651 gebakken aardappel recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan.
Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere zelfbedachte roerbakmaaltijd, zowel vegetarisch als met vlees te bereiden

INGREDIENTEN

5 aardappelen, 1 groene paprika, halve courgette, halve prei, 1 ui, 1 teen knoflook, 125 gram feta, (1 kipfilet)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2012
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker slank.

INGREDIENTEN

1 zak mini krieltjes of blokjes, 2 el olie, Kruiden naar keuze . B.v. Tuinkruiden of barbeque kruiden.Gyroskruiden. enz.Als je gewone aardappels wilt gebruiken dan de aardappels in blokjes snijden en wel wat voorgaren. Een vastkokende aardappel gebruiken .

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-06-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bloemkool is nu goedkoop en is van het seizoen. Bloemkool met een sausje doen we niet meer, da`s te gewoon. Maak er dit romige ovenschoteltje van met maar liefst drie soorten kaas en bacon. Echt heel lekker en zo lust zelfs een klein kindje opeens bloemkool.

INGREDIENTEN

500 gr bloemkoolroosjes, 600 gr kruimige aardappels, 125 gr roomkaas, ½ bekertje zure room, 1 grote ui (gesnipperd), 8 plakjes bacon (gebakken), ½ zakje extra belegen Goudse kaas (geraspt), 80 gr Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Simpel, goedkoop en errug lekker!

INGREDIENTEN

Aardappelen, courgette, uien, knoflook, tomaten,salami, italiaanse kruiden, geraspte kaas en klein bekertje SLAGROOM!

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk anders gebakken aardappelpartjes

INGREDIENTEN

Roseval-aardappelen ±2 eetl.Provencaalse kruiden(vers of gedroogd),truffelolie,zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2007
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

•1 kg zoete aardappelen, •60 ml extra vierge olijfolie, •1 tl paprikapoeder, •2 el citroensap, •1 tl zeezout, •Handvol verse korianderblaadjes

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2010
  • Australisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 gr. Boter, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 tl. paprikapoeder, 750 gr. geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 7 1/2 dl. visbouillon of water, 2 dl. Melk, 150 gr. geraspte belegen kaas, 250 gr. gepelde garnalen, zout, peper, 750 gr. in blokjes gesneden schelvis of kabeljauwfilet, 4 el. bloem, 1/2 dl. olijf of zonnebloemolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Internationaal
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

600 gram vastkokende aardappelen, 250 gram chorizo (worst)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2013
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker gekruid

INGREDIENTEN

Aardappelen- kruidenzout- knoflookpoeder- uienpoeder- paprikapoeder- 1 el boter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kilo Berber aardappelen,geschild en in partjes -, zout -, 6 eetlepels olijfolie traditioneel -, 6 sjalotten, in ringetjes -, 1 rood pepertje, in ringetjes -, 1/2 eetlepel ketoembar

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aartappels en Visgebak

INGREDIENTEN

6 Aartappels -, 62,5 ml Margarien -, 25 ml Olie -, 450 g Stokvismootjies -, Sout & Peper -, 1 blik Sardyne in tamatiesous (420 g) -, 2 Tamaties, ontvel en in skywe gesny -, 150 g Sampioene -, Pietersielie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snelle en frisse salade

INGREDIENTEN

1 kg. kruimige aardappelen*, 4 gesnipperde lenteuitjes*, 1 gesnipperde middelgrote ui*, 1 selderijstengel,fijngesneden*, 60 ml.mayonaisse*, 4 el. yoghurt*, 3 hardgekookte eieren in 4en*, 200 gr. bacon,in dunne reepjes en gebakken*, 1 el. paprikapoeder*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zo?n heerlijke eenvoudige schotel die snel op tafel staat.

INGREDIENTEN

800 gr aardappels (afkokers) 400 gr kipfilet in stukjes gesneden 100 gr boter 4 el olijfolie 125 gr geraspte jonge kaas 3 teentjes knoflook 2 el verse bieslook geknipt zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere sappige burger met als verschil dat deze een gezonde keuze is. Snel en genoeg voor 4 porties.

INGREDIENTEN

500 g varkensgehakt of HOH, ½ ui, geraspt, ½ tl venkelzaadjes, licht geroosterd en geplet, 40 g vers witbroodkruim, 1 ei, losgeklopt, 1 el verse platte peterselie, grof gehakt, Zeezout, versgemalen zwarte peper, hamburgerbroodjes, Rucola, geroosterde rode paprika, 1 rode ui, in dunne ringen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Amerikaans
  •  0-10 min.


MET TONIJN-RICOTTASALADE

INGREDIENTEN

* 4 Grote Aardappels,circa 150 g elk,met schil, * 250 g Ricotta of 8 eetlepels Turkse Yoghurt(10% vet), * 1 Sjalotje,gehakt, * 3 eetlepels Bieslook,gehakt, * 1/2 blikje Mais,uitgelekt, * 1 blikje Tonijn op plantaardige olie,uitgelekt,in stukjes, * 2 Tomaten,zonder zaadjes,in kleine blokjes, * 2 Lente-uitjes,gehakt, * (zee)Zout en versgemalen Zwarte Peper, * Beetje Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een Hollandse variant op een pastagerecht.

INGREDIENTEN

1 kilko vastkokende aardappelen, bakje champignons, 1 steel prei, 1 courgette, 25 gr boter, 300 gr rundergehakt, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, zout en peper, 150 gr geraspte kaas, 25 gr boter, Kwart liter melk, half tl kerrie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor dit gerecht daar moet je even de tijd voor nemen, de voorbereiding duurt 1 dag + 2 uur, maar dan heb je wel wat lekkers en een tikje chique om naar uit te kijken

INGREDIENTEN

800 gram riblappen, 200 ml olijfolie, 1 bol knoflook, grof gehakt, 2 sjalotjes, grof gehakt, 1 kleine winterwortel, grof gesneden, 2 stengels bleekselderij, grof gehakt, 2 el scherpe mosterd, 500 ml witte wijn, 3 laurierblaadjes, 5 kleine takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 20 gekneusde peperkorrels, paar sprietjes bieslook, fijngesneden, 300 gram snijbonen, 4 aardappelen van elk 100 gram, geschild, 5 eiwitten, losgeklopt, 250 gram bloem, gezeefd, 100 gram panko (broodkruim), 4 el Chilisaus, versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g rauwe bladspinazie, 400 g aardappelen, 1 teentje knoflook, 8 sardines in olijfolie, 2 eetlepels ganzevet

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 ons aardappel, in plakjes met kaasschaaf, 1 ons koolraap, fijn, 1 ons ui in ringen, voor de saus:, 1 dl melk, 1 kopje kookvocht van de aardappel/koolraap (even aan de kook brengen), 15 gr. maizena, 2 tl kaaskruiden, peper, 2 tl bouillon poeder of 1/2 bouillonblokje, groene salade kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Piepers weer eens op een andere manier dan uit de oven, maar heel erg lekker!

INGREDIENTEN

750 gr gekookte aardappelen (afgekoeld, in schijfjes), 2 flinke uien (in ringen), 2 ons jong belegen Goudse kaas (in kleine blokjes), 50 gr boter, 2 el peterselie (fijngesneden), versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De laagjes bestaan uit aardappels, courgettes en tomaat met een dakje van geraspte oude kaas, het water loopt weer in mijn mond. Een plaatje om te zien (zie foto).

INGREDIENTEN

4 aardappelen geschild en in plakjes gesneden 1 courgette, geschild en in plakjes geneden 200 gr geraspte oude kaas 2 uien, en in ringen gesneden 2 tomaten 4 teentjes knoflook, uit de pers 2 eieren 3 el olijfolie zout en peper 1,5 tl Proven?aalse kruiden 4 el broodkruim

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  30-60 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 pakken pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus (CelaVita), 2 uien, in ringen, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 2 tomaten, in stukjes, 1 pot witte bonen in tomatensaus a 680 g (C1000 Selectie), 1/2 el gedroogde oregano, 8 kip-courgette spiezen, 3 el basilicum, geknipt (C1000 Vers)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik weet dat er heeeeeel veel ovenschotel recepten zijn, maar deze moet je echt eens maken, hij is echt overheerlijk!!!!
Het zoet van de perzikken met het hartige van het spek en gehakt, MMMMMMM
Hij is ruim voldoende voor 3 grote eters of 4 kleinere eters.

INGREDIENTEN

, 750 gram aardappels (geschild gewicht) voor de puree, boter, 125 gram spek reepjes of dobbelsteentjes (die van de aldi zijn perfect), 4 flinke uien, 250 gr. champignons, 500 gram gekruid gehakt, 1 groot blik halve perzikken (perzikken NIET KLEIN SNIJDEN!!), , VOOR DE SAUS:, 75 ml. tomatenketchup, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels ketjap manis (zoet), 2 flinke eetlepels paneermeel, klontje boter of (Nog beter voor de lijn en ook gemakkelijker) een beetje spuiten met vloeibare margarine,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 peren, 1 zoete aardappel, 2 eetl. gemalen parmez.kaas, 2 eetl.olijfolie, 2 eetl. boter, 1 eetl. bruine suiker, 1 rode ui, in 4 plakken., Voor de garnering:, 1 bosje rucola, 1/2 eetl. witte-wijnazijn of andere azijn, 2 eetl. olijfolie, 100 g gorgonzola, in stukjes. Parmezaan, vers geschaafd., peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 grote zoete aardappels, 2 lepels olijfolie, zout, peper, 1 theelepel gehakte peterselie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker als bijgerecht of als voorafje

INGREDIENTEN

* olie om in te bakken, * 5 grote aardappels, * 1 gebakken kipfilet gekruid met peper en zout, * 1 ei geklutst, * 1 bosje verse koriander, * 1 theelepel gemberpoeder, * 1 theelepel kardemom poeder, * 3 theelepels korianderpoeder, * ? theelepel komijnpoeder, * zout * vers rood pepertje * 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Puur natuur en lekker makkelijk met de magnetron

INGREDIENTEN

2 of 3 aardappelen van dezelfde maat

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr Aardappelen schoon, 1 bs gemengde tuinkruiden van bieslook, lavas en peterselie., 1,25 liter kippen boullion, 70 gr gerookte buikspek, 200 gr smeltkaas ( chedar), 1 ui in kwart ringen, Peper, zout en room naar smaak.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2013
  • Europees
  •  30-60 min.

Een mix van diverse groente en aardappelen

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 500gr.soep of stoofgroenten, pakket dobbelsteen spekjes, zout en peper naar smaak, scheutje ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 grote kruimaardappels, zout, olie, kruidenkwark:, 1 doosje roomkwark, peper en zout, bieslook, peterselie, wat geraspte ui, knoflookpoeder, paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

, 3/4 kilogram aardappelen, , 3 deciliter bier, , 3 rode uien, , boter, , peper, , 3 eetlepels bloem, , peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van Sandhia

INGREDIENTEN

400 gram Kouseband -, 3 theelepels Exotimex Knoflook -, 5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix) -, 1 Madam Jeanette peper -, mespuntje gemalen komijnzaad -, 4 aardappelen -, 12 eetlepels olie -, 3 theelepels tomatenpuree -, 1 theelepel suiker -, 1/2 ui -, 3/4 kopje water -, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram Kouseband, -3 theelepels Exotimex Knoflook, -5 eetlepels Faja Lobi Kouseband-Mix (roerbakmix), -1 Madam Jeanette peper, -mespuntje gemalen komijnzaad, -mespuntje gemalen komijnzaad, -4 aardappelen, -12 eetlepels olie, -3 theelepels tomatenpuree, -1 theelepel suiker, -1/2 ui, -3/4 kopje water, -zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker snel, makkelijk en errug lekker...

INGREDIENTEN

Kriel aardappeltjes 1 zakje, Knoflook azijn, 1 ons Boterhammen worst ( kan ook chirozo), Uien

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 vastkokende middelgrote aardappelen, geschild, 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct, mespunt korianderpoeder, mespunt komijnpoeder, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 Zalmmoten(diepvries)ontdooid, 1 zak Wokgroenten, 2 potten Aardappel Anders:mild pikant, geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker en verrassend, ook met pasta in plaats van met aardappelen.

INGREDIENTEN

? 1 komkommer, ? olijfolie, ? 1 dl zure room, ? 1 el fijngesneden dille, ? 6 grote garnalen, ? zout, ? cayennepeper, ? 1 el fijngesneden bieslook, ? 1 el fijngesneden kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ook dit behoorde in mijn jeugd tot de favoriete recepten. Mijn moeder maakte dit niet vaak, want het is wel wat bewerkelijk. De vulling kruidde ze telkens weer anders. Je kan het als tussendoortje of als voorafje eten, maar dan heb je aan 1 of 2 voldoende. Maar ik eet het het liefst met sla als hoofdmaaltijd. Zorg dat de vleesvulling pittiger is dan de aardappelvulling.

INGREDIENTEN

Voor de geprakte aardappelen:, Aardappelen (in schil gekookt), peper, zout, nootmuskaat, eventueel kikoman of aromat, gebakken uitjes, ei, Voor het vleesmengsel:, Magere runder gehakt, uien (fijngesnipperd), maggie of kikoman, aromat, gember of gembersiroop, sellerie (fijngehakt), eventueel knoflook (geperst), eventueel kerrie, Om te frituren:, Paneermeel, bloem en zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies