Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

8 garnalenkroket recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze heerlijke tractatie is bij onze zuiderburen een geweldig lunchhapje geserveerd met grof bruin boerenbrood en gefrituurde peterselie. ( Met dank aan Lieneke Pille. )

INGREDIENTEN

250 gepelde hollandse garnalen, 20 g bloem, 20 g boter, 2,5 dl garnalenvocht of visbouillon, (ook heel lekker met kreeftensoep van AH), 4 g gelatine (0,5 blaadje),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een overheerlijk visgerechtje dat je kunt serveren als borrelhapje of voorgerecht.

INGREDIENTEN

Garnalen, 3dl Visbouilon, Peterselie, 50 gram Boter, 60 gram Bloem., Ei, Bloem om te paneren, Paneermeel, Sjalotje,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui * 50 gr boter * 60 gr bloem * 3 dl visbouillon (van een blokje of poeder) * 100 gr Hollandse garnalen * scheutje citroensap * vers gehakte peterselie * peper * zout * 1 flesje Calve Pikante Cocktailsaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 400 gr verse garnalen, - 100 gr aardappelen, - 1 ui, - 1 ei, - paneermeel, - melk, - peterselie, - 50 gr boter, - frituurvet, - nootmuskaat, - peper, - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Lekker Belgisch kroketje.

INGREDIENTEN

100 gr gepelde garnalen;150 gr geraspte kaas;3 eieren;zout,peper,nootmuskaat;olie;frituurvet;80 gr boter;80 gr bloem;0,5 l melk;paneermeel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Lastig te maken, maar wel lekker

INGREDIENTEN

Roze garnalen, bloem, boter, ui, knoflook, marsala, melk, wilde spinazie, broodkruim, ei, peper en kruiden naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een leuk en lekker buffet wat echt heelleuk is om op je dressoir uit te stallen met allerlei leuke lekkere hapjes. het volstaat als avondmaal en je gasten zullen zeer onder de indruk zijn van je kookkunsten, terwijl het eigenlijk niet zo heel moeilijk is. Het buffet bestaat uit: Garnalen kroketjes viskroketjes kaaskroketjes groentekroketjes (het is de bedoeling dat het mini kroketjes zijn he... van ieder 1 per persoon of 2 voor de vreetzakjes gevulde champignons met honing-geitenkaas en walnoot hete kipstukjes gepaneerd in gemalen pinda`s kleine gekruide gehaktballetjes in tomatensaus gevulde olijven (van de turkse winkel) wat gerookte amandelen knapperige verse aardappel snack met kruiden plakken stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie onder de grill gevulde kerrie eieren lekkere salade met wat geitenkaas, cherrytomaat komkommer lenteui en pijnboompitten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  •  
  •  > 120 min.

Dit gerecht maak ik regelmatig, als er vrienden, familie of als tussendoortje op geroosterd knoflook brood

INGREDIENTEN

85 gram roomboter, 85 gram bloem, 250 gram gepelde Hollandse garnalen, 2 blaadjes gelatine, geweekt, Bosje bieslook, fijngehakt, 300 milliliter bouillon, vis of garnalen, 75 milliliter witte wijn, Rasp van 1 citroen, 3 sjalotten, gesnipperd, Zout en peper, 4 eiwitten, Panko, Bloem, Olie, om te frituren, Mayonaise

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2016
  • Frans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top