11.968 garnalen recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries), 1 bakje roze garnalen, 2 winterpenen, 3 grote uien, 5 grote tomaten, 3 bosuitjes, 3/4 bakje Philadelphia bieslook light, 2 tenen knoflook, 3 eetlepels geraspte kaas, 1 visbouillontablet, peper, zout, 2 a 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  • Top 100

Een heerlijke frisse risotto waar je vrolijk van wordt!

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, gesnipperd, 200 gram risottorijst, rasp en sap van 1 limoen, 600 ml kippenbouillon, 100 gram sugersnaps (of peultjes, groene asperges), wat geraspte parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, paprikapoeder, olijfolie, grote garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Top 100

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel peper, 1 rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, , 1 eetlepel tomatensaus, 1 eetlepel tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), 1 rode paprika (gesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 4 zalmmoten, * 4 eetlepls mosterd, * 4 eetlepels créme fraïche, * citroensap, * witte wijn, * boter, * zout en peper, * 1/2 bakje garnalen, * bosuitje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een prachtige amuse die heel apart is

INGREDIENTEN

100 g Hollandse garnalen, 150 g verse roomkaas, op kamertemperatuur, 1 el bieslook, fijngeknipt, , 50 g gepelde pistachenootjes, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Frans
  •  20-30 min.

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd.
- voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon.
Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Leuk voorgerecht!? Makkelijk te maken en een streling voor de tong !! SUPER SUPER SUPER SIMPEL!!Een recept van mijn vriendin waar ze mee binnen kwam op een feestje hier! TOP DUS!! (eigen foto)

INGREDIENTEN

30 cocktailgarnalen zonder staart, 60 g boter, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 tl bruine suiker, 2 el citroen- of limoensap, 2 el verse koriander, fijngehakt, 2 el verse basilicum, fijngehakt, Beetje chilisaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voor 10 amuses/borrelhapjes. De garnaal er boven op maakt het af.

INGREDIENTEN

• 10 plakjes komkommer schuin gesneden, ½ cm dik, • 10 voorgekookte grote garnalen, • 1 tl kerriepoeder, • 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden, • 10 toefjes peterselie, • zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 400g tijger garnalen (bijvoorkeur ontdooit), - blokje kippen boullion, - 2 eetlepels ketjap manis, - chilisaus, - 3 uien, - 3 tenen knoflook, - 3 eetlepels wokolie, - Pasta naar keuze (zelf pak ik meestal tagiatelle)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Thais
  •  20-30 min.


Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Valt niks aan toe te voegen; dit moet je geprobeerd hebben!

INGREDIENTEN

500 gram Gambas, 1 stukje (van 2 cm.) geschilde gemberwortel, 1 rode ui, 5 teentjes gehalveerde knoflook, 2,5 el. citroensap, 1 el. olie, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.

INGREDIENTEN

Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaanse tapa′s, voor 16 stuks.

INGREDIENTEN

12 middelgrote rauwe gamba′s (steurgarnalen), tot de staart gepeld, 60 gr bloem, 1 theel bakpoeder, zout, snuf cayennepeper, arachide-olie om te bakken, 1 - 1 1/4 dl bier, 1 teen knoflook, geplet met het vlak van een mes, citroenstrikjes voor garnering, pimiento dipsaus (zie recepten op deze pagina)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Niet alleen lekker,maar ook een plaatje om te zien

INGREDIENTEN

16 grote garnalen (scampies) gepeld 1 tl olijfolie 1 tl knoflook, gehakt halve kleine ui, in ringen 1-2 tl chili olie 3 bosuitjes, in stukjes van 2.5 cm gehakt VOOR DE KARAMELSAUS 125 gr bruine suiker 50 ml thaise vissaus (nam pla) 125 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!

INGREDIENTEN

2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht

INGREDIENTEN

2 avocado`s, Sap van 1 citroen, Tabasco, Zout en peper, 120 g verse room, 6 gekookte garnalen, Zalmeitjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk pasta gerechtje, puur, lekker en snel klaar.

INGREDIENTEN

300 gram (verse) Tagliatelle, 400 gram gepelde garnalen, 1 ½ dl slagroom, 2 teentjes knoflook, 100 gram geraspte kaas (Parmezaanse), olijfolie, verse peterselie, snufje keukenzout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd.
Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar.
Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!!
Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mag niet gemist worden bij een uitgebreid Aziatische rijsttafel

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 ui, 1 teentje knoflook, ? theelepel peper, ? rode paprika, 50 gram gepelde garnalen, 75 gram champignons, 25 gram geraspte wortelen, 1 theelepel zout, ? eetlepel suiker, 100 gram kipfilet, , Voor saus:, 1? eetlepell tomatensaus, ? eetlepell tapiocameel, 200 ml water, 1 gesneden prei (alleen witte deel), 2 teentje knoflook (fijngesneden), ? rode paprika (gesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer."

Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje)

INGREDIENTEN

- - portie vers gedraaide spaghetti voor 4 personen (ca. 400 gram)- -, versgemalen peper en (zee)zout, (extra vergine) olijfolie, 1 sjalotje, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld, 20 rauwe, ongepelde gamba`s (medium grootte, ongeveer 5 p.p. maar meer mag ook), klein glas witte wijn (pinot grigio), 6-8 zongedroogde tomaten (potje), gepureerd of heel fijn gehakt, rasp van 1 limoen en sap van 1/2 limoen, 2 handen rucola, grofgehakt (of gescheurd)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

1 van de bekendste tapas...lekker!

INGREDIENTEN

Ca. 250 gram grotere garnalen (rauw), 2 el olie, 1 el gehakte knoflook, 1 laurierblad, 1/4 - 1/2 tl pepervlokken, zijn gekneuste verse peperkorrels, 1 el vers gehakte peterselie, 2 kleine ovenschaaltjes (en zoveel olie als daar in past)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een gerecht om je vingers bij af te likken. De saus kun je natuurlijk ook serveren bij gewone garnalen of een lekker stukje gebakken kabeljauw.

INGREDIENTEN

20 gamba`s of grote garnalen - 3 sjalotjes of kleine uitjes - 2 teentjes knoflook - 2 rijpe trostomaten - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 dl witte wijn - versgemalen peper, zout - snufje suiker - basilicum of peterselie - 2 el olijfolie - paar druppels tabasco

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Bevat per persoon 410 kilocalerieën-27 g eiwit-31 g vet-3g koolhydraten

INGREDIENTEN

*1 sinaasappel, *1 zakje verse basilicum (15 gr), *500 gr zalmfilet, *100 gr garnalen, *2 el kappertjes, *50 gr boter in stukjes, *4 vellen aluminiumfolie van ± 35 cm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


INGREDIENTEN

500 gram rauwe garnalen, 2 stengels citroengras, 2 eetlepels arachideolie, 2 kleine verse rode of groene Thaise (of Spaanse) pepertjes, zonder de, zaadjes, fijngehakt, 3 eetlepels grofgesneden knoflook, 2 eetlepels fijngesneden sjalot, 3 eetlepels oestersaus, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels garnalenpasta, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Thais
  •  10-20 min.

Een bijzonder voorgerecht dat u kunt voorbereiden en in de koelkast bewaart tot aan verdere bereiding . Ook heerlijk voor bij de Barbecue.

INGREDIENTEN

12-16 grote ongepelde gamba?s 50 gr walnoten 4 el fijngehakte gladde peterselie 4 el fijngehakte verse basilicum 3 teentjes knoflook, gehakt 3 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el olijfolie extra vierge 2 el walnotenolie zout en versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg, 4 tomaten, 2 lente-uitje, 1 el olijfolie, 100 g geraspte kaas, peper en zout, 1 losgeklopt ei, 20 scampi of 40 Noorse garnalen, 2 tl dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit is een heerlijk fris, zomers pastarecept, met een heel aparte pesto; pesto met rauwe courgette. Verassend lekker! Hier thuis was het een hit!

INGREDIENTEN

Voor de Pesto:, 15 gr gepelde amandelen, 45 gr pijnboompitten, 15 gr basilicum, 45 gr pecorino of parmigiano (geraspt), 2 a 3 courgettes (300 gr), zout, Olio extravergine di Oliva, , 400 gr garnalen (300 gr gepeld), 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, 400 gr pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaan culinair hoogstandje!Een prachtig gerecht!! Het is wat werk, maar een geweldig resultaat. Als je de ingredienten al ziet moet je de smaak herkennen. Dit is verwennen.

INGREDIENTEN

400 gram tagliatelle 60 gr verse basilicum, 40 gr Parmezaanse kaas, 1 kilo rauwe middelgrote garnalen, pantser en zwarte nerf verwijderd maar met de staart intact, 2 el bladpeterselie, 1 ui, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook fijngesnipperd, 1 tl zout, 2 el olijfolie, 2 plukjes saffraandraadjes, 1 rood chilipepertje, in ringetjes, 300 ml slagroom, 60 ml droge witte wijn, 60 ml vis of kippebouillon, 5 romatomaten, ontveld zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pak snelkookrijst, 2 el. olie, 300 gram nasi/bamivlees (ook te vervangen door kip), 500 gram nasi/bamigroenten, 2-3 el. ketjap manis, 1-2 tl sambal manis, 1 bakje roze garnalen (eventueel ook nog 1 bakje jumbo garnalen toevoegen), 1 pakje nasi/bami kruiden, 1 citroen, 2 tl. knoflookpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weinig calorieën en erg gezond: garnalen. In combinatie met een paar losgeklopte eieren heeft u snel een heerlijke en verantwoorde lunch!
Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

INGREDIENTEN

12 eieren, 4 eetlepels koud water, 1 eetlepel maïzena, ½ theelepel zout, Peper, Nootmuskaat, 6 eetlepels Hollands goud Puur, 200 gram garnalen, Dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2013
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is volgens een hotel chef het beste recept die hij ooit zelf heeft geprobeert! Hij gebruikt dit recept exclusief thuis voor zijn eigen gasten!! Mijn familie en gasten vinden het ook onvoorstelbaar lekker!

INGREDIENTEN

375 gr. grote Garnalen, , 35 gr. Witte Bloem, 35 gr. Maizena, 1/2 El zout, 1/4 Tl. witte of zwarte gemalen peper, 1 El. slaolie, 115-125 ml. koud water, , een beetje bloem in een schaaltje, 75 gr. geraspte kokos

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2009
  • Canadees Voorgerecht
  •  10-20 min.
Garnalen

Garnalen

Garnalen, groot of klein, roze of meer rood, zijn eigenlijk altijd lekker. Of je er nu een Hollandse garnalencocktail van maakt of je ze gebruikt in een sushirolletje, ze smaken altijd goed. Grote garnalen kun je ook nog frituren en op Chinese wijze bereiden. Voor inspiratie op het gebied van recepten met garnalen zou je hieronder eens een kijkje moeten nemen. Allerlei soorten gerechten uit verschillende landen met als ingrediënt garnalen staan hier voor je op een rijtje. Kijk welk gerecht jou aanspreekt en ga de keuken in. Maak het zo lekker dat zelfs kinderen de soms wat onooglijke garnaaltjes zonder morren opeten!

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies