1. Home
  2. Recepten
  3. Gepoft Aardappel

Gepoft aardappel recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

aardappel gepoft Basisrecept

INGREDIENTEN

1 vrij vastkokende of licht kruimige aardappel.

Voorbereiding

Voorgaren in de magnetron: leg de ingeprikte aardappel zonder folie op een bord en verwarm ca 5 minuten op 800watt. OP het gas: ca 15 minuten in de schil voorkoken.

Bereidingswijze

Na het voorgaren inpakken in met boter ingevet aluminiumfolie en nog ca 10 minuten op de bbq. Aardappels kruislinks insnijden een beetje uithollen en vullen met een vulling naar keuze.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft, bacon

INGREDIENTEN

1 grote, kruimige aardappel, 2 plakjes bacon, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1 eetlepel tomatenblokjes, 1 theelepel tomatenpuree, 1 mespuntje Italiaanse keukenkruiden,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft Met komkommer-munt creme

INGREDIENTEN

Per persoon 1 x basisrecept gepofte aardappel., 2 eetl. fijngehakte munt, 1/2 grofgeraspte komkommer, 1 geperst teentje knoflook,peper, 1/8 liter zure room of creme fraiche.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft Met tonijnsaus

INGREDIENTEN

Per persoon 1x basisrecept gepofte aardappel., 1 blikje tonijn, 2 eetl. citroensap, 1 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. versgehakte bieslook, peper, 125 gr. kwark of 1,5 dl yoghurt.,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel gepoft Met Roquefortdressing

INGREDIENTEN

Per persoon 1x basisrecept gepofte aardappel., 100 gr. roquefort,1 eetl. citroensap, 1 eetl. versgehakte peterselie, 5 eetl. mayonaise of kwark.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft, guacamole

INGREDIENTEN

Per persoon 1x basisrecept gepofte aardappel., 2 rijpe avocado's, 2 eetl. citroensap, 1 geperst teentje knoflook, 2 sjalotjes gesnipperd, 25 gr. gehakte walnoten, 2 eetl. olijfolie, peper, zout, 1 tl tabasco of 1 mespuntje cayennepeper.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

aardappel gepoft Met noten

INGREDIENTEN

1 grote, kruimige aardappel, walnoten, 3 eetlepels Bulgaarse yoghurt, 25 gram gorgonzola, 1 eetlepel appel, 1 eetlepel citroensap,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel gepoft met gorgonzola en peer

Aparte combi, wel erg lekker

INGREDIENTEN

150 g kaas (Gorgonzola), 45 g walnoot, 4 aardappelen, 4 eetl. magere kwark, 1/5 peer, peper naar smaak

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2007
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

aardappel gepoft Met basilicum-mascarponecreme

INGREDIENTEN

100 gr. mascarpone, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. kappertjes, peper, zout, 2 eetl.versgehakte basilicum.

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappel gepoft met een romige vulling van Mon Chou

Een bijzonder lekker voorgerecht waarvan je vrienden het recept willen. De aardappel gaat in aluminium folie de oven in en wordt gevuld met een sausje van Mon Chou, kappertjes en kruiden.

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen van 150-200 gr per stuk 100 gr Mon Chou ca 2 el melk 1 tl citroensap 1 ? el kappertjes zout en peper, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gepofte gevulde aardappel

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen, , (2 eetl. olijfolie), 100 g magere gerookte spekblokjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 theel. mosterd, 2 eetl. volle yoghurt (Melkan), 1 eetl. gehakte bieslook, zout en versgemalen peper, 50 g geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gevulde aardappel met curryboter

Heerlijk bij de BBQ En gepoft in de as van de BBQ

INGREDIENTEN

Boen 6 middelgrote aardappelen schoon en kook ze 10 minuten in water met zout., Halveer de aardappelen en hol ze tot de helft uit., Meng 50 gr boter met 11/2 eetlepel kerriepoeder, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, en peper en zout., Verdeel de boter over de aardappelholtes, zet beide helften weer op elkaar en verpak ze stevig in aluminiumfolie., Rooster de aardappels in de hete as in ongeveer 10 minuten gaar

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-1999
  •  
  •  0-10 min.

***GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL****

Koken,Bakken,Pureren of Frituren:dat is hoe we de aardappel in Nederland meestal bereiden. Maar ook gepoft zijn ze niet te versmaden. Ze kunnen met "Jas" en al de oven in,een lekkere vulling erbij en voila: je hebt een heerlijke lunch, voor-of bijgerecht.

INGREDIENTEN

=Per persoon een oranje of wiite zoete aardappel of, een nicola, of opperdoezer., =100 gram gekookte ham in blokjes., =2 eetl.Griekse yoghurt., =1 tl.mierikswortel., =50 gram geraspte belegen kaas., =Olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

gepofte aardappel met kaasvulling

Gepoft aardappel met eigen samen gestelde e speciale kaasvulling

INGREDIENTEN

4 grote aardappels, 200 ml cremefresh, 1 bakje st moritz, 75 gr geraspe kaas, peperkorrels

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gepofte zoete aardappel met feta,chillipeper en koriander

Zoete aardappelen zijn geweldig materiaal voor soepen en purees, als vulling voor curry`s en ze laten zich net als gewone aardappelen prima omtoveren in friet en chips. Maar gepoft in hun eigen schil vind ik ze misschien nog wel het tofst.Poffen versterkt het zoete van de aardappel - zonder dat de smaak weeïg wordt - en het knaloranje knollenvlees wordt er een beetje fluffy van, luchtig en zacht tegelijk. Geweldig in combinatie met het zoute, melkige van een goede feta, de frisse pittigheid van chilipeper en aromatische koriander. Omdat het een beetje zonde is om een oven zo lang te laten loeien, alleen maar om een paar aardappelen te poffen, maak ik dit gerecht vaak wanneer ik toch al aan het bakken ben. De oventemperatuur doet er niet heel veel toe, bij 180 of 220 graden lukt het ook.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappels, 125 gram zachte (schapen)feta, 1-2 rode chilipepers (met of zonder zaadlijsten) in ringetjes gesneden, een handvol vers korianderblad, grof gesneden, extra vergine olijfolie

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2011
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

FRITTATA MET AARDAPPEL, RODE PAPRIKA EN KAPPERTJES

Een eenvoudige vegetarische bijgerecht, frittata. Pittig op smaak gebracht met zout, peper en aromat.

INGREDIENTEN

8 nieuwe aardappelen, in schil gekookt en gepeld en erna in dikke plakjes gesneden, 2+1/2 e boter, 1 rode ui, in dunne halve ringen, 1 rode paprika, in blokjes, verse tijm, fijn, 6 eieren, 125 ml melk, zout, peper, aromat (knorr), 2 e kappertjes voor garnering,

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken prei speciaal

Voor 1 persoon

INGREDIENTEN

100 gr prei, 1 theel margarine, 2 theel bloem, 1/4 theel nootmuskaat, 45 gr gekookte ham, 100 gr aardappel, gepoft of gekookt in de schil, 30 gr geraspte pikante kaas,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gepofte aardappelen

Extra lekker smaken aardappelen die op de barbecue zijn gepoft. En ze zijn zo makkelijk om te maken

INGREDIENTEN

1 grote aardappel

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Sajoer Lodeh

Een verassende Indonesische groenteschotel, die de volgende dag ook nog erg lekker is.

INGREDIENTEN

200 gram bloemkool, 0,5 liter bouillon (gemaakt van 1 blokje vleesbouillon), 200 gram spercieboontjes, 200 gram worteltjes, asemwater (gemaakt van asem ter grootte van een walnoot met 3 eetlepels water), 1 grote aardappel, 0,25 blok santen, 2 eetlepels olie, , Kruiden:, 5 eetlepels uien, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 theelepels sambal terasi, 3 kemiri's, gepoft, 2 theelepels laos, 2 theelepels javaanse suiker, 1 stengel sereh (citroengras), 1 salamblaadje (te vervangen door 1 laurierblad), zout

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti

Bijzonder vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten

INGREDIENTEN

**Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, **tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook, 400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Strudel van venkel

Strudel van venkel, spinazie en aardappelrosti met tomaten paprikasaus Een gerecht van restaurant-kwaliteit!

