1. Home
  2. Recepten
  3. Gehaktpastei

Gehaktpastei recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

GEHAKTPASTEI

Ideaal pastei in deegkorst voor een warm buffet.

INGREDIENTEN

VOOR DE DEEGKORST: 250 g bloem 100 g boter 1+1/2 t zout 1 eierdooier in klein beetje koffiemelk los geklopt ongeveer 75 ml lauw water VOOR DE VULLING: 2 uien, fijn gehakt bosje peterselie, fijn 150 g champignons, fijn 40 g boter 500 g rundergehakt 100 g gekookte ham, in kleine blokjes 100 g rauwe ham, in blokjes 1 sneetje brood in melk geweekt en er uit geknijpt 1 ei, los geklopt 1 borrelglas brandewijn 1+1/2 t zout 1/4 t peper 1/4 t nootmuskaat 1 t droge marjolein of oregano 3/4 t geraspte citroenschil 1 ei

Bereidingswijze

VOOR DE DEEGKORST: 1. Zeef bloem op werkvlak. 2. Verdeel boter of margarine in blokjes en verdeel over bloem. 3. Maak een kuiltje in midden van bloem en doen het zout, eierdooier en water erin. 4. Kneed alle ingrediënten vlug door elkaar tot een zandtaart deeg. 5. Doe deeg in plastiek zak en laat 2 uur rusten in koelkast. VOOR DE VULLING: 1. Smoor uien en champignons in boter. 2. Voeg peterselie en gehakt toe en laat stoven tot alle vocht verdampt is en gehakt rul. 3. Meng brood, ham, ei, zout, peper, nootmuskaat, marjolein, citroenrasp en brandewijn en meng het door de gehaktmengsel. 4. Rol deeg uit tot twee rechthoekige lappen en leg de vulling op de ene lap. 5. Leg de andere lap erover heen en druk de randen stevig aan. 6. Prik de bovenste lap op een paar plaatsen in. 7. Snijd versieringen uit restjes deeg en plak met wat water vast op pastei. 8. Bestrijk nu pastei met eierdooier twee keer. 9. Bak pastei voor veertig tot zestig minuten bij 200*C.

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

gehaktpastei

INGREDIENTEN

500 gr gemengd gehakt, 1 ui, zout, versgemalen peper, paprikapoeder, tabasco, 1 theel mosterd, 1 ei, 2 eetl paneermeel, 100 gr wortelen, 100 gr courgette, 100 gr witte kool, 50 gr boter,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Gehaktpastei

INGREDIENTEN

- 750 gr half om half gehak, - 1 grote ui, - 200 gr. worteltjes, - 150 gr. courgette, - 150 gr. witte kool, - 2 eieren, - 2 eetlepels paneermeel, - 1 theelepel scherpe mosterd, - zout en peper, - paprikapoeder, - gedroogde tijm, - 20 gr. boter, - nootmuskaat

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gehaktpastei

Waaauuuhhhh.... mmmmmm...

INGREDIENTEN

DEEG: 1 dl. aardappelpureepoeder, 4,5 dl. tarwemeel, 1 tl. bakpoeder,200 gr. margarine,2 dl. water.VULLING: 300 gr. rundergehakt, 1 ui,margarine of olie, 1 rode paprika, 1 tl. zout 1,5 tl. basilicum, 3 dl. gekookte rijst, 2 dl. geraspte kaas, 1 ei voor het insmeren.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gehaktpastei

INGREDIENTEN

750 gr. rundergehakt, 200 gr. kwark, 6 el. melk, 8 el. olie, peper, zout, 350 gr. bloem, 1 el. gist, 2 sneetjes brood, 300 gr. aubergine, 250 gr. wortel, 2 uien, beetje tijm, 1 ei, iets chilipoeder, 2 el. paneermeel, 1 eigeel.

  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehakt-pastei

Een engelse pie-recept.

