Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gebak recepten (894) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

Werd er vroeger veel gebakken? Het staat te bezien. Immers, taarten en gebak kunnen alleen goed worden in een gelijkmatige verwarmde oven waarvan de onder en bovenwarmte goed te regelen zjn. En daar schortte het juist aan. De ovens van circulatiefornuizen konen nog rondom verhit worden, maar in de ovens van eenvoudige kolenfornuizen was er van gelijkmatige verhitting van de oven geen sprake. Het vereist veel ervaring en veel toezicht - dus wel tijd- om uit een ongelijkmatige verwarmde oven een gelijkmatig gekleurd baksel te halen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Rozijnen-envelopjes:, Beleg 4 plakjes bladerdeeg met (in rum of sinaasappelsap gewelde) rozijnen en gehakte, geconfijte gembernootjes., Vouw de plakjes deeg dubbel tot een driehoek., Druk de randen goed aan. Versier ieder flapje met "blaadjes"van deeg., Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei en bak de envelopjes in ca. 20 min. gaar in een hete oven. (200 gr.C).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Heerlijke eenvoudige citroentaart

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, 5 eierdooiers, 2 hele eieren,120 gr suiker,125 gr boter, sap en geraspte schil van 2 citroenen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit is een E.G.A. recept voor de mensen die aan de lijn doen(9 stuks)

INGREDIENTEN

1 zakje melkpeder (merk ELK), 2 peren, 1 appel,5 eetlepels zelfrijzend bakmeel,koekkruiden en zoetstof naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Er zijn vele soorten macaroni en kaas recepten, maar deze vind ik het lekkerst. Gemaakt op basis van witte saus met room en iets gegeurd met tomaten... mmm om van te smullen. Het recept is vegetarisch, maar kan ook goed als bijgerecht bij vlees gerechten geserveerd worden.

INGREDIENTEN

300 g gare elleboog macaroni (al dente), 1 ui, fijn, 250 g witte champignons, gehalveerd (grote champignons in kwarten), 50 ml boter (3+1/2 e), 50 ml bloem (3+1/2 e), 500 ml melk, 250 ml slagroom of kookroom, 75 ml tomatenpuree (5 e), 3-4 eieren, geklutst, 2 t mosterdpoeder, 1/4 t geraspt nootmuskaat, zout, zwarte peper, 6 e peterselie, fijn, 500 ml geraspte cheddar of Goudse belegen kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Waarom het Hemels Gebak heet, weet ik niet. Mijn oma maakte het altijd en het was werkelijk om te smullen!

INGREDIENTEN

400/500 gram kipfilet in blokjes, twee prei, een bakje champignons, 125 ml slagroom, 1 groot bakje boursin, stokbrood of rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor Moskovisch gebak. Deze 'cake'kan verwerkt worden tot een mooi taart met diverse vullingen en diverse glazuren en of een top laag van marsepein.

INGREDIENTEN

5 eieren - 125 gr suiker - 12,5 gr citroenrasp of vanillesuiker- 125 gr patentbloem - boter om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor een springvorm van 20 cm doorsnede .Voor het cakebeslag:, 165 g mix voor cake 75 g boter, 2 eieren. Voor het beslag voor chocoladegebak:, 250 g mix voor chocoladegebak, 1 ei, 50 ml water. Taartvulling :abrikoos, afdekgelei, abrikoos, geroosterde amandelschilfers, wit gebakglazuur, chocoladeglazuur

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 4 rijpe passievruchten, 500 g mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, 4 eetlepels abrikozenjam, poedersuiker, bloem om te bestuiven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 Kg pompoen, 1 Kg suiker, 100 gr walnoten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2010
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker gebak met verse kersen.Recept zou genoeg moeten zijn voor 24 stukken,maar of het ook genoeg is voor 24 mensen durf ik niet te garanderen.

INGREDIENTEN

* 1 kilo kersen,gewassen,drooggedept en ontpit, * 250 ml slagroom, * 425 g suiker, * 400 g bloem, * 1 zakje bakpoeder, * 4 eieren[M], * 180 g roomboter, * 3 eetl melk, * 150 g cornflakes, * 2 eetl poedersuiker, * boter voor het invetten+beetje bloem om te bestuiven.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2010
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 200gr dieetboter - 200gr dieetsuiker - 3 eieren - 200gr zelfrijzend bakmeel - 1 kofl cacaopoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr boter .., 100 gr bloem .., 25 gr maizena .., 5 eieren .., 100 gr suiker .., beetje zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  •  
  •  0-10 min.

Een heerlijke grote plaat cake met kruimels

INGREDIENTEN

200 gr boter of margrine, 200 gr suiker, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 1 zakje vanilliesuiker ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Duits
  •  30-60 min.

Recept uit een Nederlands kookboek uit 1902 genaamd EET SMAKELIJK!

INGREDIENTEN

1 ons bloem, 1 ons boter, 1 ons suiker, 5 eieren, 60 gram krenten, 60 gram rozijnen, 50 gram sucade

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocolade-koek

INGREDIENTEN

200g pure chocolade, 3 soeplepels bruine rum, 100g boter, 50g suiker, 100g gepelde amandelen, 100g Petit Beure,1zakje vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk gebakje met amandel vulling (frangipane)

INGREDIENTEN

Deeg: 300gr boter, 150 gr basterdsuiker, 1 ei, wat citroensap, 8 gr zout, 450 gr bloem., Vulling: 150 gr boter, 400 gr spijs, 3 eieren en frambozen jam., Afwerking: abrikozen jam.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren * 1 glas pils * 200 gram suiker * 5 gram kaneel * gekonfijte sinaasappelschil * 300 gram bloem * 8 gram bakpoeder * 20 gram boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2007
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Fenomenaal lekkere chocoladecake,niet voor niets genoemd Keizerlijke cake, nadeel is wel, dat we hem na bereiding 1 nacht moeten laten opstijven, alvorens aan te snijden

INGREDIENTEN

-300 gram boudoirkoekjes, -200 gram chocolade (puur), -2 dl koffie, -4 eieren, -125 gram boter (bakboter), - 125 gram poedersuiker, -5 gram suiker, , , , .

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 pot abrikozenjam van 450 gram. (of andere jam). * 1 eetlepel water. * 1 eetlepel likeur naar keuze.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  •  
  •  10-20 min.

Deze hoeveelheid is goed voor een springvorm van 22 cm doorsnee

INGREDIENTEN

100 gr. boter, 100 gr. bloem, 25 gr. maizena, 5 eieren, 100 gr. suiker, beetje zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Thaktyla Kypriaka Een krokant gebak met een heerlijke notenvulling en gedompeld in zoete siroop. Aan een stukje zullen uw gasten niet genoeg hebben.(30-40 stuks)

INGREDIENTEN

* plantaardige olie om te frituren, * 150 gram pistachenootjes, gepeld en grof gehakt, * 1tl gemalen kaneel, voor de siroop, * 450 gr suiker, * 50 ml heldere honing, * 350 ml water, * stukje citroenschil, * 2 el rozenwater (naar keuze, zie tips), * 2 el vers citroensap, voor het deeg, * 550 gr bloem en extra voor bestuiven, * 0,25 tl zout, * 50 gr boter, * 25 gr margarine, * 2 el water, * 1 eierdooier, , voor de vulling, * 1 eiwit, * 25 gr suiker, * 200 gr gemalen amandelen, * 1 tl kaneel, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gevlochten gebakjes met zongedroogde tomaten, lekker en erg eenvoudig te maken! Op smaak gebracht met vers bladerdeeg van Tante Fanny. 

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers bladerdeeg 270 g, 80 g zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2014
  •  
  •  10-20 min.

Een toetje om je vingers bij op te eten.

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, Voor de vulling :, 1/2 liter Room, 8 Eierdooiers, 2 theelepels Bloem, 200 gr. tafelsuiker,, Wat citroenschilletjes, 2 appels in stukjes .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 20 gr verse gist, 2 dl lauwe melk, 400 gr tarwebloem (en wat extra voor het verwerken), 1 theel kardemom, 60 gr zachte roomboter of margarine, 1 snufje zout, 40 gr suiker, voor de vulling, 60 gr licht geroosterde, gemalen hazelnoten, 50 gr zachte roomboter, 2 eetl suiker, en verder, 1 ei, 2 eetl fijne kandijsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een klassieker.

INGREDIENTEN

, 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 150 gr bloem, 3 eieren (= 150 gr), eventueel 1 zakje vanillesuiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 100 gr boter, 100 gr griessuiker, 2 eieren, 200 gr bloem, Voor de praline:, 50 gr amandelschilfers, 50 gr griessuiker, 1/2 eiwit, Voor het Catalaans gebak:, boter, 140 gr griessuiker, 100 gr amandelpoeder, 2 eieren, 50 gr lauwe melk, 190 gr bloem, 5 gr bakpoeder, 3 eetlepels ananasconfiture, 1 eetlepel bloemsuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr. boter, 125 gr. magere cacao, 300 gr. suiker of 30 gr. zoetstof, 4 eieren, 250 gr. zelfrijzende bloem of gewone bloem met bakpoeder, 1 dl. bruin abdijbier

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Recept ontvangen van johanna-m

INGREDIENTEN

100 g. boter, 150 g. bloem, 50 g. basterdsuiker, 1 pakje vanillesuiker, 50 g. poedersuiker, 1 el. oploskoffie, 4 gekonfijte kersen, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-1999
  •  
  •  30-60 min.

Russisch feestgebak.

INGREDIENTEN

300 gr. walnoten, 220 gr. bloem, Voor het deeg:, 8 eidooiers, 200 gr. suiker, 250 gr. boter, 2,5 gr. zuiveringszout, Voor de creme:, 1 ei, 200 gr. suiker, 1,25 dl. melk, 1 vanillestokje, 250 gr. boter, Voor de chocolade creme:, 90 gr. suiker, 1,25 dl. melk, 50 gr. boter, 15 gr. cacao,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2001
  • Russisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 gram bladerdeeg 1 liter water 1 citroen 4 sinaasappelen 1 ei bloem 4 eetlepels banketbakkersroom 4 eetlepels slagroom 1 eetlepel poedersuiker 1 mespunt vanillesuiker 1 theelepel grand marnier 4 eetlepels basterdsuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren * 250 gran suiker * 250 gram bloem * 250 gram boter * 1 theelepel bakpoeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

NAGERECHT; Dit is een verrukkelijke taart ! Gemakkelijk; bereidingstijd:60 min; Goedkoop; van "vifke"

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 200 g zelfrijzende bloem, 200 g fijne suiker, 200 g margarine, 4 eieren, 3 soeplepels melk, De favoriete confituur

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

CHOCOLADE EN KOEKJES PARFAIT Dit is een heerlijk gebak, weinig werk, gemakkelijker kan het niet want het gaat de diepvries in, Dus ideaal om vooruit te maken. Heb je zin in iets lekkers, dan hup, even uit de vries en een heerlijk stuk eraf snijden en smullen maar. Dus een echt vakantiegebak!!

INGREDIENTEN

, 125 gram theebiscuitjes, 250 ml. slagroom, 120 gr. chocolade, 2 eieren; de dooier en het eiwit gebruiken, 1 eetl. koffielikeur ( naar eigen smaak), klein beetje boter, 1 eetl. poedersuiker, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een O zo lekker romige aardappel schotel die goed bij geroosterd vlees passen.

INGREDIENTEN

, 250 g gerookte spek reepjes, olie voor bakken, 2 rode uien, in halve ringen, 2 2 teentjes knoflook, fijn, 2 kg geschilde aardappelen, in wigjes (10 min. voorgekookt), zout, peper, 250 ml room, 50 g geraspt Parmezaanse kaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

ZOMER..... dit is een lekker receptje om van te genieten aan je tuintafel

INGREDIENTEN

1 pond zwarte kersen, 20 gr. boter, 150 gr. bloem, 5 eieren,75 gram suiker, 2 1/2 dl. melk, en wat zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Feestelijke cake om te bakken in aanloop naar de feestdagen. Uiteraard is het ook bij een high tea niet te versmaden. de cake is luchtdicht afgesloten 4 weken te bewaren.

INGREDIENTEN

500 gr rozijnen, 50 gram oranje snippers, 3 eetlepels sinaasappel marmelade, 1á 2 borrelglaasjes whisky of congac., 250 gram zachte boter of margarine, 50 gram amandelspijs, 250 gram gele of bruine basterd suiker, 5 eieren, 350 gram zelfrijzend bakmeel, mespunt zout, 100 gram blanke gepelde amandelen, 1 eiwit,.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2014
  • Schots
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g boter, zacht, maar niet gesmolten, 250 g fijne kristalsuiker, 4 grote eieren, losgeklopt, 1 theel. vanille-extract, 225 g zelfrijzend bakmeel, 25 g ma?zena, 1 theel. bakpoeder, Voor erbij:, 300 g mascarpone, 50 g fijne kristalsuiker, enkele druppels vanille-extract, 3-4 eetl. frambozenjam, poedersuiker om te bestuiven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een lekkernij Van de Oude Grieken.. Erg lekker..

INGREDIENTEN

750 gr. deeg voor kadaifi (draadjes), 1 kop boter, , voor de vulling:, 2,5 kop amandelen, 2 eieren, 3 eetlepels suiker, 0,5 eetlepel kaneel, , voor de siroop:, 2,5 kop water, 3,25 kop suiker, 1 stokje kaneel, 0,5 eetlepel citroensap, schil van 1 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top