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak fillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr., gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Strudel Van Venkel, Spinazie En Aardappelrosti Met Tomaten

INGREDIENTEN

Strudel:, 200 gr. venkel, 200 gr. spinazie, 3 sjalotjes (fijngesnipperd), 200 gr. aardappels, 1 pak phillodeeg, olijfolie, 2 eiwitten, zout, peper, , tomaten paprikasaus:, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik), 150 gr. rode paprika (gepoft), 1 eetlep. olijfolie, zout, peper,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Strudel Van Venkel, Spinazie En Aardappelrosti Met Tomaten

INGREDIENTEN

Strudel: 200 gr. venkel - 200 gr. spinazie - 3 sjalotjes (fijngesnipperd) - 200 gr. aardappels - 1 pak phillodeeg - olijfolie - 2 eiwitten - zout - peper tomaten paprikasaus: 1 sjalotje (fijngesnipperd) - 1 teentje knoflook400 gr. gepelde tomaten (in blik) - 150 gr. rode paprika (gepoft) - 1 eetlep. olijfolie - zout -peper

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Sajoer lodeh van gemengde groenten

Een van onze favoriete recepten uit het Indonesische kookboek van Bep Vuyk. Groenten uit het recept kun je naar eigen inzicht vervangen door andere groenten. Wij gebruiken meestal wat we aan restjes groenten hebben voor dit gerecht, zoals kool, wortel, bloemkool.

INGREDIENTEN

200 gr bloemkool, halve liter bouillon, 200 gr prinsesseboontjes, 200 gr worteltjes, asemwater (asem ter grootte van een walnoot, met 3 el water, weken, en in een zeef uitdrukken), 1 grote aardappel, kwart blok santen, 2 el olie, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 tl sambal terasi, 3 kemiri's, gepoft (even boven de gasvlam op een sateprikker of even in een droge koekepan), verse laos (galangawortel), stukje van 2 cm, in stukken gesneden, of evt. 2 tl laos uit een potje, 2 tl Javaanse suiker (Goela djawa), 1 spriet sereh, 1 salamblaadje, zout naar smaak

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepofte aardappelen met saffraanboter en gerookte zalm

De aardappel gepoft in zijn pel, gevuld met saffraan en met liefde opgediend.

INGREDIENTEN

*4 middelgrote, vastkokende aardappelen *1 plakje fijngesneden gerookte zalm *1 eetlepel fijngesneden bieslook *1 mespunt saffraan *1 mespunt paprikapoeder *100 gr zachte boter *2 eetlepels olijfolie *Peper *Zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Opperdoezer Ronde aardappelsalade (Michel van der Kroft - 't Nonnetje Harderwijk)

In de serie €Opperdoezer Ronde op reis' reizen we het land door en gaan we langs bij verschillende Michelin chefs die ieder een makkelijk en lekker recept met de Opperdoezer delen. Je hoeft dus geen sterrenchef te zijn om er zelf mee aan de slag gaan!  Bekijk de video's en laat je inspireren.

INGREDIENTEN

400 gr Opperdoezer ronde aardappel, 100 gr zongedroogde tomaten, 20 gr bieslook, 100 gr mayonaise (zier recept hieronder), Peper en zout, 1 eetlepel mosterd, 20 gr witte wijn azijn, 100 gr eidooier, 4 dl zonnebloem olie, Snuf zout en een druppel worcestersaus, 1 kg gepofte Opperdoezer ronde aardappel, 1 liter houdbare melk, 300 gr room, 10 gr zout, 2 gas patronen voor een kidde (siphon)., 5 kg tomaten pomodori, 20 gr zout, 300 gr glucose, 10 gr gelatine, Witte wijn azijn, Basilicum, 2 dl Druivenpit olie, 50 gram Wiskey vaten rook mot., Gasbrander

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knoflooksoep!

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen! Je zou denken dat je van deze soep onmenselijk uit je mond gaat ruiken. Maar omdat de knoflook in deze soep eerst wordt gepoft, klopt daar niets van. Desalniettemin valt het aan te raden deze soep niet te eten op de dag voor je sollicitatiegesprek of als je die zelfde avond je nieuwe vriend(in) voor het eerst gaat (tong)zoenen. Want we garanderen niks!

INGREDIENTEN

Een bol knoflook, Pond courgette, Een pieper, 6 dl groenteboullion, Een ui, Wat bolletjes gekonfijte gember, Pompoenpitten, Een flinke scheut olijfolie

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Frans
  •  20-30 min.

Gepofte Aardappelen

INGREDIENTEN

Aardappels

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
Nieuwste gepoft aardappel recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top