1. Home
  2. Recepten
  3. Gebakken Langoustines

Gebakken langoustines recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gebakken langoustines met amandelen

INGREDIENTEN

4 personen Voorbereiding 10 minuten Kooktijd 20 minuten 16 langoustines 150 gram gepelde amandelen 25 cl olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een ruime pan en voeg hier de amandelen aan toe zodra deze warm is. Laat de amandelen licht kleuren en voeg dan de langoustines toe. Schep voorzichtig om en laat dit op een matig vuur 15 minuten bakken. (schep af en toe voorzichtig om)

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken asperges met langoustines

Hoe snelle simpelheid perfect kan zijn toont ons sterrenkok Philippe Vanheule van restaurant "Hof Ter Eycken" * in Ninove.

INGREDIENTEN

12 witte Mechelse asperges - 12 verse langoustines - 4 dl gevogeltefond - 1 theelepel kerriepoeder - 1 dl neutrale olijfolie - 1 eetlepel fijngesneden wit van prei - 1 eetlepel kleine blokjes gele paprika - 1 eetlepel kleine blokjes van gedroogde tomaat - 1 eetlepel opperbeste olijfolie - 8 blaadjes verse basilicum - peper en zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gebakken langoustines & zeebaars

INGREDIENTEN

400 g zeebaars met vel en graten apart erbij, 16 langoustines met karkassen, 16 asperges, 4 preibladeren, 1 sjalot, 1 knolselderij, rode wijn, balsamico-azijn, suiker, visfond

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Krokante salade van gebakken langoustines

INGREDIENTEN

20 zeer verse langoustines, , 1/2 dl walnootolie, , 125 gr haricots verts, , 125 gr gewassen veldsla, , 1/2 bos dragon, , 1 rijpe sinaasappel, , 1 dl kreeftenfumet, , 2 dl versgeperst sinaasappelsap, , 1 eetlepel vanilleazijn, , 1 dl gevogeltebouillon, , 20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes, , 3 eetlepels hazelnootolie, , Peper, , Zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade van krokant gebakken langoustines

INGREDIENTEN

20 zeer verse langoustines, , 1/2 dl walnootolie, , 125 gr haricots verts, , 125 gr gewassen veldsla, , 1/2 bos dragon, , 1 rijpe sinaasappel, , 1 dl kreeftenfumet, , 2 dl versgeperst sinaasappelsap, , 1 eetlepel vanilleazijn, , 1 dl gevogeltebouillon, , 20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes, , 3 eetlepels hazelnootolie, , Peper, , Zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

gebakken asperges met langoustines

INGREDIENTEN

12 witte asperges, 12 verse langoustines, 4 dl gevogeltefond, 1 theelepel kerriepoeder, 1 dl neutrale olijfolie, 1 eetlepel gesneden wit van prei, 1 eetlepel kleine blokjes gele paprika, 1 eetlepel kleine blokjes gedroogde tomaat, 1 eetlepel goeie olijfolie, 8 blaadjes verse basilicum, peper van de molen en zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bellotaham met langoustines

Cerdo Ibérico, bellotaham met gebakken langoustines in olijfolie.

INGREDIENTEN

½ aubergine, ½ courgette, ½ rode paprika, ½ gele paprika, ½ venkel, olijfolie, balsamico, 4 takjes tijm, 4 tot 8 mooie langoustines, 8 plakjes bellotaham

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade van gebakken langoustines met oosters parfum

INGREDIENTEN

20 langoustines, 2 appelen (Jonagold), 100 g salade-assortiment, 1 wortel, 1 preiwit, 1 stengel bleekselderij, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 3 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels azijn (kruidenazijn), 2 cl wijnazijn (wit), 1 theelepel kerriepoeder, peper, zout, 1 tomaat, 1 komkommer, 1 eetlepel pijnboompitten,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade van gebakken langoustines met oosters parfum

INGREDIENTEN

20 langoustines, -2 appelen (Jonagold), -100 g salade-assortiment, -1 wortel, -1 preiwit, -1 stengel bleekselderij, -1 eetlepel bieslook (fijngehakt), -3 cl olijfolie (extra vierge), -2 eetlepels azijn (kruidenazijn), -2 cl wijnazijn (wit), -1 theelepel kerriepoeder, -peper, -zout, -1 tomaat, -1 komkommer, -1 eetlepel pijnboompitten,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Asperges in papillot met gebakken langoustines

Een weer eens wat andere variant dan standaard gekookt, het origineel is voor 4 personen, verdubbel dus dan de ingredienten., maak dan wel 2 pakketjes, ik ben er achter dat 2 kilo asperges lastig gaar te maken zijn. heb er nog een gepocheert ei bij gedaan, gewoon omdat het heel erg lekker is.

INGREDIENTEN

1 kg witte asperges., 1 passievrucht, sap van 1/2 sinaasappel, 1/2 tl bruine suiker, 2 el boter, 6 gepelde langoustines, zonder kop, een beetje cayenne peper, 1 el fijngehakte peterselie, 2 eieren

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feullete met Langoustines en asperges

Dit eenvoudige en toch verfijnde gerecht is volmaakt als eerste gerecht voor een diner. Het bladerdeeg moet goudbruin en luchtige gebakken zijn. (zelf bladerdeeg kan je bladerdeeg maken maar dat is een hoop werk: Zie Een Italiaans Culinair Bladerdeeg maken)

INGREDIENTEN

500 gram bladerdeeg 1 eierdooier 2,5 dl aspergesaus 12 asperges 1 el olijfolie 12 grote langoustines.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gepocheerde Eieren Met Langoustines

INGREDIENTEN

-8 eieren, -8 tomaten, -8 langoustines, -8 sneden brood of toastbrood, -200 gr champignons, -1 blikje kreeftensoep, -scheutje room, -scheutje cognac, -peterselie,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken langoustines en ganzenlever, mango en krokante prei

Een recept van Yves Mattagne, executive-chef van de Sea Grill *, het sterrenrestaurant van het Radisson SAS hotel in Brussel.

INGREDIENTEN

8 langoustines (4 a 5 in 1 kg) - 4 scharen van langoustines - 4 plakjes ganzenlever van 30 gram - 2 mango?s - 4 jonge preien, in lange julienne gesneden - 1/2 eetlepel gehakte gember - 8 eetlepels bruine gevogeltefond - 4 blaadjes koriander - 2 eetlepels consomme van langoustines - 1 koffielepel zoete sojasaus - szechuanpeper uit de molen - 1/2 teentje knoflook, gehakt - 1/2 eetlepel sesamolie

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Jonge prei in vinaigrette met gebakken langoustines

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 4 8 12 16 personen, , 4 preiwitten, 12 langoustines, 1 sjalot, 3 theelepels sherry-azijn, 2 cl balsamicoazijn, 8 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels kervel (fijngehakt), olijfolie om te bakken, peper, zout, , ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Jonge prei in vinaigrette met gebakken langoustines

INGREDIENTEN

4 preiwitten, 12 langoustines, 1 sjalot, 3 theelepels sherry-azijn, 2 cl balsamicoazijn, 8 cl olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels kervel (fijngehakt), dl olijfolie (bakken), peper, zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

St-Jacobsschelpen onder zalm-boterkorst met langoustines

Een recept van Chefkok Luc Walgraeve, leraar aan de Antwerpse Hotelschool.

INGREDIENTEN

12 St. Jacobsvruchten * 12 st. langoustines * 50 g bloem * 10 cl olijfolie * 5 cl sesamolie * 5 cl witte wijn, Voor de saus : 2 sjalotjes * 5 cl ciderazijn * 5 cl room * 100 g boter * zout en peper * cayennepeper * 1 botje bieslook * 200 g stevige tomaten, Voor de boterkorst : 30 g gerookte zalm * 60 g malse boter * 50 g wit broodkruim * 1 eigeel * 1 citroen

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Gebakken asperges met langoustines en sot l'y laisse

Een culinair voorgerecht dat evenzo als hoofdgerecht geserveerd kan worden. De harmonie tussen enerzijds de gelakeerde kipstukjes en anderzijds de asperges met langoustines zorgen voor een topper !

INGREDIENTEN

12 sot l'y laisse (of 12 blokjes kipfilet), 8 langoustines, 12 asperges, 1 sjalot, fijn gesneden, 100 g lamsoren (zeegroente), 2 dl ingekookte bruine kippenbouillon, 15 g boter, 8 fijne takjes raketsalade, 12 kleine sprietjes bieslook, peper en zout, olijfolie om te bakken, boter om te bakken, , VOOR DE LAKKEERSAUS, , 1 eetlepel Luikse siroop, 2 eetlepels sojasaus, 1 koffielepel fijn gesneden gember

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ravioli van zwarte bresse kip en gebakken langoustines

Ongeveer zo gegeten bij Parkheuvel.. mmmm

INGREDIENTEN

200 gram poulet noir (bout en filet),, 100 gram groenten (wortel, selderij, courgette) in blokjes,, 1 sjalot gesnipperd,, 1 dl. olie,, 1 dl. kippenbouillon,, 1 dl. room,, 1 tl. truffeltapenade,, 300 gram gemengde bospaddestoelen,, scheutje witte wijn,, peper en zout,, 24 wontonvellen,, 2 dl. cre homard,, 1 dl. visjus (zie deelrecept),, 4 grote langoustines,, Visjus,, 2,5 dl. visfumet,, 2,5 dl. droge witte wijn,, 4 sjalotjes,, 0,5 wortel,, stukje rookspek,, takje tijm, laurier,, 2 dl. gevogelte jus,, 1 dl. kalfsjus,, Kreeftensaus,, karkas van twee kreeften, gekneusd,, 200 gram bouqet,, 2 tomaten, olijfolie, tijm, laurier,, 1 eetl. tomatenpuree,, 1 dl. cognac,, 1 dl. witte wijn,, 0,5 l. visfumet (bouillon),, room, boter, Noilly Prat, Pernod

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2014
  •  
  •  30-60 min.

Langoustines Met Truffel In Krokante Korst

INGREDIENTEN

16 grote langoustines, 50 g verse truffel, 200 g Kataifa deeg, 1 eetlepel olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

crepinettes van scharrelvarkenshaas met langoustines en ....

Crepinettes van Scharrelvarkenshaas,langoustine,five spice,caramel en langoustineolie

INGREDIENTEN

Crepinettes van scharrelvarkenshaas en langoustine, , 1x Scharrelvarkenshaas 160 gr, 3x Langoustine staartjes, 4 gr Five spice (/saffraan/cardamon/steranijs/vanille/korianderbolletjes), 3 gr Sinaasappelzout, 2 gr Zwarte Peper, 15 ml Langoustine olie, 1 x vel Varkens net, 10 gr Peterselie, Caramel: 1 kg suiker/4 dl langoustine bouillon/vanille/zest van sinaasappel en citroen - Langoustineolie : 1 Ltr neutrale olijfolie/750 gr langoustine karkassen/vanille/fleur de sel,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  •  
  •  20-30 min.

Langoustines met truffel in krokant kataifadeeg

Een recept van Guy Van Cauteren van het gereputeerde restaurant 't Laurierblad * in Berlare. Hij tovert in zijn kookprogramma op Vitaya eenvoudige, gezonde en aantrekkelijke recepten op tafel.

INGREDIENTEN

16 grote rauwe langoustines - 50 gr verse truffel - 200 gr kataifadeeg (Grieks draden-deeg) - 1 lepel olijfolie - peper en zout

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Paul van Waarden's Gamba?s en langoustines in kerriesaus

Recept van Paul van Waarden, Gamba?s en langoustines in kerriesaus op gebakken bloemkoolplakken. Dank aan de kookles van papa Pico

INGREDIENTEN

Gamba?s - langoustines - kerrie - bloem - eiwit - pango (kopen bij de chinese supermarkt in de Wagenstraat) - tempurabeslag - bloemkool - geklaarde boter, amsterdams vet - eikenbladsla - van Waardendressing - bisque de homard,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Salade van mulfilet en langoustines op roquetsla begeleid do

Frisse salade met een lekker stukje vis en een romige kerrie mayonaise

INGREDIENTEN

4 mulfilets met vel, 2 eidooiers, 8 langoustines (zonder kop), 1 theelepel mosterd, 2 bosjes roquetsla, 1 eetlepel azijn, 50 gr veldsla, 4 dl maisolie, 50 gr friseesla, 5 gr kerriepoeder, 5 gr gembersiroop,

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Gebakken Langoustinestaartjes

Langoustinestaartjes met gesmoorde sla,rodekoolscheutjes en sherry

INGREDIENTEN

8 langoustines,waarvan 1 voor de garnituur;, sla;, rodekoolscheuten;, een scheutje olijfolie;, 150 g boter;, 2 eetlepels droge sherry;, 1 gepelde tomaat in partjes;, , voor de versiering:, een eetbaar bloempje;, bladpeterselie;, begoniablaadjes.

  • Regionaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Regionaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Langoestines met gebakken vijgen

Serveer als voorgerecht of bijvoorbeeld voor oudejaarsavonddiner eens een lepelhapje van smakelijke langoustines met gebakken vijg. Heel bijzonder en één-twee-drie klaar!

INGREDIENTEN

12 langoestines, 5 vijgen, 150 gr gemengde groene sla, 3 el olijfolie, 1 dessertlepel vloeibare honing, zout en peper., 1 sjalotje, 5 cl witte wijn, 40 gr boter, ,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken langoestines met kruiden

INGREDIENTEN

Tomaat (-aten): 2, kaneel, wortel(s): 1, slagroom: 2 dl, visfumet: 2 dl, sjalot(ten): 1, olie: 5 soeplepel(s), langoestine(s): 24, noot van muskaat, peper en zout, witte wijn: 1 dl, kleine ui(en): 1

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken nieroogkreeftjes van topkok Erik van Loo

Erik van Loo van restaurant Parkheuvel deelt een recept van een heerlijk uitgebreid gerecht met ons: gebakken nieroogkreeftjes op sokkels van zoet zuur gekonfijte witlof in een vinaigrette van milde kerrie en zeer fijn gesneden granny-smith appel

INGREDIENTEN

Ingrediënten Zoetzuur Marinade:, 370 ML Azijn, 120 ML Water, 160 GR Suiker, Laurier, Sjalot, Peperkorrels, Zout, , Ingrediënten witlof:, 300 GR Witlof, 25 GR Boter, 25 GR Witte Wijn, 4 GR Zout, Sap van ½ citroen, , Ingrediënten Kerrie Vinaigrette:, 1 eetlepel milde kerrie poeder, ½ Lt. Droge witte wijn, 2 ½ dl. Bouillon, 1 dl rijstwijn, 20 gr gembersiroop, 1 eetl oestersaus, 3 dl arachideolie

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2007
  •  
  •  60-120 min.

Gebakken scampi's met rammenas en zure room

INGREDIENTEN

12 middelgrote scampi?s of langoustines, boter, peper en zout, 4 el fijngehakt bieslook, 4 el mayonaise, 3 el zure room, 1 kleine rammenas,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Jambalaya

Een juweel van een recept. De kip wordt gebakken met ham, uien, rijst, en paprika. De Gamba?s worden als laatste op het prachtige gerecht gelegd.

INGREDIENTEN

1 braadkip 200 gram gekookte ham (in 2 dikke plakken> 6 el zonnebloemolie 1 ui 2 groene paprika?s 250 gram rijst (geen snelkook) 6 tomaten 3 teentjes knoflook 6 dl kippenbouillon van tablet cayennepeper en zout 4 grote diepvriesgarnalen (gamba?s of oedangs) of 8 langoustines citroensap.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

risotto verrijkt met schaaldieren

Voor 4 personen - lekker bij Op het vel gebakken roodbaars

INGREDIENTEN

200g risottorijst, 30g merg, ? ajuin, tijm en laurier, 300g palourdes, jus van langoustines, witte wijn, kippenbouillon., , 4 roodbaarsfilets met vel van 150 g, 12 langoustinestaartjes,

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

brocheta de langostinos con pan frito y polvo de almendras

Brochette van langoustines gepaneerd met amandelen en peterselie

INGREDIENTEN

8 langouestines, of grote garnalen 8 satestokjes., Voor de romesco: 2 rijpe tomaten, 25 gr geroosterde amandelen,25 gr geroosterde hazelnoten 2 knoflookteentjs 1 gedroogde paprika (?oras) 1/2 dl olijfolie 1 el sherry azijn., Voor het paneren:, 50 gr brood gebakken in olie., 50 gr geroosterde amandelen in poeder, 50 gr gehakte peterselie.

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

paella

Zeevruchten met gele rijst geflankeerd door tomaten en kruiden, doperwten en maiskorrels en ondersteund door kippenvlees

INGREDIENTEN

Mosselen 2 kg, nederlandse garnalen 1 kilo ongepeld, halve kilo; gamba's stuk of 6; langoustines stuk of 6; blik doperwten en blikje maiskorrels, een kipfilet in stukjes; tomaten; olijfolie; peper en zout ; saffraan; rijst; peterselie; koreander; water; voor de mosselen: wortel, bosje peterselie en selderij; scheut witte wijn beetje peper

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tartaar van tonijn

Deze Tartaar van tonijn met gemarineerde filet truffel en gebakken langoustine is een culinair voorgerecht van restaurant De kleine Zavel te Antwerpen

INGREDIENTEN

- 200 gr verse tonijn, - 1 eetlepel wasabi-mayonaise (dooiers, mosterd, druivenpitolie, sesamolie, sojasaus en wasabipoeder), - 4 plakjes filet pur, - olijfolie, - balsamico, - basilicum, - citroentijm, - 1 eetlepel rauwe zwarte beuling in zeer fijne blokjes, - 1 eetlepel fijngehakte truffel, - 4 mooie verse langoustines, - 4 ronde toasten, - 1 bosje pijpajuin in lange reepjes, - peper en zout, - boter

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pesca Catalana

INGREDIENTEN

4 stukken zeeduivel (ongeveer 100 gr p.p.), 4 stukken zeebrasem (ongeveer 100 gr p.p), 4 grote garnalen, 4 langoustines, 20 mosselen, 2 uien, 4 tomaten, 3 knoflooktenen, 50 gram bloem, 1 glas witte wijn, 3 dl olijfolie, paar draadjes safraan, zout en peper, Voor de Picada:, (De picada is een essentiële basis in de Catalaanse keuken. Het is geen saus op zich, maar meer een mengseltje dat bestaat uit het malen van verschillende ingrediënten in een vijzel en daarna toe te voegen aan een gerecht. Het dient om te binden en een speciale smaak toe te voegen), 2 oras (ronde, beetje zoete Spaanse paprika), wat geroosterde amandelen, wat geroosterde pijnboompitten, 2 knoflooktenen1 sneetje oud brood, peterselie, zout en peper

  •  
  •  
  • Geplaatst op30-12-2010
  •  
  •  

niet praten wel koken deel I

Na deel II & deel  I   gaan we het iets moeilijker maken, een keukenmaat is bijna essnsiteel , oftewel een kookgek die niks met kerst heeft, wel graag in de keuken staat en tegen een redelijke vergoeding ,  gewoon de sterren van de hemel kookt. niveau 2,0 , 3.o volgt ook nog ik maak alle ingredienten voor 5 , ten eerste heb je evt, een backup, 2 voor je kookmaat  

INGREDIENTEN

Amuse:, Tartaar van langoust, bloedworst en eendenleverschuim:, 10ml Olijfolie, peper zout uit de molen, 5 grote gekookte langousten, gepeld, scharen en kop laten zitten ongepeld !, , Gebakken bloedworst:, 50 gram boter, 2 plakken bakbloedworst, , Eendenleverschuim, 325ml Kook room, 100g Eendenlever, 50ml Fond, gevogelte, , Carpaccio van Sint Jakobs mossel, nep kaviaar en zure room met limoen :, 12 grote Jakobs mosselen, uit de schelp, olijfolie, rasp van 4 limoenen, , Venkel:, 1 krop krulandijvie, 2 venkel fijngesneden, 2 scheutjes Pernod, olijfolie, brocco cress, , Zure room:, 6 dl crème fraîche, olijf olie, 20 gr nep kaviaar, rasp van 2 limoenen, , Croutons van venkel:, 1 venkel, 2 dl Pernod, 100 gr bloem, eiwit van 3 eieren, 100 gr paneermeel, , recept : tonny berentsen chefkok de kromme dissel, , de klasieke spoom : een heerlijk fris afblussertje, voor 4 glazen :, , 4 el. creme de cassis, fles goede champagne, crust ice, 4 takjes rode bessen, 4 meloen bolletjes rood ijs, framboos het liefst., , Hazenrugfilet met port/chocoladesaus, spruitjes, bospaddenstoelen en knolselderijpuree:, , Ingrediënten:, , 1250 gr hazenrugfilet, 50 gr roomboter, 3 eetl olijfolie, zout/peper, 1 l wild fond, 2 dl rode port, 2 takjes thym, 2 kruidnagels, 5 jeneverbessen, 50 gr pure chocolade, 125 gr koude roomboter, peper/zout, 350 gr kruimige aardappel, 350 gr knolselderij, 1 dl room, 50 gr roomboter, 1 dl warme volle melk, zout/peper, nootmuskaat, 1 heel ei, 400 gr spruitjes, zout, 50 gr roomboter, 300 gr bospaddestoelen, 50 gr roomboter, peper/zout, 10 vijgen, 2 el rode port, 2 el poedersuiker, , dessert :, , Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamico stroop, , ingredienten:, 4 sneetjes briochebrood, 2 kleine camemberts (150 gram), 4 eetlepels fijne rietsuiker, 12 verse zilveruitjes, 2 eetlepels balsamicocream, , ,

  • Fusion
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Fusion
  •  > 120 min.

Citroen Yogonaise

Minder vette saus op basis van kant en klare mayonnaise. Dus geen rauw ei. Heerlijk bij gebakken vis, langoustines, gegrilde scampis etc

INGREDIENTEN

Zie bereiding.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Romige Citroen Mayonnaise

Romige saus op basis van kant en klare mayonnaise. Dus geen rauw ei. Heerlijk bij gebakken vis, langoustines, gegrilde scampis etc

INGREDIENTEN

Zie bereiding.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste gebakken langoustines recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top