Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

281 gamba recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een feestelijk warm of koud hapje.

INGREDIENTEN

Gamba, Ratatouille, Looksaus, Bieslook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Benodigdheden, 2 fijngehakte teentjes knoflook2 eetlepels olijfolietabasco8 ongekookte gepelde gambasFino of citroensap,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Spaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Het is niet zomaar een gamba salade want ik maak deze salade met combinaties die je normaal niet zou gebruiken en het gerecht is in 10 minuten te berieden dus daarom vind ik deze salade zo bijzonder!

INGREDIENTEN

Gepelde gamba's (25 stuks), veldsla of andere sla, paprika's, wilde spinazie (iglo), stokbrood, knoflook, uitjes, peper en zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram gamba`s, Sesam olie, Vers gemalen peper, Zeezout, 1 teentje knoflook, Ketjap, Sambal

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2010
  •  
  •  10-20 min.

Voor mij en mijn vrouw het lekkerste recept.

INGREDIENTEN

Voor 4pers:2 limoenen-20 gamba's(diepvries,ontdooid)-500gr volle yoghurt-2afgestreken eetlepels tandooripasta-, (aziatische winkel)-1kl rode spaanse peper-, 1 teentje knoflook-zout-mespuntje gemalen koriander-mespuntje gemalen piment(jamaicaanse peper)-1 komkommer-3 tomaten-peper v/d molen-6 el olijfolie-1 bosje verse koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Een heerlijke marinade om GAMBA'S in te marineren.

INGREDIENTEN

Voor ca. 500g Gamba's:Olijfolie tot de gamba's onder de olie liggen(in platte schaal)Een flinke scheut balsamico-azijnEen flinke scheut Kikoman-sojasausEen scheut ketjap(zoet)4 flinke tenen knoflook,geperst2 grote rode uien,gesnippert

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

16 grote verse gamba?s, 1 eetlepel zeezout, 8 cherry tomaatjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 4 teentjes knoflook, 8 eetlepels olijfolie (fles a 500ml, Carbonell),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een recept van Peter Lute, chefkok van restaurant `Lute` in Ouderkerk aan de Amstel. Dit gerechtje staat in het kookboek: "koken voor elkaar, topkoks voor thuiskoks 6" Erg lekker om als voorgerecht te maken, maar past ook mooi op de tapastafel.

INGREDIENTEN

20 gepelde gamba`s met staartje, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el piment déspelette (te vervangen door 1 el paprikapoeder en 1 el cayennepeper), 10 draadjes saffraan, flinke hoeveelheid olijfolie, brood, groene salade,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

10 gambas, 3 grote stevige tomaten, 4 augurken, 2 tl. sambal, 1 el. bruine suiker, 5 el. augurkennat, 1 tl. gehakte tijmblaadjes, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2010
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 grote gamba's, , knoflooksaus, , bieslook, , , ratatouille van, , champignons, , tomaat, , paprika, , sjalot, , aubergine, , courgette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 grote verse gamba's - 1 el zeezout - 8 cherry tomaatjes - 8 zwarte olijven zonder pit - 4 tenen knoflook - 8 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

16 grote verse gamba's - 1 el zeezout - 8 aardbeien - 8 zwarte olijven zonder pit - 4 tenen knoflook - 8 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  •  
  •  0-10 min.

Lepelhapje

INGREDIENTEN

20 gamba's, 150 gr boter, 2 sjalotten, een bosje peterselie, 3 tenen look

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Natriumarme salade voor op brood of op een toastje

INGREDIENTEN

15 middel grote gambas, 1 rode ui, 1 zoete appel, 2 eieren, 125 ml creme fraiche, 2 eetlepels mayo, 2 eetlepels "natrium arme ketchup" (ik heb mijn eigen ketchup gemaakt), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijn gesneden bieslook, 1 theelepel balsamico azijn, 1 eetlepel natrium arme aromat (ah), 2 theelepels paprikapoeder, 1 1/2 eetlepel whisky, dieetzout en cayenne peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2002
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Gamba-ratatouille (champignons, tomaat, paprika, sjalot, aubergine, courgette),mayonaise,cayennepeper, room, looksaus en, bieslook.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk ovengerecht met de smaak van vis, prei en kaas

INGREDIENTEN

(Rauwe) gamba`s, tijgergarnalen, Bakje rivierkreeftjes, 1 ui, 2 theel geperste knoflook, theel mierikswortel, eetlepel Melange de France, verse ongeklopte slagroom, handvol gesneden verse prei, geraspte kaas, peper, kerriepoeder, scampie kruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2011
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Grote garnalen op een bedje van frisse salade compleet gemaakt met een saus van honing en gember

INGREDIENTEN

Verschillende soorten sla,5 grote gamba`s per persoon,olijfolie, witte wijnazijn, zout, bloem, gembersiroop, honing, peper, zout, 1/2 l room

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk gerecht

INGREDIENTEN

16 gamba's - 1/4 l room - 150 gr boter of olie - scheutje Vodka - 1/2 l visfumet - 2 el tomatenketchup - 2 tomaten - 2 sjalotten - 1 citroen - 1 potje kaviaar (of zwarte zalmeitjes) - 2 kopjes rijst

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  •  
  •  20-30 min.

Gamba 's in een heerlijke knoflook-saffraan saus, heel lekker, heel bijzondere smaak

INGREDIENTEN

Gamba 's, gesnipperde ui, saffraandraadjes, olijfolie, witte wijn, knoflook, slagroom, bieslook, bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gram grote garnalen (gamba`s), 4 tenen knoflook, 1 Spaanse peper, 1 sinaasappel, half glas witte wijn, 5 cl. Licor 43, peterselie en / of koriander, schijfjes citroen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  
INGREDIENTEN

*48 gekookte, gepelde kleine gamba's of 60 grote garnalen*4 el neutrale olie*1 rode 1 groene chilipeper, in dunne reepjes, zaadjes verwijderd*4 teentjes knoflook, in dunne schijfjes*3/4 dl droge witte wijn*1/2 tl gembersiroop*snufje zout*Thaise zoete chilisaus*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  •  
  •  0-10 min.

Persoonlijk vind ik gamba's naar 'niets' smaken; maar hele volksstammen vinden het heerlijk. Ik dan ook gambaspiezen op de BBQ gelegd (prijzig!) voor de liefhebbers waaronder een nieuwe liefhebber (kleinzoon van 7 jaar). Bij een logeerpartij vroeg hij de voglende morgen bij het ontbijt: Heb je gamba's ?

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap, 1 gehakt uitje, zout en versgemalen peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Met redelijk gewone ingredienten een leuk tussengerechtje maken. Past overal bij omdat de smaak erg zacht blijft. Niet heel uitgesproken, wel heel lekker.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, 250 cc visbouillon (van ½ blokje), 250 gr rauwe grote garnalen, 100 gr witvis, Kookroom, 1 eidooier, Dille, 1-2 velletjes gelatine,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2010
  • Tussengerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke en makkelijke Gamba Laksa

INGREDIENTEN

, Eierflensje, , 2 eieren, , Boemboe, , 6 rode pepers, 5 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 1 serehstengel, 5 kemirinoten, 1 tl ketoembar, 1 tl trassi pasta, 1 tl koenjit, , Laksa, , 15 gamba`s, 500 ml visbouillon, 400 ml kokosmelk, 25 g mihoen, , Garnituur, , 3 lente-uien, 1 limoen, 100 g taugé, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Uit de zomereditie van L&C

INGREDIENTEN

1 ui, 2 citroenen, 4 teentjes knoflook, 1 bos peterselie, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. komijnpoeder, tabasco, 12 grote scampi's (ongekookt), 8 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad, toko), grote houten spiezen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

Gamba - Ratatouille - Looksaus - Bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 Gamba,s liefst nr 1, 2 tenen Knoflook, Olijfolie, Tomatensaus, , 4 eetl. olijfolie, 1 Ui, 2 tenen Knoflook, fijngesnipperd, 1 kg. Tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 1/2 bosje Peterselie, 2 eetl. Paprikapoeder., Verse peper uit de molen en fijn zeezout, 1/2 bosje Verse basilicum, Chilisaus naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Orientale maaltijdsalade van gamba, botersla en diverse roerbakgroenten

INGREDIENTEN

Gamba`s (20), broccoli, champignons, bosui, spinazie, botersla, sojasaus, hoi-sin, rijstazijn, vissaus, sesamolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. gamba, Chilisaus, 200 ml. slagroom, Kruidenboter, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 1 tomaat, Olie, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. gamba, Chilisaus, 200 ml. slagroom, Kruidenboter, 1 el. peterselie, verse, gehakte, 1 stuk tomaat, Olie, Boter, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De combinatie van mango met gamba s maakt dit hapje verrassend orgineel. Serveer het in glaasjes voor een superchique uitstraling.

INGREDIENTEN

1 rijpe mango, 10 takjes kervel, Halve tomaat, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 limoen, 8 gamba s, houten cocktailprikkertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zak diepvries erwten, 1 liter kippenbouillon, 1 sjalotje, 200 ml ongezoete room, 1 bosje munt, 1 gamba per persoon, knoflook- olijfolie, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een tomaat gevuld.

INGREDIENTEN

Incredienten : kleine smaakvolle tomaat., - voor de vulling:kleine gamba, krabstick, rode tapanade, mayonaise,olijfolie, peper uit de molen en peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Asperges,1 citroen, 1 sjalot, 2 tomaten in kleine blokjes zaadlijsten eruit, bieslook, olijfolie, zout, 200 gr. gamba s(diepvries) tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Origineel recept , dat bovendien nog heerlijk smaakt .Dit verrassend gerecht komt uit de gastronomische keuken van topchef Guy Van Cauteren van Restaurant 't Laurierblad in Berlare.

INGREDIENTEN

-4 kippenbouten (bovenbouten), -4 grote gamba, -1 bos nieuwe ajuintjes, -een klontje boter, -1 eetlepel olie, -1 dl halfdroge Riesling, -zwarte peper en zout, , Voor de panisses:, -100 g bloem van kikkererwten, -50 g water, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 grote champignons doorsnee 5 cm., 50 gr boter gesmolten, 500 gr spinazie verse, 2 el boter, Peper en zout naar smaak, 1 bosje bieslook vers, 1 tl bloem, 1 dl visfond, 0.5 dl witte wijn, 1 sch. koksroom, 1 el groene verse peper, 0.5 geperste teen knoflook, 1 el bieslook gehakt vers, 10 grote gamba s.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2010
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Jonnie Boer: `Deze Curry Madras is een lichtpittige curry afkomstig uit het zuiden van India. Met deze specerijenmelange kunnen heerlijke authentiek Indiase curryschotels worden gemaakt. Heerlijk met kip maar ook vegetarisch met tofu.`

INGREDIENTEN

12 st gamba, 300 gr kippendijen, 1 st paksoi, 1 st winterwortel, 1 zak glasnoodles, 1 tl madras curry, zonnebloemolie, 2 dl kokosmelk, 2 el aardappelzetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken gamba?s ,in een warm en romig look sausje

INGREDIENTEN

Gamba?s 6 p.p(voor keur is black tigers maar andere zijn ook lekker hoor), 3 teentjes knoflook, 1 klein sjallotje, koksroom 1,5 dl, peterselie voor garnering en extra smaak ongeveer snufje, zout en peper mespuntje niet meer hoor, alles binder (afbinden op gevoel mag niet stroperig zijn)saus dikte iets dunner zelf nog, 1 dl witte wijn, beetje olie om de gamba?s in te kleuren.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Echt om je vingers af te likken ...of niet ;-)

INGREDIENTEN

12 gamba ` s gemarineerd naar wens, 1 rode paprika 4 middelgrote rijpe trostomaten, Olijfolie, peper van de molen, zout, Piet Huysentruyt dolce vita kruiden, een zakje indische roerbakgroenten (zo te koop), Verse parmesan kaas, Tagliatelli,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Snel en super lekker deze risotto met gamaba en scami, een feestelijk hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

4 gamba (maat 4/6), 16 scampi (maat 16/20), staarten gepeld en ontdarmd, 200 g arborio rijst, 70 cl vis of schaaldierenfond, 10 cl droge witte wijn, 1 ui of enkele sjalotten, 3 teentjes look, 250 g champignons, boter, parmezaankaas geraspt of zizkaas light, bieslook, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top