1. Home
  2. Recepten
  3. Garnalenkroket

Garnalenkroket recepten (10) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

garnalenkroket

Deze heerlijke tractatie is bij onze zuiderburen een geweldig lunchhapje geserveerd met grof bruin boerenbrood en gefrituurde peterselie. ( Met dank aan Lieneke Pille. )

INGREDIENTEN

250 gepelde hollandse garnalen 20 g bloem 20 g boter 2,5 dl garnalenvocht of visbouillon (ook heel lekker met kreeftensoep van AH) 4 g gelatine (0,5 blaadje)

Voorbereiding

Maak de ragout een dag van tevoren en zorg ervoor dat deze goed koud is.

Bereidingswijze

Maak een roux van boter en bloem, voeg daar het vocht bij maar pas op, niet te nat. Blijf roeren tot je een dikke ragout hebt. Het van te voren geweekte blaadje gelatine uitknijpen en toevoegen. Blijven roeren en dan de garnalen erbij Schep de massa in een platte (ovenschaal) zodat de laag de dikte heeft van een kroket. Een nacht op laten stijven en de volgende dag kroketten vormen en deze paneren. Rol ze eerst door de bloem, dan door geklopt eiwit(met peper,zout en 1 eetlepel olijfolie),daarna door de paneermeel.Dan weer door het eiwitmengsel en weer door de paneermeel. Doe dit zorgvuldig anders ontploft je kroket! Frituren op 180 graden C of hoger gedurende 4 minuten.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Garnalenkroket

Een overheerlijk visgerechtje dat je kunt serveren als borrelhapje of voorgerecht.

INGREDIENTEN

Garnalen, 3dl Visbouilon, Peterselie, 50 gram Boter, 60 gram Bloem., Ei, Bloem om te paneren, Paneermeel, Sjalotje,

  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2006
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.

Garnalenkroket

INGREDIENTEN

1 ui * 50 gr boter * 60 gr bloem * 3 dl visbouillon (van een blokje of poeder) * 100 gr Hollandse garnalen * scheutje citroensap * vers gehakte peterselie * peper * zout * 1 flesje Calve Pikante Cocktailsaus

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

garnalenkroket

INGREDIENTEN

- 400 gr verse garnalen, - 100 gr aardappelen, - 1 ui, - 1 ei, - paneermeel, - melk, - peterselie, - 50 gr boter, - frituurvet, - nootmuskaat, - peper, - zout

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Blankenberger Garnalenkroket

Lekker Belgisch kroketje.

INGREDIENTEN

100 gr gepelde garnalen;150 gr geraspte kaas;3 eieren;zout,peper,nootmuskaat;olie;frituurvet;80 gr boter;80 gr bloem;0,5 l melk;paneermeel.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-09-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

garnalenkroket in wilde spinazie

Lastig te maken, maar wel lekker

INGREDIENTEN

Roze garnalen, bloem, boter, ui, knoflook, marsala, melk, wilde spinazie, broodkruim, ei, peper en kruiden naar smaak

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kroket

Garnalenkroket

INGREDIENTEN

1 ui, 50 gram boter, 60 gram bloem, 3 dl visbouillon ( van een blokje of poeder), 100 gram Hollandse garnalen, scheutje citroensap, vers gehakte peterselie, peper en zout, 1 flesje Calve Pikante Cocktailsaus,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verjaardags Buffet

Dit is een leuk en lekker buffet wat echt heelleuk is om op je dressoir uit te stallen met allerlei leuke lekkere hapjes. het volstaat als avondmaal en je gasten zullen zeer onder de indruk zijn van je kookkunsten, terwijl het eigenlijk niet zo heel moeilijk is. Het buffet bestaat uit: Garnalen kroketjes viskroketjes kaaskroketjes groentekroketjes (het is de bedoeling dat het mini kroketjes zijn he... van ieder 1 per persoon of 2 voor de vreetzakjes gevulde champignons met honing-geitenkaas en walnoot hete kipstukjes gepaneerd in gemalen pinda`s kleine gekruide gehaktballetjes in tomatensaus gevulde olijven (van de turkse winkel) wat gerookte amandelen knapperige verse aardappel snack met kruiden plakken stokbrood ingesmeerd met knoflook en olijfolie onder de grill gevulde kerrie eieren lekkere salade met wat geitenkaas, cherrytomaat komkommer lenteui en pijnboompitten

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2009
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Garnalenkroketten, ca 55-60 stuks

Ooit ben ik verliefd geworden op de Vlaamse garnalenkroket. Zo lekker als in België vind je ze in Nederland niet snel. Na vele malen uitproberen en telkens verbeteren, is dit het recept geworden waar ik trots op ben. Ze zijn heerlijk. Het kost alleen een hoop tijd voor je ze klaar hebt en het is daarom ook erg gezellig om er met meer mensen voor de keuken in te duiken.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, Ca 1 kg gepelde kleine garnalen, 1 dikke ui, klein gesnipperd, 3-4 blokjes visbouillon, 8 dl-1l water, 5 dl melk, 4-5 dl witte wijn, 400-500 gram boter, ca 400 g bloem, 2-4 blaadjes gelatine, citroensap van ca halve citroen, Peterselie, dille, nootmuskaat, zout en peper naar smaak, eventueel nog wat cayennepeper, 50-100 gram Parmezaanse kaas, , Voor de kroketten:, Minimaal 10 eieren (hou rekening met meer),veel bloem en tenminste 4 doosjes paneermeel, ,

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2014
  • Belgisch
  •  > 120 min.

GARNALENKROKETTEN MET CITROENMAYONAISE

Dit gerecht maak ik regelmatig, als er vrienden, familie of als tussendoortje op geroosterd knoflook brood

INGREDIENTEN

85 gram roomboter, 85 gram bloem, 250 gram gepelde Hollandse garnalen, 2 blaadjes gelatine, geweekt, Bosje bieslook, fijngehakt, 300 milliliter bouillon, vis of garnalen, 75 milliliter witte wijn, Rasp van 1 citroen, 3 sjalotten, gesnipperd, Zout en peper, 4 eiwitten, Panko, Bloem, Olie, om te frituren, Mayonaise

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2016
  • Frans
  •  30-60 min.
Nieuwste garnalenkroket recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top