Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegrilde groente recepten (160) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Deze gegrilde groente zijn heerlijk als bijgerecht. Het gerecht is door de balsamico wat zoet maar toch hartig. Lekker bij gebakken aardappels en vlees.

INGREDIENTEN

2 zoete puntpaprika`s, 1 grote aubergine, 3 tenen knoflook, olijfolie, 1 el Italiaanse kruiden, rode balsamico azijn, 4 el pijnboompitten, Parmezaanse kaas, 2 el kappertjes, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke salade die als hoofdgerecht kan dienen met een lekker (ciabatta) brood of als voor gerecht,( de hoeveelheden dan aanpassen.

INGREDIENTEN

2 courgettes in plakken, 1 gele + 1 rode paprika in stukjes,2 tenen knoflook in plakjes, 1 eetl balsamico azijn, 2-3 eetle olijfolie extra vergine, 1/2 eetl gedroogde italiaanse kruiden, 50 gr pijnboompitjes,75 gr rucola, zwarte oliven, 200 gr geitenkaas ( of evt feta) verbrokkeld

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Knoflookmayonaise: 2 eierdooiers, 4 teentjes knoflook, geperst, 2,5 deciliter olijfolie, mespunt peper, 2 eetlepels citroensap., Groenten: 4 kleine aubergines, 4 middelgrote rode paprika's, 4 middelgrote stevige tomaten, 4 kleine uien, 5 eetlepels olijfolie, 1/3 kop gehakte verse peterselie, 1 teentje knoflook, geperst, mespunt peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is groente zoals op het Italiaanse platteland gegeten wordt wanneer de oogst overvloedig is. Het kan in grote hoeveelheden gemaakt worden en vervolgens in glazen potten in de koelkast bewaard worden in de dressing. Dat wil zeggen als het je lukt ervan af te blijven.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 courgettes, zout, olijfolie, 2 rode paprika`s, 2 gele paprika`s, ca 3 el witte balsamico-azijn, ( eventueel ) 2-3 ansjovisfilets, 2 el groene olijven, zonder pit, 2 el zwarte olijven zonder pit, 2 el munt, grof gehakt

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zomer buffetgerecht. Afkoelen van de groente duurt het langst.

INGREDIENTEN

Aubergines , Courgettes , Tomaten , Zomerpompoen etc, als het maar zuiderse zomers groenten zijn, Voor de marinade:, 2 el witte wijn azijn , sap van halve citroen , 1 dl olijfolie , halve teen knoflook, gehakt , 1 el gladde peterselie, gehakt , versgemalen peper , zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Zoiets gegeten bij restaurant Jacobus Pieck in Haarlem. Heelijk!!!! en vriendelijk voor de lijn.

INGREDIENTEN

2 bruine boterhammen of 1 bruine bol (waldkorn ofzo) 2 blaadjes sla, beetje mayonaise vermengd met ketchup van gedroogde tomaatjes(Heinz)en eventueel wat magere yoghurt, wat verschillende stukjes groenten (aubergine,champignon,ui,courgette) even grillen met klein beetje olijfolie en bestrooien met beetje thijm,zout en peper. 1 plakje kaas naar eigen voorkeur.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 6 worteltjes, 500 gram groene asperges, 2 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, 300 gram cherry tomaatjes, 2 foccaciabroden, 1 eetlepel balsamico-azijn, zoutvlokken en peper, 4 takjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 courgette, in stukken; 1 rode ui, in stukken; 1 aubergine, in stukken; zout, peper; 10 el olijfolie; 250-300 g couscous; 2 el kleine basilicumblaadjes; 2 el fijngesneden bladpeterselie; 1 el fijngesneden munt; 16 kerstomaatjes; 2-3 el citroensap.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2010
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Sla, 1/2 komkommer, 1 courgette, 1 aubergine, 1 rode paprika, handje (of 2) ongebrande gemengde noten, 3 eetlepels sesamzaad, verse basilicum, 1 teen knoflook, 1/2 citroen, 2 eetl lijnzaadolie, 2 eetl cocosolie, steenzout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2009
  •  
  •  10-20 min.

Borrelbroodje

INGREDIENTEN

6 sneden geroosterd brood (3 p.p.)1 kleine aubergine1 kleine courgette2 eetl. olijfolie1 kleine gele paprika, geroosterd en ontveldalfalfaVoor de kruidenkaas:, 1/2 pakje roomkaas2 eetl. fijngemaakte geitenkaas2 theel. zure roomeen paar takjes fijngesneden rucolapeperzout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de salade:, 250 gram groene asperges, 2 tomaten, in plakjes, 2 rode paprika, 100 gram amandelen, 1 zakje gemengde salade, 1 courgette, 1 selderijstengel, in plakjes, 2 eetlepels fijngesneden bieslook, , Voor de dressing:, 2 el. citroensap, 2 el. grove mosterd, 2 el. balsamico azijn, 2 el. olijfolie, zeezout, 2 tl. provencaalse kruiden, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1/2 rode ui gesnipperd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2010
  •  
  •  20-30 min.

ALA FRIED VOOR PIET!!!!!!!

INGREDIENTEN

1 dl (olijf)olie -, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas, zout -, (versgemalen) zwarte peper -, 1 ratatouillepakket (400 g) -, 400 gr. orecchiette -, 2 pakjes bundelzwammen (a 100 g).,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Knoflookmayonaise: 2 eierdooiers, 4 teentjes knoflook, geperst, 2,5 deciliter olijfolie, mespunt peper, 2 eetlepels citroensap., Groenten: 4 kleine aubergines, 4 middelgrote rode paprika's, 4 middelgrote stevige tomaten, 4 kleine uien, 5 eetlepels olijfolie, 1/3 kop gehakte verse peterselie, 1 teentje knoflook, geperst, mespunt peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Apart lunchgerecht voor de liefhebber van pittige kaas

INGREDIENTEN

Een half Turks brood, 5 centimeter courgette, een rode paprika, 5 centimeter aubergine, beetje olijfolie, een halve theelepel gedroogde basilicum, 1 ons zachte witte geitenkaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- aardappelen, - Catalaanse braadworstjes, - rode paprika, - courgette, - tomaten, - uien, - knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  30-60 min.

Voor een extra gezonde lasagne,gebruik in plaats van lasange traditionale ook eens Lasagne Integrali

INGREDIENTEN

=1 pak Grand' Italia Lasagne, =1 fles Grand' Italia Sugocasa Tradziionale, =1 Aubergine, =1 Courgette, =2 BolletjesMazzarella, =1 Bosje fingesneden Basilicum  =  Peper en zout, =  Scheutje extra vergine Olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Af en toe vegetarisch eten hoeft helemaal geen straf te zijn met dit gezonde pitabroodje met gegrilde groente. Gezond snacken!

INGREDIENTEN

1 paprika in smalle repen gesneden, 1 rode ui in ringen gesneden, 1 courgette in dunne plakken gesneden, 1 aubergine in dunne plakken gesneden, 4 pita broodjes, 4 el Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook, geperst, peper/zout, chilli flakes, gedroogde peterselie, rucola sla

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2016
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

  

INGREDIENTEN

- 4 moten tonijnfilet van 125 g, - 3 eetlepels kikkoman sojasaus, - 5 eetlepels (roerbak)olie, - 250 g peultjes, - 1 rode peper, in dunne reepjes, - 2 bosuitjes, in ringetjes, - 150 g winterwortels (julienne gesneden), - Wasabi

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk gezond gerecht voor een koolhydraat arm maar eiwitrijk gerecht!! Makkelijk te bereiden en snel klaar voor een voedzame gezonde avondmaaltijd.

INGREDIENTEN

Zalmmoot (grote naar eigen keuze), Groene groenten;, Broccoli/sperzieboontjes/groene asperges, Rode paprika, Gele paprika, Schijfje citroen, Plantaardige olijfolie (of kokosolie), Sesamzaadjes, Snufje viskruiden, 1 el chilisaus, 1 tl zoete sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht kan zowel met een vega burger als een vleesburger gemaakt worden.

INGREDIENTEN

2 dikke sneden bruinbrood, 2 kleine courgetten, 2 vega burgers, Olie, Knoflook, Italiaanse kruiden, Bakje Houmous, eventueel rode pesto, als garneren wat basilicum blaadjes, Zout en peper, 4 plakken jonge kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr tagliatelle, 500 gr kipfilet, 6 el olijfolie, 2 rode paprika`s, 250 gr champignons, 10 takjes verse basilicum, sap van 1/2 limoen, 1/2 el suiker, zout en peper, 1 dl melk, 100 gr oude en 100 gr belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle groenten onder de grill

INGREDIENTEN

1 courgette; 1 aubergine; rode paprika; flinke scheut olijfolie; 1 eetl. balsamico azijn; eetl. verse italiaanse kruiden (diepvries); 1 theel. mosterd; (zout/peper)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijk slank en gemakkelijk recept

INGREDIENTEN

* 300 gram broccoli, * 1 pot gegrilde paprikas (370 gram), * 1 bekertje demi crème fraîche (1, 25 dl), * 1 theelepel bouillonpoeder, * 200 gram visfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is voor 2 lunch portie's. maar ook lekker bij gebakkewn aardappeltjes.

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 2 grote roma tomaten(of andere), 1 rode paprika, 0,5 groene paprika, 1 courgette, 2,5 eetl olijfolie, 12 bocconcini( kleine mozzarella bolletjes, anders neem je een grote bol die je klein hebt gesneden), VOOR DE DRESSING, 12 groene olijven, 1 teen knoflook (fijn gehakt/geperst), 1 volle theel. kappertjes (afgespoeld en uitgelekt), een kwart theel. suiker ( een snufje dus), 1 eetlepel balamicoazijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2008
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 rode paprika?s, 2 kleine courgettes, 1 kleine aubergine, 4 middelgrote uien, 4 knoflooktenen, 6 eetlepels olijfolie, (zee)zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een recept dat het hele jaar goed smaakt

INGREDIENTEN

500 g varkenshaas (gemarineerd met pesto), 1 pakje gerookt ontbijtspek (ca. 175 g), 3 eetlepels vloeibare margarine, 1 duopak krieltjes (700 g), 2 courgettes, 1 rode paprika, 3 eetlepels balsamicodressing,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde groente met kruiden

INGREDIENTEN

Diverse groentes zoals paprikas, knoflook, courgette, paddenstoelen, uien, tijm, rozemarijn, olijfolie, balsamicoazijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd.

INGREDIENTEN

3 courgettes, 3-4 eetlepels goede olijfolie, een teentje knoflook (kan ook zonder), 10 zongedroogde tomaten, 100 g feta, een bosje verse platte peterselie, 5-10 blaadjes verse munt, rasp en sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

Een simpele manier om witlof eens anders te bereiden.

INGREDIENTEN

4 - 8 struikjes witlof, olie, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-05-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 dl creme fraiche2 el dijonmosterd2 teentjes knoflookcitroensapzout2kalfskoteletten met beenolijfolieversgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo mager lamsvlees, 3 uien, 3 groene paprika's, 4 tomaten, 1 theelepel zout, 1 theelepel witte peper, 1 eetlepel paprikapoeder, 3 eetlepels olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Iers Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 tenen knofl ook, 1 tl gemalen komijn of paprikapoeder, zout, versgemalen zwarte peper, 4 el olie, 500 gr kipfilet, 1 pak gele rijst, 1 zak Roerbakgroenten (à 400 g), ½ fl esje woksaus sweet & sour (à 175 ml, Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker weinig calorien

INGREDIENTEN

200 gr magere varkenslappen; 3 eetlepels ketjap; 1 eetlepel citroensap; 1 eetlepel olie; 1 teentje knoflook; 0,5 tl sambal; 1 ui; 1 rode paprika; 4 champignons; 4 vleespennen; 300 gr gebakken aardappels; sla met magere dressing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk vegetarisch gerecht!!!

INGREDIENTEN

-4 grote RODE paprika's (enekel deze kleur is van toepassing!!!), -een beetje grof zeezout, -8 ansjovisfilets, -4 flinke tomaten, -2 teentjes look in fijne schijfjes, -zwarte peper, -olijfolie, -mijn variatie hierop: voeg nog verse kruiden toe, zoals oregano, thym....,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het is een heerlijk gerecht wat gegeten kan worden bij je pasta of verschillende italiaanse aardappel gerechten. Bijv. zie gerecht; rozemarijn aardappels met kip.

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 1 aubergine, 200 gr. groene aspergetips, Olijfolie, balsamico, zout & peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hmmmm€. Weer eens iets anders, maar zo lekker smullen is dit. Dit gerecht is, op de marineertijd niet meegenomen, erg makkelijk en snel te maken. Wij vinden het erg lekker en is ook een ideaal recept voor de snelle vakantie maaltijd en zeker als je kinderen hebt want kleine smullertjes zijn hier dol op. Eet met een tortilla of Turks brood of met bulgur, witte gekookte rijst, salade of extra groente.

INGREDIENTEN

500 gr kippendij, 1 groene paprika, 1 rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 tl paprikapoeder, pikant of gerookt, 1 ½ tl korianderpoeder, ½ tl komijnpoeder, Snufje cayennepeper, ½ tl gedroogde rozemarijn, 1 ½ tl gedroogde basilicum, 1 tl majoraan, 2 tl oregano, Vleugje kurkuma (geelwortel), Zeezout, 1 el vers gesnipperde peterselie, 2 el olijfolie, Vleugje citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 courgette, 2 tomaten, 1 rode ui, 150 gram oesterzwammen, 150 gram doperwten, tuinkers, 8 plakjes ontbijtspek, halve kropsla, 4 teentjes knoflook, 1 dl azijn, 4 eetl. olijfolie, snufje peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijke soep voor zowel in de winter als in de zomer. Ik heb dit recept gevonden op het internet en er een eigen draai aan gegeven. Het is een makkelijk recept die altijd smaakt. Ook lekker voor in je eentje (de rest kun je in kleine porties invriezen). Bewaar eventueel de pompoenpitjes en laat ze goed drogen. Als je een tuin hebt zijn pompoenen zeer makkelijk te kweken, ik heb er afgelopen zomer een aantal mogen oogsten. Let er wel op dat ze veel ruimte in beslag nemen. Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen groentebouillon te trekken als je er de tijd voor hebt.

INGREDIENTEN

1 (Hokkaido)pompoen, 2 middelgrote uien, 50 gram boter, 750 ml water, 1 bouillonblokje (groente), 250 ml kookroom (evt. light), Gegrilde paprika uit pot (300-500 ml naar eigen smaak), , Om erbij te serveren: kaascrackers van geraspte oude kaas en/of rucola.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ontzettend lekker en gezond deze gegrilde groente, zelf bedacht tijdens mijn South Beach periode.

INGREDIENTEN

4 rode paprikas, 6 zes tenen knoflook, 2 uien, 1 pond cherry tomaatjes, 8 gewone lekkere tomaten, 1 courgette, gemalen zeezout, gemalen zwarte peper, Provencaale kruiden, Olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zak tigerprawns, 2 teentjes geperste knoflook, 2 el. pesto, olijfolie, 1 aubergine, 1 courgette, 100 gr. bloem vermengd met zout en peper, bosje verse basilicum, 1/2 pot gegrilde paprika`s, 1 dl. slagroom

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top