Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

972 garam masala recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je dit niet in een toko kunt vinden kun je het op deze manier zelf samenstellen

INGREDIENTEN

4 tl ketoembar, 1 tl zwarte peper, mespunt kaneel, 2 tl djintan, mespunt gemalen kardemom, mespunt gemalen kruidnagel, mespunt nootmuskaat, 1 tl koenjit, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Bron: "Cooking with spices". Dit boek kreeg ik van een Engelse vriend van ons, zijn vader was zeeman en bracht altijd heel veel kruiden mee die (zeker in die tijd) niet in Engeland te koop waren. Dit boek is een favoriet van hem. "Mijn" Garam Masala (uit zijn boek dus) vond hij helemaal te gek.

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 10 groene kardemom peultjes. (AH), 90ml/6 eetlepels koriander zaadjes., 60 ml/ 4 eetlepels komijnzaad., 10 kruidnagels., Stukje kaneelstok van 5 cm., 15 ml/1 eetlepel zwarte peperkorrels., 3 laurierblaadjes (gedroogde)., 15 ml/ 1eetlepel gemalen foelie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Recepten met gara masala

INGREDIENTEN

Variabel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  •  
  •  0-10 min.

Is een indiase kruidenmengsel dat onmisbaar is in de keuken!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

2 el komijnzaadjes 1 el zwarte peperkorrels 2 tl kruidnagels 3 steranijs of 1 tl venkelzaad 3 el korianderzaadjes 1,5 tl kardamonzaadjes 1 kaneelstokje een half fijn geraspe nootmuskaatbol

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Indiaas
  •  10-20 min.

In Rotterdam barst het van de toko's en plekken waar je de meest exotische ingredienten kunt kopen. Ook de Rotterdamse weekmarkt is rijk aan kramen met internationale waren. Dit kruidenmengsel komt uit India en bestaat uit verschillende kruiden en specerijen. Het wordt veel in de Surinaamse keuken gebruikt. Erg eenvoudig zelf te maken. Maak niet te veel ineens, want vers gemalen is dit het allerlekkerst.

INGREDIENTEN

25 hele kardemonpeulen, 50 gr korianderzaadjes, 50 gr zwarte peperkorrels, 40 gr komijnzaad, 15 gr kruidnagelpoeder, 15 gr kaneelpoeder, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Indiaas
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*2 el gedroogde korianderzaadjes*1 el gedroogde komijnzaadjes*1/2 el zwarte peperkorrels*kardemomzaden in de hulzen(je moet ongeveer 1/2 tl zaadjes overhouden nadat je de hulzen met zaadjes hebt geroosterd en de zaadjes er daarna hebt uitgehaald)*1 stokje kaneel van ca. 8 cm lang*1 tl kruidnagels*1/2 noot nootmuskaat*2 el kurkuma*

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Basisrecept voor currys

INGREDIENTEN

90 g komijnzaad, 70 g zwarte peperkorrels, 75 g zwarte kardemomzaden, 25 g venkelzaad, 40 g groene kardemomzaden, 35 g korianderzaad, 20 g kruidnagels, 20 kaneelstokjes van 2,5 cm lengte, 20 g gemalen foelie, 20 g zwart komijnzaad, 15 g gedroogde rozenblaadjes, 15 g gedroogde laurierblaadjes, 15 g gemberpoeder, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-1999
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Kruidenmengsel uit de Indiase keuken.

INGREDIENTEN

10 gr. zwarte peperkorrels10 gr. komijnzaad10 gr. kardemomzaad10 gr., venkelzaad10 gr. kurkuma5 gr. kruidnagelen10 gr. korianderzaad10 gr., pijpkaneel10 gr. gemberpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Je kunt garam masala in een potje kopen, maar je zelfgemaakte garam masala is natuurlijk veel lekkerder. Hier is het recept voor een flinke hoeveelheid die je in een goed sluitende pot enkele maanden kunt bewaren.

INGREDIENTEN

, , 4 eetl. korianderzaad, 2 eetl. komijnzaad, 2 eetl. zwarte peperkorrels, 2 theel. gepeld kardamomzaad, 1 theel. hele kruidnagelen, 2 kaneelstokjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Een van de vele recepten voor dit overheerlijke kruidenmengsel uit India

INGREDIENTEN

, 2 eetl. komijnzaad, 3 eetl. korianderzaad, 2 eetl. zwarte peperkorrels, 2 theel. kruidnagels, 2 theel. karwijzaad, 4 theel. kardemomzaad, 1 kaneelstok, 1/2 nootmuskaatbol,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2005
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Garam masala is een Indiaas specerijenmengsel dat in een curry of voor het kruiden van groenten en gegrilde gerechten gebruikt wordt.

