1. Home
  2. Recepten
  3. Gehaktbal

Gehaktbal recepten (517) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

De lekkerste en sappigste gehaktbal van jonnie boer!

Dit gerecht gevonden op AH kookschrift:http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=202942

INGREDIENTEN

Rundergehakt (ongeveer 500g.). Dit komt niet zo precies. De meeste winkels hebben wel een ponds verpakking rundergehakt liggen. Mager rundergehakt is natuurlijk ook prima. 2 eetlepels Ketjap Manis Ietsje uitschieten mag ook hoor 1 eetlepels grove mosterd Dit mag best een flinke grote lepel zijn ½ eetlepel zout Niet te veel, altijd voorzichtig met het zout 1 eetlepel mosterd Dit is dus de gewone franse mosterd 1 theelepel cayennepeper En ook hier mag je flink uitschieten, lekker pittig hé 2 eieren Groot of kleine eieren, maakt niet uit 100 gram paneermeel Goed opletten hoeveel het is want als je het nog een keer maakt meet je het op het gevoel af. Ook goed. 1 pot vleesfond Heel belangrijk want hier krijg je toch een lekker jus van. Een pot is ongeveer 380 ml. 25 gram boter

Bereidingswijze

En een klein beetje boter om in te bakken en voor wat extra smaak in de fond Ok, en nu aan het werk. Met je handen dus eerst even goed wassen. Doe alles behalve de fond en de boter door elkaar en kneden maar. Net zo lang het gehakt mengsel kneden tot alles goed door elkaar is gemengd. Als alles goed door elkaar is draai je de gehaktballen. Je kunt hier vijf grote gehaktballen uit draaien of 10 wat kleinere. Gewoon doen wat je lekker vindt. Hou je van grote gehaktballen dan maak je grote gehaktballen. Aan het gehaktballen draaien dus. Als je daarmee klaar bent kun je twee dingen doen. Of je gaat gewoon verder of je laat ze minimaal half uur in de koelkast ¿rusten¿. Ze blijven dan beter in vorm in de pan. Krijg je een wat chiquere gehaktbal. Ook lekker. De beste gehaktbal ooit nog even bakken Boter in de ban, olijfolie mag ook maar is toch net iets minder lekker. Vervolgens rondom aanbakken. Dat betekent dus dat je er bij moet blijven staan en de gehaktbal moet laten rondgaan in de pan tot alle kanten lekker bruin zijn. Nu kun je twee dingen doen. Meteen de fond erbij gieten of eerst even het bakvet eruit scheppen. Daardoor wordt de smaak wel ietsjes minder maar het is veel gezonder. Giet vervolgens de fond erbij en laat alles een halfuurtje in de pan lekker sudderen. Als je niet al te grote gehaktballen hebt kan het wel sneller maar een beetje sudderen kan voor de smaak nooit kwaad. Wel de deksel schuin op de pan zetten dan kook de fond iets in.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De gehaktbal van het team van De Librije

De lekkerste gehaktbal dié ik ken! Hoe simpel kan het zijn...

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels grove mosterd, zout (hoeveelheid naar smaak), 1 theelepel cayennepeper, 1 ei, 80 g paneermeel, 3 eetlepels boter, 1 pot vleesfond (380 ml)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

gehaktbal

Goed gekruide gehaktballen

INGREDIENTEN

1 pond gehakt (naar keuze),peper, zout, paprika, kerrie, chili, mosterd(pittige), ketjap, chilisaus, paneermeel, ei, 2 xui., Of inplaats van de standaardkruiden al je lekkere indonesische kruiden.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktbal

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, boter om in te bakken, 1 ui of een lente-uitje, 2 eieren, 2 beschuiten, 3 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal oelek, zout peper, ½ theel. nootmuskaat, ½ theel. paprika poeder, paneermeel,

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2011
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

GEHAKTBAL

LEKKER OMWIKKELD MET ONTBIJTSPEK.

INGREDIENTEN

1 ui., 4 takjes peterselie., 125 gr. ontbijtspek., 2 beschuiten of paneermeel., 400 gr. gemengd gehakt., 1 ei., 1 1/2 eetl. sambal badjak., 2 eetl. ketjap manis., 40 gr. boter.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2006
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gehaktbal

Om te smullen

INGREDIENTEN

1 pond gehakt, 1 tl zout (met kop), Snufje witte peper, 1 tl kerriepoeder, 4 beschuitjes, 1 ei, 1 ui, Margarine

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2013
  • Nederlands
  •  60-120 min.

gehaktbal

INGREDIENTEN

1 pond gehakt half om half, 2 eetl.mosterd, 3 theel.nootmuskaat, 1 theel.zout, 2 theel.paprika, 1 theel.zwarte peper, 1/2 theel.knoflook, 1/2 ui, 1 eetl.gembersiroop, 1 eetl.sojasaus, 4 eetl.paneermeel, losse paneermeel,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktbal

Fantastisch recept voor gehaktballen van Pieter Damen.

INGREDIENTEN

3 ons (kalfs of gemengd)gehakt, 2 sneetjes witbrood, melk, 1/2 losgeklopt ei, scherpe mosterd, tomatenketchup, 1 gedroogd pepertje, Parmezaanse kaas (geraspt), 1 sjalotje, 1 knoflookteentje

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gehaktbal.

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, zakje nasi/bamimix,1 ei., 1 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels chili saus, paneermeel.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

gehaktbal

INGREDIENTEN

5oog rundergehakt 2 tenen knoflook zwarte peper oestersaus

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2002
  •  
  •  20-30 min.

Gehaktbal

INGREDIENTEN

25 g boter, 1 ui, heel fijn gesnipperd, 500 g gehakt half-om-half, 4 beschuiten, verkruimeld, 1 ei, losgeklopt, 1-2 tl nootmuskaat, 3 el bloem., 40-50 g verse Dille

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

gehaktbal

Lekkere gehaktballetjes van het huis

INGREDIENTEN

Ei, ui, vleeskruiden en andere voor de hand liggende kruiden toevoegen en met beschuit binden. lekker in bakboter afbakken en als laatste wat zoete of pittige ketchup naar smaak toevoegen. de kinderen lusten er wel pap van., smakelijk eten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gehaktbal

Het is heel erg lekker en makkelek te maken voor een pond is het resept mmm

INGREDIENTEN

Een pond half om half gehakt een ei paneermeel sambal manis of batjak ketjap en ketjep een ui zout peper en nootmuskaat gemalen

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gehaktbal

Het is heel erg lekker en makkelek te maken voor een pond is het resept mmm

INGREDIENTEN

Een pond half om half gehakt een ei paneermeel sambal manis of batjak ketjap en ketjep een ui zout peper en nootmuskaat gemalen

  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De gehaktbal van Librije met een Zwem-diploma !!

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de gehaktballen, , 80 gr paneermeel, 2 eieren, 1 tl cayennepeper, 2 el ( grove ) mosterd, 2 el ketjap manis, 400 gr rundergehakt, 3 el boter en / of olijfolie, , Ingrediënten voor de jus, , Uitje gesnipperd ( mag ook door het gehakt ), 1 Thee lepeltje laos of een stukje wortel, Beetje bloem, 1 el ketjap manis, 250 ml bouillon van tablet, Dun plaatje ontbijtkoek ( optie ), Beetje Sambal Badjak naar smaak ( optie )

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De lekkerste gehaktbal

De lekkerste gehaktballen!

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 eetlepel grove mosterd, ½ eetlepel zout, 1 theelepel cayennepeper, 2 eieren, 100 gram paneermeel, 1 pot vleesfond, 1 klont boter, 2 eetlepels ketjap Manis, 1 half kopje (heet) water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

JOU GEHAKTBAL

Deze lust iedereen. 

