Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ganzenlever recepten (176) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een heerlijk, doch niet goedkoop voorgerecht.

INGREDIENTEN

250 gr ossehaas (niet gesneden), 100 gr verse ganzenlever (mag ook ontdooid zijn), Truffelolie, Baselicumazijn, Pijnboompitten, zout/peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Artisjokhartjes met ganzenlever ; dit is een recept van Jacotte Brazier van het restaurant ?la Mere Brazier?, 12 rue Royale Lyon.

INGREDIENTEN

, 4 groene artisjokken, 4 ronde plakjes ganzenlever met truffel, gemengde sla, vinaigrette, grof zeezout, , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Oud frans recept, dat echter zo lekker is, niet tegenstaande op de lijster niet mag gejaagd worden !!!

INGREDIENTEN

-12 lijsters, -100 g gevogeltelevers, -100 g boter, -2 el port, -1 el Cognac, -100 g ganzenlever of ganzenlevermousse, -25 cl creme fraiche, -zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor een extra feestelijke afwerking: paneer de escalopes met gehakte nootjes.-Voeg bij de afwerking gerookte eendenborst toe. Meng roze bessen onder de witloofsla. Vervang de appelstroopdressing eventueel door siroop van balsamico.

INGREDIENTEN

4 escalopes van ganzenlever (60 g elk), 4 sneden peperkoek, 2 à 3 witloofstronkjes, sherryazijn of frambozenazijn, hazelnootolie, zwarte peper van de molen, fleur de sel, zout, bieslook, 2 eetlepels appelstroop of Luikse stroop

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2015
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ganzenlever a la kajuitros

INGREDIENTEN

Ganzenlever terrine:, , 2 kg Ganzenlever, 24 gr Fleur de sel, 8 gr Gemalen zwarte peper, 6 gr Gemalen nootmuskaat, 6 gr Gemalen koriander bolletjes, 50 ml port, 50 ml madeira, 50 ml kippefond

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Lekkere hoofdschotel voor Pasen

INGREDIENTEN

2 hazenruggen,200 gram rauwe ganzenlever,2 koffielepels roze peper op water,peper en zout,boter,150 gram veenbessen,50 gram suiker,2 dl.wildfond,2 eetlepels room.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken ganzenlever met gecaramelliseerde appel.

INGREDIENTEN

4 plakjes ganzelever van 30 gram, 2 appels (jona gold), suiker, boter,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-1999
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.

Terrine van ganzenlever met gebakken bospaddestoelen en een whiskygelei

INGREDIENTEN

1 stuk eendenlever, 2 tl. anijszaad, gemalen, 2.5 dl. whisky, 3 blaadjes gelatine, 12 druppels citroensap, 100 gr. bospaddestoel, gemengde, 1 sjalot, gesnipperde, 1 el. boter, 1 tl. peperkorrels, witte, gemalen, Peper, Zout, 2 tl. kruidenzout,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Voor vier pers.

INGREDIENTEN

4 witloofstronkjes, een scheutje notenolie, een klontje boter, 250 g verse ganzenlever, een klein vers truffeltje, zout, peper van de molen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

In een korstje van broodkruim en sjalot met gekonfijt witlof...culinaire hoogvlieger, dit recept van Geert Van Hecke, de chef van ***restaurant De Karmeliet te Brugge.

INGREDIENTEN

-4 lapjes ganzelever (elk 70 g), -2 sneden oud wit brood, -1 eetlepel olijfolie, -1 eetlepel gehakte sjalot, -1 kg witlof, -50 g honing, -10 g boter, -30 g geklaarde boter, -1 glas rode porto, -1 dl eendenfond (of gevogelte bouillon), -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is en borrelhapje voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

Appelvruchtvlees,olie,boter,suiker,ganzenlever,gekookte veenbes,z+zwarte peper,houten stokje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  •  
  •  0-10 min.

Zoet, maar toch appart (Dit voorgerecht kan ook als bijgerecht bij wild geserveerd worden)

INGREDIENTEN

4 verse groene vijgen, 200 gr ganzenleverpastei,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Exclusief voorgerecht van het kerstmenu van Restaurant Apicius waar Thorvald de Winter de scepter zwaait!

INGREDIENTEN

2 stuks ganzenlevers van 450 gram, 50 gram witte port, 25 gram cognac, 15 gram kleurzout, 5 gram peper, 1 liter melk, 1 potje boerenjongens van Van Wees, 300g vetspek, 12 stuks zilveruitjes, 50 cl balsamico azijn, 2 lepels honing, 4 cornichons, ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2007
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Een namaak ganzenlever voor diegenen die om humanitaire of financiele redenen geen echte ganzenlever willen eten.

INGREDIENTEN

250 gr. verse kippelevertjes; 250 gr. halfzoute roomboter; 1 borrelglas cognac; 1 bouquet garni; 1 koffielepel peperkorrels.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Boter: 60 gram, kwartels: 8, worstvlees: 200 gram, Cognac: 1 soeplepel, wingerdblaadje: 8, ganzenleverpastei: 100 gram, bruine fond: 20 cl, arachideolie, pistache: 1 soeplepel, Porto: 1 soeplepel, gepelde witte druiven: 1 blik, tijm: 1 takje, truffel: 1 soeplepel,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram gepocheerde ganzelever - 25 gram boter - 4 dl gevogeltebouillon - 3 blaadjes gelatine - 25 gram bloem - 1 dl slagroom, , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gram gepocheerde ganzelever, 25 gram boter, 4 dl gevogelte bouillon, 3 bladen gelatine, 25 gram bloem, 1 dl slagroom

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Uit Frankrijk van "vifke"

INGREDIENTEN

6 preistaven, 4 schijfjes ganzenleverpastei, 4 eetl. olijfolie, boter, 1 sjalot, 2 eetl. sherryazijn, kervel, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept van: Sebastien Mertens Chef van het Art-Deco Restaurant "La Vierge Noire" 12 rue de la Vierge noire - 1000 BRUXELLES - BELGIQUE - 00 32 2 503 34 20

INGREDIENTEN

, 2 mooie konijnenruggen, 320 g eendenlever, 1/2 knolselderij, 1/2 appel, 1/2 liter wildfond, 120 g gemengd gedroogd fruit (pruimen, abrikozen), 1 pak bladerdeeg(diepvries), 1/4 liter rode wijn, 3/4 liter melk, 10 cl slagroom, boter, 4 snuifjes suiker, vers geraspte nootmuskaat, Guerande zout, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een luxe lollige amuse of voorgerechtje, maar wel erg snel gemaakt.

INGREDIENTEN

, 80 gram ganzenlever (gekonfijt of naturel of uit een bokaal), 64 gram zwarte truffel of truffelschilfers., 1 liter gevogelte bouillon, 2 blaadjes gelatine,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 tournedos a 150 g, -4 stukjes ganzenlever a 30 g, -4 repen vetspek, -16 oesterzwammen, -16 cantharellen, -16 morieljes, -16 shii-takes, -50 g boter, -2 gesnipperde sjalotjes, -1 glas rode port, -1 glas rode wijn, -1 dl truffeljus, -2 dl kalfsjus, -1 tl rode wijn azijn, -2 wintertruffels, in fijne juliennes, -peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van chef-kok Patrick Neyt van restaurant "De Lozen Boer" in Lochristi

INGREDIENTEN

200 g wilde rijst * 1 cl balsamicoazijn * 5 cl olijfolie (extra vierge) * 5 cl witte truffelolie * 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) * 300 g ganzenlever * peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Truffel heeft toch wel een heel verfijnde smaak. Met risotto in wijn gekookt met truffel en eekhoorntjesbrood is toch wel iets aparts.

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst ? l witte wijn 2 liter kippenbouillon 2 el extra vergine olijfolie 1 grote witte ui en 2 fijngesneden sjalotjes 2 fijngesneden teentjrs knoflook 150 gr fijngesneden eekhoorntjesbrood 150 gr gekoelde ganzenlever n.b.b. verse, geschaafde truffel 2 el gehakte peterselie 50 gr roomboter gemalen Parmezaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een hele ganzenlever weegt rond de 500 gram en moet voor gebruik worden schoongemaakt. Dit gaat het makkelijkst door de lever open te breken en met de achterkant van een lepel alle zeentjes, bloedspoortjes en vliesjes voorzichtig weg te halen. Er zijn ook 'gepareerde' levers te koop, waarbij alle ongerechtigheden al zijn verwijderd. Bron: Van de zee naar de hemel

INGREDIENTEN

* 1 schoongemaakte ganzenlever, 1/2 dl zoete witte wijn, fleur de sel, versgemalen peper, * grof boerenbrood

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  •  
  •  30-60 min.

"Morilles farcies au foie gras", naar een recept van Piet Huysentruyt, tv-kok in "Lekker Thuis" op VTM.

INGREDIENTEN

4 dl kippenjus of consomme - 1 kippenborst - 100 gr ganzenlever - 20 morieljes (waarvan 12 jumbo's = groter dan 4 cm diameter) - 1 eierdooier - 1 dl room - 1 eetlepel gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr griet met vel, 8 eetlepels couscous, 100 gr ganzenlever, 4 schijven ganzenlever, 4 eetlepels truffelsap, bakken en braden, roze peper, 100 gr wilde champignons, peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een recept van chef-kok Francois Meert, die zijn sporen verdiende in de keuken van de befaamde Romeyer en al na korte tijd een Michelinster in de wacht sleepte voor restaurant "The Paddock" * in Keerbergen

INGREDIENTEN

300 g roomboter * 400 g ganzenlever * 6 dl room * 4 dl Vouvray wijn * 5 cl pruimenjenever * 250 g pruimen * 2 dl Vouvray wijn * 2 dl wildfond * 2 wortelen * 2 uien * 20 g hazelnootboter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Een culinair meesterwerkje van restaurant 't Convent, dat ook thuis bij een feestelijke gelegendheid geserveerd kan worden

INGREDIENTEN

- 8 stronken witloof, - 4 schijven ganzenlever van 100 gr, - 1/2 th lepel gemalen gember, - 2 eetlepels honing, - 1 deciliter gevogeltebouillon, - citroenschil

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dikke vlezige kwartels, 4 sneetjes ganzenlever van 50 gr, 150 gr boter, 4 stronken witloof uit volle grond, 200 gr peultjes, kipkruiden, 2 dl bouillon, 4 koffielepels zelfgemaakte kweekperengelei, bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestvoorgerechtje

INGREDIENTEN

400 gram verse ganzenlever, 1/2 flesje Rodenbach, een klein stukje gember, pezo, boter, 8 okkernoten, enkele sliertjes gestoofde prei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grote sint-jakobsschelpen, -Broodkruim, -40 gr. ganzenvet, -300 gr. ganzenlever, -0.3 dl. amberbier, -1 granny smith, -1 dl. kalfsfond, -1 tl. honing, -60 gr. boter, koude, -Peper, -Zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van Bruneau in Brussel. In december 2001 heb ik dit er gegeten, de ganzenlever was toen vervangen door eendenlever.

INGREDIENTEN

12 middelgrote Jakobsmosselen (bruto 4 schelpen per kg, dus 3 kg in totaal), 100 g rauwe ganzenlever, 40 g truffels, 12 cl witte truffelolie, 1 citroen, 1 tomaat, grof zout en peper uit de molen, 50 g kervel.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een streekgerecht uit de Gascogne, om duimen en vingers bij af te likken !

INGREDIENTEN

150 gr zeer koude ganzenlever "mi-cuit" - 250 gr verse tagliatelle - 2 dl room - 20 gr gedroogde morieljes - 2 el gedeshydrateerde gevogeltefond - 2 el droge sherry - 2 snuifjes geraspte muskaatnoot - 20 gr boter - zout en witte peper - 12 pijltjes bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g bladerdeeg,boter,1 eierdooier,3 kleine Jona Gold appelen, boter of margarine vloeibaar,2 eetlepels suiker,4dl bruine kalfsbouillon,300 g verse ganzenlever (rauw),peper en zout,bloem, 2 eetlepels frambozenazijn en 1 eetlepel vloeibare honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

"Foie gras rissole aux pieds bleus". Een recept van Marc Paesbrugghe van restaurant "Sir Anthony Van Dyck" in Antwerpen.

INGREDIENTEN

4 plakjes van 80 gr rauwe ganzenlever - 300 gr schoongemaakte schijnridderzwammen - 100 gr knolselderij - 1 appel - 4 verse okkernoten - 1/2 sjalot - 2 el ganzenvet of bij gebrek olijfolie - 4 koffielepels notenolie - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 gebraden fazant,;, 2 tassen groene linzen, 1 ui met kruidnagel, een kruidenboeket, 1 wortel,een beetje look, een beetje zwoerd van gerookt spek, 400 g terrine van ganzenlever, 3 dl sterke gelei bij voorkeur van kalfspoot

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-05-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1versneden fazant, , 500 g reefilet, , 2 versneden duiven, , 1 kipfilet, , boter, , peper, , zout, , 400 g rauwe ganzenlever, , 2 l gevogeltebouillon, , scheut port, , scheut cognac, , 4 gelatinebladen, , uienconfituur, , briochetoast, , truffelolie, , enkele takken kervel

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 duifjes, 200 g hopscheuten, 4 plakken ganzenlever, 3 dl wijn (rood), 1.5 dl bruine fond, 50 g boter (roomboter), 1 wortel, 1 ui, 1 stengel groene selderij, 1 takje peterselie, 50 g boter (bakboter), peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 grote zachtzure appel, 2 plakken ganzenlever, 1 el zoethoutpoeder, 1 el poedersuiker, 1 limoen, 1 vel gelatine, 1 gr agar-agar(optioneel), 25 cc witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top