245 gebakken mosselen recepten

Lekker aperitiefhapje met remouldesaus

INGREDIENTEN

Mosselen naar behoefte, Paneermeel, 1 ei, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Verse mosselen die meteen na het koken gebakken worden

INGREDIENTEN

Zak mosselen van 2 kilo, mosselkruiden, boter, 1 ui, 60 gram ontbijtspek, 1 prei, 2 tenen knoflook, peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken zeeuwse mosselen

INGREDIENTEN

Gekookte mosselen en ui

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2006
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 kg gekookte mosselen, 60 g boter, mosterd, citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Als menusuggestie vermeldde een oud kookboek:
" de mosselen kunnen worden opgediend met bloemkool... "

INGREDIENTEN

Rauwe mosselen, bloem, paneermeel, boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gebakken mosselen zijn vaak bij straatverkopers te koop , vooral in Istamboel. Er woden 3 of 4 mosselen op een prikker geprikt; zo worden ze verkocht. Ze zijn het lekkerst met taratorsaus.

INGREDIENTEN

40 mosselen2 eiereneen snufje zout100 g bloem2 dl olijfolietaratorsaus (zie mijn recepten)slabladerenschijfjes citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Turks
  •  20-30 min.

Mosselen met sambal en uitjes

INGREDIENTEN

Mosselen, melk, bloem, gesnipperd uitje en sambal.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekkere zeeuwse gebakken mosselen.

INGREDIENTEN

2 kl mosselen, 2 uien, 2 rode paprika, 1 groene paprika, 1 halve prei, 1 maggiblokje, 2 teentjes knoflook, 1a2 eetlepels paprikapoeder, mosselkruiden (kopen bij ah)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere tapas

INGREDIENTEN

24 Spaanse mosselen, (of jumbo's), 1 laurierblad, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 1 takje tijm, 1 takje verse peterselie, 1 dl witte wijn, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, zwarte peper & zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Simpel maar lekker!!!!!!!

INGREDIENTEN

100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust) -, 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak) -, 1 gesnipperd uitje (naar smaak) - kan in een blender gesneden worden -, 1 volle eetlepel bloem -, beetje zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr gekookte mosselen, 1 ei, 2 teentjes knoflook geperst, peper, 1 ctroen in partjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2008
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram gekookte mosselen * 1 ei * 2 teentjes geperste knoflook * peper * 1 citroen in partjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Het bakken van reeds gekookte mosselen mag niet (te) veel tijd in beslag nemen omdat de schelpdieren de neiging hebben om taai te worden. Door tegen het einde van de baktijd broodkruim toe te voegen, wordt voorkomen dat het een (te) vette hap wordt.

INGREDIENTEN

800-1000 gram gekookte mosselen, - 5 eetl. olijfolie, - 2 middelgrote uien, gesnipperd, - 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, - droog kruim van 3-4 sneetjes witbrood, - 2 eetl. fijngehakte peterselie, - 2 eetl. fijngesneden bieslook, - 4-6 grote tomaten, ontveld, gehalveerd, leeggehaald en daarna gevuld met mayonaise, - witte peper uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 ml melk - 1 ei - 6 eetlepels olijfolie - zout - zwarte peper - 100 gram bloem - 1 kilo verse mosselen.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2004
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust).1 theelepel kerriepoeder (naar smaak)1 gesnipperd uitje (naar smaak), kan in een blender gesneden worden1 volle eetlepel bloembeetje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker met cocktailsaus.

INGREDIENTEN

*500 gram gekookte gepelde mosselen.*2 eetlepels bloem.*200 gram gemengde roerbakgroenten.*1 dl olie.*1 eetlepel gehakte dille.*zeezout.*rode pepers.*calve cocktailsaus.*4 pistolets.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Reken op ? 100 a 125 gram gekookte mosselen per persoon, wat kerriepoeder (naar smaak), gesnipperde uitjes (naar smaak), bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit heb ik uit een folder van Zeeland's Roem, welke ik meenam uit een lunchroom.

INGREDIENTEN

**2 kg gekookt mosselvlees.*1 klein uitje.*champignons.*bloem.*boter.*peterselie.*citroensap.*Ragoutschelpen om de mosselen in op te dienen.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Wok voor-of als lunchgerecht met een toast en kruidenboter (een mosterdsausje smaakt er natuurlijk heerlijk bij.

INGREDIENTEN

400 g gekookte mosselen zonder schelp; 1 sjalot; 1 teentje knoflook; 4 el vetstof; 2 thl kruidenboterkruiden; 3 el bloem; zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken mosselen met een mosterd sausje.

INGREDIENTEN

1 kg verse mosselen, 1 dl melk, 100 g verse roomkaas, 1-2 eetlepels Dijon mosterd, 2 eetlepels bieslook, fijngehakt, zout, versgemalen peper, 3 eetlepels bloem, 2-3 theelepels viskruiden, 4 eetlepels olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mosseltijd wie is er niet gek op.

INGREDIENTEN

1.5 kg mosselen in de schelp gewassen, 3 tenen knoflook geperst, 2 sjalotjes fijngesneden, 1 bosje peterselie fijn gesneden, 45 ml verse witte broodkruimels, zout en vers gemalen zwarte peper, 100 g boter, sap van 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust)., 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak), 1 gesnipperd uitje (naar smaak), kan in een blender gesneden worden, 1 volle eetlepel bloem, beetje zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gram gekookte mosselen (diepvries), peper uit de molen,zout, bloem, 2 fijn gesnipperde sjalotjes, 2 a 3 uitgeperste knofloofteentjes, 2 eetlepels tomatenketchup, boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een uitnodigend aperitief: gekruide mosselen met een knapperige laagje

INGREDIENTEN

1.5 kg verse mosselen in de schelp, gewassen 45 ml (3 eetlepels) verse witte broodkruimels, 3 tenen knoflook, geperst Zout en versgemalen zwarte peper, 2 sjalotjes, fijngesneden 100 g boter, 2 sjalotje, fijngesneden Sap van 1 citroen, 1 bosje verse peterselie, fijngesneden Takjes verse kruiden, voor garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 Spaanse mosselen, (of jumbo's), 1 laurierblad, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 1 takje tijm, 1 takje verse peterselie, 1 dl witte wijn, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, zwarte peper & zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Iets anders dan koken. Lekker roerbakken met veel oosterse smaakmakers

INGREDIENTEN

Mosselen (2 kilo) in schelp of anders zonder maar dan minder uiteraard, knoflook (2 grote tenen), ui (grote ui)(of prei), worteltjes (4 waspeentjes), sojasaus (2,5 eetlepel, oestersaus (3 eetlepels) en sambal (naar smaak, olie, bouillonblokjes (evt. thaise vissaus). Ik donder overal thaise vissaus in voor de zoute smaak en de heerlijke "vis"nuance. Dus dit ingredient ook naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Chinees
  •  0-10 min.

Simpel en lekker

INGREDIENTEN

800g.gekookte mosselen, 2grote uien in halve ringen, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1kg mosselen,1bakje spekblokjes,2sjalotten,2eetl.ketchup;paprikapoeder,1eetl.fijngehakte peterselie,bloem,thijm(ongeveer 1koffiel.),1teen look,p+z.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekkere gebakken mosselen met verse kuiden en gesmoorde groenten

INGREDIENTEN

400 tot 600 gram gekookte mosselen, Prij,ui,wortel,spitskool Of Erwtensoepgroente, Knoflook,oregano,tijm,basilicum,peper en zout, schuitje witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept gebruik ik vaak de volgende dag als ik gekookte mosselen over heb.Je kunt het ook als voorgerecht gebruiken.

INGREDIENTEN

- gekookte mosselen, - 100gr. spekjes, - 100gr. champignons, - een klein gesnipperd uitje, - kruiden voor kruidenboter, - room, - eventueel geraspte kaas, - boter om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Simpele korte bereiding

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, verse mosselgroenten, verse knoflook, scheutje olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Crème van witlof met gebakken Sint Jacobs mosselen en een dip van truffel Een gerecht van Chef Kok Dennis Kuipers van The Dylan Amsterdam.

INGREDIENTEN

- 2 grote Sint Jacobs schelpen, - 500 gram witlof zonder kern, - 30 gram sjalot, - 350 gram room, - 500 gram gevogelte bouillon, - 6 gram zout, - 80 gram mayonaise, - brioche brood, - 6 gram gehakte verse truffel of truffelsalsa, - 12 gram truffel jus, - mayonaise

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Restje gekookte mosselen over ???

INGREDIENTEN

1 kilo mosselen, 1 ui, zout, peper, bloem, boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Recept voor mosselen op z'n Italiaans!

INGREDIENTEN

4 eetl tomaat stukjes (ca. 2 tomaten), 1 bosje lente-uitjes, 200 g gekookte mosselen, 2 eetl bloem, 4 eetl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theel Italiaanse keukenkruiden, zout, peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

..........

INGREDIENTEN

1/2 pond gebakken mosselen., 1 ui., 1 teentje knoflook., 1 eetlepel sambal oelek., 2 eetlepels ketjap manis., 1 rode en 1 groene paprika., 2 djoeroek poeroet blaadjes., Eventueel een halve uitgeperste citroen.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Ik eet hier mijn vingers bij op

INGREDIENTEN

PER PERSOON:100 a 125 gram gekookte mosselen (eventueel meer naar eetlust)., 1 theelepel kerriepoeder (naar smaak), 1 gesnipperd uitje (naar smaak), kan in een blender gesneden worden, 1 volle eetlepel bloem, beetje zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gebakken mosselen met paprika en citroensap of -blaadjes

INGREDIENTEN

, ? pond gebakken mosselen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 el sambal oelek (of minder), 2 el kecap manis, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 daon djoeroek poeroet, evt. ? uigeperste citroen)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 pond gebakken mosselen 1 ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel sambal, oelek (of minder) 2 eetlepels kecap manis 1 rode en 1 groene paprika, 2 djoeroek poeroet blaadjes(evt een halve uigeperste citroen)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gr gekookte mosselen, 2 eetlepels bloem, 1 bos lente uitjes, 4 eetlepels tomatenstukjes(blikje), 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel italiaanse keukenkruiden, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Voor als je de hele dag mosselen kunt eten

INGREDIENTEN

250 gr. gekookte mosselen, 1 prei, zout, 30 gram boter, 8 eieren, 1/8 liter slagroom, 50 gr. kaas, peper, paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  •  …
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies