Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

33 gebakken schorseneren recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ongewoon maar heerlijk

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, peper en zout, boter, citroensap

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g schorseneren, 1 el citroensap, 1 kleine ui in ringen, boter om in te bakken, 2 el peterselie, fijngehakt, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voor info over schorseneren, kijk bij 'schorseneren uit de oven, met ham'

INGREDIENTEN

800 gram schorseneren ? 1 ui in ringen ? 2 eetl. fijngehakte peterselie (gedroogd) ? boter ? 100 gram ontbijtspek in reepjes of 100 gram gerookte tofu in blokjes - zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren * melk * 250 gram champignons * 50 gram boter * tomatenpuree * peper * zout * bieslook.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g schorseneren, azijn, 1/4 l melk, vet, 150 g bloem, 1 ei, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gram schorseneren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels melk, zout, 150 gram champignons, klontje margarine of boter, 1-2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel verse dragon (of 1 theelepel gedroogde dragon)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukjes zeebaarsfilet met vel à 150 g, 3 sjalotten (75 g), 1 teentje knoflook, 2 schorseneren, ½ dl olijfolie, 30 g bloem, 25 g eiwit, Zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 pers.Uit: Ambiance in de keuken, 4 seizoenen kookplezier

INGREDIENTEN

200 g st.-jakobsvruchten, peper, zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g tomaten (gedroogd), 3 sjalotten, 1 dl wijn (wit/droog), 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g boter (roomboter), 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Genieten van een feestgerecht kabeljauwmoot met schorseneren in bechamelsaus en gekookte aardappelen voor 4 personen:Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 25 minuten De kabeljauw kan vervangen worden door schelvis of koolvis.

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes van 200 g, 16 kasteelaardappelen (in langwerpige 6-kantige vorm gesneden aardappelen), 1 kg verse schorseneren, 1 bokaaltje kalfsjus, 1 eetlepel gehakte peterselie, enkele kervelpluksels, 2 dl room, boter en olijfolie, peper en zout, , voor de bechamelsaus:, , 50 g boter, 50 g bloem, 2 dl melk, 2 dl schorsenerenvocht, nootmuskaat, peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

12 sint-jakobsvruchten, 36 staafjes schorseneren, 5 gr geraspte mimolettekaas, 2 eetlepels room, 1 eetlepel olijfolie, 20 gr boter, peper en zout, nootmuskaat, 1 botje raketsalade, Benodigdheden saus:, 3 eetlepels sherry, 100 gr boter, 1 eetlepel fijngesneden bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 g st.-jakobsvruchten, peper, zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g tomaten (gedroogd), 3 sjalotten, 1 dl wijn (wit/droog), 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g boter (roomboter), 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van meesterkok Gert Jan Raven, chef van het gastronomisch restaurant "Het Vijfde Seizoen" , kroon op het "Antwerp Hilton" op de Groenplaats in Antwerpen.

INGREDIENTEN

4 grote st.-jakobsvruchten * peper en zout * 2 cl olijfolie (extra vierge) * 100 g schorseneren * 150 g gedroogde tomaten * 3 sjalotten * 1 dl droge witte wijn * 1 citroen * 1 dl visfumet * 100 g roomboter * 1 dl room * 10 sprietjes bieslook * 25 g bloem * 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote st.-jakobsvruchten, peper en zout, 2 cl olijfolie (extra vierge), 100 g schorseneren, 150 g gedroogde tomaten, 3 sjalotten, 1 dl droge witte wijn, 1 citroen, 1 dl visfumet, 100 g roomboter, 1 dl room, 10 sprietjes bieslook, 25 g bloem, 1 citroen,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van de jonge sterrenkok Peter Goossens van restaurant "Hof van Cleve" ** in Kruishoutem.

INGREDIENTEN

- 4 grote zeetongfilets - 2 schorseneren - 1 eetlepel bloem - 1 citroen - 1 dl room - 1 eetlepel scherpe mosterd - 2 eierdooiers - 4 eetlepels bouillon van garnaalkoppen - 1 bosje verse dragon - 2 dl bruine kalfsfond - 1 dl bruin bier - 50 g raketsla - 100 g boter - peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram boerenbrie , panko kruim (Japans broodkruim) bij de Toko , 2 stuks eiwitten , beetje bloem , 100 gram Rucola , 1/2 kilo schorseneren , 1/2 bos bieslook , 1/2 bos peterselie , 50 gram mayonaise , ahorn siroop naar smaak (bij de natuurwinkel) , scheutje melk , hartvormpje (bij de kookspullenwinkel)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stukken rogvleugel van 350 g elk,1 l visbouillon,1 pak schorseneren,250 g sluimererwten,50 g boter,2 eetlepels kappertjes,2 eetlepels gesnipperde peterselie,1 eetlepel gesnipperde dragon, citroensap,azijn,peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eeen recept van Vlaanders topchef

INGREDIENTEN

4 stukken zalm (ongeveer 120 gram), 100 gram broodkruim, bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 eiwit, 10 schorseneren, sap van 1 citroen, gebrokken jeneverbessen, 100 gram boter, 1 glas port, 1 dl gevogeltebouillon, 1 eetlepel peterselie fijn gehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 blikken capucijners, 4 eetlepels zilveruitjes; 400 gram schorseneren; 2 dl wijn (wit); 10 gram margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De schorseneren zijn op twee manieren bereid. Winnend hoofdgerecht van Rob Baan en Koos Sjerps op de Kerstkookwedstrijd georganiseerd door het Noordhollands Dagblad in 2002. Wijnkeus: Grand Toc Reserva, Penedes.

INGREDIENTEN

2 hazenruggen, varkensdarmnet of crepinette (alternatief, is opbinden met touwtjes), 100 gr boter, zout en peper,, Voor de saus fase 1:, bouillon: karkas van de hazenruggen, teentje knoflook, bouquet van 50 gram prei, 50 gram ui,, 1 waspeentje, 50 gr knolselderij, 1 tl tomatenpuree, 50 ml madeira,, 2 laurierblaadjes, 2 jeneverbessen,, 1 kruidnagel, 2 takjes tijm, scheutje olie., Voor de saus fase 2:, 50 gr boter, 50 gr bloem (beurre Marie),, 3 fijngesneden sjalotjes, 2 dl rode wijn,, 2 dl rode port, 1 takje tijm, 1 takje, rozemarijn, 4 gekneusde jeneverbessen,, 1/2 el balsamico azijn, zout en peper.,, Voor het groentegarnituur:, 1 kg schorseneren, 3 takjes salie,, 1 dl zonnebloemolie, frituurolie, zeezout, , peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo schorseneren * melk * zout * suiker *azijn * 1 teentje knoflook * olie * basilicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 4 snoekbaarsfilets met vel a 120 gr, - 1 dl olijfolie, - 1 ui, - 100 gr magere spekreepjes, - zout, - versgemalen peper, Voor de saus:, - 1 dl olijfolie, - 2 sjalotjes, - 1? dl droge witte wijn, - 1 dl slagroom, Voor de groeten:, - 800 gr vastkokende kleine aardappels, - 1 dl olijfolie, - 400 gr schorseneren, - frituurolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 st. kabeljauw moten van 150 gr., 300 gr. spinazie, 240 gr. gemalen gruyèrekaas, venkelzaadjes, 2 schorseneren, 3 dl. water, ½ el. bloem, sap van ½ citroen, 2,5 dl. room, muskaatnoot, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2009
  •  
  •  0-10 min.

Gebakken kabeljauwmootje met spinazie, met krokante kaaskoekje met venkelzaadjes.

INGREDIENTEN

4 st. kabeljauw moten van 150 gr., 300 gr. spinazie, 240 gr. gemalen Gruyerekaas , venkelzaadjes, 2 schorseneren, 3 dl. Water, ? el. Bloem, sap van ? citroen, 2,5 dl. Room, muskaatnoot, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 grote Sint-Jakobsvruchten (van koraal ontdaan), Boter, 2 à 3 schorseneren, Gevogeltefond, Peper, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gram aardappel -, 4 takjes basilicum -, 4 plakjes diepvriesbladerdeeg -, 40 gram boter -, 50 gram koude boter -, Citroensap -, 1 eierdooier -, 2 dl. kalfsfond -, 4 plakken kalfslevers -, 1 eetlepel olijfolie -, paprikapoeder -, 1 dl. room -, 500 gram schorseneer -, 1 sjalot -, suiker -, 1 theelepel tomatenpuree -, 4 verse vijgen -, 2 dl. rode wijn -, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ongeveer zo gegeten bij Parkheuvel.. mmmm

INGREDIENTEN

200 gram poulet noir (bout en filet),, 100 gram groenten (wortel, selderij, courgette) in blokjes,, 1 sjalot gesnipperd,, 1 dl. olie,, 1 dl. kippenbouillon,, 1 dl. room,, 1 tl. truffeltapenade,, 300 gram gemengde bospaddestoelen,, scheutje witte wijn,, peper en zout,, 24 wontonvellen,, 2 dl. cre homard,, 1 dl. visjus (zie deelrecept),, 4 grote langoustines,, Visjus,, 2,5 dl. visfumet,, 2,5 dl. droge witte wijn,, 4 sjalotjes,, 0,5 wortel,, stukje rookspek,, takje tijm, laurier,, 2 dl. gevogelte jus,, 1 dl. kalfsjus,, Kreeftensaus,, karkas van twee kreeften, gekneusd,, 200 gram bouqet,, 2 tomaten, olijfolie, tijm, laurier,, 1 eetl. tomatenpuree,, 1 dl. cognac,, 1 dl. witte wijn,, 0,5 l. visfumet (bouillon),, room, boter, Noilly Prat, Pernod

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2014
  •  
  •  30-60 min.

Erg lekker recept

INGREDIENTEN

1 varkenshaas a 300 gr, 1 pot schorseneren, 50 gr boter, 3 zakjes duyvis dipsaus pate royal, 1 pakje vloeibare monchou, peper, zout, een snufje chilipoeder, een snufje knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomaten gevuld met schorseneren, lekker!

INGREDIENTEN

2 potten schorseneren8 grote vleestomaten2 eetlepel paneermeel3 eetl. geraspte kaaszout en peper,, Voor de saus:, 150 gr. geraspte kaas40 gr. bloem30 gr. boterca. 2 1/2 dl. melkpeperpaprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ingrediënten voor het deeg:, 200 gram bloem, snufje zout, 100 gram boter, ongeveer 60 milliliter water, , Ingrediënten voor vulling:, 400 gram schorseneren, olijfolie, zout en peper, paar takjes tijm, alleen de blaadjes, 150 gram spekreepjes, 3 eieren, 125 milliliter melk, 125 milliliter slagroom, nootmuskaat, het liefst versgeraspt,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  •  
  •  0-10 min.

Saus voor bij hertenbiefstuk

INGREDIENTEN

Flesje Kriek. Bieslook, sjalotje, 1/2 tablet tuinkruidenbouillon, 1 el. bruine suiker, een bakje 250gram bospaddestoelenmix, koksroom, peper en zout, 4 hertebiefstukken.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Eenvoudig en lekker

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 plakken gerookte rauwe ham, 4 plakken goudse kaas, 4 shalotten, 4 tomaten, 1 dl muscadet, boter, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker,iets apart.

INGREDIENTEN

Een mooie kip van /- 1,2 kg., 1 pak schorseneren(of een blik), 60 gr.champignons, 60 gr knolselder,1 sjalot,1 flesje Geuze(bier) van 33 cl.,1,5 dl room,het sap van 1/2 citroen,boter,peterselie en peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 kipfilets-, 100 g kippengehakt-, 1 eiwit-, 2 dl room-, 40 g gehakte truffel-, 2 dl bruine kalfsfond-, 1 dl rode wijn-, 160 g verse ganzenlever-, 8 gekonfijte vijgen-, 4 plakjes kruidkoek-, 4 struikjes witloof-, 1dl rode wijn-, boter-, peper en zout-, citroensap-, suiker.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top