1.346 gekookte mosselen recepten

Wie aan Zeeland denkt, denkt natuurlijk ook aan gekookte mosselen. Zeeland is een van de grootste mossel producenten van de wereld. Vooral het dorp Yerseke, op het eiland Zuid-Beveland staat bekend om zijn mosselputten.

En wat is er lekkerder dan een restje gekookte mosselen de volgende dag te bakken.

INGREDIENTEN

4 kilo mosselen - 1 dl. droge witte wijn - 2 grote uien - 1 kleine winterwortel - 1 prei -? bosje peterselie - ? bosje selderij -1 el. azijn - mespuntje tijm - out en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mosselen op de zeeuwse boere wijze

INGREDIENTEN

1 1/2 Kg Mosselen per persoon, Zout/Peper, Soepgroenten, Laulierblad(4), Ui

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een recept die ik heb gekregen van een Belgische kok.

INGREDIENTEN

1 prei, 2 uien, selderij, champignons, 2 1/2 kg mosselen, 2 flesjes witbier, bloem of maizena, peper, zout, citroensap, klontje boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen met witte wijn gekookt

INGREDIENTEN

1 zak jumbo mosselen,1 zakje soepgroenten,2 glazen witte wijn(hoeft geen duure wijn te zijn)vers gemalen witte peper en zeezout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mosselen gekookt in bier

INGREDIENTEN

50 gram boter, 150 gram ontbijtspek, 2 preien, 2 takjes peterselie, 2 takjes selderij, 1 laurierblad, peper, 1 citroen, 4 kg mosselen, 50 cl Brouwers bier, 1/8 l slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 zakje soepgroente, ca. 2 glazen witte zoete wijn, 1 gesnipperde ui, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 kg mosselen, 2 uien, 1 wortel, 2 preistengels, 2 laurierblaadjes, paar takjes peterselie, scheutje witte wijn, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3kilo mosselen 2dl droge witte wijn 1 ui 1 prei 3 worteltjes 3 takjes peterselie 3 takjes selderie 1 laurierblad en wat peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kilo mosselen, 2 uien, 1 wortel, 2 preien, 2 laurierblaadjes, enkele takjes peterselie, peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De gevulde bouillon is zalig om op te eten als de mosselen verdwenen zijn.

INGREDIENTEN

1 zak mosselen 2 uien, 1 prei, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, peper, zout, halve fles witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met een flesje wijn en wat stokbrood met kruidenboter.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 0,5 tot 0,75 liter droge witte wijn, 0,5 tot 0,75 liter water, soepgroente (lekker veel), 3 of 4 uien in groffe stukken, 1 prei in ringen, peper en zout, 1 eetl. provenciaalse kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, , 1/2 winterwortel, , 1 prei, , 1 laurierblad, , 6 takjes peterselie, , 3 takjes selderie, , peper, , 1 glas witte wijn, , mosterd, , azijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 1 ui, grof gesnipperd, 1 prei, in ringen, ? knolselderij, in blokjes, ? bosje bladselderij, grof gesneden, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 dl. droge witte wijn, 1 eetlepel olie, mayonaise, 1 theelepel mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het basis recept voor vier personen.

INGREDIENTEN

-4 kg. mosselen. (reken altijd ca. 1 kg.p.p.), -2 uien., -2 laurierblaadjes., -2 preitjes., -peper uit de molen., -grote wortel., -een paar takjes selderie., -een scheut droge, witte wijn, bier of water.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 Kg mosselen, 1 ui, grof gesnipperd, 1 prei in ringen, 1/4 knloselderei, in blokjes, 1/2 bosje bladselderij, grof gesneden., 1 teentje knoflook, fijngehakt., 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel olie, mayonaise (zelf gemaakt), 1 eetlepel mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Montignac
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kilo mossels., 2 ons mosselgroente b.v. ui wortel prei selderij., veel peper, een klein beetje zout, een flinke scheut witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


Een heerlijk Belgisch mosselgerecht, waarbij de licht bittere smaak van het bier in combinatie met de groenten, mosterd en de room een fluweelzachte kruidige saus geeft.

INGREDIENTEN

2 kg. verse mosselen, in de schelp, 1 prei, dunne, 0.5 bosje selderij, 3 wortels, 1 teentje knoflook, 1 fles bier/pils, 55 gr. boter, 25 gr. bloem, 1.5 el. mosterd, 0.5 dl. slagroom, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 kg jumbo mosselen,3 blaadjes laurier,4 uien,4 kopjes droge witte wijn,12 takjes salie,4 takjes tijm,4 blaadjes lavas,4 takjes dragon,2 teentjes knoflook,1/2 liter room.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

De klassieke mosselbereiding behoort ondanks de eenvoud tot de lekkerste gerechten van Nederland. Eenvoudigere bouillon dan het vocht van de gekookte mosselen bestaat niet. Samen met de creme fraiche en de roomkaas met kruiden wordt een romige saus gevormd.

INGREDIENTEN

80 gr. roomkaas, met kruiden, 150 gr. soepgroente, fijne, 0.1 l. wijn, witte, droge, 3 el. creme fraiche, 2 kg. mossel, 1 teentje knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg. mosselen, 1 prei, dunne, 0.5 bosje selderij, 3 wortels, 1 teentje knoflook, 1 fles bier, pils, 55 gr. boter, 25 gr. bloem, 1.5 el. mosterd, 0.5 dl. slagroom, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Volgens ww program kost dit 3 points pp.Spaghetti apart rekenen.recept voor 2pers.

INGREDIENTEN

250gr gekookte mosselen,blik tomatenstukjes met sap.grote ui,200gr sperziebonen,basilicum,spaghetti.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ze zijn er weer volop. Lekker en gezond, vol eiwitten, mineralen en vitaminen en weinig vet. Er is een zee van mogelijkheden met mosselen, maar dit is wel een heel lekker pannetje!

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 prei, 1 ui, 2 takjes peterselie, 1 stengel bleekselderij, Riesling d`Alsace, , Voor saus:, 1 sjalotje, 20 g boter, 20 g bloem, 2 dl visbouillon, 1 dl kookroom, 1 tl mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2012
  • Frans
  •  10-20 min.

Niet al te ingewikkeld, meteen een lekker sausje erbij

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 prei, 1 kleine winterwortel, 1/2 bosje peterselie, 4 takjes selderij, 2 dl droge witte wijn, 2 zakken mosselen, 1 bekertje creme fraiche, 5 el, mayonaise, 1 el Zaanse mosterd, peper, 10 sprietjes bieslook, 1 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 4 kilo mosselen -- een diep bord vvor de helft gevuld met bladselderij -- en voor de andere helft met in kleine stukken gesneden ui -- 1 lp peterselie -- 40 gr boter -- zout -- peper -- en peterselie om te garneren --

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpel maar erg lekker !!!!!!

INGREDIENTEN

2 zakken mosselen -, een ui -, takje peterselie -, takje selderij -, peper -, klontje boter of margarine -, 25 cl droge witte wijn -, mosterdsaus -, sla-mix -, stokbrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg. verse mosselen, 40 gram boter., 2 uien, grof gesnipperd., 2 knoflookteentjes, in dunne plakjes., 2 bleekselderij stengels, in smalle boogjes., 2 worteltjes,in kleine blokjes., 6 takjes peterselie, grof gesneden., 2 laurierblaadjes, verkruimeld., 4 dl. droge witte wijn., Voor de saus: 1 eetl. fijne franse mosterd., 1.5 eetl. allesbinder., 125 gram ijskoude (gezouten)boter in vijf stukjes verdeeld., zout en witte peper uit de molen., 2 eetl. fijngesneden bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 prei, ½ wortel (voor de smaak), ½ bos platte peterselie, 1 grote teen knoflook, 1 blad laurier, Gekneusde peperkorrels, Flink glas witte wijn, 1 liter visbouillon (van blokjes), , Voor de saus:, 1 dl witte wijn, ½ zeer fijn gesnipperd uitje, Scheut slagroom, Enkele stukken zeeeer koude (Zeeuwse) gezouten boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker en snel

