4 gehaktbal lekkerste recepten

  • Top 100

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima., 2 eetlepels Ketjap Manis, Ietsje uitschieten mag ook hoor, 1 eetlepels grove mosterd, Dit mag best een flinke grote lepel zijn, ½ eetlepel zout, Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout, 1 eetlepel mosterd, Dit is dus de gewone franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren, Groot of kleine eieren, maakt niet uit, 100 gram paneermeel, Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml., 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Alles al geprobeerd om net zulke lekkere gehaktballen te maken als die de slager verkoopt? Of misschien nog wel lekkerder... Lukt het maar niet om de gehaktbal toch stevig te maken maar niet zo droog? Ik heb zelf ook al heel veel versies gehaktballen uitgeprobeerd en gemaakt, maar nu is het dan eindelijk gelukt, op basis van wat samengevoegde en aangepaste bestaande recepten en mijn eigen toevoegingen. Dan eindelijk hét recept voor een overheerlijke sappige gehaktbal met veel smaak weten te creëren.

INGREDIENTEN

500 gr half-om-halfgehakt, 2 sneedjes (oud) witbrood of paneermeel (zelfde hoeveelheid uiteraard), 4 el melk, 1 ei, 1 ui (bij voorkeur rood of sjalot), 1 runderbouillon tablet (groot), 1 el grove mosterd, 2 el gemalen zwarte peper, 1 tl kerriepoeder, 1 tl cayennepeper, 2 el ketjap manis, 1 el foeliepoeder, 1 pot vleesfond (liefst in poedervorm), in geval van poedervorm, water toevoegen., 2 el bloem, 2 el nootmuskaat, 50 g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2010
  •  …
  •  30-60 min.

Speciaal recept van Jonnie Boer.

INGREDIENTEN

500 gram mager runder gehakt, 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 eetlepels grove mosterd, ½ eetlepel zout, 1 eetlepel Franse mosterd, 1 theelepel cayennepeper, 2 eieren, 100 gram paneermeel, 1 pot vleesfond, 25 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

.

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ong 500 gram). Dit komt niet zo, precies. De meeste winkels hebben wel een ponds, verpakking liggen.Mager rundergehakt is natuurlijk, ook prima, 2 eetl ketjap manis iets uitschieten mag ook, 1 eetl grove mosterd. Dit mag best een flinke grote lepel, zijn, 1/2 eetl zout. Niet teveel,altijd voorzichtig met het zout, 1 eetl mosterd. Dit is dus gewone Franse mosterd, 1 theel cayennepeper en ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé, 2 eieren groot of klein maakt niet uit, 100 gram paneermeel. Goed opletten hoeveel het is want, als je het nog een keer maakt meet je het op het, gevoel af. Ook goed., 1 pot vleesfond, Heel belangrijk want hier krijg je toch een, lekkere jus van.Een pot is ongeveer 380 ml, 25 gram boter, En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies