Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

4.843 geitenkaas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Als je van risotto houd is dit een heerlijk recept

INGREDIENTEN

400 gr (risotto) rijst, 1 liter water, 2 visbouillonblokjes, 600 gr verse spinazie, 200 gram zachte geitenkaas (in stukjes), 200 gram gerookte zalm (in reepjes), 1 uitje (gesnipperd), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb!

INGREDIENTEN

230 g bladerdeeg 25 g boter, 2 flinke preien, 100 g zachte, verse geitenkaas, 2 eieren + 1 dooier, 2 dl crème fraîche, bosje verse bieslook (12 g), 25 g geraspte gruyère kaas

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2007
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden

INGREDIENTEN

- Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden (ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook), - 150 gram zachte geitenkaas (mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn), - 6 plakjes ontbijtspek, - handje vol walnoten, - 3 eieren, - 1 bosui in dunne ringetjes, - 2 eetlepels creme fraiche, - 2 eetlepels honing, - Zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Wereld
  •  20-30 min.

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!!

INGREDIENTEN

12 stukjes zachte geitenkaas van ca. 30 gr. 12 plakjes Serranoham, 3 el olijfolie 2 tl honing 1 teentje knoflook, uit knijper., 1 el citroensap.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen:

INGREDIENTEN

Deeg:, , - 300 gram bloem, - 150 gram boter, - zout uit de molen, - paar druppels water, Of:, - 1 pak bladerdeeg met roomboter, , Vulling:, -2 kleine courgettes, - 1 bakje cherry trostomaten a 200 gram, - 100 ml room, - 200 gram geitenkaas, - 5 eieren, - 5 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm, - 50 gr pijnboompitjes, - zout en peper uit de molen, - 5 el olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Slank recept, past prima in deze tijd van het jaar!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen, , 2 eetlepels olijfolie, , 1 ui, gesnipperd, , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, , 1 courgette, in grove stukken, , 2 blikken kikkererwten (a 400 g), uitgelekt, , 1 blik tomatenblokjes (400 g), , 2 theelepels gemalen komijn, , mespunt cayennepeper, , 2 kaneelstokjes, , 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit hete weer hebben er niet veel mensen zin om lang achter het hete gasstel te staan. Dit is een verrukkelijke zomerse maaltijdsalade. knapperig stokbrood erbij en een glas heerlijke koude rosé..... je waant je echt op vakantie, heerlijk en razendsnel klaar om heerlijk buiten van te genieten

INGREDIENTEN

, , 1 krop heerlijke hollandse sla (of een kant en klaar zak), 3 tomaten, 1 rode of 1 gele paprika, handjevol gemengde noten, handjevol groene olijven of druiven, ruim 100 gram zachte geitenkaas, 3 El. olijfolie, 1 El. balsamico azijn, 1/2 tl. mosterd, 1 tl. honing, peper en zout, , , heb je zin in zoet dan neem je witte druiven, heb je zin in iets hartiger dan neem je olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg voor hartige taart-ontdooit, 5 eieren, 3 el melk, 100 gr zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)-verkruimeld, 1 el fijngehakte basilicum plus 12 kleine blaadjes, 12 kleine kerstomaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2011
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Olie om in te vetten, 1 kg vastkokende aardappelen, zout, 100 g boter, 1 bekertje creme fraiche (125 ml) of zure room, 1 eetl. honing, 3 eieren, 1 theel. fijngehakte verse tijm (vers of diepvries), 150 g geraspte (harde) geitenkaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.

INGREDIENTEN

* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-10-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek.

INGREDIENTEN

500 gr verse zalmfilet 150 gr fromage de chevre 2 el honing ? citroen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook chilipeper 2 el verse Italiaanse kruiden ? citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfilet anders met een italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten

INGREDIENTEN

4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, parmenzaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 tl bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

INGREDIENTEN

, Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH), 75g geitenkaas met honing, 80g rucola, handvol geraspte oude kaas, teentje knoflook, handje verse basilicum, 4-5 blaadjes verse munt, 60g walnoten, 50g rauwe ham (liefst biologisch), citroen, gemengde jonge bladsla, extra vergine olijfolie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier!

INGREDIENTEN

Diepgevroren plakjes bladerdeeg - zachte jonge geitenkaas - vloeibare honing - tijm - eidooier

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2007
  • Frans
  •  10-20 min.

Verrukkelijke romige ovenschotel. Een aangepast recept van het Smulweblid marianneoud. We hebben deze ovenschotel al vaak met gasten gegeten en iedereen is verrukt.