INGREDIENTEN

2 dl halvanaise,1/8 liter volle yoghurt,2 theelepels zaanse mosterd van huisman,1/2 doosje italiaanse kruide,1 eetlepel kappertjes,zout,peper,100 g danish bleu, 4 takjes peterselie, 1 sjalotje,1 bak mosselen(2 kilo),50 g gerookte spekblokjes,2 teentjes knoflook, 2 dl droge witte wijn, 1 laurierblaadje, 2 takjes tijm(of 1 theelepel gedroogde tijm), 2 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

80 gr. roomkaas, met kruiden, 150 gr. soepgroente, fijne, 0.1 l. wijn, witte, droge, 3 el. creme fraiche, 2 kg. mossel, 1 teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg. mossel, verse, in de schelp, , 1 prei, dunne, , 0.5 bosje selderij, , 3 wortels, , 1 teentje knoflook, , 1 fles bier, pils, , 55 gr. boter, , 25 gr. bloem, , 1.5 el. mosterd, , 0.5 dl. slagroom, , Peper, , Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kg. mossel -, 500 gr. tomaat -, 2 stengels bleekselderij -, 1 tl. kerriepoeder -, 1 dl. creme fraiche -, 1 teentje knoflook -, 2 stuks uien -, 3 el. olijfolie -, Peper -, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

80 gr. roomkaas, met kruiden, 150 gr. soepgroente, fijne, 0.1 l. wijn, witte, droge, 3 el. creme fraiche, 2 kg. mossel, 1 teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

80 gr. roomkaas, met kruiden, 150 gr. soepgroente, fijne, 0.1 l. wijn, witte, droge, 3 el. creme fraiche, 2 kg. mossel, 1 teentje knoflook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 kg. mossel, verse, in de schelp, 1 prei, dunne, 0.5 bosje selderij, 3 wortels, 1 teentje knoflook, 1 fles bier, pils, 55 gr. boter, 25 gr. bloem, 1.5 el. mosterd, 0.5 dl. slagroom, Peper, Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker hapje met voorgekookte mosselen. Het is geen slank recept, maar wel ontzettend lekker!!!

INGREDIENTEN

200 gram gekookte mosselen - 50 gram zachte boter - 3 eetlepels witbrood kruim - 1 dessertlepel tomatenpuree - 1 teentje geperste knoflook - 2 el fijngehakte peterselie - 1 mespunt paprikapoeder - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Vers gekookte mosselen met een italiaans getinte saus. even anders dan de "traditionele"gekookte mosselen.

INGREDIENTEN

2 kg verse mosselen., droge witte wijn., verse knoflook, zout, peper, ui, verse basilicum, bouillonblokjes, madamme jaenette{surinaamse pepertjes, erg scherp dus naar behoefte gebruiken}, verse tomaten., tomatenpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 el mayonaise, 1 el tomatenketchup, 1 fijngesneden sjalotje of kleine ui, 1 zeer fijngesneden augurk, wat tabasco., Potje gekookte mosselen of overgebleven mosselen van de vorige dag

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Internationaal
  •  0-10 min.

En groene asperges met een beurreblancsaus. Het voorgerecht van Rick en Jamie Bout
Wijnkeuze: Pinot Blanc.
Winnaar van het voorgerecht van de kerstkookwedstrijd van het Noordhollands Dagblad in 2002.

INGREDIENTEN

12 jakobsschelpen, 750 gram groene asperges, 500 gram mosselen, 100 gram cantharellen,, Voor de saus:, 2 a 3 sjalotten, 2 dl witte wijnazijn, 2 dl droge witte wijn, 200 gr roomboter,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept dankt zijn naam aan een Belgisch Restaurant. Recept van Dirk-Jan Zonneveld: The Dutchman's Kitchen

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen 50 gr spek, in blokjes half flesje witbier (33 cl) 2 sjalotjes, gesnipperd 100 gr geitenkaas, bijvoorbeeld feta 2 takjes peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 prei, 4 teentjes knoflook, 15 g dille, 4 el slaolie, zout, peper, 2 el grove mosterd, 3 dl bier, 4 kg verse panklare mosselen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies