Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

228 gepocheerd ei recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Basisbereiding voor een gepocheerd ei, in de waterkerssoep hoort een gepocheerd eitje.

INGREDIENTEN

1 tl zout, 1 el azijn, 6 eieren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels azijn - 8 verse eieren.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 2 preistengels (wit), peper en zout, nootmuskaat, 4 dl room, 50 g gemalen kaas, 2 sneetjes brood of toastbrood, 10 g boter, 1 l kokend water, 2 deciliter azijn, 1 potje met warm water (niet kokend), 1 soeplepel gehakte peterselie, 1 sjalot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eieren, 2 preistengels (wit), peper en zout, nootmuskaat, 4 deciliter room, 50 gram gemalen kaas, 2 sneetjes brood of toastbrood, 10 gram boter, 1 liter kokend water, 2 deciliter azijn, 1 potje met warm water (niet kokend), 1 soeplepel gehakte peterselie, 1 sjalot.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een recept van sterrenkok Marc Paesbrugghe van het befaamde restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen. Een klassieker met het oog op het aspergeseizoen dat voor de deur staat.

INGREDIENTEN

1 bos dikke asperges (4 asperges per persoon) - 3 eieren - 250 g boter - 1/2 citroen - een snuifje cayennepeper - 4 sneetjes witbrood - 2 eetlepels olijfolie - 4 kraakverse eieren - 2 dl witte azijn - 2 x 1 1/2 liter water - 4 takjes kervel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lente! Aspergetijd is nu helemaal begonnen! Dit is een prachtig voorgerecht of luxe, lichte lunch. Vers, gezond, licht en erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g asperges (mix van groen en wit), 4 eieren, 500 g nieuwe aardappel, olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie, azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 asperges, 200 g boter (roomboter), peper, zout, 4 eieren, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Het recept om de eieren zo te krijgen zoals ze bij de chinees doen, samen met een salade is dit een lekkere makkelijke maaltijd voor de warme dagen!

INGREDIENTEN

? zuurdesembrood, 1 dl olijfolie, grof zeezout, 2 dl witte wijnazijn, 1 liter water, 3 eieren, 1 krop Romeinse salade zonder de taaie buitenste bladeren, 2 el citroensap, 2 tenen knoflook geperst, 3 ansjovisfilets, 1 el Dijon mosterd, 2 dl olijfolie, 1 tl worcestersaus, 100 gram Parmezaanse kaas aan een stuk,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 5 eetlepels olijfolie, * 300 g kipfilet, in reepjes, * 3 eetlepels azijn, * 1 krop sla, * 8 ansjovisfilets, * 16 groene olijven, gehalveerd, * 4 eieren,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g gerookte magere spekblokjes, 4 el olijfolie, 6 el rode-wijnazijn, 3 tl grove mosterd, versgemalen zwarte peper, fijn zeezout, kleine krop frisee (krulandijvie), bladeren losgehaald en kleiner gescheurd, Voor de croutons, 1 teen knoflook, geplet, olie, plakken stokbrood, in grote dobbelstenen, Voor de gepocheerde eieren, 1 el azijn, 4 zeer verse eieren, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  •  
  •  20-30 min.

Carpaccio avec son auf pouche et treffel blanches ou moires. Steel de show door aan tafel de truffel erover te schaven.

INGREDIENTEN

Ca 300 gr rundermuis (door de slager gesneden) 4 eitjes truffelolie n.b.b. geschaafde truffel Geschaafde Parmezaanse kaas peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vandaag een eerste gerechtje uit zijn boek. Heerlijk was het, deze paddenstoelenragout. Eieren pocheren lijkt soms wat ingewikkeld, maar Ottolenghi beschrijft echt perfect hoe we een ei moeten pocheren zodat het eigenlijk niet kan mislukken.  

INGREDIENTEN

15 g gedroogde porcini, 6 dl water, 600 g gemengde verse paddestoelen, zuurdesembrood, korstjes, olijfolie, knoflook, fijngehakt, 1 ui, 1 wortelen, in stukjes, 3 stengels selder, in plakjes, 1,5 dl witte wijn, 3 takjes tijm, 4 eieren, gepocheerd, azijn, 2 el zure room, fijngehakte dragon en peterselie, optioneel: trufelolie, grof zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, -4 bladerdeegpasteitjes, -50 g boter (bakboter), -4 eieren, -peper, -zout, -nootmuskaat, -100 g boter (roomboter), -2 eierdooiers, -2 theelepels citroensap, -peper, -zout, -2 tomaten, -8 sprietjes bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch hoofdgerecht. Heel lekker!

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 4 bladerdeegpasteitjes, 50 g boter (bakboter), 4 eieren, peper, zout, nootmuskaat, 100 g boter (roomboter), 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, peper, zout, 2 tomaten, 8 sprietjes bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr. gerookte ontbijtspekblokjes, 1 tl. fijne mosterd, 2 el. wittewijnazijn, 2 à 3 el. olijfolie, zout, peper, 1 mooie krop sla, 4 zeer verse eieren, peper, kervel, bieslook of peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kreeftje voor 5.99 kan ik niet laten liggen. geen angst , gewoon een keer doen , en is dit decatent ? , nee , nou half , kreeft kost 6 euro , das goedkoper dan 2 x 150 gram ossenhaas ( als je goede hebt ) eitje erbij , en klaar ben je .

INGREDIENTEN

1 diepvries kreeft, 2 el roomkaas, ik heb er boursin op gesmeerd, 1 el boter, 2 eitjes, beetje olie, kruiden naar keuze ( ei kruiden, leek me wel toepasselijk )

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2017
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als voorgerecht en de kinderen zullen er dol op zijn.

INGREDIENTEN

, kippewit, eieren, ui, appel, currypoeder, room, tartelettes, oesterzwam, peterselie, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 pers. Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 4 bladerdeegpasteitjes, 50 g boter (bakboter), 4 eieren, nootmuskaat, 100 g boter (roomboter), 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, peper, zout, 2 tomaten, 8 sprietjes bieslook, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Jammie. Ook goed voor kinderen !

INGREDIENTEN

* kippewit * eieren * ui * appel * currypoeder * room * tartelettes * oesterzwam * peterselie * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Paasbrunch

INGREDIENTEN

1 sjalot3 takjes peterselie8 sprietjes bieslook3 takjes basilicum20 gram boter20 ml droge vermouth150 ml slagroomzout en peperolie om in te vetten4 eieren4 sneden oerbrood naturelkrop sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het witte goud is maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Geniet ervan zolang het kan!

INGREDIENTEN

2000 gram witte asperges, 4 eieren, 600 gram aardappelen, 4 plakken gerookte zalm, 1 bosje(s) bladpeterselie, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

VAN SP.A-minister STEVE STEVAERT die nog in een lang vervlogen leven aan de hotelschool studeerde; voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 eieren-, 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam)-, 3 eetlepels witte azijn-, 1 scheutjeolijfolie-, 1 sjalot-, 1 teentje knoflook-, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie-, 100 g verse grijze garnalen-, peper en zeezout, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, , 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam), , 3 eetlepels witte azijn, , 1 scheutjeolijfolie, , 1 sjalot, , 1 teentje knoflook, , 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie, , 100 g verse grijze garnalen, , peper en zeezout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bife a Cavalo een verrassend recept uit Portugal

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 4 biefstukjes (a ca. 125 g), peper (versgemalen), 1 etl azijn, zout, 2 et boter, 4 kleine eieren (S) op kamertemparatuur, 1 1/2 el citroensap (versgeperst), 4 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g gemengde slablaadjes, 2 stengels bleekselderij, 4 eetlepels halvanaise, 4 eetlepels kruidenbouillon, 2 theelepels ketjap manis, 8 plakken runderrookvlees, 1 eetlepel witte azijn, 4 verse eieren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Verrukkelijk bij het ontbijt of een frisse salade!

