12.033 garnalen recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon.
Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 400g tijger garnalen (bijvoorkeur ontdooit), - blokje kippen boullion, - 2 eetlepels ketjap manis, - chilisaus, - 3 uien, - 3 tenen knoflook, - 3 eetlepels wokolie, - Pasta naar keuze (zelf pak ik meestal tagiatelle)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Thais
  •  20-30 min.

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.

INGREDIENTEN

Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd.
- voor 10 tot 12 personen -


INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is "genoegzaam" bekend hoe gekookte garnalen kunnen worden aangewend en genuttigd

INGREDIENTEN

Garnalen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af.

INGREDIENTEN

10 plakjes komkommer schuin gesneden, ½ cm dik, 10 voorgekookte grote garnalen, 1 tl kerriepoeder, 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden, 10 toefjes peterselie, zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met garnalen

INGREDIENTEN

10 grote garnalen nr.3, olijfolie, whiskey, peper en zout. Eventueel enkele teentjes knoflook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk pasta gerechtje, puur, lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

300 gram (verse) Tagliatelle, 400 gram gepelde garnalen, 1 ½ dl slagroom, 2 teentjes knoflook, 100 gram geraspte kaas (Parmezaanse), olijfolie, verse peterselie, snufje keukenzout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr grote garnalen (AH-diepvries), 2 el chilisaus, 2 el olijfolie, 1 tl knoflookpuree, 1 tl gemberpuree, , Groenten naar smaak, Takje peterselie, selderij of koriander,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Tomaat gevuld met hollandse garnalen

INGREDIENTEN

4 tomaten 1 ons hollandse garnalen per persoon eneen potje echte maionaise uit Belgie verschilende salade

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.


Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Door het konfijten krijgt de paprika een intense smaak, heerlijk bij krokant gebakken garnalen met basillicum mayonaise ( zie ook bij m'n recepten)

INGREDIENTEN

20 zwarte olijven zonder pit, in vieren gesneden., 100-150 gram basillicummayonaise., VOOR DE GECONFIJTE PAPRIKA'S, 2 rode paprika's, 1 dl olijfolie, extra vergine., zout en vers gemalen peper., 1 tl gemalen of fijngestampte korianderzaadjes., VOOR DE GARNALEN, 12 grote rauwe garnalen., zout en versgemalen peper., 1 el olijfolie, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Garnalen in whisky cocktail saus

INGREDIENTEN

125 gr. Noorse garnalen, 3 eetlepels Cocktail wisky saus, 2 eetlepels frietsaus, 3 druppels tabasco, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel cognac, 1 bosuitje

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Shanghai Garnalen

INGREDIENTEN

12 ongepelde rauwe Chinese garnalen,scampi`s of gamba`s.1 plakje verse gember.pale medium dry sherry.sesamolie.sojasaus.azijn.suiker.3 dl.olie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak snelkookrijst, 2 el. olie, 300 gram nasi/bamivlees (ook te vervangen door kip), 500 gram nasi/bamigroenten, 2-3 el. ketjap manis, 1-2 tl sambal manis, 1 bakje roze garnalen (eventueel ook nog 1 bakje jumbo garnalen toevoegen), 1 pakje nasi/bami kruiden, 1 citroen, 2 tl. knoflookpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weinig calorieën en erg gezond: garnalen. In combinatie met een paar losgeklopte eieren heeft u snel een heerlijke en verantwoorde lunch!
Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

INGREDIENTEN

12 eieren, 4 eetlepels koud water, 1 eetlepel maïzena, ½ theelepel zout, Peper, Nootmuskaat, 6 eetlepels Hollands goud Puur, 200 gram garnalen, Dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2013
  •  
  •  20-30 min.

Valt niks aan toe te voegen; dit moet je geprobeerd hebben!

INGREDIENTEN

500 gram Gambas, 1 stukje (van 2 cm.) geschilde gemberwortel, 1 rode ui, 5 teentjes gehalveerde knoflook, 2,5 el. citroensap, 1 el. olie, zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

500 gram rauwe garnalen, 2 stengels citroengras, 2 eetlepels arachideolie, 2 kleine verse rode of groene Thaise (of Spaanse) pepertjes, zonder de, zaadjes, fijngehakt, 3 eetlepels grofgesneden knoflook, 2 eetlepels fijngesneden sjalot, 3 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels garnalenpasta, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Thais
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg, 4 tomaten, 2 lente-uitje, 1 el olijfolie, 100 g geraspte kaas, peper en zout, 1 losgeklopt ei, 20 scampi of 40 Noorse garnalen, 2 tl dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijk fris, zomers pastarecept, met een heel aparte pesto; pesto met rauwe courgette. Verassend lekker! Hier thuis was het een hit!