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundergehakt, 1ui,fijngehakt, 1 goudrenet,fijngesnipperd, 75g krenten, 50g fijngehakte walnoten, peper en zout, wat kaneel, een mespunt gemalen kruidnagel, wat gemberpoeder, 100g gesneden ontbijtspek, wat zonnebloemolie, 700g diepvriesbladerdeeg, 1 eierdooier., voor erbij:, een compote van tutti-frutti, en/of augurkjes,

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

Gehaktpastei

Lekker grieks

INGREDIENTEN

300gr bladerdeeg, 5el boter, 3 uien in dobbelsteentjes gesneden, 300gr rundergehakt, 100ml witte azijnwijn, zout,peper, 5el paneermeel, 1 bosje gehakte peterselie, vet voor de vorm, el bloem, 150ml olijfolie

  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  • Grieks
  •  60-120 min.

Carnaval: gehaktpastei

Voor de keukenPrins Carnaval

INGREDIENTEN

1 pak deeg voor quiche naturel (koopmans), 1 zakje amandelschaafsel(45 gr Boukje), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 takjes munt, 50 gr gewelde abrikozen, 300 gr rundergehakt, 5 el tomato frito (Heinz), 1 ei, zout, peper, boter.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepeperde gehakt-pastei

INGREDIENTEN

700 g gehakt, 1/2 koffielepel pimentbessen, 3 kruidnagels, 1 snuifje kaneel, 1/2 koffielepel scherp paprikapoeder, 1 teentje knoflook, 8 schijven toastbrood om de bakvorm te bekleden, een klontje boter, 250 g gedroogde ontpitte pruimen, abrikozen of peren;, 150 ml appelsap, 4 eieren, 1 1/2 koffielepel zwarte peper, 1 1/2 koffielepel witte peper, een snuifje zout.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gehaktpastei met bbq saus

INGREDIENTEN

1 e olijfolie, 2 uien, fijn, 500 g mager rundergehakt, 1 e bloem, vermengd met 1 e runderbouillon, 200 ml runderbouillon, 200 ml tomatenketchup, 2 e Worcestersaus, 1 e bbq saus, 1 t Vegemite of Marmite, Kruimeldeeg voor onderkant, Bladerdeeg voor bovenop, eidooier vermengd met koffiemelk

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

SNELLE GEHAKTPASTEI MET WITTE SAUS

INGREDIENTEN

Basis gehakt-tomatensaus (zien recept), , VOOR WITTE SAUS:, 60 ml boter, 90 ml patentbloem, 500 ml melk, geraspt nootmuskaat, zout, peper, 2 geklopte eieren, 1 t bakpoeder (5 ml)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gehaktpastei met knoflook en sojasaus

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 1,5 kg bieflappen in blokjes van 3 x 3 cm. gesneden, 125 ml bloem, 3 e olie, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 uien, fijn, 1 t zwarte peper, 1 t koriander, 1 e selderij zaad, 75 ml Worcestersaus, 75 ml sojasaus, 1 liter warme runderbouillon, , , VOOR KORST:, genoeg Bladerdeeg, zelfgemaakt of gekocht, 1 eidooier aangemaakt met wat koffiemelk, zwarte peper

  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2009
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Groene peper appel-saus

Saus voor bij de gepeperde gehakt-pastei

INGREDIENTEN

1 eetlepel gedroogde groene peper, 1/4 l appelsap, 40 g suiker, 1/2 koffielepel reepjes sinaasappelschillen, 1 eetlepel aardappelzetmeel, 1 geschilde kiwi, een snuifje, cayennepeper, zout.,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lihammureke pilaas

Gehaktpastei uit Finland

INGREDIENTEN

DEEG:275gr.bloem,200gr.boter,1 ei,1.5tl.zout, 75ml.zure room, VULLING:750gr.gemengd gehakt,100gr.fijn ge, sneden ham,100gr.paddestoelen,1 ui, 1 bosje, peterselie,100gr.geraspte kaas,1 ei,1.5 tl., zout,1 mesp.witte peper,3 el.boter,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Savoury Sausage Meat Pie

Geurig gekruide gehaktpastei

INGREDIENTEN

2 1/4 dl.water, 170 gr.vet, 450 gr.meel, zout; 700 gr.varkensgehakt, 1 ui, 1 ei, 1 theel.salie, geraspte schil van 1 citroen, 2 peren; 1 ei

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Engels
  •  60-120 min.
Nieuwste gehaktpastei recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top