INGREDIENTEN

4 stukken tilapiafilet van plm. 150 gram, 400 gram sperziebonen, 25o gram champignons, 3 tomaten, 2 flinke eetlepels pijnboompitten, 2 teentjes knoflook, bloem, peper en zout, 150 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 2 eetlepels fijngesneden bieslook, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels olijfolie, 200 ml crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820

INGREDIENTEN

400 gr pastaschelpjes, 2 bouillonblokjes, 4 eieren, losgeklopt, 200 ml crème fraîche (Melkan), 200 gr geraspte oude, blauwe of geitenkaas, 1 zak gemengde sla, 2 stengels bleekselderij, geschild en in reepjes, 2 eetlepels sladressing naar keuze

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fajita's zijn heerlijk lichte, voedzame kip-wraps die populair zijn over de hele wereld. Dit is een heerlijke variatie op de klassieke Mexicaanse Fajita gevuld met de lekkere smaken van geitenkaas en honing. Garneer naar smaak met verse mango en koriander.

INGREDIENTEN

6 mini tortilla's, 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning Mix, 500g kipfilet, 2 el olie, 1 rode paprika, 200 g geitenkaas, 2 el honing, 50g walnoten, grof gehakt, 1 mango, gehakt in blokjes, Een handvol verse koriander, grof gehakt, 1 pak Rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van Sonja Bakker

INGREDIENTEN

8 sneetjes bruinbrood (casino), 150 gram zachte verse geitenkaas, 2 el honing, 2 tl tijm en zwarte peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-02-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram geitenkaas, 3 gedroogde tomaatjes of 6 zwarte olijven, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 dl melk, 4 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Deze calzone is rijk gevuld met geitenkaas, mozzarella en veel verse kruiden zoals tijm, oregano en peterselie

INGREDIENTEN

75 gram rauwe ham in dunne reepjes, 200 gram verse geitenkaas verkruimeld, 250 gram mozzarella grof geraspt, 2 lente-uitjes in dunne ringen, 100 gram rucola grof gesneden, ? tl. fijngesneden tijmblaadjes, 1 tl. fijngesneden oregano, 2 e.l fijngesneden peterselie, 1 teentje knoflook geperst, zout, peper, basisrecept pizzadeeg, 2 el. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Winnaar Life&Cooking spinaziewedstrijd...!!

INGREDIENTEN

1 pak Iglo spinazie; 1 ui; zachte geitenkaas;, klein stukje salami; 2 eieren; groene olijventapenade; bladerdeeg; paneermeel;, 1 klein bekertje room; cashewnoten; peper;, zout; olijfolie;1 teentje knoflook,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!)

INGREDIENTEN

1 of 2 blikjes grote croissants en dan afhankelijk van wat je wilt maken, o.a.:, zachte geitenkaas -, rode paprika -, zachte roomkaas -, zwarte olijventapenade -, gedroogde tomaten -, plakjes ham -, plakjes belegen kaas -, peper, zout -, eventueel wat oregano of tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE.

INGREDIENTEN

350 gram penne of andere pasta, 3 teentjes knoflook, 1 pakje room culinair, 125 gram zachte geitenkaas (zonder korst), 3 eetlepels fijngesneden basilicum, 150 gram rauwe ham dikkere plakken, 1 eetlepel olijfolie, 250 gram champignons, ½ eetlepel honing, 5 gedroogde tomaten op olie, 100 gram pittige geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 lapjes diepvriesbladerdeeg, boter of olie om in te vetten, 4 eetl. pesto, 2 rode uien, 125 g kastanjechampignons, 100 g oesterzwammen, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd, 1 eetl. balsamicoazijn, 1 teentje knoflook, 1/2 bakje cherry/kerstomaatjes, 150 g zachte geitenkaas, 1 ei, versgemalen peper, 100 g veldsla of jonge bladsla,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ter info: Deze stamppot staat ook op 'groente-en-fruit', maar mag bij de subgroep 'STAMPPOTTEN' niet ontbreken!

INGREDIENTEN

, 1,5 kg aardappelen, zout, 200 g ontbijtspek, in dunne plakjes, 25 g boter, 600 g andijvie, circa 2,5 dl volle melk, 2 eetlepels groene pesto, 2 eetlepels gedroogde tomaat, in stukjes, 12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden, 4 plakken zachte geitekaas a 75 g, 6 walnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept van mijn vader en het is anders dan de "gewone kaaskoekjes" het is namelijk niet van bladerdeeg gemaakt maar van een supersimpel deeg om te maken. Ik heb de naam van dit recept (kaasstengels a la pappa) veranderd in "Kaaskoekjes a la pappa". Ik probeerde de kaasstengels van mijn vader te maken maar terwijl hij ze allemaal even mooi en met zelfde lengte/dikte kreeg, lukte dit mij niet.(zie mijn 1e fotos) Maar ja, mijn vader was banketbakker en ik ben maar een simpele hobbykok. Dirk (Canadadutch) had er rondjes van gemaakt en was laaiend enthousiast en heeft 2 foto`s aan dit recept toegevoegd. Ik maak nu ook rondjes van en ze zijn prima! Goed in te vriezen en als je bezoek krijgt zijn ze binnen een paar minuten ontdooid en net zo knapperig. De foto`s van "mijn rondjes" heb ik toegevoegd. Mocht je (zoals Dirk) grotere hoeveelheden willen maken? Geen probleem als je maar gelijke hoeveelheden bloem/boter en kaas aanhoudt.

INGREDIENTEN

100 gram boter, 100 gram geraspte oude kaas, 100 gram bloem, Peper en zout (klein beetje, kaas is al zout)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pastagerecht als prima piatti in een Italiaans etentje.

INGREDIENTEN

150 gram verse tagliatelle, 3 ons verse spinazie, 50 gram geroosterde pijnboompitjes, 50 gram Bettine Blanc, 6 zongedroogde tomaatjes, peper en zout, 1 dl witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 g couscous, 2 blikjes tomatenpuree, 4 verse trostomaten, 2 el honing, 2 tenen knoflook, 200 g broccoli, 200 g geitenkaas, zakje walnoten, twee handjes verse basilicum, 1 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In bladerdeeg gefrituurde geitenkaas met honingtijmsaus.

INGREDIENTEN

Geitenkaas, bladerdeeg, jus de veaux, honing, tijm.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept gekregen van mijn dochter, het is een absolute aanrader,makkelijk en snel klaar! Je kan het met witte en blauwe druiven maken maar ik heb pitloze witte druiven genomen. Ook leuk om te maken als je gasten krijgt. Deze hoeveelheid is als voorgerecht genoeg voor 6 personen. Maar ook als maaltijdsalade voor 4 personen serveer er dan bvb lekker knapperig stokbrood bij. De foto`s zijn nogal haastig genomen helaas...(volgende keer beter) maar ik heb ze wel bij dit recept gezet om te laten zien hoeveel er op je bordje komt als je het als maaltijdsalade wilt serveren. Pas dus de hoeveelheden aan als je het als voorgerecht wilt serveren.

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla., 1 kleine rode ui, in heel dunne ringen., 150 gram gerookte kipfilet in reepjes (supermarkt of snij zelf in reepjes)., 200 gram witte druiven. 200 gram geitenkaas met honing ( is een rondje verkrijgbaar bij A.H.) in blokjes gesneden., 50 gram walnoten, grof gehakt., Voor de dressing: 4 eetl. Olijfolie. 2 eetl.(wijn) azijn. 1 eetl. Medium sherry. (heb je geen sherry in huis laat het dan gewoon weg.)1 flinke eetl. Honing. 1 eetl. Gehakte peterselie. Zout en versgemalen peper naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker als voorgerecht maar ook zeer geschikt als warme lunch. Indien je de pain de campagne vervangt door stokbrood, is het ook erg lekker als borrelhapje. Je ziet het, erg veelzijdig dus en ook nog eens in tien minuten klaar!

INGREDIENTEN

250 g zachte geitenkaas; 4 sneden pain de campagne; 3 el peterselie; 3 el basilicum; 3 el munt; 1 teen knoflook; versgemalen zou en peper; 0,5 dl olijfolie; 2 el vloeibare honing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

250 Calorieen

INGREDIENTEN

1 dadel - 50 gr. zachte geitenkaas - 30 gr. harde hollandse geitenkaas

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Voedingswaarden per eenpersoonsportie: 430 kcal/Eiwit 26 gr/Vet 28 gr/Koolhydraten 19 gr

INGREDIENTEN

2 eetlepels pijnboompitten, 1 mango, geschild, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 zak spinazie (300 gr), 300 gr kipfilet, in reepjes, 1 zak gemengde salade (300 gr), 1/2 komkommer, in plakjes, 125 gr geitenkaas honing, 4 eetlepels balsamicoazijn (flesje 250 ml)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Door de volle smaak van de pompoen is dit een echte herfstrisotto

INGREDIENTEN

300 gram pompoen, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 zakje verse Italiaanse kruiden, 3 el. pijnboompitten, 3 el. olijfolie met knoflook en chilipeper (Monini), 300 gram risottorijst, 1 dl. medium dry sherry, 1 kruidenbouillontablet, 150 gram zachte geitenkaas, 1 el. roomboter, 50 gram geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

In een tasje van bladerdeeg

INGREDIENTEN

200 gram geitenkaas, 2 eetlepels honing, 1 pakje bladerdeeg, 50 gram olijven, 1 eetlepel pesto, 1 ei, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (AH, diepvries)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

24 stuks

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 10 zongedroogde tomaten, 150 gr geitenkaas, 1 el verse basilicum, ± 15 zwarte olijven, 1 bosuitje, 1 ei, 2 el melk, 125 gr crème fraiche, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijk lunchgerecht dat past binnen een koolhydraatbeperkt dieet als Atkins en South Beach

INGREDIENTEN

Twee plakken aubergine (in de lengte), 1 zongedroogd tomaatje in stukjes, een paar dikke plakken geitenkaas ("gewone" kaas kan ook, evenals cheddar, geitenbrie), paar blaadjes basilicum, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  •  
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top