Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.305 gehaktballetjes recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit recept is door mijn zusje meegenomen nadat zij dit gegeten had bij kennissen in Spanje. Het is echt heerlijk. Wij eten het vaak als hoofdgerecht op een zaterdag. Maar het is eigenlijk een tapas. Heel goed op feestjes of heerlijk op een zonnige zondagmiddag

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de gehaktballetjes:, • 500 gram gehakt, • 2 eieren, • beschuit of paneermeel, • 1 grote ui (in kleine stukjes snijden), • 3 tenen knoflook, • nootmuskaat, • paprikapoeder, • 1 theelepeltje zout, • tijm, , Benodigdheden voor de tomatensaus:, • 1 ui, • 1/3 blokje vleesbouillon in een koffiekopje met warm water doen., • 2 kleine tomaten (in blokjes snijden), • 1,5 wijnglas rode wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!!

INGREDIENTEN

1000 - 1250 gr. rode tomaten (liefst vlezig)(dit geeft een stevige soep, wil je iets minder dik dan 650 gr. tomaten gebruiken!); 1 flinke ui; 2 tenen knoflook; 4 maggieblokjes of 2 groentebouillon blokjes en 2 maggiblokjes; 1 pak tomatensap( 1 liter); 1 pakje droge tomatensoep (voor 6 borden) 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)(niet met ei en paneermeel aanmaken);wat bakmargarine; 3 soeplepels vermicellie (p.s. als er in het pakje droge tomatensoep al vermicellie zit, dan geen extra vermicelli meer toevoegen!), 2 theel. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos

INGREDIENTEN

1 pak pasta naar keuze (spaghetti, Fusili etc.), 500 gr. h.o.h. gehakt, 1 zakje Silvo Italiaanse gehaktkruiden, 2 blikken gepelde tomaten in blokjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 ui, 2 teentjes verse knoflook, Verse Basilicum, 1 bekertje creme fraiche of 1 flesje kookroom, 2 flinke theelepels Bruine suiker, 1 ei, Eventueel paneermeel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gekruide hartige maaltijd. Heel erg lekker, gezond en goed vullend. Een glaasje witte wijn smaakt er ook goed bij. Midden 2011 nog een prijs gewonnen, bij Smulweb. Verkozen door Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

7-8 aardappelen (om puree van te maken), 1 ui (versnipperd en even in de pan geweest), 1 bloemkool (bijna gaar), 400 gr. gehakt, Kerriepoeder, peper, zout, 200 gr. kaas (geraspt), 400 ml kaassaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een snel en eenvoudig gerecht, wat heerlijk te combineren is met rijst (lekker licht) of pasta en een groene salade.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, 300 gr. kip/kalkoenfilet of 300 gr. rundergehakt (om kleine balletjes van te draaien), bakboter/olie, 1 blikje champignon creme soep (bijv. Unox), 1 pakje Boursin (met knoflook en kruiden) of slanke variatie: pakje halfvolle Paturain (Delinesse), , (eventueel verse tuinkruiden toevoegen), , Variaties:, plakjes champignons meebakken of tauge op het laatst toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses

INGREDIENTEN

250 gram half om half gehakt; 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; versgemalen peper; 1 eetlepel olijfolie;2 sneetjes witbrood, 3 eetlepels droge witte wijn; 1 sjalotje, 1 ei; zout; mespunt nootmuskaat; 2 eetlepels peterselie; 1,5 dl gezeefde tomaten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik van de Opa van een vriend van me. Heb het al talloze keren klaargemaakt en het blijft heerlijk. ook makkelijk voor te bereiden zodat je nog genoeg tijd heb om met je gasten te zitten. (foto`s volgen nog.)