INGREDIENTEN

Scheut blanke azijn* 4 eieren* 60 gr. gezouten boter* 1/2-1 tl citroensap* 1/2-1tl fijngesneden dragon*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit verrassende gerecht wordt gemaakt met zowel witte als groene asperges.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen., , 400 gram witte asperges, geschild, 400 gram groene asperges, geschild, Zout, peper, 1-2 bosjes waterkers, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, 2 tomaten, ontveld in heel kleine blokjes, 1 doosje tuinkers, 4 eetlepels fijngesneden bieslook, Azijn, 4 eieren.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eieren, 2 kilo witte asperges, 1 mespunt nootmuskaat, 200 gram beenham in lange repen, 50 gram boter , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche

INGREDIENTEN

* 100 gr boter, * 500 gr uien in dunne ringen, * 1.5 dl slagroom, * 1 theel verse tijmblaadjes + 4 takjes voor de garnering, * zout en versgemalen peper, * 4 plakjes bladerdeeg, * 3 theel wittewijn azijn, * 4 kippeneitjes, * eventueel wat verse geitenkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*500 gr broccoli, in roosjes*150 gr aardappelen, in blokjes*150 gr bleekselderij, in blokjes*150 gr wortel, in blokjes*1 grote vleestomaat, in blokjes*1 sjalotje, fijngesneden*zout*peper*1 el sesamolie*1 krop sla*1 el azijn*3 el olijfolie*4 eieren*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Superlicht lunchgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

[list=none !important] Eet smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 bakje spekblokjes (100 gram gerookt spek in blokjes), 250 gram groene asperges, 100 gram kastanjechampignons, 2 eieren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie, verse peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

100 g ontbijtspek, in plakken 2 petit pains mais (broodjes) 2 tenen knoflook, gehalveerd 3 eetlepels wijnazijn 1/2 eetlepel mosterd 2 theelepels honing 4-5 eetlepels walnootolie 2 zakken botersla, voorgesneden (a 100 g) 1 zak veldsla (75 g) 1 zak peen julienne (150 g) 4 verse eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  •  
  •  20-30 min.

Hollandse asperges op z`n Italiaans

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 3 eetlepels olijfolie, 300 gram risottorijst, 150 ml droge witte wijn, 750 ml kippenbouillon of groentenbouillon, 4 grote eieren, op kamertemperatuur, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt + blaadjes voor de garnering, 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 bos basilicum, fijngesneden, 75 g pistachenootjes, grof gehakt, 100 g gezouten roomboter, zacht, 4 eieren, toast,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

En postelein voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g hopscheuten, 6 eieren, 150 g postelein, 150 g boter, 2 dl room, het sap van 1 citroen, 1 el doge witte wijn, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik stond vanmorgen op, kleurtje in mijn haar en wachten tot ik het uit kon spoelen. Even wat leuks bedenken voor mijn nieuwe site. Bladerend in 'Koolhydraatarme gerechten' las ik hoe je een ei pocheert. Wist ik al, maar het lukte me steeds niet. In kamerjas en haar in de verf dacht ik: ga ik proberen. Eet ik er dan bij op de vroege ochtend? Nou dit:

INGREDIENTEN

Courgette in linten - handig met een dun- of fijnsnijder - 1 minuut blancheren en afspoelen met koud water, 1 ei, Flespompoen in kleine stukjes, 1 eetlepel azijn, Peper, zout, evt bieslook of basilicum,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2015
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Zout en versgemalen peper, 150 g sugarsnaps, 200 g doperwten, vers of diepvries, 50 g ontbijtspek, in plakjes, 100 g jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. vers sinaasappelsap, 4 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekkere salade

INGREDIENTEN

1 Grote struik andijvie,4 eieren, 3el olijfolie,2el [rode wijn]azijn,1el mosterd,100gr gesneden katenspek,zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Scheut blanke azijn, 4 eieren, 60 g gezouten boter, 1/2-1 tl citroensap, 1/2-1 tl fijngesneden dragon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top