INGREDIENTEN

Voor de Pesto:, 15 gr gepelde amandelen, 45 gr pijnboompitten, 15 gr basilicum, 45 gr pecorino of parmigiano (geraspt), 2 a 3 courgettes (300 gr), zout, Olio extravergine di Oliva, , 400 gr garnalen (300 gr gepeld), 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, 400 gr pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld, 60 gr bloem, 1 theel bakpoeder, zout, snuf cayennepeper, arachide-olie om te bakken, 1 - 1 1/4 dl bier, 1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes, citroenstrikjes voor garnering, pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien

INGREDIENTEN

16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is volgens een hotel chef het beste recept die hij ooit zelf heeft geprobeert! Hij gebruikt dit recept exclusief thuis voor zijn eigen gasten!! Mijn familie en gasten vinden het ook onvoorstelbaar lekker!

INGREDIENTEN

375 gr. grote Garnalen, , 35 gr. Witte Bloem, 35 gr. Maizena, 1/2 El zout, 1/4 Tl. witte of zwarte gemalen peper, 1 El. slaolie, 115-125 ml. koud water, , een beetje bloem in een schaaltje, 75 gr. geraspte kokos

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Canadees Voorgerecht
  •  10-20 min.

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!

INGREDIENTEN

2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere lichte amuse

INGREDIENTEN

24 champignons, 100 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100 gram garnalen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.



Rijstnoedels met tijger- en gedroogde garnalen

INGREDIENTEN

110 gr rijstnoedels (medium breed 3 cm dikte), 2 afgestreken eetlepels gedroogde garnalen, 175 gr tijgergarnalen (indien bevroren, let erop dat ze goed ontdooid zijn), 3 eetlepels plantaardige olie, 2 teentjes knoflook, uit de knijper, 2 medium grote Spaanse pepers, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in stukjes gesneden, 1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 grote eieren, lichtgeklopt,, Garnering:, 2 eetlepels verse geknipte korianderblaadjes, 50 gr geroosterde ongezouten pinda's, grof gestampt in een vijzel, 2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bitter, zoet en zout verenigd in een eenvoudig en pittig gerecht.

INGREDIENTEN

250 gr rauwe garnalen, 200 gr ananas, 50 gr zeekraal, 2 lenteuitjes (fijngesneden), ½ rode pepertje (fijngesneden), Wokolie, Soya saus, Peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Romig amuseglaasje met avocadomousse en Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

1 rijpe avocado, in blokjes, 1 ontvelde tomaat, in blokjes, 1 el limoen- of citroensap, 2 el zure room, 2 el olijfolie, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 2 tl mierikswortel, 1 bakje Hollandse garnalen (100 g),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-11-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mediterrane salade voor bij de barbecue of om als maaltijdsalade van te smikkelen

INGREDIENTEN

1 blikje krab, 200 gr pasta (strikjes of spiraaltjes), 1 kleine rode paprika, ontdaan van zaad en zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden, 2 fijngesnipperde bosuitjes, 150 gr gepelde garnalen, 100 gr fetakaas, zwarte olijven, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel suiker, een mespuntje mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie, versgemalen peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
Garnalen

Garnalen

Garnalen, groot of klein, roze of meer rood, zijn eigenlijk altijd lekker. Of je er nu een Hollandse garnalencocktail van maakt of je ze gebruikt in een sushirolletje, ze smaken altijd goed. Grote garnalen kun je ook nog frituren en op Chinese wijze bereiden. Voor inspiratie op het gebied van recepten met garnalen zou je hieronder eens een kijkje moeten nemen. Allerlei soorten gerechten uit verschillende landen met als ingrediënt garnalen staan hier voor je op een rijtje. Kijk welk gerecht jou aanspreekt en ga de keuken in. Maak het zo lekker dat zelfs kinderen de soms wat onooglijke garnaaltjes zonder morren opeten!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies