Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

257 gemarineerde olijven recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een heerlijke marinade voor groene en zwarte olijven.

INGREDIENTEN

0,5 dl azijn; 1,5 dl ketjap; 5 teentjes knoflook; 1 dl. gembersiroop; 1 dl. honing; 50 g mosterd; 1 dl tomatenketchup; 1 dl chilisaus; 5 g thijm; 10 g italiaanse kruiden; 2 dl olijfolie; groene en zwarte olijven, zonder vocht; evt. peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Al experimenterend heb ik een heel lekkere marinade gemaakt, echt een aanrader!

INGREDIENTEN

Olijven naar keuze, ikzelf koop ze altijd in de turkse winkel en dan neem ik half-om-half gevulde groene olijven en zwarte olijven met pit. Voor de marinade: 1 citroen, een paar gedroogde pepertjes, een schepje kardemompeulen, een paar knoflooktenen, een schepje gedroogde provencaalse kruiden, olijfolie. De hoeveelheden doen er niet zoveel toe, ik neem alles 'op het gewis'. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid olijven.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Fusion
  •  0-10 min.

Zelf olijven marineren!

INGREDIENTEN

100 g groene en 100 g zwarte olijven, 1/2 rode peper, 3 teentjes knoflook, halve limoen, 2 takjes tijm, versgemalen peper, 1 dl olijfolie (extra vierge)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr zwarte olijven zonder pit(zonder vocht en gespoeld), 300 gr groene olijven zonder pit(zonder vocht en gespoeld), 2,5 dl zonnebloemolie, 2,5 dl olijfolie, 0,5 dl azijn, 3 teentjes knoflook geperst, 2 uien (in halve ringen gesneden), 3 bl laurier, peper (naar smaak), zout (naar smaak), 3 eetlepels suiker, thijm gehakt (1 theelepel), rozemarijn gehakt (1 theelepel), 2 eetlepels mosterd grof.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker met diverse zomerse borrelhapjes

INGREDIENTEN

100 gram groene olijven, 100 gram zwarte olijven, ? rode peper in ringetjes, 3 teentjes knoflook in plakjes, geraspte schil en het sap van een halve limoen, 2 takjes tijm, versgemalen peper, 1 dl. olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Lekker borrelhapje.

INGREDIENTEN

200 gram zwarte olijven., -1 theelepel Ras-El-Hanout.(verkrijgbar in de warenheuizen of in de Marrokkaanse winkels!)., -het sap van 1 limoen., -4 teentjes knoflook(geperst)., -peper en zout., -1 theelepel komijn., -1 theelepel koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Lekker bij een wijntje...

INGREDIENTEN

Veel zwarte olijven (ontpit), veel groene olijven (ontpit), 1 kleine rode paprika, 1 klein uitje, 2 tenen knoflook, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Zo heb ik olijven leren eten

INGREDIENTEN

6 dl.slaolie,2 dl.azijn,1 dl.honing,2 el.grove mosterd, 1 uit, grofgesneden, 1 knoflookbol vertikaal doorgesneden met schil en al, 2 potjes groene olijven met piment

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Schep 100 g groene en ca. 100 g zwarte olijven met ? rode peper in ringetjes, 3 teentjes knoflook in plakjes, de geraspte schil en het sap van een halve limoen, 2 takjes tijm, versgemalen peper en ca. 1 dl olijfolie (extra vierge) in een afsluitbare pot. Laat de olijven een dag op een koele plaats marineren. In een afgesloten pot zijn de olijven een week in de koelkast houdbaar

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Spaanse tapa's, voor 4 personen

INGREDIENTEN

Een bokaal groene ontpitte olijven, 2 sjalotten, 1 eetl gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, sap van een 1/2 citroen, olijfolie, witte wijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 250 gram olijven, * 2 tenen knoflook, * 2 takjes tijm, * 3 el. olijfolie, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g olijven naturel, 2 tot 3 teentjes knoflook, 2 takjes verse tijm, versgemalen peper, 3 eetlepels olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediƫnten. Heel geschikt als maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram zwarte (iets zoute) olijven met pit; 4 dunne winterpenen; 1 teentje knoflook (voor de liefhebber 2); 2 eetlepels fijngehakte peterselie; 4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit; theelepel zeezout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-06-2000
  • Portugees
  •  > 120 min.

Een heerlijk tapa die je zeker 4 uur van te voren moet klaarmaken. Ook erg lekker als borrelhapje.

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels olijfolie, * 2 eetlepels droge sherry, * 1 eetlepels italiaanse kruiden, * 1 teen knoflook, fijngehakt, * verse peper, * 250 groene olijven zonder pit.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  •  
  •  > 120 min.

Olijven bij het aperitief. Onpitte olijven, olie, paprika's, knoflook, provencaalse kruiden, piment

INGREDIENTEN

Onpitte olijven, olie, paprika's, knoflook, provencaalse kruiden, piment

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

~Lekker bij een glaasje griekse wijn~Dit recept is goed voor een grote pot olijven~

INGREDIENTEN

*600 gram mooie olijven met pit, zwart en groen.*Olijfolie., VOOR DE MARINADE: *geraspte schil van 1/2 sinaasappel.*geraspte schil van 1/2 citroen.*2 teentjes knoflook,fijngesneden.*4-5 el fijngesneden peterselie.*1-2 el rozenmarijnnaaldjes.*2 tl fijngesneden oregano.*1/2 theelepel venkelzaadjes.*1 kleine rode peper,zaadjes verwijderd,fijngesneden.*zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Grieks
  •  10-20 min.

Maakt olijven nog lekkerder dan ze al zijn van "moesje2"

INGREDIENTEN

150 gr kleine zwarte of groene olijven, 1/2 rode spaanse peper, schil 1/4 sinaasappel, rozemarijn, olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Ze zijn in allerlei smaken te koop, maar het is toch leuk om het eens zelf te doen

INGREDIENTEN

1 dl. basilicumolie, geraspte schil van ? sinaasappel, kwart venkelknol, potje zwarte olijven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

* 1 teen knoflook * 3 el olijolie * 3 el medium sherry * 1 pot groen olijven zonder pit ca 300 gr.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 1/4 dl olijfolie, 2 verse laurier, dille, 500gr kalamaris olijven

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2003
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 g olijven naar keuze, 2 tl verse tijmblaadjes, 2 tl verse rozemarijn, fijngesneden, 2 tl gemalen komijn, 2 blaadjes laurier, 6 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt, 6 el sherry-azijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

100 gram groene olijven, 100 gram zwarte olijven, dikke plak ham van 100 gram, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels italiaanse kruidenmix, peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.

In olie gemarineerde olijven zijn langer houdbaar en smaken prima.Je ziet ze wel in de winkel maar die zijn duur.

INGREDIENTEN

-1 zakje olijven,-1 teentje knoflook,-1 klein takje tijm,-1 klein takje rozemarijn,-2 takjes basilicum,-mespuntje cayennepeper,-peper uit de molen,-1 theelepel zeezout,-olie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Heel makkelijk te maken, heel snel klaar en heel lekker !

INGREDIENTEN

2 tl oregano, 1/2 tl venkelzaadjes, 1/2 lt olijfolie, 600 gr olijven met pit, zwart en groen, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, geraspte schil van 1/2 citroen, 2 tenen knoflook, 4 a 5 el peterselie, 1/2 el rozemarijnblaadjes, 1 rode peper, zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr gepekelde olijven, 2 el verse grofgesneden rozemarijn, 8 chilipepers, 2 el venkelzaad, 2 el steranijszaad, 2 el kardemonzaad, olijfolie om de olijven in onder te dompelen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

Lekkere olijven

INGREDIENTEN

1 takje thijm, 1 knoflookteentje, 1 rood Spaans pepertje, 10 gedroogde peperbolletjes, 1 laurierblad, 75 ml. extra vierge olijfolie, 125 gr. groene, met paprika gevulde olijven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Tapas die je minstens 8 uur van te voren dient te maken.

