Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gepocheerd Ei

Gepocheerd ei recepten (229) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gepocheerd Ei

Basisbereiding voor een gepocheerd ei, in de waterkerssoep hoort een gepocheerd eitje.

INGREDIENTEN

1 tl zout, 1 el azijn, 6 eieren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Gepocheerd Ei

INGREDIENTEN

3 eetlepels azijn - 8 verse eieren.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gepocheerd ei

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 preistengels (wit), peper en zout, nootmuskaat, 4 dl room, 50 g gemalen kaas, 2 sneetjes brood of toastbrood, 10 g boter, 1 l kokend water, 2 deciliter azijn, 1 potje met warm water (niet kokend), 1 soeplepel gehakte peterselie, 1 sjalot

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Gepocheerd ei

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 preistengels (wit), peper en zout, nootmuskaat, 4 deciliter room, 50 gram gemalen kaas, 2 sneetjes brood of toastbrood, 10 gram boter, 1 liter kokend water, 2 deciliter azijn, 1 potje met warm water (niet kokend), 1 soeplepel gehakte peterselie, 1 sjalot.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gepocheerd ei met asperges en Hollandaise

Een recept van sterrenkok Marc Paesbrugghe van het befaamde restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen. Een klassieker met het oog op het aspergeseizoen dat voor de deur staat.

INGREDIENTEN

1 bos dikke asperges (4 asperges per persoon) - 3 eieren - 250 g boter - 1/2 citroen - een snuifje cayennepeper - 4 sneetjes witbrood - 2 eetlepels olijfolie - 4 kraakverse eieren - 2 dl witte azijn - 2 x 1 1/2 liter water - 4 takjes kervel

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Tartaar van asperges met gepocheerd ei

Lente! Aspergetijd is nu helemaal begonnen! Dit is een prachtig voorgerecht of luxe, lichte lunch. Vers, gezond, licht en erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g asperges (mix van groen en wit), 4 eieren, 500 g nieuwe aardappel, olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie, azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Asperges met gepocheerd ei

INGREDIENTEN

24 asperges, 200 g boter (roomboter), peper, zout, 4 eieren, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Caesar salade met een gepocheerd ei

Het recept om de eieren zo te krijgen zoals ze bij de chinees doen, samen met een salade is dit een lekkere makkelijke maaltijd voor de warme dagen!

INGREDIENTEN

? zuurdesembrood, 1 dl olijfolie, grof zeezout, 2 dl witte wijnazijn, 1 liter water, 3 eieren, 1 krop Romeinse salade zonder de taaie buitenste bladeren, 2 el citroensap, 2 tenen knoflook geperst, 3 ansjovisfilets, 1 el Dijon mosterd, 2 dl olijfolie, 1 tl worcestersaus, 100 gram Parmezaanse kaas aan een stuk,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kipsalade met gepocheerd ei

INGREDIENTEN

* 5 eetlepels olijfolie, * 300 g kipfilet, in reepjes, * 3 eetlepels azijn, * 1 krop sla, * 8 ansjovisfilets, * 16 groene olijven, gehalveerd, * 4 eieren,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

PADDESTOELENRAGOUT MET GEPOCHEERD EI VAN OTTOLENGHI

Vandaag een eerste gerechtje uit zijn boek. Heerlijk was het, deze paddenstoelenragout. Eieren pocheren lijkt soms wat ingewikkeld, maar Ottolenghi beschrijft echt perfect hoe we een ei moeten pocheren zodat het eigenlijk niet kan mislukken.  

INGREDIENTEN

15 g gedroogde porcini, 6 dl water, 600 g gemengde verse paddestoelen, zuurdesembrood, korstjes, olijfolie, knoflook, fijngehakt, 1 ui, 1 wortelen, in stukjes, 3 stengels selder, in plakjes, 1,5 dl witte wijn, 3 takjes tijm, 4 eieren, gepocheerd, azijn, 2 el zure room, fijngehakte dragon en peterselie, optioneel: trufelolie, grof zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

salade met gepocheerd ei en croutons

INGREDIENTEN

200 g gerookte magere spekblokjes, 4 el olijfolie, 6 el rode-wijnazijn, 3 tl grove mosterd, versgemalen zwarte peper, fijn zeezout, kleine krop frisee (krulandijvie), bladeren losgehaald en kleiner gescheurd, Voor de croutons, 1 teen knoflook, geplet, olie, plakken stokbrood, in grote dobbelstenen, Voor de gepocheerde eieren, 1 el azijn, 4 zeer verse eieren, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  •  
  •  20-30 min.

Carpaccio met truffel en een gepocheerd ei

Carpaccio avec son auf pouche et treffel blanches ou moires. Steel de show door aan tafel de truffel erover te schaven.

INGREDIENTEN

Ca 300 gr rundermuis (door de slager gesneden) 4 eitjes truffelolie n.b.b. geschaafde truffel Geschaafde Parmezaanse kaas peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Witloofpasteitje gepocheerd ei

Vegetarisch hoofdgerecht. Heel lekker!

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 4 bladerdeegpasteitjes, 50 g boter (bakboter), 4 eieren, peper, zout, nootmuskaat, 100 g boter (roomboter), 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, peper, zout, 2 tomaten, 8 sprietjes bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kropsla met gepocheerd ei en spekjesdressing

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte ontbijtspekblokjes, 1 tl. fijne mosterd, 2 el. wittewijnazijn, 2 à 3 el. olijfolie, zout, peper, 1 mooie krop sla, 4 zeer verse eieren, peper, kervel, bieslook of peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesaus

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, -4 bladerdeegpasteitjes, -50 g boter (bakboter), -4 eieren, -peper, -zout, -nootmuskaat, -100 g boter (roomboter), -2 eierdooiers, -2 theelepels citroensap, -peper, -zout, -2 tomaten, -8 sprietjes bieslook,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

kruiden kreeftje met gepocheerd ei

Kreeftje voor 5.99 kan ik niet laten liggen. geen angst , gewoon een keer doen , en is dit decatent ? , nee , nou half , kreeft kost 6 euro , das goedkoper dan 2 x 150 gram ossenhaas ( als je goede hebt ) eitje erbij , en klaar ben je .

INGREDIENTEN

1 diepvries kreeft, 2 el roomkaas, ik heb er boursin op gesmeerd, 1 el boter, 2 eitjes, beetje olie, kruiden naar keuze ( ei kruiden, leek me wel toepasselijk )

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2017
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gepocheerd ei "Dino"

Lekker als voorgerecht en de kinderen zullen er dol op zijn.

INGREDIENTEN

, kippewit, eieren, ui, appel, currypoeder, room, tartelettes, oesterzwam, peterselie, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Witloofpasteitje met gepocheerd ei en mousselinesaus

Voor 4 pers. Uit : De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 4 bladerdeegpasteitjes, 50 g boter (bakboter), 4 eieren, nootmuskaat, 100 g boter (roomboter), 2 eierdooiers, 2 eetlepels citroensap, peper, zout, 2 tomaten, 8 sprietjes bieslook, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gepocheerd ei "Dino"

Jammie. Ook goed voor kinderen !

INGREDIENTEN

* kippewit * eieren * ui * appel * currypoeder * room * tartelettes * oesterzwam * peterselie * peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gepocheerd ei met groene kruidensaus

Paasbrunch

INGREDIENTEN

1 sjalot3 takjes peterselie8 sprietjes bieslook3 takjes basilicum20 gram boter20 ml droge vermouth150 ml slagroomzout en peperolie om in te vetten4 eieren4 sneden oerbrood naturelkrop sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperges met gepocheerd ei en peterselie-olie

Het witte goud is maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Geniet ervan zolang het kan!

INGREDIENTEN

2000 gram witte asperges, 4 eieren, 600 gram aardappelen, 4 plakken gerookte zalm, 1 bosje(s) bladpeterselie, 5 eetlepels olijfolie extra vierge, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerd Ei met Paddenstoelen en Garnalen

VAN SP.A-minister STEVE STEVAERT die nog in een lang vervlogen leven aan de hotelschool studeerde; voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 eieren-, 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam)-, 3 eetlepels witte azijn-, 1 scheutjeolijfolie-, 1 sjalot-, 1 teentje knoflook-, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie-, 100 g verse grijze garnalen-, peper en zeezout, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

INGREDIENTEN

4 eieren, , 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam), , 3 eetlepels witte azijn, , 1 scheutjeolijfolie, , 1 sjalot, , 1 teentje knoflook, , 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie, , 100 g verse grijze garnalen, , peper en zeezout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Biefstuk met Gepocheerd Ei

Bife a Cavalo een verrassend recept uit Portugal

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 4 biefstukjes (a ca. 125 g), peper (versgemalen), 1 etl azijn, zout, 2 et boter, 4 kleine eieren (S) op kamertemparatuur, 1 1/2 el citroensap (versgeperst), 4 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2006
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade met rookvlees en gepocheerd ei

INGREDIENTEN

300 g gemengde slablaadjes, 2 stengels bleekselderij, 4 eetlepels halvanaise, 4 eetlepels kruidenbouillon, 2 theelepels ketjap manis, 8 plakken runderrookvlees, 1 eetlepel witte azijn, 4 verse eieren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  •  
  •  20-30 min.

Gepocheerd ei met dragonboter

Verrukkelijk bij het ontbijt of een frisse salade!

INGREDIENTEN

Scheut blanke azijn* 4 eieren* 60 gr. gezouten boter* 1/2-1 tl citroensap* 1/2-1tl fijngesneden dragon*

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Aspergesalade met gepocheerd ei

Dit verrassende gerecht wordt gemaakt met zowel witte als groene asperges.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen., , 400 gram witte asperges, geschild, 400 gram groene asperges, geschild, Zout, peper, 1-2 bosjes waterkers, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, 2 tomaten, ontveld in heel kleine blokjes, 1 doosje tuinkers, 4 eetlepels fijngesneden bieslook, Azijn, 4 eieren.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Asperges met beenham en gepocheerd ei

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 kilo witte asperges, 1 mespunt nootmuskaat, 200 gram beenham in lange repen, 50 gram boter , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uienquiche met gepocheerd ei

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche

INGREDIENTEN

* 100 gr boter, * 500 gr uien in dunne ringen, * 1.5 dl slagroom, * 1 theel verse tijmblaadjes + 4 takjes voor de garnering, * zout en versgemalen peper, * 4 plakjes bladerdeeg, * 3 theel wittewijn azijn, * 4 kippeneitjes, * eventueel wat verse geitenkaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lentegroene salade met gepocheerd ei

INGREDIENTEN

Zout en versgemalen peper, 150 g sugarsnaps, 200 g doperwten, vers of diepvries, 50 g ontbijtspek, in plakjes, 100 g jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd, 2 eetl. mayonaise, 1 eetl. vers sinaasappelsap, 4 eieren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Courgettelinten met gepocheerd ei

Ik stond vanmorgen op, kleurtje in mijn haar en wachten tot ik het uit kon spoelen. Even wat leuks bedenken voor mijn nieuwe site. Bladerend in 'Koolhydraatarme gerechten' las ik hoe je een ei pocheert. Wist ik al, maar het lukte me steeds niet. In kamerjas en haar in de verf dacht ik: ga ik proberen. Eet ik er dan bij op de vroege ochtend? Nou dit:

INGREDIENTEN

Courgette in linten - handig met een dun- of fijnsnijder - 1 minuut blancheren en afspoelen met koud water, 1 ei, Flespompoen in kleine stukjes, 1 eetlepel azijn, Peper, zout, evt bieslook of basilicum,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2015
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Tartaar van broccoli met gepocheerd ei

INGREDIENTEN

*500 gr broccoli, in roosjes*150 gr aardappelen, in blokjes*150 gr bleekselderij, in blokjes*150 gr wortel, in blokjes*1 grote vleestomaat, in blokjes*1 sjalotje, fijngesneden*zout*peper*1 el sesamolie*1 krop sla*1 el azijn*3 el olijfolie*4 eieren*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepocheerd ei op toost

Superlicht lunchgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Groene asperges met gepocheerd ei

[list=none !important] Eet smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 bakje spekblokjes (100 gram gerookt spek in blokjes), 250 gram groene asperges, 100 gram kastanjechampignons, 2 eieren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie, verse peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aspergerisotto met gepocheerd ei

Hollandse asperges op z`n Italiaans

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 3 eetlepels olijfolie, 300 gram risottorijst, 150 ml droge witte wijn, 750 ml kippenbouillon of groentenbouillon, 4 grote eieren, op kamertemperatuur, 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt + blaadjes voor de garnering, 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kropsla met gepocheerd ei

INGREDIENTEN

100 g ontbijtspek, in plakken 2 petit pains mais (broodjes) 2 tenen knoflook, gehalveerd 3 eetlepels wijnazijn 1/2 eetlepel mosterd 2 theelepels honing 4-5 eetlepels walnootolie 2 zakken botersla, voorgesneden (a 100 g) 1 zak veldsla (75 g) 1 zak peen julienne (150 g) 4 verse eieren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  •  
  •  20-30 min.

Gepocheerd ei met basilicum-boter

INGREDIENTEN

1 bos basilicum, fijngesneden, 75 g pistachenootjes, grof gehakt, 100 g gezouten roomboter, zacht, 4 eieren, toast,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Hopscheuten met een gepocheerd ei en mousselinesaus

En postelein voor 4 personen

INGREDIENTEN

500 g hopscheuten, 6 eieren, 150 g postelein, 150 g boter, 2 dl room, het sap van 1 citroen, 1 el doge witte wijn, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Andijviesla met gepocheerd ei en spek

Een lekkere salade

INGREDIENTEN

1 Grote struik andijvie,4 eieren, 3el olijfolie,2el [rode wijn]azijn,1el mosterd,100gr gesneden katenspek,zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gepocheerd ei met dragonboter

INGREDIENTEN

Scheut blanke azijn, 4 eieren, 60 g gezouten boter, 1/2-1 tl citroensap, 1/2-1 tl fijngesneden dragon,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top