INGREDIENTEN

2 el zwarte peperkorrels, 8 kruidnagels, 25 gr korianderzaadjes, 1 1/2 el nigellazaadjes, 7 groene kardemomkorrels, gekneusd, 1 punt van een steranijs(evt), 1 tl venkelzaadjes, 1 ca. 3 cm. lang kaneelstokje, 1 tl geraspte nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2000
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Dit is een idiaas kruid dat in alle basis recepten voor komt

INGREDIENTEN

50 gr. kardamom-vruchtjes, 25 gr.kaneelstok, 25 gr.kruidnagels, 50 gr.peperkorrels (rood of zwart of gemengde)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Currymengsel, kant en klaar te koop, maar zelf maken is veel leuker

INGREDIENTEN

30 g kaneelstok, 30 g kruidnagelen, 30 g zwarte peperkorrels, 1 tl kardemompoeder, 1 tl venkelzaad, 1 tl korianderzaad, 1 tl komijnzaad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 theelepels kardemonzaad, 2 pijpjes kaneel, elk van 7,5 cm lang,verkruimeld, 2 theelepels kruidnagels, 4 theelepels zwarte peperkorrels, 3 eetlepels komijnzaad en 3 eetlepels korianderzaad.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Specerijen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-1999
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Traditionele kruidenmengsel voor Indiase recepten.

INGREDIENTEN

50 g zwarte kardemonvruchtjes, 25 g kaneelstok, 25 g kruidnagels, 50 g peperkorrels.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2001
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Indiase kruidenmix (kerrie)

INGREDIENTEN

1 el gemalen cardamom, 1 el kaneel, 1 el gemalen koriander, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 tl zwarte peper, 1 tl nootmuskaat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Om vlees mee in te wrijven, smaakt zoals kerrie

INGREDIENTEN

4 thl kardamom, 4 thl gemberpoeder, 4 thl mosterdzaad, 5 thl korianderzaad, 4 thl kummelzaad, 3 thl gem. kruidnagel, 2 thl kaneel, 4 thl geelwortel(kurkuma) 2 thl bruine suiker, 3 thl chilipoeder, 2 thl cayenne, 2 teentjes knoflook, 3 thl ciderazijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Indiaas specerijenmengsel

INGREDIENTEN

8 eetlepels komijnzaad, 2 eetlepels koriander, 4 kaneelpijpjes van 5 centimeter, 10 tot 12 groene kardemompeulen, gekneusd, 4 tot 5 zwarte kardemompeulen, gekneusd, 10 kruidnagels, 1/2 nootmuskaat, gebroken, 3 tot 4 blaadjes foelie, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 4 hele anijssterren, 5 laurierblaadjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Indiaas kerriemengsel

INGREDIENTEN

Foelie, Geelwortel (kurkuma of koenjit), (verse) gemberwortel (djahe), Kaneel, Kardamon, Komijn (djinten), Kruidnagel, Mosterdzaad, Zwarte peper, Chili-of cayennepeper, Evt. wat knoflookpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-2000
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor groentegerechten: 1 el komijnzaad ? 2 el korianderzaad ? 4 laurierblaadjes ? 4 kaneelstokjes ? 3 kruidnagels ? 4 groene en 4 zwarte kardemompeulen ? 1 el ajowanzaad., , Voor visgerechten: 2 el komijnzaad ? 2 el korianderzaad ? 5 laurierblaadjes ? 3 kaneelstokjes ? 3 kruidnagels ? 4 groene en 3 zwarte kardemompeulen ? 10g gedroogde kariblaadjes., , Voor vleesgerechten: 1 el komijnzaad ? 2 el korianderzaad ? 5 laurierblaadjes ? 3 kaneelstokjes ? 4 kruidnagels ? 4 groene en 3 zwarte kardemompeulen ? ½ el mosterdzaad ? ½ el zwarte peperbolletjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2007
  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Spitskool in combinatie met specerijen en appel. Een verrassend effect en lekker verwarmend om te eten.

