Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

2.575 gebakken rijst recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Dit is een traditioneel rijst gerecht uit de chinese keuken. Ik heb dit recept uit het Grote Chinese Kookboek van Ken Hom. Gebakken rijst met ei, doperwten, ham en sesamolie

INGREDIENTEN

350 g rijst 3 el doperwten uit diepvries 1 ons gesneden gekookte ham in kleine vierkantjes gesneden 1 ons garnalen 2 teentjes knoflook geperst 2 geklopte eieren een scheutje sesamolie 1 lenteui in ringetjes2 el arachideolie peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Simpel recept met rijst en kip,vlug klaar en overheerlijk !

INGREDIENTEN

300 gr gewone rijst - 2 uien - 60 gr ontbijtspek - zout,peper - 5 eetl.(olijf)olie -1 bouillontablet - 300 gr kipfilet - 200 gr champignons - boter,margarine - 1 blikje doperwtjes - 1 klein blikje tomatenpuree - 2 eetl.peterselie - evt knoflook .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een erg lekker rijstgerecht.

INGREDIENTEN

300 gram rijst, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 rode paprika, kleingesneden, 2 lente uitjes in ringen, 2 eieren, half bouillonblokje tuinkruiden, 3 eetlepels olie, 250 gram hamblokjes, 100 gram doperwten (uit de diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerechtje kreeg we in China als we rijst bestelde.

INGREDIENTEN

, 400 gram gekookte rijst, 100 gram Hollandse of Noorse garnalen, 60 gram ham, 2 lente-uitjes, 1 knoflookteen, 75 gram diepvries doperwten, 2 eieren, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, zout, peper uit de molen, 3 eetlepels olie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2006
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

De zachte smaak pas goed bij pittige kerrie gerechten

INGREDIENTEN

350g basmati rijst - 1 t zout - 1 t venkelzaadjes - 2 e olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2003
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Rijst gebakken

INGREDIENTEN

Beetje Olijf-olie, 1,5 beker rijst (surinaams of, snelklaarrijst), 1 blokje bouilon

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Een makkelijk recept met rijst als basis wat vaak heel goed valt bij kinderen omdat het niet scherp gekruid is.

INGREDIENTEN

400 gram (zilvervlies) rijst, 4 eieren, 1 ui, 150 gram champignons, 1 blikje bonduelle mexicaanse groenten, 1 prei, sojasaus om het af te maken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

< 150 g rijst, < zout, < 1 dunne prei, < 2 el olie, < 1 tl sambal oelek, < 1 el ketjap asin

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heel geschikt als bijgerecht, want de zachte smaak past goed bij ander scherper smaken..(bijvoorbeeld kerrie gerechten.

INGREDIENTEN

275g basmati rijst een half uur geweekt in koud water en erna wit gespoeld - 3 e olie - 1 t venkelzaadjes - 1 t zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bijgerecht voor 4 pers;

INGREDIENTEN

400 gr rijst, 2 sjalotten, 2 eieren, boter, zout en of aromat

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept al ca. 35 jaar in mijn hoofd. Wordt tijd het maar eens op te schrijven. Heerlijk bij o.a. mijn recept rundvlees in pindasaus (http://www.smulweb.nl/recepten/1147408/Rundvlees-in-pindasaus), saté en andere Oosterse gerechten. Makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

Gekookte rijst voor twee personen;, Drie lenteuitjes, in ringetjes gesneden;, Twee plakjes ham in reepjes gesneden;, Omelet van een groot ei, in reepjes gesneden;, 100 gram taugé;, Drie eetlepels Oosters georiënteerde olie.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2015
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept, uit de rivierdelta van de Yangtze rivier, neemt een belangrijke plaats in in de ontwikkeling van de Chinese keuken. Buiten de welbekende "Leeuwenkoppen" zijn verschillende Kantonese dimsums van oorsprong afkomstig uit de Yangzhou keuken.

INGREDIENTEN

4 kopjes gekookte rijst100 gr. gepelde, gekookte garnalen, 100 gr. gekookt varkensvlees of ham100 gr. erwten, vers of diepvries, 3 lichtgeklopte eieren2 lenteuitjes4 eetl. arachideolie, 2 theel. zout1 eetl. rijstwijn of zoete sherry

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

375 gr gekookte rijst, 50 gr sojascheuten, 5 pijpajuinen, 3 eieren, soja-olie, 20 scampi's, 4 eetlepels sojasaus, zonnebloemolie, 50 gr peulen, 1 rode paprika

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Gekookte rijst, ui, knoflook, champigons, paprikapoeder, kerriepoeder, en olie om in te bakken.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

450 g gekookte rijst, goed droog -, 3 eetlepels olie -, 1 ei, losgeklopt -, 1 eetlepel sojasaus -, 60 g gare doperwten -, 2 bosuitjes, in dunne plakjes -, enkele druppels sesamolie - zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 prei - 1 teentje knoflook - bak & braad vloeibaar - 500 gram koude, gekookte witte rijst - zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Basisrecept door toevoeging van vlees of vis een hoofdmaaltijd

INGREDIENTEN

450 gr gekookte rijst afgekoeld, 3 el olie, 1 losgeklopt ei, 1 el sojasaus, 60 gekookte doperwten, 2-4 bosuitjes in ringetjes, druppels sesamolie, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Chinees
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 theelepel sambal trassi, 400 gram rijst gekookt, 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels verse fijngehakte peterselie, 2 eetlepels olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Geschikt gerecht voor rijst van de vorige dag. P.P. 355 kcal.

INGREDIENTEN

600 g gekookte langkorrelige rijst (dat is 300 ongekookte) , 150 g oesterzwammen of bamboescheuten uit blik , 6 el olie , 3-4 sjalotten , 2 verse rode pepers , 2 teentjes knoflook , 2 eieren , 1 stengel bleekselderij , 1 wortel , 1 rode paprika , 1 middelgrote aubergine a 250 gram , 2 el rijswijn , 2 el sojasaus , eventueel wat zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roerbakken met wintergroenten

INGREDIENTEN

350 gram witte of wilde rijst, 3 eetlepels olie, 400 gram kipfilet, 2 tenen knoflook, 1 cm geraspte gemberwortel, 250 gram prei, 250 gram groene asperges, 50 gram taugi, 3 eetlepels sesamzaadjes, 1 eetlepel geknipte bieslook, 1/2 eetlepel vers koriandergroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Licht gebakken rijst,naar een recept uit het zuiden van China.

INGREDIENTEN

600 gram koude gekookte rijst, 2 theelepel zout, 1 theelepel droge sherry, 4 eetlepels olie, reuzel of kippevet, 4 sjalotten, 150 gram gekookte ma?s, 2 eieren geklopt, 4 eetlepels kippebouillon, 2 eetlepels sojasaus,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker snel

INGREDIENTEN

300 gr. gare rijst, 100 gr. gare doperwten, 4 lente-uitjes gesnipperd, 1 rode paprika in blokjes, 1 fijngehakte knoflookteen, 2 tl. paprikapoeder, 2 el. olie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300 gr rijst, 2 uien, 50 gr ontbijtspek, 5 eetlepels olie, zout, peper, 1 bouillontablet, 300 gr kipfilet, 150 gr champignons, 30 gr boter, 1 blikje doperwten, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mijn man vindt de rijst zoals je hem bij de afhaal krijgt heel lekker. Erg moeilijk om dit na te maken maar het is me nu gelukt. Het is een combinatie van een aantal recepten die ik heb opgezocht. Hij vindt het zalig!

INGREDIENTEN

Rijst voor 4 pers met 1 pandanblad, zonnebloemolie, 2 eieren, scheutje melk, 1 rode paprika, 3 bosuitjes, 2ons diepvries doperwten, 2ons dikke hamplak, 2 teentjes knoflook, kippenbouilon blokje voor 1liter, sesam-olie, lichte soja-saus, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zonnebloemolie, 500 gr varkensvlees, 1 fijngehakt teentje knoflook, 3 grofgehakte bosuitjes, 1 in plakjes gesneden prei, 1 paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden, 100 gr beetgaar voorgekookte en in stukjes gesneden sperziebonen, 1/2 witte kool, ontdaan van buitenste bladeren en de stronk en in smalle, reepjes gesneden, 1/2 eetlepel chilipoeder, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel sambal, gekookte afgekoelde rijst voor 6 personen,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is geen 'Nasi Goreng'!!

INGREDIENTEN

, Afgekoelde, geheel koude rijst, 2 el boter, 2 sjalottes, 2 eieren, zout of Aromat naar smaak, GEMBERSAUSJE: 50 g goela djawa, 2 tl gemberpoeder, 1 el azijn, ? tl zout, 2 rode lomboks, 2 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

650 gr. rijst3 a 4 gr. gedroogde Chinese paddestoelen2 eieren, licht losgeslagen200 gr. kleine garnalen, gepeld200 gr. kipfilet, gesneden in dobbelsteentjes van 1 cm.1 eiwit2 theel. maizena200 gr. gebraden varkensvlees, gesneden in dobbelsteentjes van 1 cm.250 gr. gekookte erwtjes1 dl. bouillonbeetje sojasaus, snufje zout, Chinese rijstwijn of sherry, sesamolie, peper en ve-tsinolie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bijgerecht bij oosters gemarineerde en gegrild vlees

INGREDIENTEN

, 500ml rijst, 750ml water, ca 4 stevige sjallotten, 2 rode paprika's, 2 tenen knoflook, 100ml teriyakisaus (kikkoman), 2 groentebouillonblokjes (zonnatura), 1 lavasblad, olie om in te bakken, zoete rode chili saus (eagle brand of gotan, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken rijst is altijd lekker om te serveren als bijgerecht bij oosterse maaltijden!

INGREDIENTEN

, 2 EL olie, 4 kopjes basmatirijst, 2 EL sojasaus, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 geklopt ei

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Witte selder, een ajuin, bloemkool, worteltjes, 1 kg. gekookte rijst, kippevlees of varkensvlees of scampies, olie, peper en zout koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Gebakken rijst

INGREDIENTEN

375-400 g zilvervliesrijst, zout, 2 eetl.olie, 2 stengels bleekselderij(in dunne plakjes gesneden), 1 groen of rood pepertje(schoongemaakt en gehakt), 1 rode paprika(gesneden), 1 knoflookteen(uit de knijper), 2 eieren(losgeklopt), 60 g doperwten(gekookt), 4 lente-uitjes(gehakt), 2 eetl.lichte sojasaus, peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met gember, varkensvlees, ei en Batida De Coco

INGREDIENTEN

1 eetlepel plantaardige olie - 8 pijpajuintjes, in dunne ringetjes - 2 teentjes knoflook - 1 grote knol gember, geraspt of fijn gehakt - 2 eieren - 350 gr gekookte basmatirijst - 100 gr erwten (diepvries) - 2 eetlepels sojasaus - peper en zout - 400 gr heel fijn gesneden varkenslapjes - 1 dl Batida De Coco

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snel en ook nog gezond koken....

INGREDIENTEN

2 eieren(losgeklopt), olijfolie, 120 gr. babymaïs(gehalveerd), 1 selderijstengel (fijngesneden), 1 kleine rode paprika(fijngesneden), 2 teentjes knoflook(geplet)140 gr. magere ham(grofgehakt), 3 koppen gekookte witte langkorrelrijst, 1 el ketjap manis, 4 bosuitjes dungesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Op deze manier wordt rijst in veel landen klaargemaakt, en zit er veel meer smaak aan.

INGREDIENTEN

Olie om in te bakken, 1 ui, 3a4 tomaten, 2 blokjes kippenbouillon, ketoembar/koreander, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor 2 pers.

INGREDIENTEN

150 gr rijst, zout, 1 dunne prei, 2 eetlepels olie, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel ketjap asin

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Langkorrelige rijst, 1ui, 1eetl.zonnebloemolie, 1rode paprika, 1wortel, 200 gr hamblokjes, 100 gr diepvries erwtjes, 6 lenteuitjes, 2eieren, 2eetl.soyasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend lekkere paddenstoelen/avocado-combinatie. Een lust voor de tong en het oog.

INGREDIENTEN

250 gram basmatirijst, 1 of 2 groentenbouillonblokjes, 1 citroen, 2 rijpe avocado`s, geschild, in plakken, 4 eetlepels olijfolie, 300 gram gemengde paddenstoelen, in vieren of in repen, zou, versgemalen peper, 1 rode ui, gesnipperd, 2 eetlepels gehakte basilicum, handje pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top