Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Kerst, Pasen, kinderfeestje? Smulweb heeft er de recepten bij.

Het hele jaar door hebben we recepten nodig om ons eten aangenamer te maken. Regelmatig zijn er speciale gelegenheden als Pasen en Kerst, waar we extra de tijd voor nemen om iets bijzonders op tafel te zetten.

Kerst Meer Kerst recepten »
Oud & Nieuw Meer Oud & Nieuw recepten »
Valentijnsdag Meer Valentijnsdag recepten »
Pasen Meer Pasen recepten »
Kinderfeestje Meer Kinderfeestje recepten »
Verjaardag Meer Verjaardag recepten »
Sinterklaas Meer Sinterklaas recepten »
Halloween Meer Halloween recepten »
Ramadan Meer Ramadan recepten »
Suggesties kookboeken

Ooit had ik een feestelijk nagerecht nodig voor een picknick dat ik volledig moest kunnen voorbereiden. Na enige tijd zoeken vond ik dit recept en het was zo'n succes dat ik het nadien nog vele malen bij bijzondere gelegenheden heb herhaald.  Zelfs iemand met een koemelkallergie was bereid om medicijnen in te nemen om het toch te kunnen eten. Nadien bleef ze vragen naar het recept, vandaar dat ik het nu ook maar op Smulweb plaats. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Lekkere frisse salade voor diverse gelegenheden. Het kan gegeten worden tijdens een lunch/brunch, een (brood)buffet, een high tea, of op een verjaardag bij de borrel. Wij eten dit meestal in het weekend als we een dag veel te doen hebben en 's avonds niet zo'n eetlust meer hebben of geen tijd om uren in de keuken te staan.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een heerlijke salade voor allerlei gelegenheden en voor op een gewone warme dag. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Na een paar bezoekjes aan Japan en het eten in èèn van de vele kleine locale eet gelegenheden ben ik verslaaft geraakt aan hun heerlijke eten.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Japans

Toen de kinderen nog wat kleiner waren werden verjaardagen altijd groots gevierd en ik ben er zo eentje die geen taarten of snacks koopt maar bijna alles altijd zelf maakt. Deze loempia's doen het altijd heel goed bij zulke gelegenheden maar je hoeft natuurlijk niet op een verjaardag te wachten, je kunt het ook gewoon een keertje proberen. Het is wel handig als je een vriezer hebt want als je dit recept volgt heb je precies 40 loempia's (er zitten nou eenmaal 40 vellen in een pak loempiavellen). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Vietnamees

Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd. Weckflessen met allerlei vruchten zoals kersen, pruimen enz. werden uit de kelder gehaald en in een grote schaal (of bak) geleegd. Sinaasappels, mandarijnen, bananen, peren, appels al wat er op dat moment voorradig was ging erbij. Alcohol ging er eigenlijk nooit in dus kon de hele familie jong en oud meesmullen. Elk jaar met kerstmis maak ik nog steeds een grote schaal met vruchtenbowl, al zijn de ingrediënten door de jaren heen wel enigszins veranderd en aangepast. De weckflessen werden vervangen door glazen potten uit de supermarkt en het vocht werd aangevuld met wijn. Maar 1 ding is zeker, het is er zeker niet minder lekker door geworden. En ik hoop dat de traditie nog lang in stand gehouden zal worden. TIP: Ideaal als je voor een grote groep een diner of een buffet moet organiseren. Je kunt dit ook al het beste een dag van te voren maken zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan …  Lees verder »

Deze heerlijke taart is superveelzijdig en te gebruiken voor bijna alle gelegenheden! Past bij [bijna] alles en is makkelijk aan te passen op dieet e.d. Het is een slanke variant van een wat vettige voorganger, dus lekker gezond en guilt-free! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden werden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. De recepten zijn een overlevering van generatie op generatie, van oma Klein, tante Dé en tante Toet en ik heb ze weer van mijn moeder. Velen kennen indische hapjes al van de toko en Pasar Malam en nu heb je de kans om met deze recepten je eigen exotische snacks te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Maak ik echt alleen maar bij speciale gelegenheden anders kunnen we wel 5 maal per week gaan sporten.. Als nagerecht vind ik deze taart ook heel goed uitkomen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Deze Oreo-bonbons zijn zo ongelooflijk lekker en makkelijk te maken. Dit recept is van mijn zus, die deze bollen ooit eens voor mij maakte. Nu heb ik er mijn eigen draai aan gegeven! Deze bonbons zien er feestelijk uit en smaken heerlijk. Ze zijn goed voor speciale gelegenheden, weekenden, vakanties of gewoon omdat het kan …  Lees verder »

Een lekkere pittige hartige taart voor bijzondere maar ook dagelijkse gelegenheden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Spekkoek is een Indische lekkernij. Deze cake met gekleurde laagjes is ontstaan ten tijde van de koloniale periode in Nederlands-Indië. Na de onafhankelijkheid van Indonesië is de spekkoek met de Indische Nederlanders mee naar Nederland gekomen. Bij feestelijke gelegenheden waar de familie bijeen komt, mag spekkoek dan ook zeker niet ontbreken! De naam spekkoek is een beetje misleidend. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt er geen spek aan te pas. Het is echter wel naar het vleessoort vernoemd; vanwege de laagjes lijkt het een beetje op doorregen spek . In Indonesië heet het `spekkuk` of `kue lapis`, wat letterlijk cake in laagjes betekent. Spekkoek wordt gemaakt van twee kleuren deeg die om en om in flinterdunne laagjes worden aangebracht. De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd. De traditie van de spekkoek houdt de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië levend. De vraag is echter wel of de jongere generaties van Indische afkomst nog fanatieke spekkoekbakkers onder zich heeft. Niet iedereen heeft tegenwoordig nog tijd en zin om uren in de keuken te staan. De bereiding vergt namelijk veel geduld, omdat elk laagje één voor één wordt afgebakken in de grill of oven. Voor de luie lekkerbek is er een makkelijkere optie; spekkoek is verkrijgbaar bij de Indische toko. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Deze duivelse calorieenbom is een geweldige taart voor speciale gelegenheden. Ik hem hem gemaakt als nagerecht voor de Italiaanse zondagslunch en hij was echt heerlijk! Hij kan natuurlijk ook goed dienen als taart voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen etc. Voor de genieters en de choc-aholics een echte aanrader! …  Lees verder »

Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Mijn favoriete salade... Geschikt voor allerlei gelegenheden. Smullen maar!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Spekkoek is een echt typisch Indische lekkernij, een specialiteit, die een lange ambachtelijke bereidingswijze vergt. Maar als het klaar is, heb je ook een ware delicatesse. Het is een ronde cake. Zo lekkerrrrr. Zoals al eerder gezegd is, het recept is vrij bewerkelijk omdat je het laag voor laag in de oven moet bakken. De naam ´spekkoek´ is hiervan ook afgeleid: er zit dus géén spek in, maar door de gelaagdheid van bruine met witte lagen heeft het de structuur van spek. Je bent er ongeveer anderhalf uur mee bezig, vandaar dat spekkoek vaak alleen bij speciale gelegenheden gemaakt wordt. …  Lees verder »

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Populaire Gelegenheden kookboeken:
Top