Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

130 gepocheerde zalm recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gewoon puur natuur. Lekker, gemakkelijk, niet duur en snel klaar

INGREDIENTEN

4 mooie moten zalm of dikke plakken zalmfilet, liefst vers van de markt of zo., , Maar zalm uit de diepvries van de Aldi of Lidl is ook prima. Laat de vis dan wel langzaam in de koelkast ontdooien. Verwijder het dooiwater., , Zout, Roomboter (lekker boter uit de Normandie bijvoorbeeld), Verse peterselie, Citroen, , Evt. witte droge wijn, bijv. een gewone blanc de blancs. Die gebruik ik veel voor visgerechten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels, 1,5 dl witte wijn, zout, 6 stukken gefileerde zalm van ca. 120 gram per stuk, VOOR DE SAUS:, 3 sjalotjes, 4 takjes dragon, 3 eetlepels blanke azijn, 1,5 dl witte wijn, 4 eierdooiers, 200 gram boter, zout en versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte dragon., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg asperges, zout, 1/2 theel. suiker, 40 g boter, 2 sjalotjes, 2,5 dl droge witte wijn, 2 dl kookroom, versgemalen peper, 4 moten zalm (ca. 150 g per stuk), 2 eetl. gehakte bieslook (vers of diepvries), 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 kg asperges, zout, versgemalen peper, ? theel suiker, 40 gr boter, 2 sjalotjes, 2,5 dl droge witte wijn, 2 dl kookroom, 4 moten zalm a 150 gr, 2 eetl gehakte bieslook, vers of diepvries, 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Gerookte zalm, melk, creme fraiche, boter, bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 zalm of zalmforel van circa 1500 g, 2 citroenen, 1 kleine komkommer, circa 1 l visbouillon (van tabletten), 10 takjes peterselie, veldsla, 1 bosje bieslook, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zalm of zalmforel a 1500 gram -, 2 citroenen -, 1 kleine komkommer -, 1 liter visbouillon van tabletten -, 10 takjes peterselie -, veldsla -, 1 bosje bieslook, , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Eieren met een romige hollandaise saus en zalm

INGREDIENTEN

4 bakjes van bladerdeeg - 4 eieren - 1 moot zalm van 200 gram - 1,5 dl slagroom - 1/2 citroen - 150 gram champignons, 4 sjalotjes - 2 dl droge witte wijn - 1,5 dl courtbouillon - 40 gram boter - 10 gram bloem - zout, peper, Voor de saus:, 3 eidooiers - 175 gram boter - citroensap - zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  •  
  •  30-60 min.

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

5 dunne preien, 200 g gerookte zalm, 125 ml (1 bekertje) zure room, 2-3 eetl. kappertjes, , voor de garnering:, 4 takjes dille,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

(4 pers.): van "yol"

INGREDIENTEN

300 gram gerookte zalm., 300 gram verse zalm (aldi diepvries), 1.5 dl witte wijn, creme fraiche., bieslook, scheutje room, beetje mosterd, peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kilo asperges - zout - 1/2 theelepel suiker - 40 gram boter - 2 sjalotjes - 2 1/2 dl. droge witte wijn - 2 dl. kookroom - versgemalen peper - 4 moten zalm a 150 gram - 2 eetlepels bielook - 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de zalm:, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 6 peperkorrels, 1,5 dl witte wijn, zout, 6 stukken gefileerde zalm van ca. 120 gram per stuk , Voor de saus:, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie of 30 gram braadboter, 1 flinke eetlepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte dragon (vers of diepvries), 1 glas droge witte wijn of appelsap, 3 eetlepels creme fraiche, zout, versgemalen peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een klassieke combinatie, nu ook thuis!

INGREDIENTEN

4 mootjes zalm (ca. 150 g per stuk), 3.5 dl witte wijn (bv. Riesling), wat peterseliestelen, 1 klein laurierblaadje, stukje citroen, een paar geplette witte peperkorreltjes, 1 lepel zout, 35 g. boter, 30g. bloem, 1 eierdooier, 4 eetl. room,1 eetl. verse (of uit de diepvries) fijngehakte dille, zout en witte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De subtiele groene saus wordt verkregen door de waterkers te pureren, het is een mooi contrast met het roze van de zalm (waterkers bevat bovendien veel vitamienen en mineralen); Dit lekker recept kan ook koud geserveerd worden !

INGREDIENTEN

-2 moten zalm (elk 175 g), -2 laurierbladen, -2 el droge witte wijn, -1/2 bosje waterkers (gewassen en de steeltjes eraf gesneden), -1,5 dl halfvette slagroom, -1 th lepel citroensap, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 zalm of zalmforel van circa 1500 g, 2 citroenen, 1 kleine komkommer, circa 1 l visbouillon (van tabletten), 10 takjes peterselie, veldsla, 1 bosje bieslook,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 zalm of zalmforel van circa 1500 g, -2 citroenen, -1 kleine komkommer, -circa 1 l visbouillon (van tabletten), -10 takjes peterselie, -veldsla, -1 bosje bieslook, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Iers van oorsprong

INGREDIENTEN

1 zalm van ongeveer 1,1 kg, 1 el witte wijnazijn, 1 sla, 1 komkommer, 3-4 tomaten, 5-6 eieren, 2 citroenen, peterselie, mayonaise, boter, water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker zacht voor of hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 moten zalm/2 advacado peren/ 25cl witte wiijn/500cl kipfond/10cl room/(1wortel, 1ui, stuk prei, stuk selder, kruidentuiltje, peperkorels, grof zeezout, 1.5lwater)voor het pocheren/ 250gr koude verse boter/peper en zout/sjalot

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een klassiek gerecht dat in veel restaurants tot diep in de jaren ?70 hoog op kaart stond genoteerd. Destijds lang niet voor iedereen weggelegd. Vandaag wel omdat de Noorse zalm wel voor iedereen is weggelegd.

INGREDIENTEN

750 gram gefileerde Noorse zalm, - 2 eetl. limoen of citroensap, - zout, - witte peper uit de molen, - 1 kg aardappelen, geen afkokers, geschild, ca. 125 gram boter, - 2 dl kookroom, - 1 dl visfond, uit potje, - 4-5 eetl. droog kruim van witbrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boterzacht zalm met een verrukkelijke frisse romige saus.

INGREDIENTEN

500-600 gram filets van verse zalm/ 1 tablet voor visbouillon., Voor de saus: 75 gram boter, zacht geroerd/ 2 eierdooiers/ 1 ei/ 3 eetl. gezeefd limoensap/ 3 eetl. visbouillon/ zout/ witte peper uit de molen/ 1 theelepel geraspte limoenschil.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

1 kg groene asperges - 1 kg witte asperges - 500 gram verse zalmfilet - 2 kg aardappelen - 400 gram creme fraiche - 1 bosje dille - 1 potje bieslook - 2 laurierbladeren - 2 uien - 100 gram plakjes ontbijtspek - 300 gram gerookte zalm - suiker - peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smaak Zacht en romig

INGREDIENTEN

Ingredienten 1 gesnipperd uitje 1 1/2 theelepel zout 1/2 theelepel peper 1 blaadje laulier 1 eetlepel dille 1 liter kokend water 2 eetlepels azijn 6 moten verse zalm zweedse citroensaus en paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 2 theel. gehakte gember of een stukje versgeraspte gemberwortel, 1/2 theel. chili- of paprikapoeder, 4 ansjovisfilets of 1/2 eetlepel, ansjovispasta, 3 eetl. olijfolie, 100 ml water, 1 eetl. witte wijnazijn of citroensap, 500 g zalmfilet (Vismarine of vers), ontdooid, 1 grote mango, geschild, in blokjes, 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De Noorse zalmfilet wordt opgediend met een saus die in de groep botersauzen thuishoort maar veel minder vetten bevat dan de grote klassieke sauzen uit die groep zoals de Hollandaise en Bearnaisesaus.

