1. Home
  2. Recepten
  3. Gebraden Eend

Gebraden eend recepten (50) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gebraden eend

Gebraden eend met salie, gember en rabarbermoes

INGREDIENTEN

2 wilde eenden van elk 1,5 kilo zout en zwarte peper uit de molen 250 g verse gember 2 lange stengels jonge rabarber 2 handjes verse salie, grof gehakt 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en doormidden gesneden 2 rode uien, in dunne plakjes gesneden 2 wijnglazen Marsala of Vin Santo 3 dl groente-, kip- of vleesbouillon olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de eenden van binnen en van buiten royaal in met zout en peper. Rasp de helft van de gember en de rabarber grof. Meng ze in een kom met de helft van de salie, knoflook en uien en vul daar de holtes van de eenden mee. Leg de eenden in een bakblik en braad ze 1 uur in de oven, verlaag dan de temperatuur tot 150 graden en laat ze nog eens anderhalf uur braden tot ze krokant en mals zijn. Tijdens het braden moet je het vet misschien wel 3 keer in een kom afgieten. Het heldere vet, dat je goed kunt gebruiken om in te bakken, komt vanzelf bovendrijven. De eenden zijn klaar wanneer het vel krokant is en de poten makkelijk loslaten. Als ze eenmaal gaar zijn moet je de eenden even op een warm bord laten rusten terwijl je de saus maakt. Giet achtergebleven vet uit het bakblik. Haal al de vulling met sap uit de eend en leg dat in het bakblik. Verhit het bakblik op een matig vuur, giet de Marsala erbij en roer al het aanbaksel los van de bodem van het bakblik. De vlam kan in de pan slaan, dus pas op je wenkbrauwen. Doe je bouillon erbij en laat het vocht inkoken tot het een goede smaak en consistentie heeft. Giet het door een grove zeef. Met een mes kan je gemakkelijk de borst van het karkas lossnijden, de pootjes doe je gewoon met je handen. Verdeel het vlees op de borden. Om het af te maken moet je de rest van de gember fijnsnijden en in een beetje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag bakken. Als het begint te verkleuren mag de rest van de fijn gesneden rabarber erbij en kun je het samen met de rest van de salie bakken tot alles krokant is. Strooi dit over de eend heen en giet over dit alles je smakelijke saus. Eet Smakelijk!

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden eend met sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

Een jonge eend van ongeveer 2 kilo, - peper en zout -, Voor de saus :, - 3 dl bouillon van de gebraden eend, - 45 gram suiker, - 3 sinaasappels, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel maizena, - zout -, , Voor de garnering :, , - 2 a 3 zoete sinaasappels, - waterkers, , , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden Eend Met Honing

Heel lekker met kroketten

INGREDIENTEN

1 eend van 1,5 kg, 6 tl honing, 6 tl azijn, 4 tl zout, 8 elb pruimensaus

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden wilde eend

Joegoslavisch

INGREDIENTEN

1 wilde eend a circa 1500 gr, zout, 2 eetl citroensap, 0,5 dl olijfolie, 200 gr in dunne plakjes gesneden gerookt vet spek, 50 gr boter, 2 dl water,

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden eend met abrikozensaus

INGREDIENTEN

1 stuk eend, -180 gr. abrikoos, gedroogde, gewelde, -8.5 dl. groentebouillon, kokende, -2 el. balsamicoazijn, -1 el. suiker, bruine, -2 el. olijfolie, -2 el. boter, -Zeezout, -Peper, zwarte, gemalen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraden eend met knoflook

Een echt feestgerecht!

INGREDIENTEN

1 tamme eend van ca. 2 kg., 20 tenen knoflook., 250 gr. boter., 100 gr. verse peterselie, 100 gr. dijonmosterd., 2 eetl. olijfolie., 4 stronkjes witlof, 1/4 l. droge witte wijn., peper en zout.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gebraden eend met abrikozensaus

INGREDIENTEN

1 stuk eend -, 180 gram gedroogde gewelde abrikozen -, 8 1/2 dl. kokende groentebouillon -, 2 eetlepels balsamicoazijn -, 1 eetlepel bruine suiker -, 2 eetlepels olijfolie -, 2 eetlepels boter -, zeezout -, zwarte gemalen peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Langzaam gebraden eend

Met salie, gember en zelfgemaakte rabarbermoes. Kerstrecept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

2 wilde eenden van elk 1,5 kilo, zout en zwarte peper uit de molen, 250 g verse gember, 2 lange stengels jonge rabarber, 2 handjes verse salie, grof gehakt, 1 bol knoflook, teentjes losgehaald en doormidden gesneden, 2 rode uien, in dunne plakjes gesneden, 2 wijnglazen Marsala of Vin Santo, 3 dl groente-, kip- of vleesbouillon, olijfolie

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraden eend met amandel ? rozijnenvulling

Dit Australisch recept heb ik van een vriendin gekregen die er een tijdje gewoond heeft.

INGREDIENTEN

1 panklare eend - zout, , Voor de vulling:, 150 gr wit brood, zonder korst - 1 ½ dl melk - 100 gr gepelde amandelen - 50 gr rozijnen zonder pit - 150 gr gedroogde pruimen - 2 eieren - 1 appel, , Voor de saus:, 3 eetlepels honing - 5 eetlepels witte wijn - 1 theelepel gemberpoeder - 5 eetlepels ananassap - 4 eetlepels cognac, , Voor de garnering:, 6 schijven ananas uit blik - 6 rode gekonfijte kersen - enkele takjes waterkers,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

krokant gebraden eend

INGREDIENTEN

1 kleine eend, zout, peper, 100 gr ui, 2 appels, 1 bos peterselie, 1 ui, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraden Eend Met Pikante Kersensaus

Voor 4 porties, 198 Kcal en 2 gr voedingsvezel.

INGREDIENTEN

4 eendenborstfilets (150 gr per stuk), 2 theel olijfolie of andere plantaardige olie, 180 gr rode paprika, in dobbelsteentjes gesneden, 220 gr rode uien, fijngehakt, 1 eetl kristalsuiker, 1 eetl citroensap, 1/2 theel maizena, 250 gr verse kersen, ontpit,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebraden wilde eend

Een recept van de jagers.

INGREDIENTEN

-1 flinke panklare wilde eend, -zout, peper en olijfolie, -2 wortels, -1/4 selderijknol, -1 ui (gesnipperd), -1 el tomatenpuree, -jeneverbessen, -tijm, -peperkorrels, -knoflook, -1 kopje bouillon (tabletje), -1 th lepel maizena, -scheut sherry

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden eend met sinaasappelsaus en wafelaardappelen

Voor 10 pers.van "vifke"

INGREDIENTEN

5 eenden van elk 1,2 kg.; 12 sinaasappelen; 3 citroenen; 2 eetlepels tomatenpuree; 1 l. bruine fond; 5 sjalotten, 100 g. boter; 3 dl. grand marnier; 200 g. suiker en 2 dl. citroensap.,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

GEBRADEN WILDE EEND MET COURGETTECHUTNEY

Gehoord op radio Donna recept van Wim

INGREDIENTEN

2 wilde eenden 1 courgette 1 ui 1/2 teentje knoflook 1 takje rozemarijn 25 gram suiker 2 citroenen 500 gram rode wijn 100 gram kippenbouillon 100 gram champignons 1 wortel 1 sjalotje 1 takje dragon zwarte peper 10 gram beurre manie zout 20 gram olijfolie. 50 gram boter 10 gram room

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokant gebraden eend met pikante pruimenchutney

Ik was altijd huiverig om eend klaar te maken, maar met dit recept kan het bijna niet mis gaan!

INGREDIENTEN

Voor de gebraden eend:, klein bosje verse salie, alleen de blaadjes - 2 theelepels zout - 1 grote, tamme eend (bij voorkeur scharrel of biologisch) - 1 sinaasappel, gehalveerd - 2 wortels, geschrapt en grof gehakt - 2 uien, gepeld en grof gehakt - 2 stelen bleekselderij, schoongemaakt en grof gehakt - 1 bol knoflook, Voor de pikante pruimenchutney:, 100 gr fijne tafelsuiker - 1/2 kaneelstokje - 1 steranijs - 6 grote, rijpe grote rode pruimen, ontpit emn gehakt - een reep sinaasappelschil - mespunt gemalen komijn - zeezout en zwarte peper uit de molen, Voor de garnering:, een klein bosje waterkers, gewassen en gedroogd in de slacentrifuge

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gebraden jonge eend met kruidnageltjes, honing en specerijen

Uit : Only the best. Topgerechten voor thuis. voor 4 pers.- Vergeet uw gasten niet te waarschuwen dat ze de kruidnageltjes met hun vork moeten verwijderen omdat de smaak nogal agressief is

INGREDIENTEN

2 jonge eenden van ca. 1,4 kg per stuk, 20 kruidnagels, 100 g honing (vloeibaar), sap van 1/2 citroen, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), 1 theelepel koekkruiden (gember-kruidnagel-kaneel-steranijs), 150 g uien (fijngehakt), 150 g wortelen (in stukjes), 2 takjes tijm, 3 dl kippenbouillon, peper, zout, ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

eend met sinaasappel

INGREDIENTEN

1 eend van ca. 1,8 kg, peper, zout, 1 grote ui, 2 sinaasappels, 1 vleesjustablet, 1 eetlepel gehakte perselie, 1 pak chips, 1 doosje waterkers

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Eend met mandarijn

Gebraden eend met saus van en met mandarijn-stukejes.

INGREDIENTEN

, -In stukken gesneden eend, -3 mandarijnen, -2 Charlottes, -3 teentjes knoflook, -1 tl komijn, -1 dikke tl honing, -1/2 liter kippen bouillon, -1 scheut basilicum olie, -1 scheut olijfolie, -Maizena (bindmiddel),

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wilde eend met sinaasappelpartjes

INGREDIENTEN

*1 wilde eend, *2 sinaasappelen, *100 gr. boter of margarine, *zout en peper, , Tip:, Trancheer de eend, door de poten en vleugels eraf te snijden. Snijd vervolgens het bortsvlees van het bot en verdeel dit in schuine stukken. Schik de stukken eend op een verwarmde schaal en giet er een beetje braadvocht met de sinaasappelpartjes overheen.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden eendenborst

Het braden van eendenborst vraagt extra aandacht; de filets zijn immers de mooiste stukken van de eend en verdienen extra zorgen

INGREDIENTEN

-2 eendenborstfilets (elk circa 180 g), -1 mespunt zout en versgemalen witte peper, -3 eetlepels plantaardige olie

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wild (parelhoen / konijn, eend)

Heerlijke gebraden wild (parelhoen, konijn of eend)

INGREDIENTEN

Knoflook, sjalotjes, ui, (verse) rozemarijn, (verse) tijm, tomaat, rode wijn, sinaasappelschil, cranberry compote/ jam, peper en zout (en eventueel nog wat andere (wild)kruiden naar smaak, Natuurlijk een parelhoen, konijn of eend

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehakte eend "Duan"

Een origineel recept uit Thailand, dat liefhebbers van de Aziatische keuken absoluut moeten proberen

INGREDIENTEN

-2 gebraden eendenborsten, -2 el ongekookte rijst, -1 gedroogde spaanse peper, -2 sjalotten, -2 citroengrashalmen, -2 lente uitjes, -2 verse Spaanse pepers, -1 bosje koreanderblaadjes, -sap 2 limoenen, -1 a 2 el vissaus, -zout en peper, VERDER:, -enkele blaadjes kropsla

  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Thais Voorgerecht
  •  20-30 min.

wilde eend met pit

INGREDIENTEN

*2 wilde eenden, *1 el. groene peperkorrels, *1 spaanse peper, *100 gr. mager rookspek, *2 uien, *1 winterwortel, *bouquet garni, *2 dl. rode wijn, *1 rode paprika, *12 olijven, *allesbinder, *5 el. olijfolie, *zout en peper,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

salade van sinaasappel en wilde eend

Een rose gebraden eendeborst op een julienne van ijsbergsalade met sinaasappeldressing

INGREDIENTEN

Drie grote handsinaasappelen, 4 ons eendeborst, gefileerd, krop ijsbergslade, eikebladsalade, veldsalade, pijnboompitten, Voor de dressing: zonnebloem olie, walnootolie, frisse azijn, suiker, sinaasappelsap, dilledressing, kleine stukjes sinaasappel

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebraden kooieend en mousseline van aardappel

En truffel met cantharellen en groene kool

INGREDIENTEN

2 kooieenden (of wilde) = 500 gr cantharellen = 1 kleine groene kool = eendenkarkassen = bouquet garni = jeneverbessen = laurier = tijm = rozemarijn = kruidnagels = boter = 500 gr aardappelpuree(alleen met boter gemaakt = 1 truffel = truffelololie = room = olijfolie = 1 flinke (zomer)truffel = peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

GEBRADEN EENDENBORST MET GEMARINEERDE ROSEVAL AARDAPPEL

En Porta Bellasalsa

INGREDIENTEN

Eend;, *1-2 eendenborsten(ca 350 gr)*olijfolie en/of boter*zout en peper*enkele takjes groen(kervel o.i.d.), ROSEVALAARDAPPEL;, 100 gr Roseval aardappel*50 ml olijfolie*1 tl rozemarijnblaadjes*zout en peper*, PORTA BELLASALSA;, 200 gr Porta Bella(=paddestoel)*olijfolie*1 knoflookteen*zout*peper*Aceto balsamico*, SAUS;, 200 ml gevogeltefond*1 vanillestokje*zout en peper*, KLETSKOP PARMEZAANSE KAAS, 100 gr Parmezaanse kaas.

  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden gans met een vulling van pruimedanten en foie gras

Gebraden gans met een vulling van pruimedanten en foie gras. Gans wordt op dezelfde wijze gebraden als eend, met dat verschil dat een gans ieder kwartier moet worden bedropen met kokend water om het onderhuidse vet makkelijker te laten oplossen. Gans heeft nog veel meer vet dan eend. Pruimen en gans zijn een uitzonderlijk goede combinatie. Je kunt er gesmoorde uien en kastanjes bij serveren en schenk er een volle rode wijn bij. Ik heb dit recept voor de Kerst in 1991 gemaakt, maar dan met een wilde gans. Dit recept is met een tamme gans, die zijn nu eenmaal makkelijker verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

50 zachte pruimedanten, 1 glas witte wijn, 1/2 liter bruine ganzenbouillon (of runderbouillon), een kleingesneden ganzenlever, 2 el sjalot fijngesneden, 1 el boter, 1 glas port, mespuntje tijm, mespuntje pimentpoeder, 2 el vers broodkruim, zout, peper, panklare gans van 4 kg, 1 tl zout. Kookvocht van de pruimen, 1 glas port, zout, peper en 2 el zachte boter.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gebraden Tamme Eenden Borst Op Banaan

INGREDIENTEN

2 tamme eenden borsten, 2 banaan, 1 teentje knoflook, 1 klein rood pepertje, 5 dl olijf olie, 2 dl jus de veau, 50 gr spagettini

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Canard a l'orange.

Een feestelijke gebraden eend.

INGREDIENTEN

- een jonge eend van ongeveer 2 kg., - peper en zout, , Voor de saus., - 3 dl bouillon van de gebraden eend, - 45 gram suiker, - 3 sinaasappels, - 1 eetlepel citroensap, - 1 eetlepel maizena, - zout, , Voor de garnering, - 2 of 3 zoete sinaasappels, - waterkers.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Pittige sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

Braadnat of 25 gram boter - 40 gram bloem - 3 dl hete eendenbouillon - 1 1/2 dl rodewijn - 2 zoete sinaasappels - 2 theelepels citroensap - 1 eetlepel sinaasappellikeur - 2 eetlepels rode bessengelei - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gebraden eend - groente,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Caneton rouennais a la presse

Eenvoudig recept, een klassieker uit de haute cuisine, deze rose gebraden eend

INGREDIENTEN

-1 jonge eend (panklaar), -1 glas goede rode wijn, -zout en versgemalen peper, -cognac

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

thaise kaeng phed ped yang

Dit is een pittig thais gerecht met eend. maar je kunt het natuurliik ook met kip maken als je niet van eend houd. dit recept heb ik van een thaise vriendin.

INGREDIENTEN

1 gebraden eend, van botten ontdaan en in stukken gesneden, 3 kopjes kokosmelk, half kopje water, 2a3 eetl. rode currypasta, 5 rode tomaten, 3 eetl. nam pla (vissaus), half kopje verse doperwten, 2 rode pepers, 2 groene pepers, 10 blaadjes basilicum.

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2003
  • Thais
  •  10-20 min.

Vierlander Mastente (Duitsland)

Gebraden eend met appels, voor 4 - 6 personen

INGREDIENTEN

1 eend van 2 - 2,5 kg (indien diepvries, ontdooi dan eerst), 1 theel zout, 1/4 theel zwarte peper, 4 geschilde aan dunne plakjes gesneden appels, 2 - 3 sneetjes oud brood aan blokjes gesneden, 1/2 theel kipkruiden, 1/4 kop eau de vie de cassis (of sinaasappelsap), 1 dun gesneden ui,

  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Veloute

INGREDIENTEN

6 dl bouilon van kip en groenten - 25 gram boter - 25 gram bloem - 2 eetlepels room - zout - zwarte peper - Voor het opdienen : gebraden gevulde kip - gekookte asperges

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eendenfrikadellen

INGREDIENTEN

250 gram gebraden eendenvlees * 2 grote gekookte aardappelen * 100 gram gestoofde selderijknol * 100 gram rundergehakt * 1 ei * sap en geraspte schil van 1 sinaasappel * 1 eetlepel boter * peper * zout * paneermeel.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tjap tjoi speciaal

INGREDIENTEN

4 eetlepels maïsolie, 2 gekneusde tenen knoflook, 350 gr taugé, zout, peper, 250 gr in fijne reepjes gesneden gebraden Pekingeend, 4 in draadjes gesneden plakjes gemberwortel, 1 eetlepel oestersaus, 1 in reepjes gesneden dunne omelet, 4 in fijne sliertjes gesneden lente-uitjes

  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.

MANDARIJNENSAUS

Lekker bij gebraden kip of eend

INGREDIENTEN

, ~ 1 blikje mandarijn-op-sap (plm 1 1/2 kopje inhoud), , ~ 1 el maizenameel, , ~ 1 tl marjolein, , ~ zout, , ~ water, , ~ fijngesnipperde gesuikerde gember

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Anatra Arrosto Al Prosciutto

Gebraden eend met Parma ham

INGREDIENTEN

1 vlezige scharreleend van ca. 2 kg, 4 plakjes Parmaham met veel vet, 1 teentje knoflook, fijngehakt, takje rozemarijn, mespunt nootmuskaat, vers geraspt., zout/peper, beetje olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Groene pepersaus

Ideale saus voor geroosterde steaks of gebraden eend

INGREDIENTEN

-5 nootjes boter, -1 eetlepel mosterd met groene peper, -1 th lepel verse groene peper, -1 plak rundslever geplet met een vork of gemalen in een mixer, -1 fijn gehakte ui, -1 kopje verse room, -zout, -

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Frans
  •  0-10 min.

Anatra Arrosto Al Prosciutto

Gebraden eend met Parma ham

INGREDIENTEN

1 vlezige scharreleend van ca. 2 kg., 4 plakjes Parmaham met veel vet., 1 teentje knoflook, fijngehakt., Takje rozemarijn, Mespunt nootmuskaat, vers geraspt., Zout/peper, Beetje olijfolie,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Rouennaisesaus

INGREDIENTEN

4 dl Bordelese saus- 3 eendelevers

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
Nieuwste gebraden eend recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top