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, 3/4 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1 t paprikapoeder, 1 t mosterdpoeder, 1 t gedroogde dille, 1 t koriander, 1 rode peper, fijn, 1 ei, broodkruim (genoeg voor een stevige gehaktbal, , Olie (of nog lekkerder boter) voor bakken., , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en draai er 4 ballen van., 2. Bak gehaktballen bruin en krokant, maar nog niet gaar., 3. Maak gehaktballen verder gaar in jachtsaus., 4. Bind saus zo nodig met maïzena.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De lekkerste gehaktbal

Alles al geprobeerd om net zulke lekkere gehaktballen te maken als die de slager verkoopt? Of misschien nog wel lekkerder... Lukt het maar niet om de gehaktbal toch stevig te maken maar niet zo droog? Ik heb zelf ook al heel veel versies gehaktballen uitgeprobeerd en gemaakt, maar nu is het dan eindelijk gelukt, op basis van wat samengevoegde en aangepaste bestaande recepten en mijn eigen toevoegingen. Dan eindelijk hét recept voor een overheerlijke sappige gehaktbal met veel smaak weten te creëren.

INGREDIENTEN

500 gr half-om-halfgehakt, 2 sneedjes (oud) witbrood of paneermeel (zelfde hoeveelheid uiteraard), 4 el melk, 1 ei, 1 ui (bij voorkeur rood of sjalot), 1 runderbouillon tablet (groot), 1 el grove mosterd, 2 el gemalen zwarte peper, 1 tl kerriepoeder, 1 tl cayennepeper, 2 el ketjap manis, 1 el foeliepoeder, 1 pot vleesfond (liefst in poedervorm), in geval van poedervorm, water toevoegen., 2 el bloem, 2 el nootmuskaat, 50 g boter

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste Aziatische Top gehaktbal

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin.

INGREDIENTEN

500 gr HOH gehakt, 5 el paneermeel, 2 uien (fijn), 1 sjalot (fijn), ½ el kerriepoeder, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t five spices poeder, 1 t laos, 1 t djinten, 1 t djahé, 2 el ketjap manis, 1 el pittige mosterd, 2 eieren, 2 ½ el vers gesnipperde peterselie, Roomboter, 1 el olijfolie, Klein beetje citroensap van ¼ citroen

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Feta Gehaktbal

Een lekkere gehaktbal met fetavulling.

INGREDIENTEN

Gekruid gehakt 300 gr., Feta blokjes per gehaktbal 4, Peper, Zout, Ei, 1/2 Ui, 2t Knoflook,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktbal met jus

We zouden bijna vergeten hoe het moet....

INGREDIENTEN

Voor de gehaktbal:, 500 gr gehakt, 100 gr paneermeel, 1 ei, 1 ui, 1 eetl mosterd, zout en peper, paprikapoeder, nootmuskaat, gemberpoeder, boter, Voor de jus:, braadvocht, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theekopje bouillon, iets aangemaakte maizena

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

oma`s gehaktbal

Deze ballen maken we al jaren en zijn altijd een succes. Zeker bij een verjaardag wordt er gewoon om gevraagd. Het ketjapmengsel maakt deze bal bijzonder.

INGREDIENTEN

-500 gram rundergehakt, -gehaktkruiden, -1 rode ui, -2 el ketjap, -5 el tomatenketchup, -5 el heet water, -1 ei

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

gehaktbal van librije

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt 2 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels grove mosterd 1 afgestreken eetlepel zout* 1 theelepel cayennepeper 2 kleine eieren 80 g paneermeel 3 eetlepels boter 1 pot vleesfond (380

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mike's gehaktbal

Een gehaktbal waar je je vingers bij aflikt

INGREDIENTEN

1 pond gehakt (runder of half om half), 1 ei, 1 ui, 2 augurken, 1 teentje knoflook, tomatenketchup, 3 plakjes katenspek of ontbijtspek, peper, zout en paneermeel of 2 tot 3 beschuiten.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehaktbal borrelhapje

Lekker pittig gekruide kleine gehakt balletjes heerlijk als borrelhapje

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt half om half, 4 sneetjes witbrood, 4 el melk, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 el olie, 2 eieren, 1 el paprikapoeder, zout en versgemalen peper, boter om in te bakken,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gehaktbal 'stap-voor-stap'

Basisrecept gehaktbal Gevulde kalfsgehaktballen met tijm Broodje bal Pikante feestballetjes

INGREDIENTEN

Wachttijd: 1/2 uur, , 2 sneetjes oud witbrood, 4 eetlepels melk, 500 g half-om-halfgehakt, 1 ei, (versgeraspte) nootmuskaat, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels bloem, 50 g boter, ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige gehaktbal

Een soort chorizo worst vulling, maar dan in een bal gehakt.

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt, 1 t zout, 1 e chilipoeder, mespunt kruidnagelpoeder, 1 e pikante paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder of 1 teentje knoflook, fijn, 1 t gedroogde oregano, 1+1/2 e witte wijnazijn of ciderazijn, olie of boter voor bakken

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehaktbal met ei

Heerlijke gehaktbal met verrassing !!!!!!

INGREDIENTEN

5 eieren--1 pnd.gehakt--croma of iets anders om in te bakken--paneermeel

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Gehaktbal met mosterdroomsaus

Gehaktbal met mosterdroomsaus

INGREDIENTEN

- 400 gram mager rundergehakt, - 1 ui, - 2 augurken, - 1 eetlepel tomatenketchup, - 1 eierdooier, - zout en versgemalen peper, - braadboter, - 1 kuipje creme fraiche (125 gram), - 2 eetlepels citroensap of azijn, - 1 eetlepel grove mosterd, - 2 eetlepels fijngehakte peterselie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

,gewone, gehaktbal

Lekkere simpele gehaktbal zoals ik hem al jaren maak. Hij blijft favoriet bij ons.

INGREDIENTEN

*250 gr. rundergehakt *1 gesnipperd uitje *2 volkoren beschuiten *gehaktkruiden *1 ei

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Giphart gehaktbal

Bij het bepalen van Het Ideale Gehaktbalrecept heb ik vervolgens alle ingrediënten geschrapt die maar één keer werden genoemd, en van de rest heb ik geprobeerd het gemiddelde te bepalen. Vervolgens heb ik van alle recepten geprobeerd een universeel voorschrift te maken. Het kostte me een paar uur, maar het resultaat is een fantastische bal, al zeg Ronald Giphart het zelf. Giphart wil zichzelf niet op de borst kloppen, maar deze bal mag de geschiedenis ingaan als De Traditionele Ouderwetse Klassieke Hollandse Basisgehaktbal Van Pappie, Moeder, Oma en De Librije.

INGREDIENTEN

- 225 gram half-om-halfgehakt, - 225 gram rundergehakt, - 2 sneetjes oud witbrood, - 4 eetlepel melk, - 1 ei, - 1 ui, - zout, - 1,5 eetlepel grove mosterd, - gemalen peper, - 1 theelepel kerriepoeder, - 1 theelepel cayennepeper, - 2 eetlepels ketjap manis, - foelie, - 1 pot vleesfond (380 ml), - 2 eetlepels bloem, - nootmuskaat., - 50 gram boter.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gehaktbal speciaal

Lekkere apparte gehaktbal zeker even proberen

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt en of half om half gehakt, 1 ei, 1 kopje paneermeel, 2 teentjes knoflook, 1 zakje gehaktkruiden, 2 theelepels komijn, blokjes oude of jonge kaas 1 1/2 bij 1 1/2 cm, zout, peper, 2 eetlepels boter, ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Knoflookworst of Gehaktbal

Een lekker pittig Worstje of Gehaktbal.

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt, 1 kleine ui, grof geraspt, 1 grote teen knoflook, heel fijn, 1 t zout, 1/2 t paprikapoeder, 1/4 t geplette gedroogde pepers, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t cayennepeper,

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2012
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktbal oog

Gehaktbal met ei er in

INGREDIENTEN

3 eieren, beschuit, 250 gram gehakt, vlees kruiden, boter

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gehaktbal 2.0

Gehaktbal 2.0 is een super lekkere gehaktbal met chilisaus en koriander wat je niet zou verwachten in een gehaktbal maar toch smaakt ie heerlijk. Ik maakte het voor mij zelf maar vond het zelf erg lekker dus echt een aanrader!!!!    

INGREDIENTEN

Gehakt naar eigen keuzen,knoflook,zout,chilliesaus,koriander,peper,rauw ei en olijfolie en of boter voor in de pan.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

'Mama's' gehaktbal

Een heerlijke bal gehakt, die ikzelf nooit zo krijg als wanneer mijn moeder ze maakt!

INGREDIENTEN

1 kilo half-om-half gehakt, 6 beschuiten, 2 eieren, scheutje melk, 2 theel. zout, flinke mespunt peper, mespunt nootmuskaat, mespunt foelie, mespunt knoflookpoeder, 1 eetl.mosterd, wil je er jus bij?:, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. curry, 1 gesnipperd uitje, 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 2 theel. maizena en water

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse gehaktbal

Een gehaktbal met verrassing binnenin...

INGREDIENTEN

- 500 gram rundergehakt, - 1 ei, - 1,5 el paneermeel, - 10 zongedroogde tomaatjes, - 4 kleine bolletjes mozzarella, - 2 el gedroogde oregano, - 2 el verse roosmarijn, - versgemalen zwarte peper, - gemalen zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De Gehaktbal

Van Elle Eten. Een Italiaanse gehaktbal met Aziatische smaakmakers. East meets West.

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 ei, 4 sjalotjes, gesnipperd, 1/2 bosje koriander, fijngehakt, 2 bruine boterhammen, zonder korst, in melk, geweekt en geprakt, 3 el sojasaus, 50 gr rauwe ham, fijngesneden, 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 2 el gefruite uitjes (zakje), 2 tenen knoflook, gesnipperd, peper en zout,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2001
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

gehaktbal met verrassing

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, 1 sjalotje, 1 ei, 30 gram paneermeel, nootmuskaat, 100 gram knoflookolijven, 50 gram salami, 50 gram boter, 2 dl gekruide tomatensaus, zout en peper.

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

de gehaktbal

Voor de barre wintertijden

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, kleine ui, rauw ei, ketjap, paneermeel, knoflook, peper, zout, boter.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktbal met aardappelpannetje

-

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappelen, geschild, 50 gram boter, 4 gehaktballen, 1 tl kerriepoeder, 1 el basilicum, fijngehakt, 3 el mayonaise, 1 ui, gesnipperd, 2 preien, in ringen, 1 blikje maïs, uitgelekt (200 gram), Amsterdamse uien

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Gehaktbal

Gehaktbal

Gehaktballen zijn altijd lekker! Of je nu kleine balletjes wilt maken voor door de pasta of een grote voor een broodje bal, voor al deze soorten ballen is hieronder een recept te vinden. Zo staan hier bijvoorbeeld recepten voor Joegoslavische gehaktballen, Italiaanse gehaktballen, gefrituurde gehaktballen met ananassaus en gehaktballen met sjalotjes in mangosaus. Of je nu voor een ouderwetse gehaktbal met pindasaus staat of een iets verfijnder en culinairder recept zoekt, tussen deze recepten staat ongetwijfeld het recept dat je nodig hebt. Daarnaast staan er ook lekkere salades voor bij de gehaktbal of gerechten om gehaktballen mee te eten.

Nieuwste gehaktbal recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top