INGREDIENTEN

500 gr. spitskool, 1 tl garam masala, 1 tl kerriepoeder, 1 kleine ui, 1 appel, Aardappelpuree (van 600 gr. geschilde aardappels), Olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jonnie Boer: `Garam Masala is een melange van geroosterde specerijen uit India. De samenstelling wisselt van streek tot streek. Deze masala is heerlijk mild van smaak en zeer geschikt voor het maken van een authentieke Indiase curry.`

INGREDIENTEN

Voor de kokossoep:, 1 liter kokosmelk, ½ liter (kippen)bouillon, 2 tl garam masala specerijen, 1 st sjalot, 1 teen knoflook, 2 st citroengras, 10 st limoenblad, 2 st laurierblad, ½ st rode peper, zonnebloemolie, zout, , Voor de gamba`s:, Gamba`s:, 12 st gamba, 2 tl garam masala, 1 teen knoflook, 1 dl zonnebloemolie, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 winterwortel, 1 Elstar, flinke handvol rozijnen, kleine ui, yoghurt, halvanaise, garam masala, paar druppels citroensap, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2003
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Vis hoeft niet altijd zalm te zijn. Vraag in je vishandel ?ns naar zeebaars. Het voordeel aan zeebaars is dat hij de aroma?s van kruiden goed overneemt. Dat zal iedereen proeven !

INGREDIENTEN

Voor de marinade : 8 eetlepels yoghurt natuur - 1 eetlepel garam masala, Voor de vis : 400 g zeebaars - 200 g scampi - boter - 2 sjalotjes - 400 g wortels - 200 g venkel - 2 eetlepels groentebouillon - 2 eetlepels postelein of waterkers - wat citroensap - peper en zout - 1 koffielepel maiszetmeel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Indiaas Voorgerecht
  •  60-120 min.

Maaltijdsoep voor 2 a 3 personen. Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en je hebt een vegetarische variant.

INGREDIENTEN

, * 250 gram rode linzen, * 2 uien, * 1 eetlepel zonnebloenolie, * 1 volle eetlepel garam masala, * 1 liter kippenbouillon, * zout, * (cayenne)peper, * 2 eetlepels zure room, * koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Deze Indiase gekruide en geroosterde bloemkoolroosjes vormen het ideale bijgerecht. Heel veel spannender dan de Hollandse bloemkool met kaas of een papje. 

INGREDIENTEN

1 volle el Garam Masala kruiden, Jonnie Boer, 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden, 1 middelgrote witte ui, in grove stukken gesneden, 5 teentjes knoflook, fijn geperst, 2 tot 3 el olijfolie, Zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*3 eieren, *2 pitabroodjes, *5 eetlepels roerbakolie, *2 teentjes knoflook, *1 gele paprika in repen, *1 oranje of rode paprika in repen, *100 gram peultjes, *100 gram doperwten, *1 eetlepel garam masala, *zout en peper, *3 deciliter volle yoghurt, *1 grote rode ui in ringen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Superheerlijke sate, net weer anders dan anders!! Probeer het en je bent verkocht.

INGREDIENTEN

500gr. kipfilet, 1 kleine ui, 1 grote teen knoflook, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels garam masala, 1/4 tl zout, 1 tl suiker, 1 el sojasaus, 2 cm verse gember

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2010
  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke variatie op de standaard kerriesaus met een luxe restaurant gevoel.

INGREDIENTEN

15 gram bloem, 15 gram roomboter, half of klein uitje, rode zoete puntpaprika (of gewone rode paprika), 300 ml melk, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel garam masala, Peper en zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2015
  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 á 4 halve kipfilets, 150 gram spekblokjes, bleekselderij, 1/4 wortel, 1 flinke ui, 3 bosuitjes, 100 gram champignons, 1/2 rode en 1/2 groene paprika, 50 gram diepvries doperwten, 1 teen knoflook, olie, th. lepel witte peper, th. lepel chilipoeder, th. lepel paprikapoeder, th. lepel kerriepoeder, 2 th. lepels garam masala, kippenbouillon blokje, 1 pakje roomsaus maggie, 2 mokken rijst (basmati), , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept met ingredienten die typisch zijn voor de vroegere Portugese kolonie Goa: olijfolie, cashewnoten en varkensvlees. Varkensvlees is verboden voor moslims en rundvlees is heilig bij de hindoes, maar beide zijn aanvaardbaar voor de mensen uit Goa, die christenen zijn. De meeste Indiase koks maken hun garam masala zelf, maar het is ook overal verkrijgbaar in Aziatische winkels.

INGREDIENTEN

5 cm gemberwortel, 1 kleine, middelhete rode peper, 1 ui, gehakt, , 4 knoflooktenen, geperst, 1 theelepel garam masala, , 6 eetlepels vers citroensap, 1 theelepel kurkumapoeder, 1 theelepel zout, 2 eetlepels bruine suiker, 1 grote bos verse munt, 4-6 koteletten, zonder bot, ca. 750 g, 2 eetlepels olijfolie vergine, 150 ml vers sinaasappelsap, 4 eetlepels dikke kokosmelk, 8 eetlepels dikke yoghurt, Cashewrijst:, 200 g patna- of basmatirijst, , 450 ml kokende vlees- of kippenbouillon, 125 geroosterde, gezouten cashewnoten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik heb eindelijk alle ingrediënten kunnen kopen zelfs de Asafoetida die bekend was bij de TOKO en de Mango poeder (Kruidenkaravaan internet). Garam Masala is een Afrikaanse kruidenmix en is lekker op lamskoteletjes. Asafoetida werd alleen een tijdje niet meer gepakt alleen maar omdat deze verschrikkelijk moet geuren daarom zou je het beter kunnen vervangen door 1 eetlepel gesneden ui en 1 teentje gesneden knoflook of van alle twee 1 theelepeltheelepel poeder.

INGREDIENTEN

Kruidenmix Garam Masala, , 1/4 theelepel Asafoetida=Duivelsdrek, toevoegen bij gebruik (verkrijgbaar bi TOKO), 1 theelepel Koreander, 1 theelepel Komijnpoeder, 1 theelepel Kurkuma, 1 theelepel Nootmuskaat, 1 theelepel gemalen Kruidnagel of 3 à 4 hele zelf fijn malen, 1 theelepel Karwijzaad (wilde Komijn), 1 theelepel gemalen Laurierblad of +/- 3 Laurierblaadjes zelf fijn malen, 1 theelepel gemalen Anijsster= 3 à 4 hele zelf fijn malen, 1 1/2 theelepel Kaneelpoeder, 1 1/2 theelepel Gemberbpoeder, 2 theelepel Amchoor (gemalen Mango), verkrijgbaar bij de Kruidenkaravaan internet

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-02-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kan droog en donker lang goed bewaard worden.

INGREDIENTEN

6 e gemalen zwarte peper, 5 e gemalen komijn, 3/4 e kaneelpoeder, 1+1/2 e gemalen kruidnagel, 1 e gemalen foeli, 1 vol e kardamompoeder, 6 e korianderpoeder, 2 e gemalen laurierbladen, , Meng goed.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel kardamomzaadjes, 1 kaneelstokje van 5 cm, 1 theelepel zwart komijnzaad, 1 theelepel hele kruidnagels, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 1/4 deel van een middelgrote muskaatnoot

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.

De kruiden zijn altijd heel zodat ze droog geroosterd kunnen worden om vervolgens de natuurlijke oli vrij te laten komen voor verbetering van de smaak van de masala. De hoeveelheid van de ingrediten en hun sterke individuele smaken en aroma's zijn een manier om aandacht voor de complexiteit van Indiaas eten te geven. De sleutel tot een succesvolle Indiase kookkunst is het evenwicht van smaken en het maken van een garam masala is een perfect voorbeeld. Hier is een basisrecept, je kunt het veranderen als het je past, alleen niet vergeten om de kruiden in een van beide, een droge pan of in eenoven te verwarmen, 3-4 minuten of totdat de specerijen geurig ruiken.

INGREDIENTEN

15-20 groene kardemom peulen, 2 el kruidnagels, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 50g/2oz korianderzaad, 50g/2oz komijnzaad, 4 kaneelstokjes of acht korte, nootmuskaat, 6-8 zwarte kardemom peulen (optioneel), 5 bladen van foelie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

De kruiden zijn altijd heel zodat ze droog geroosterd kunnen worden om vervolgens de natuurlijke oli vrij te laten komen voor verbetering van de smaak van de masala. De hoeveelheid van de ingrediten en hun sterke individuele smaken en aroma's zijn een manier om aandacht voor de complexiteit van Indiaas eten te geven. De sleutel tot een succesvolle Indiase kookkunst is het evenwicht van smaken en het maken van een garam masala is een perfect voorbeeld. Hier is een basisrecept, je kunt het veranderen als het je past, alleen niet vergeten om de kruiden in een van beide, een droge pan of in eenoven te verwarmen, 3-4 minuten of totdat de specerijen geurig ruiken.

INGREDIENTEN

15-20 groene kardemom peulen, 2 el kruidnagels, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 50g/2oz korianderzaad, 50g/2oz komijnzaad, 4 kaneelstokjes of acht korte, nootmuskaat, 6-8 zwarte kardemom peulen (optioneel), 5 bladen van foelie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Een lekker mengsel bestaat uit 1 eetlepel kardamomzaadjes, 5 cm kaneelstok, 1 theelepel zwarte komijn (eventueel gewone), 1 theelepel zwarte peperkorrels en 1/4 muskaatnoot.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels komijnzaadjes, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 2 theelepels kruidnagels, 2 eetlepels korianderzaadjes, 2 theelepels karwijzaadjes, 1 1/2 theelepel kardamomzaadjes, 1 kaneelstokje, 1/2 fijngeraspte nootmuskaatbol.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Indiaas
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top