Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

198 garnalencocktail recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Met mango en limoendressing

INGREDIENTEN

Voor de garnalencocktail:, ? 250 gram Hollandse garnalen, ? 1 mango, ? 2 stengels bleekselderij, ? 1 eetlepel versgehakte bieslook, ? blaadjes (veld)sla, ? plakjes citroen, , ? Voor de dressing:, ? 1 bekertje (125 ml) creme fraiche, ? 2 eetlepels mayonaise, ? 2 eetlepels limoensap, ? 1 eetlepel droge sherry of witte wijn, ? versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2001
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Koude Voorgerecht

INGREDIENTEN

200 g gekookte garnalen (gepelde Noorse garnalen of hollanse garnalen is zeer geschikt hiervoor, maar jij kan ook garnalen of rivierkreeftjes van eigen keuze gebruiken), 1 gekookt en gepeld ei en erna in plakjes gesneden en bestuift met paprikapoeder, citroen, peterselie, sla in handbare stukken gewassen en uitgelekt

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2008
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  20-30 min.

Er bestaat geen lekkerder voorafje dan een goede, verse garnalencocktail - en niets is erger dan een garnalencocktail met weke garnalen in een dunne saus met azijnsmaak en slappe sla. Dit recept laat zien hoe fantastisch een garnalencocktail kan zijn.

INGREDIENTEN

4 eetlepels room, licht geklopt, 4 eetlepels mayonaise, liefst zelfgemaakt, 4 eetlepels tomatenketchup, 1-2 theelepel worcestersaus, sap van 1 citroen, 1/2 krop (ijsberg) sla, 450 gr gekookte garnalen, zout, zwarte peper en paprikapoeder, 6 grote, hele gekookte garnalen in de schaal, voor de garnering (naar keuze), dunne sneetjes bruinbrood met boter en citroenschijfjes, voor de garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Garnalencocktail blijft een tijdloze favoriet. Je kunt de presentatie aanpassen door b.v. het geheel in een uitgeholde avocado te doen in plaats van in een mooi glas of schaaltje.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 350 gram Hollandse garnalen, 4 partjes citroen, 1 pot mayonaise, ¼ theelepel Franse mosterd, Citroensap, Zwarte peper, Een paar druppels Worcestershiresaus, Een paar druppels Tabascosaus, 2 eetlepels tomatenketchup, Een scheutje Cognac,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ouderwets lekkere garnalencocktail! Bron: NRC Handelsblad (M) van 06-08-2005.

INGREDIENTEN

- 1 dl slagroom, - 4 el zelfgemaakte mayonaise, - 1 el tomatenpuree, - 1 el whisky, - mespuntje cayennepeper, - worcestersaus, - limoensap, - peper en zout, - kropsla, - 300 gram Hollandse garnalen, - vier schijfjes limoen, - peterselie, - bosuitje, gehalveerd en in de lengte in sprietjes gesneden

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Natriumarm voorgerecht van Frans Konings, arts

INGREDIENTEN

1 blikje natriumarme garnalen in gelei, 1 eetl natriumarme tomatenketchup, 2 eetl natriumarme mayonaise, 2 eetl zure room, 1 theel cognac, 1 theel citroensap, 1 eetl fijngesneden peterselie, 2 schijfjes citroen, enkele slablaadjes, peper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Ik en mijn moeder hebben deze overheerlijke garnalencocktail uitgevonden!

INGREDIENTEN

Hollandse garnalen 1 bakje mag uit de diepvries, Suriministicks stuk of 4/5, Rivierkreefjes 1 bakje, Cocktailsaus, Ijsbergsla een zakje, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram gepelde garnalen * 2 eetlepels ketchup * 2 dl mayonaise * geraspte mierikswortel * citroensap * worcestershiresaus * tabasco * 3 grote tomaten * 1 groene paprika * peterselie * 1ei.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Natuurlijk

INGREDIENTEN

250 gr garnalen, 1 eetlepel citroensap, 1/2 grapefruit, 1/2 appel, 1/2 dl slagroom, 1 1/2 dl mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, zout, sap van 1/4 tot 1/2 citroen, drupje tabasco, cayennepeper, 1 eetlepel cognac, 4 slablaadjes, een paar takjes dille.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een klassiek recept met een eigen smaak

INGREDIENTEN

Voor de dressing, , 275g mayonaise, 2 teentjes knoflook, geperst, 6 el grof gehakt verse koriander, 2 eetlepels limoensap, 2 tl abrikozenjam, 1 rode chilipeper, zonder zaadlijsten en fijngesneden, zout en versgemalen zwarte peper, , Voor de cocktail, , 900g/2lb gemengde ongeschilde gekookte garnalen, schelpen verwijderen, 2 stevige roze pompelmoes, geschild en gesegmenteerde, ½ kleine witte kool, zonder klokhuis en versnipperd, 2 venkelknollen, schoongemaakt, gevierendeeld en in dunne plakjes gesneden, gemende sla, dun gesneden, , Om te garneren, , ½ limoen, in dunne plakjes gesneden, kleine handvol verse korianderblaadjes, ½ rode chilipeper, zonder zaadlijsten en snijd in dunne reepjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3/4 dl slagroom, 1 dl mayonaise, mespunt chilipoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel whisky, citroensap, zout, versgemalen peper, 300 g Hollandse garnalen, enkele blaadjes ijsbergsla, 3 takjes peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 el mayonaise, 1 el ketchup, (1/2 tl verse rode peperpasta), 2 el whisky, 200 gr Hollandse garnalen, 75 gr veldsla, 1 citroen, mespunt cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

0,5 dl. creme fraiche 2 eetlepels tomatenketchup 4 eetlepels mayo, 2 eetlepels cognac of sherry zout, peper 4 schijfjes citroen 4 slablaadjes, 150 gepelde garnalen eventueel het vruchtvlees van een avocado

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3/4 dl slagroom, ? 1 dl mayonaise, ? mespunt chilipoeder, ? 2 eetlepels tomatenketchup, ? 1 eetlepel whisky (slijter), ? citroensap, ? zout, ? 300 g Hollandse garnalen, ? (versgemalen) peper, ? ijsbergsla (enkele blaadjes), ? 3 takjes peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een heel leuk voorgerecht als u visite krijgt. De cocktail smaakt heerlijk en is een handomdraai gemaakt.

INGREDIENTEN

* 1 avocado., * 1 eetlepel citroensap., * 2 tomaten., * 1 bosje dille., * 2 eetlepels crème frâche., * 2 eetlepels mayonaise., * Peper & zout., * Enkele blaadjes sla., * Dille.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2009
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker voorafje.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1 grapefruit, citroen, peterselie, , voor de saus:, 5 eetlepels mayonaise, 1 theelepel Worcestershiresauce, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel tomatenketchup, 2 theelepels gembersiroop, 2 dl geslagen room (zuur of slagroom), 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel citroensap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram garnalen uit een pakje of bij de visboer., 3/4 deciliter room., 10 eetlepels mayonaise of frietsaus., 2 eetlepels cognac., 2 eetlepels sherry., 3 eetlepels tomatenketchup., citroensap en worcestersaus., paprikapoeder., 1 knapperige kropsla., 4 schijven ananas.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1999
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker frisse cocktail van hollandse garnalen met whiskeysaus

INGREDIENTEN

*2 handjes hollandse garnalen, *whiskeysaus(ook wel cocktailsaus genoemd), *1 blad lollo rosso of lollo bianco sla, *ijsbergsla, *1 citroenpartje, *gedroogde peterselie, *1 partje tomaat, *

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 gram Hollandse garnalen - 1 krop lollo bianco - 2 tomaten - 2 eetlepels sherry - 1 theelepel balsamicoazijn - 5 eetlepels mayonaise - zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-07-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een recept van montignac vet maaltijd fase 1en 2

INGREDIENTEN

500 gram kleine garnalen 1/8 liter slagroom ongeklopt 2 eetl. tomatenpuree 1 eetl.soja saus 1teel.mosterd sap van een halve citroen1/2 citroen in 4 schijfjes p/z sla tomaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Montignac
  •  0-10 min.

Ook lekker als buffetgerecht.

INGREDIENTEN

1 dl tomatenpuree, 1 dl tomatenketchup, 1 tl paprikapoeder, 1 dl half stijfgeslagen room, 2 dl sherry (of 1/2 dl sherry en 1 dl cognac), 1 tl selderijzout, 400g garnalen, mayonaise, chilisaus

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 el mayonaise, 2 el. ketchup, sap van een sinaasappel, 2 tl. sherry, 1 st. sinaasappel of mandarijnen of grapefruit, 1 bakje garnalen (Hollandse), 1 krop ijsbergsla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkerder kan haast niet.

INGREDIENTEN

-400 g.garnalen,-200 g.cocktailsaus[elders te vinden op deze site],-sla,-partjes hardgekookt ei,-4 schijfjes citroen,-4 Physalis,-gehakte peterselie,-paprikapoeder.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker simpel en heeeeel lekker!

INGREDIENTEN

250gr. garnalen, 1/8 ltr. slagroom, zout, cayennepeper, 4 eetl. mayonaise, 4 eetl. tomatenketchup, 2 eetl. citroen of limoensap, 2 eetl. whisky, 2 grote bladeren icebergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Beetje opgeleukte garnalencocktail

INGREDIENTEN

P.p. 75 gr hollandse garnalen, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel tomatenketchup, scheut sherry, mespuntje milde mosterd, verse koriander, veel zwarte peper uit de molen, 200 gr zoete, geraspte kaas (Emmenthaler of Leerdammer), 100 gr ongezouten noten, bijv. amandelen of hazelnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Eenvoudig,maar lekker.Doet het nog steeds altijd goed.Vooral door de appel krijgt het een fris smaakje.

