slagroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top