INGREDIENTEN

600 gram gefileerde Noorse zalm, in vier gelijke stukken, - 6-8 stelen van bladpeterselie, grof gesneden, - 2 bosuitjes of 1 dunne prei, grof gesneden, - 6 zwarte peperkorrels, licht gekneusd, - zout, - 6 dl droge witte wijn, zoals Pinot Blanc (Elzas), , 2 eierdooiers, - 1 ei, - 2 theel. limoen of citroensap, gezeefd, - 80 gram boter, zacht geroerd, - 4-5 eetl. gezeefd pocheervocht van de zalm, - zout, - witte peper uit de molen, - 2 theel. fijngehakte bladpeterselie, - 1 theel. fijngesneden bieslook, - enkele bieslooksprieten en enkele mini tomaatjes voor de garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het voordeel van zelf kroketten maken is dat je ze kan maken wanneer je gewoon is lekker tijd hebt, En invriezen is super simpel. Plus je kan de hoeveelheden verdubbelen. Zo heb je altijd wat in voorraad bij onverwachts bezoek. Ik vind zelf trouwens het fijnste om de kroketten eerst even in te vriezen en dan te frituren.Deze kroketten worden gevuld met zowel: gepocheerde zalm als gerookte zalm.

INGREDIENTEN

100 gram fijngesneden gerookte zalm 150 gram fijngesneden gepocheerde zalm peper, nootmuskaat, paar druppels citroensap 5 dl visfund 75 gram boter 100 gram bloem 4 gram gelatine 2 eierdooiers 1 dl room.paneermeel.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

6 radijsjes, 5 witlofstronken, 1 sjalot, Boter, 4 zalmfilets van ca. 150 g elk., 2 dl witte wijn, 150 g Chateau d`Arville kaas, 3 eierdooiers, Sap van 1/2 citroen, 1 tl fijne suiker, 1 el gehakte bieslook, Peper, Zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2011
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 2 theelepel gehakte gember of stukje geraspte gemberwortel, 1/2 theelepel chilipoeder of, paprikapoeder, 4 ansjovisfilets of 1/2 eetlepel ansjovispasta, 3 eetlepels olijfolie, 100 ml water, 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap, 1 grote mango, 4 zalmmoten of zalmforelfilets, gehakte bieslook of koriander (vers of diepvries).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ideaal gerechtje voor als je écht weinig tijd hebt, of ook leuk als voorgerecht of als papillot op de de BBQ. Heb je iets meer tijd, of 's morgens nog 10 minuutjes over, dan loont het de moeite om de kokosmelk met aromaten al op voorhand te maken, zodat ze de ganse dag kunnen trekken, en dan heb je 's avonds nog minder werk!

INGREDIENTEN

700 à 800 gr. zalmfilet, zonder vel, liefst 1 stuk, 400 ml kokosmelk (dikke), 2 stengels citroengras, Stukje gember (4 cm ongeveer), 1 theelepel yuzu (of schil van een bio-citroen is ook goed) *1, 2 kaffir limoenblaadjes (kan ook zonder) *2, 1 eetlepel vissaus, 1 koffielepel suiker (naar smaak), 2 eetlepels sesamzaadjes, 2 pakjes kant en klare wokgroenten, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

2 theel geraspte sinaasappelschil, 2 theel geraspte limoenschil, 1,5 dl sinaasappelsap, 3 eetl limoensap, 1 eetl honing, 1 theel zout, ? theel cayennepeper, , KRUIDENMAYONAISE, , 200 gr mayonaise, 1 bakje zure room, 2 theel mosterd, fijngehakte groene kruiden, (peterselie, dille, bieslook, dragon), , AFWERKING, , Slablaadjes, Plukjes dille of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

600 gr zalmfilet, in 4 stukken, 400 ml kippenfond, 4 plakjes citroen, 10 peperkorrels, 1 takje rozemarijn, 4 takjes peterselie, 100 ml slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebruik een pan waar de filets precies in passen. Hierdoor hoeft er minder olijfolie te worden gebruikt. De filets moeten net onder staan en de temperatuur mag beslist niet boven de 40 graden celcius uitkomen.

INGREDIENTEN

4 verse zalmfilets van ca. 80-100 gram, extra virgin lijfolie, 2 tomaten, 1 kleine rode ui. 1/2 rode peper, 1 rijpe avocado, 2-3 theelepls citroensap, ca. 6 basilicumblaadjes, 2 eetlepels olijfolie, (versgemalen) zeezout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt een leuk gerecht. Als e de foto ook ziet de zalm met kerriesaus en de pasta (of rijst) wordt schitterend opgediend. Halve schaal met de vis en halve schaal de pasta.

INGREDIENTEN

2 moten zalm, gaar gepocheerd 250 gr champignons. Schoongemaakt en gesneden2 el kerrie 1 ui gesnipperd50 gr boter3 el bloem6 dl kippenbouillon, warm (of pot of blokje) 3 el creme frache 2 el droge sherrypaar druppel citroensapzout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nu oranje zo populair is, zet ik een recept van oranje vis met oranje saus op mijn pagina. Het smaakt heerlijk! Proberen dus, ook als je niet van voetbal houdt!

INGREDIENTEN

125 ml. zoete muskaat wijn125 ml. visbouillon125 ml. sinaasappelsap4 zalm filets (180 gr.)125 ml. slagroomzoutpeper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2006
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 eieren, -2 plakjes zalm (gerookt), -100 g gedroogde ham, -100 g oesterzwammen, -100 aspergepunten, -zout, -4 cl azijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Dit is een licht alternatief voor een gebakken ontbijt en erg gemakkelijk te bereiden. Gerookte zalm en gepocheerde eieren zijn overheerlijk en geven een luxueus tintje aan het ontbijt.

INGREDIENTEN

4 bagels, boter, 100 gr waterkers of rucola, 200 gr gerookte zalm, 4 eieren, zeezout en versgemalen zwarte peper, bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Deze zalmrolletjes worden het lekkerst als ze gepocheerd worden in een visfond met een flinke scheut droge witte wijn. Het zuur in de wijn zorgt er ook voor dat de rolletjes stevig blijven.

INGREDIENTEN

4 tongfilets, 2 plakken gerookte zalm, 1 worteltje, 5 cm prei, 1 pot visfond, 1 dl droge witte wijn, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje, 4 witte peperkorrels, 1 tl zout, 1/8 l slagroom, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg asperges, 1 kleine frisee salade, 4 bruine eieren, 4 eetlepels zure room, 2 eetlepels gehakt bieslook, klontej margarine, 4 eetlepels gewone azijn, 4 sneetjes gerookte zalm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerde eieren.

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg(pak a 450gr koopmans),5 eieren,2 eetl sesamzaad(zak a 250 gr zonnatura),8 groene asperges,1dl azijn,200gr lerse gerookte zalm naturel(koeling),zout,peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Zelfbedacht recept, heel eenvoudig maar ook smakelijk

INGREDIENTEN

200 g zalmfilet, 1 pak diepvriesspinazie (450 g), 1 bekertje creme fraiche halfvet, klein beetje citroensap, 150 g volkoren pasta (bv. penne), zout, peper, nootmuskaat, 1 visbouillonblokje (Let op: bevat suiker of zoetstof, niet iedereen met hypoglykemie kan hiertegen)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

TUPPERWARE-RECEPTEN.

INGREDIENTEN

4 moten zalm (ieder ongeveer 1? cm. dik) samen niet meer dan 1? pond, zout, versgemalen peper, 2 liter water, 1 citroen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top