INGREDIENTEN

Hollandse garnalen(300 gr.)kropsla,cocktailsaus,twee zoetzure appels,citroen,peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een zeer eenvoudige maar lekkere manier voor een garnalencocktail. Uiteraard lekker als voorgerecht maar ook lekker als tussendoortje

INGREDIENTEN

Hollandsche garnalen (diepvries is al goed), ijsbergsla, cocktailsaus, zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Deze staat al tig keer op smul.Maar zet het er toch nog maar een keertje erop.Omdat het een lekker voorgerecht is.

INGREDIENTEN

300 gram garnalen, 50 ml mayonaise, 3 eetlepels slagroom, paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, worcestersaus, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 citroen

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Jummie! Een voor- tussen- of bijgerechtje.

INGREDIENTEN

?300 gr garnalen (2 pakjes), ijsbergsla, 2 el. verse gehakte peterselie, 1 tl. dille (vers of diepvries), 4 a 5 el. cocktailsaus, snufje cayennepeper. 2 schijfjes citroen of limoen (limoen is milder van smaak)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 300 gram Hollandse garnalen, - 1 tomaat, - 1 mandarijn, - 1/2 lente- of bosui, - 2 blaadjes sla, - cocktailsaus (naar smaak), - 4 takjes peterselie, - peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2010
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 rode grapefruit - 8 mooie blaadjes kropsla - 250 gram roze garnalen - 150 gram coktailsaus - 4 takjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

KERST

INGREDIENTEN

8 mooie, knapperige verse blaadjes kropsla, 150 ml yoghurt, 4 el zure room, 2-3 el citroensap, zout, Peper uit de molen, 1 bosje dille of bieslook, 300 gr kleine, schoongemaakte garnalen

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gordon's Kerstmenu 1, voorgerecht

INGREDIENTEN

Slabladeren, 150 gr Hollandse garnalen, 3 eetl reformmayonaise, sap van 1 sinaasappel, 1 eetl ma?smout stroop, 2 eetl tomatenpuree, beetje peper en zout, 1 theel citroensap, paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zakje gemengde slasoorten, 475 ml creme fraiche, 7 eetl citroensap, 3 theelepels suiker, 14 eetl. hot tomatenketchup, cognac, (naar behoefte), hardgekookt ei (plakjes), zwarte olijf (in plakjes), tomaat (partjes), citroen, hollandse gepelde garnalen (naar behoefte), 6 noorse garnalen voor garnering,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2012
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Simpel,snel,en nog overheerlijk ook.!

INGREDIENTEN

250 gram gepelde garnalen., 1/8 liter slagroom ., 4 el mayonaise ., 4 el tomatenketchup ., 2 el citroensap., 2 el whisky ., peterselie ., 1/4 krop sla ., zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

200 g Noordzee of Noorse garnalen, 4 eetl mayonaise 2 ettl. slagroom 1. eetl. sherry 1 eetl.citroensap 1 grapefruit veers gemalen peper slablaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

* Serveer de salade in van tevoren gekoelde glazen of schaaltjes of serveer deze op fijngestampt ijs.

INGREDIENTEN

* 300 gr gepelde gekookte grote garnalen., * 3 hardgekookte eieren., * 1 mespunt paprikapoeder., * 1-1/2 theelepel goudgele mosterd., * 6-8 eetlepels maïsolie., * 3 eetlepels citroensap., * 5 eetlepels pikante tomatenketchup., * 3 eetlepels cognac., * 5 eetlepels kookroom of slagroom., * 1/2 krop gewassen en gedroogde blaadjes ijsbergsla of 1 krop sla., * 4 takjes peterselie., * Peper,zout,worcestersaus.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2010
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een hele lekkere garnalencocktail als voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 ons garnalen, Van Vugt sausje (kijk op mijn homepage), sla b.v. ijsbergsla, 1 hardgekookt ei

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Het Mingus Minus-Dieet voor 24 december; 300 Kcal

INGREDIENTEN

1 blikje garnalen (200 gr), 1 augurk, 2 olijven (evt. met paprika gevuld), dille, 2 eetl kerrieketchup, 1 eetl mayonaise, 1 knackebrod,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2002
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
Garnalencocktail

Garnalencocktail

Een garnalencocktail is een voorgerecht dat altijd erg populair is, ondanks dat is het heel erg makkelijk om te maken. Het is een kwestie van de ingrediënten op een leuke manier in een bakje doen en klaar. Ingrediënten die standaard worden gebruikt zijn garnalen, slablaadjes en whiskysaus. Leg wat slablaadjes neer, verdeel hier wat garnalen over, giet hier wat whiskysaus op, en klaar is je cocktail. Eventueel kun je er een citroenschijfje bij serveren. Voor variatietips kun je hieronder kijken. Gebruik bijvoorbeeld eens een saus van avocado als dressing voor de garnalen om het geheel een andere smaak te geven.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top