Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

26 geitenkaassalade recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Sla met geitenkaas, pijnboompitten en honingdressing

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, twee ronde geitenkaasjes, wat pijnboompitten, olijfolie, wijnazijn, mosterd en honing.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Geitenkaassalade

INGREDIENTEN

4 plakken geitenkaas van 50 - 100 gram, gemengde salade, 100 gram spek, 2 el honing, dressing (olijfolie, wijnazijn, zout, peper, mosterd), ui in ringen, 20 groene olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 krop rode sla - 1/2 krop frisseesla - 10 verse muntblaadjes - 100 gram harde geitenkaas - 1 eetlepel balsamico-azijn - 2 eetlepels olijfolie extra vergine - 1 theelepel honing - zout en peper - 4 plakken serranoham - 2 eetlepels pijnboompitten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 krop rode sla, 1/2 krop frisseesla, 10 verse muntblaadjes, 100g harde geitenkaas, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 theelepel honing, zout, peper, 4 plakken serranoham, 2 eetlepels pijnboompitten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

100 gram verse geitenkaas ..., 1 uitgeperste teen knoflook ..., 1 el olijfolie..., 3 el yoghurt..., peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 krop rode sla, 1/2 krop frisseesla, 10 verse muntblaadjes, 100g harde geitenkaas, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 theelepel honing, zout, peper, 4 plakken serranoham, 2 eetlepels pijnboompitten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2004
  •  
  •  10-20 min.

Geen gemekker!

INGREDIENTEN

200 gram gemengde salade (bijvoorbeeld radicho, lollo rosso, lollo verde of frisee), 1 stick Verstegen Mix voor Crepes Fromage (zie productrecensie), 150 gram zachte geitenkaas, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pittig en zoet

INGREDIENTEN

200g oude geitenkaas, half doosje aardbeien, 2 sjalotjes, 4 eetlepels goede olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd, zakje gemengde sla, handje geroosterde pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 sneetjes witbrood of toastbrood., 4 schijven geitenkaas a 100 gr., 60g. gemengde salade., 60g. raket., 250g. kerstomaatjes, gehalveerd., 1 el witte wijnazijn., 0,5 dl. olijfolie., 1/2 theelepel grove mosterd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram zachte geitenkaas, 1 ons gezouten cashewnoten, 1 gekookt bietje in kleine stukjes gesneden, gemengde sla, paar eetl. joghurt, verse peterselie, olijfolie, wittewijnazijn, citroesap, vers gemalen peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dikke plakken betinne blanc (zachte geitenkaas), 1 zakje gesneden sla bv. gemengde sla, 1 ei, paneermeel, boter, honing, een handje zwarte olijven zonder pit, een stukje komkommer, 1 rode ui, evt. een beetje tijm.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een goed gevulde maaltijdsalade met verse geitenkaas uit de oven.

INGREDIENTEN

* 200 gram gemengde rode en groene slasoorten (bijv. veldsla, eikebladsla, kropsla, * 200 gram zachte geitenkaas (bettine blanc), * 150 gram dikgesneden bakbacon, * stukje bakboter, * 50 gram walnoten, * 1 granny smith, * 1 wit af te bakken stokbrood, * 3 eetlepels honing, * 2 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel balsamicoazijn, * sap van 1 sinaasappel, * 2 theelepels grove mosterd, * versgemalen zwarte peper, * 1 theelepel thijm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zomerse maaltijd salade

INGREDIENTEN

2 plakken chevre van ca 1.5 cm, bloem, boter, geschaafde amandelen, honing geklutst ei, gemengde sla, verse basilicum, trostomaten 3, rode ui/bieslook, citroen, pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Frans
  •  0-10 min.

Geitenkaas omwikkeld met spek, geserveerd op een bedje van veldsla en reepjes rode biet.

INGREDIENTEN

4 rolletjes of bolletjes geitenkaas omwikkeld met spek, zakje veldsla met reepjes biet (AH),een handje pijnboompitten, mosterd-honingdressing, olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een heerlijk frisse salade uit een krant gescheurd die ik in de trein vond.Het recept is van Ad Janssen maar ik weet niet meer voor welke krant hij schrijft.