INGREDIENTEN

600 g. Gehakt naar keuze., 1 ui fijn gesnipperd, 2 el. fijn gehakte koriander, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 tl. zwarte peper, 4 tl. paprika poeder, 2 tl. komijn poeder, 2 teentjes fijn gehakte knoflook, 1 tl. kaneelpoeder, 1/2 tl. zout, 4 el. olijf olie, 1 blik tomatenblokjes in saus, 4 eieren, 1/2 spaanse peper, ciabatta, aioli of huisgemaakte knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere pasta schotel

INGREDIENTEN

400 g. rundergehakt, 1 pak drie kleuren fusilli, - 1 eetlepel olijfolie, - 1 pak tomatenblokjes, - basilicum /oregano, - 12 champignons, - 1 teentje knoflook, - 1 ei, - versgemalen peper en zout, - 100 g. geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballetjes op turkse wijze

INGREDIENTEN

1 ui, 500 gr rundergehakt, 2 knoflook teentjes, peterselie (4 etl), 4 eetlepels paneermeel, zout, peper, 2 etl paprikapoeder, 4 etl bloem, 3 etl olijfolie, 1 blik gepelde tomaten, 2 etl tomatenpuree, 1 bouillontablet, ? etl. gemalen komijn, 2 etl gesnipperde bieslook, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ontzettend lekkere, kruidige pastasaus van Jamie Oliver. Bij ons thuis torenhoog favoriet!

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 450 gr gehakt, 1-2 rode spaanse pepers, zeer fijn gehakt, snufje kaneel, halve muskaatnoot, geraspt, 3 tenen knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt, zout en peper uit de molen, 1 groot ei, handvol geraspte parmezaanse kaas, geraspte schil van 1 citroen , , Voor de tomatensaus:, olijfolie, 2-3 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt, bosje verse basilicum, de blaadjes apart gehouden, de steeltjes gehakt, 1 rode spaanse peper, met de punt van een mes ingeprikt, 2 blikken van 400 gr gepelde tomaten, scheutje rode-wijnazijn, zout en peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 zakje gedroogde nasikruiden, 2 bolletjes gember of verse gember, 1 tl sambal manis, 1 el ketjap manis, versgemalen peper en zout, 1 ei, 5 el paneermeel, boter, olie, pandanrijst, diepvries tuinerwtjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tapas gerecht met een heerlijke saus; ook lekker om als pastasaus te gebruiken met wat rucola en parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

900 g. gehakt, 15 g. broodkruim of paneermeel, zout en versgemalen zwarte peper, 2 tl. uitgeperste knoflook, 1/2 tl. nootmuskaat, 2 eieren, 2 el. bloem vermengd met wat zout en peper, 4 el. olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt., 1 groene paprika in reepjes, 1 blik gepelde tomaten, 1 el. tomatenpuree, 150 ml. droge rode wijn, 170 ml. kippenbouillon, 1 el. gehakte platte peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2010
  • Spaans
  •  30-60 min.

Deze balletjes kan je gemakkelijk van te voren maken en wanneer je ze nodig hebt, verwarm je ze even in de ketjapsaus. Supermakkelijk! Er zitten misschien wat ingrediënten bij die je misschien bij de toko moet kopen, maar het is zeker de moeite waard

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor ongeveer 20 kleine balletjes:, 500 gram gehakt naar keuze*, 1 ei, maat M, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel komijn, gemalen, 1 theelepel korianderzaad, gemalen, paneermeel, , *Ik gebruik eigenlijk altijd half-om-half gehakt, maar je kunt ook runder- of lamsgehakt nemen., , Voor de ketjapsaus:, , 1 kleine witte ui, heel fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 4 eetlepels water, 100 ml ketjap manis, 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 theelepels donkere basterdsuiker, , Voor de garnering:, , 1 bosuitje, in kleine ringetjes, 2 eetlepels sesamzaad

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke Tapas wat een deel kan zijn voor een uitgebreide Tapas avond. Natuurlijk ook TOP als borrelhapje

INGREDIENTEN

450 gram half om half gehakt 1 grote ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el fijngehakte verse bladpeterselie, plus extra voor garnering, 50 gr wit of bruin brood zonder korst, 3 el water, 1 ei, losgeklopt, 2 el Spaanse olijfolie, schutjes citroensap, zout,peper en nootmuskaat Voor de Amandelsaus 2 el Spaanse olijfolie, 115 gram blanke amandelen, 25 gr wit of buin brood, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 150 ml witte wijn, 425 gr groentebouillon, Zout en peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Een oorspronkelijk recept uit marokko voor tajine met gehaktballetjes... hij was indrukwekkend, erg lekker en de bereiding is snel en eenvoudig.

INGREDIENTEN

750 g lamsgehakt (gebruik evt. rund), 2 uien, fijngesneden, 2 tenen knoflook, gehakt, 2 blikken gepelde tomaat, 1 kl gemalen komijn, 1 kl gemberpoeder, 1 kl paprika, 1/2 kl kaneel, 1 snufje saffraan, 1 bosje verse koriander, fijngehakt, 3 kl ras-el-hanout, 1(runder)bouillonblokje, 3 eieren, olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen.

INGREDIENTEN

De ballen:, , 600 gr gehakt HOH, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 el gesnipperde verse peterselie, 1 ei, 1 snee oud witbrood zonder korst, 150 gr feta, 1 t paprikapoeder, pikant, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie, , De saus:, , 500 gr gezeefde tomaten, 250 ml runderbouillon, 100 ml slagroom, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, Snufje zeezout, 1 e basilicum, gedroogd, 2 t suiker, 50 gr verbrokkelde feta

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2014
  • Grieks
  •  30-60 min.

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , 500 g gehakt, 1 ui, geraspt, 2 el bladpeterselie, fijngesneden, 1 tl kaneel, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, ¼ tl gemalen kardemom, , Voor de saus:, , 1 el olijfolie, 1 el boter, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geraspt, 2 tl geraspte verse gember, 2 el kurkuma, 2 el citroensap, handje gehakte koriander, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 tl suiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2015
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram gehakt1 eetlepel gehaktkruiden1 teentje knoflook4 eetlepels fijngehakte amandelen1 theelepel gedroogde of verse tijm3 eetlepels tomatenpuree2 eetlepels koffieroomolijfolie1/2 glas Fino, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Spaans
  •  0-10 min.

Op z'n grieks!!

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 500 g mager runder-, kalfs-, of lamsgehakt, 125 g verkruimeld oud brood, 1 ei, 1/2 dl water, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel oregano of munt, zout, peper, 50 g bloem en 1dl olijf olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk eenpansgerecht en kinderen vinden het ook lekker!

INGREDIENTEN

, , , 1pondgehakt. , groente:peultjes,sperciebonen,tuinbonen, bosuitjes; dit na eigen smaak en behoefte., knoflook, bouillonblokje, tomatenpuree, zout en peper, sate saus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

500 gram gehakt,1 zakje gedroogde bami kruiden,1 ei,paneermeel of beschuit,scheutje ketjap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2006
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke balletjes, waar je veel succes mee zult hebben op een feestje of zo bij de borrel.

INGREDIENTEN

500 gram h.o.h. gehakt, Nasi kruiden mix van Conimex (niet wellen, droog gebruiken)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, , , , Ingredienten:, , , 50g snelkookrijst, 1/2 ui, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 250g rundergehakt, 1 eetlepel oregano op oliebasis, zout, versgemalen peper, 1 blikje tomatenpuree 1 eetlepel honing., , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Anders dan de Hollandse gehaktbal.

INGREDIENTEN

100 gr. ongezouten gemende noten, 500gr. rundergehakt,2 gekookte aardappels,2 eetl.krenten,2 eieren,6 eetl.olijfolie,zout,peper,nootmuskaat en kaneel.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Polpette di Giovanna

INGREDIENTEN

50 GRAM RAUWE HAM, 100 GRAM PADDESTOELEN, 100 GRAM BROODKRUIM, 4 EETLEPELS MELK, 40 GRAM PARMEZAANSE KAAS, 1 GROOT EI, ZOUT, PEPER, SNUFJE NOOTMUSKAAT, 500 GRAM RUNDERGEHAKT, 4 EETLEPELS OLIJFOLIE, 1 DL RODE WIJN, 1/2 BLIK GEZEEFDE TOMATEN, 2 EETLEPELS PETERSELIE, 1 EETLEPEL BIESLOOK, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Hartige snack, voor ongeveer 25 stuks

INGREDIENTEN

375 gr rundergehakt, 1 uitje, gesnipperd, 1/2 kop paneermeel, 1 eetl tomatenpuree, 1 theel worcestersaus, 1 ei, geklopt, 2 eetl olie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2000
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 GR. RUNDERGEHAKT, 1 UI, BOTER, 1 AARDAPPEL, KANEEL, KRUIDNAGELS, VERSE GEMBERWORTEL, 2 EIEREN, CITROENSAP, PETERSELIE (VERS), PANEERMEEL, FRITUURVET

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Pittige gehaktballetjes in tomatensaus

INGREDIENTEN

200 g rundergehakt, 2 eetlepels melk, zout, peper, 1 theelepel djintan (conimex), 1 theelepel ketoembar (conimex), 3 theelepels sambal oelek, 2 beschuiten, 30 g boter of margarine, 25 g tauge, bindmiddel, 2 dl tomatensap, 1 eetlepel azijn, 3 theelepels suiker, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Tarly (250 g), 2 sjalotjes, 500 g gehakt (half om half), 1 zakje mix voor gehakttuinkruiden (40 g), 1 ei (M), 50 g boter of margarine, 1 pot AH Sugo Verdure (470 g), 1 pot tuinboontjes (660 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr half om half gehakt, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 kleine geraspte ui, snufje nootmuskaat, 1/2 theelepel kaneel, zout, peper, 1 eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2000
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr speklappen, 1 ui, 1 teentje knoflook geperst, 1 stuk verse gember geraspt, 2 takjes selderie, 1 ei, 1 el ketjap zout, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-1999
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram geahkt ongekruid, 1 ui, 5 eieren, kruiden naar keuze, bloem, margarine, 1 groot blikje tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indische gehaktballetjes

INGREDIENTEN

500 gehakt, hant voll gerasptekokos scheut ketjap, knoflookteenje paar theeleels, sammbal naar smaak. paneermeel wat olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Elle 2-2003

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt; 2 witte boterhammen, in melk geweekt; 2 eieren; 1 fijngesneden rode peper; 2 sjalotjes, geraspt; 2 citroenen, schil geraspt; gemalen komijn; gemalen koriander; peper en zout; 4 beschuiten, verkruimeld

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 2 uien gesnipperd, 2 eieren, 12 bollen gember fijn gehakt, 100 ml gembersiroop, 4 tenen knoflook, 40 gr sambal, 50 ml ketjap, 100 gr paneermeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2012
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 (kruimige) aardappels, ? 350 g rundergehakt, ? zout, ? 2 teentjes knoflook, ? 50 g geraspte parmezaanse kaas, ? 3 takjes peterselie, ? peper, ? 1 ei, ? 4 eetlepels paneermeel, ? 3 eetlepels olijfolie, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Balletjes gehakt, die ik altijd mag klaar maken voor een aantal vrienden van mij (soms lijkt het wel of ze de reden zij waarom ik word uitgenodigt om mee te eten/samen te koken)

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 ei, 2 beschuiten fijn gemalen (of deze hoeveelheid aan paneermeel), 2 kuipjes/2 eetlepels koffie room, 1 1/2 eetlepel nasi kruiden, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels plantaardige olie, 100 gr margarine., , voor de jus: 1 eetlepel ketjap, 1 glas water, 2 theelepels ketchup

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top