INGREDIENTEN

* 1 grapefruit, * 1/2 sinaasappel, * 1 dl. olijfolie, * 3 takjes tijm, * 2 teentjes knoflook, * 1 pot groene olijven met piment (ca. 270 gram), * 1 pot zwarte olijven(ca.270 gram)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Je kunt de olijven heel goed een week bewaren, bewaar ze in een schone pot en haal de olijven met een schone lepel uit de pot. Zorg wel dat ze onder olie blijven, dus voeg eventueel wat extra olie toe.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , 100 gram winterwortel, 100 gram prei, 100 gram knolselderij, 2 teentjes knoflook, 4 sjalotjes, 2,5 dl olijfolie classico, 2 kleine rode pepers, 1 eetlepel suiker, 500 gram gemengde olijven met pit, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, zout, peper, , , , , , , , , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2004
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie; 1 eetlepel sesamolie; 1 eetlepel citroensap; 1,5 eetlepel (witte) wijnazijn; 1,5 eetlepel ketjap manis; 1 theelepel vloeibare honing; 1 theelepel cayennepeper; 1 teentje knoflook; 2 takjes peterselie; 2 takjes munt; pond zwarte olijven zonder pit; pond groene olijven met piment en amandelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Geef olijven een extra smaakje door ze te marineren

INGREDIENTEN

GROENE OLIJVEN, , 500 gram groene olijven, 3 tenen geplette knoflook, 1 eetlepel oregano, 2 reepjes sinaasappel-, of citroenschil, 1 liter olijfolie, gedroogde chilipeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2001
  • Grieks
  •  0-10 min.

Een heerlijke marinade voor groene en zwarte olijven.

INGREDIENTEN

50 g mosterd; 1 dl tomatenketchup; 1 dl chilisaus; 5 g thijm; 10 g italiaanse kruiden; 2 dl olijfolie; groene en zwarte olijven, zonder vocht; evt. peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Leuk om weg te geven maar vooral te krijgen!

INGREDIENTEN

Olijven (van die mooie groene of roodbruine), olijfolie, veel knoflook en kruiden, Basiskruiden zijn geheel persoonlijk, voor mij is dit pepermunt, oregano en rozemarijn

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

Een bokaal groene ontpitte olijven, 2 sjalotten, 1 el. gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, sap van een halve citroen, olijfolie, witte wijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Laatst voor een feestje (45 pers.) zelf de olijven gemarineerd. De gasten vonden ze heel erg lekker en vroegen waar ze gekocht waren. Niet gekocht dus maar zelf gemaakt.

INGREDIENTEN

4 zakjes groene olijven zonder pit (zakje Carbonel), 2 zakjes Salad Mix kruiden knoflook (Calve), 1 potje zon gedroogde tomaten (Merza), 2 grote tenen verse knoflook en 125 ml. olijfolie extra virgin (of zoveel dat de olijven allemaal in de olie zitten).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2008
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Snel klaar en heel apart bij de borrel.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel citroensap, 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn, 1 1/2 eetlepel ketjap manis, 1/2 theelepel vloeibare honing, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 teentje knoflook, 2 takjes peterselie, 2 takjes munt, 4 potjes zwarte olijven zonder pit (nettogewicht ca 600 gram), 3 potjes groene olijven (eventueel met piment en amandelen. Nettegewicht ca 400 gram).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Lekkere olijven

INGREDIENTEN

1 takje thijm, 1 knoflookteentje, 1 rood Spaans pepertje, 10 gedroogde peperbolletjes, 1 laurierblad, 75 ml. extra vierge olijfolie, 125 gr. groene, met paprika gevulde olijven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  •  
  •  > 120 min.

Zelf inmaken leuk!!

INGREDIENTEN

225 gram groene of zwarte olijven, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel verse oregano, 1/2 theelepel verse rozemarijn, fijngesneden, 1/2 theelepel verse tijm, fijngesneden, 1/2 theelepel venkelzaad, 2 laurierbladen, 4 tenen knoflook, gepeld en gekneusd of fijngesnipperd (evt. meer), 4 eetlepels sherry-azijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  •  
  •  10-20 min.

Een makkelijke te maken Tapa

INGREDIENTEN

225 gram groene of zwarte olijven, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel verse oregano, 1/2 theelepel verse rozemarijn, fijngesneden, 1/2 theelepel verse tijm, fijngesneden, 1/2 theelepel venkelzaad, 2 laurierbladen, 4 tenen knoflook, gepeld en gekneusd of fijngesnipperd (evt. meer), 4 eetlepels sherry-azijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Spaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 el sesamolie, 1 el citroensap, 1 ? el (witte wijn) azijn, 1 ? eet ketjap manis, ? tl vloeibare honing, ? tl cayennepeper, 1 teentje knoflook, 3 takjes peterselie, 1 potje zwarte olijven zonder pit, 2 potjes groene olijven met piment en amandelen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top