INGREDIENTEN

2 ons zachte geitenkaas* 3 ons aarbeien *2 ons veldsla * 4 el olijfolie *2 el honing * 1 el balsamicoazijn (ik vind het te weinig,gebruik gewoon een flinke scheut,niet van dat afgepaste,geldt ook voor de olie trouwens) *roze peperkorreltjes.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2007
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

- raapstelen, 100 gram, - ui, 1/2 stuk, - margarine, 1/2 eetlepel, - bruine bolletjes, 2 stuks, - geitenkaas (feta), 100 gram, - komkommer, 1/6 stuk, - radijsjes, 2 stuks, - ketjap manis, 1 theelepels, - peterselie, 1 takje, - mayonaise, 2 eetlepels

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bakje alfalfa (100 g), 4 gemberbolletjes, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels (witte wijn)azijn, 2 eetlepels (walnoten)olie, zout, peper, 1 theelepel roze peperbessen (potje, Royal Mail), 4 plakken geitenkaas (a ? 75 g, verse geitenkaasrol)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze salade valt bij iedereen in de smaak, ik maak het vaak voor een bbq of als vrienden komen eten, altijd een succes!

INGREDIENTEN

- 1 plak geitenkaas, - handje geroosterde pijnboompitten, - rode ui, - half bakje cherry tomaatjes, - halve komkommer, - 2 zakken rucola, - groene appel, , Voor de dressing:, - 1 el olijfolie, - 1 el verse sinaasappelsap, - 1 tl honing, - 1 el wijnazijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke frisse geitenkaassalade

INGREDIENTEN

- geitenkaas, - sla (liefst rucola melange), - verse ananas, - appel, - noten (cashew maar kan ook andere), - honing of honing mosterd dille dressing, - rozijntjes, - komkommer, - tuinkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 gram ongezouten cashewnoten of walnoten, 20 gram pijnboompitjes geroosterd, 400 gram geitenkaas, in reepjes gesneden, 250 gram beenham, in reepjes gesneden, 200 gram pitloze witte druiven, VOOR DE DRESSING, 3 el olijfolie, 2 el rode vruchtenazijn of appelsap, 1 el honing (even iets warm maken dat hij wat dunder is), Versgemalen peper, Zout, ½ appel of stuk komkommer, geschild en geraspt,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht met artisjokbodems en pittige geitenkaassalade.

INGREDIENTEN

- 3 gedroogde tomaatjes in olie, - 6 zwarte olijven zonder pit, - 2 bosuitjes, - 1 takje verse basilicum, - 1 pakje zachte geitenkaas (bv. Chevre de Bellay -113 gram), - 4 eetlepels olijfolie, - zwarte peper en zout, - 1 eetlepel citroensap, - 3 artisjokbodems (blik Royal Mail), - 1 zakje veldsla

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-10-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke maaltijd salade

INGREDIENTEN

2 ronde plakken zachte geitenkaas (bv chevre 45+), 150 gr gerookte kipfilet, 2 boterhammen, 4 zongedroogde tomaten, 2 el walnoten, 150 ge rucola sla, Voor de dressing;, 3 el olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  •  
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht met vlees

INGREDIENTEN

4 eetlepels vloeibare margarine, 700 gr.panklare krieltjes, 1 krop sla, 1 appel, 55 gr.walnoten, 8 eetlepels vinaigrette de Dijon, 100 gr.parmaham, 1 plak geitenkaas.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijk recept voor geitenkaassalade met frambozen. Lekkere zomerse salade!

INGREDIENTEN

- 1 zakje rucola salademix, - 1/2 bakje cherrytomaatjes, - 1 doosje frambozen, - 1/2 komkommer, - 200 g zachte geitenkaas, - 1 eetlepel honing, - 1 handje geroosterde pijnboompitten, - 1 ons ontbijtspek (liefst lange plakjes), , Dressing:, - 3 eetlepels olijfolie, - 1 scheutje witte wijnazijn, - 1 scheutje balsamico azijn, - 1 scheutje creme de cassis, - 1 dessertlepel mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Voorgerecht of tapashapje

INGREDIENTEN

1 el citroensap, 1 el grove mosterd, 4 el olijfolie extra vierge, zout, peper, 1 sjalot, in dunne ringen, 150 g geitenkaas, verkruimeld, 50 waterkers of veldsla, grof gesneden, 3 struikjes rood- of witlof, blaadjes losgehaald

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 gedroogde tomaatjes in olie (Renna), 6 zwart olijven zonder pit (Drossa), 1 bosuitje, 1 takje basilicum, 1 pakje zachte geitenkaas, 4 el. olijfolie, zwarte peper, zout, 1 el citroensap, 4 artisjokbodems, 1 zakje veldsla,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top