Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

219 gado gado recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht.

INGREDIENTEN

Voor de pindasaus:, 125 g ongezouten pinda`s, 1 el olie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 tl sambal oelek, 1 tl trassi (toko), 1 el goela djawa (palmsuiker, toko) of bruine basterdsuiker, 2 dl kokosmelk, sap van 1/2 citroen, 1-2 el ketjap manis, , voor de gado gado:, 4 eieren, 150 g winterwortel, in schuine plakjes, 150 g sperziebonen, 1 kleine spitskool (± 400 g), in repen van 1 cm, 150 g taugé, 2 el verse korianderblaadjes, 50 g emping belindjoe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indonesisch bijgerecht

INGREDIENTEN

400 g groenten naar keuze, bv. sperziebonen, snijbonen, wortel, witte kool, tauge, 2 eieren, 100 g ijsbergsla, 1/3 komkommer, VOOR DE SAUS: 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olie, 1-2 theelepels sambal-oelek, 1 dl kokosmelk, 200 g pindakaas, 2 eetlepels ketjap manis, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept heb ik gekregen van een indonesische kennis en is verrukkelijkkkkkkkk

INGREDIENTEN

200 gr. basmatirijst, 4 eieren, 150 gr. tauge, 200 gr sperziebonen,3 wortelen, 1/2 krop ijsbergsla, 1/2 komkommer, 1 zakje gado gado saus (verkrijgbaar bij toko) of anders satesaus, cassave-chips.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Supersnel, en elke keer een groot succes. Je moet het 1 keer maken dan zul je het regelmatig maken.

INGREDIENTEN

1 krop sla, 2 blikken boontjes, 1 blik taugeh, 4 gekookte eieren, 1 doosje gebakken uitjes (go tan), 1 zak kroepoek, 1 groot pak gado gado saus (toko).

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Het originele indische recept.

INGREDIENTEN

- 500 gr gemengde groenten(kool,spercibonen, tauge enz.), - 1/2 komkommer, - 1 grote tomaat, - 1/2 blok tahoe, - 2 hardgekookte eieren, - kroepoek oedang, - 2 el peterselie, - suiker, - zout, - azijn, -olie, Voor de saus: - 1/2 pot pindakaas, - 1 tl trassie, - 1 fijngesnipperde ui, - 2 teentjes knoflook, - 2 theelepels sambal oelek, - 2 theelepels bruine suiker, - zout, - 1 el ketjap, - 1 theelepel kentjoer, - 2 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kcal. 850 p.p.

INGREDIENTEN

400 gram groenten (o.a. sperziebonen, tauge, witte kool), 250 gram kipfilet, 2 eieren, 1 pak Conimex Asian Selection Gado Gado, water, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met een heerlijke pindasaus met cocos-smaak

INGREDIENTEN

Zak chinese roerbakgroenten van AH., Potje Gado Gado Saus AH, 4 hardgekookte eieren, Kroepoek,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gado Gado met kipfilet, groentes, courgette en ei

INGREDIENTEN

Rijst, 1 courgette, 300 gr gemengde groente, 1 prei, kipfilet, 1 potje gado gado kruiden (conimex) 1 zakje satesaus (conimex) ongeveer twee eieren per persoon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische indische groenteschotel

INGREDIENTEN

Groente naar keuze:bijv. kool, sperzieboontjes of kouseband, tauge, komkommer. gekookte eieren (afh. van aantal pers.) gebakken uitjes, gado gado saus (pindasaus)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 scharreleieren, 1 pak Conimex gado gado a 357 g, 1 bamipakket a 400 g, 1 dl zonnebloemolie, 2 el wokolie (Conimex), 250 g kipfilet(in reepjes),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR GADO GADO:, 500g gemengde groente, witte kool, geschaafd, bloemkool, in kleine roosjes, sperziebonen, in de helft gebroken, wortel, in smalle reepjes, taugé, 1/2 komkommer, in blokjes, 1 tomaat, in blokjes, 1/2 blok tahoe, in 1 cm blokjes gesneden en licht bruin gebakken in olie, 2 gekookte eieren, in plakjes, kroepoek oedang, 1 t suiker, 1 t zout, 1 e azijn, 1/2 t peper, 2 e peterselie, fijn, , VOOR SAUS:, 1/2 pot pindakaas, 1 t trassi, 1 ui, fijn, 2 tenen knoflook, fijn, 2 t sambal, 2 t bruine suiker, 1/2 t zout, 1 e sojasaus, 1 t kentjoer, melk of water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2008
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Als je weinig tijd hebt is dit een heerlijk en snel klaar recept.

INGREDIENTEN

2 eieren, 300 gr. witte rijst, olie, 800 gr. chinese roerbakgroenten, ketchap, 1 potje conimex Gado gado, gebakken uitjes{conimex}, kroepoek, 2 eetlepels fijngehakte selderij of peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Conimexrecept

INGREDIENTEN

? 2 eieren, ? 300 g witte rijst, ? 800 g gemengde roerbakgroenten, ? Conimex Ketjap Asin, ? Conimex Wok Olie, ? 1 potje Conimex Gado gado, ? Conimex Gebakken Uitjes, ? 1 zak Conimex Kroepoek Java, ? 2 eetlepels fijngehakte selderij of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gr sperciebonen, 100 gr. winterwortelen, 150 gr gekookte aardappelen, 1 komkommer, 250 gr tauge, 125 gr Tahu, 3 gekookte eieren, 1 zakje boemboe gado gado, 1 zakje dry roasted peanuts, Kroepoek

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2010
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Serveer dit gerecht met witte rijst.

INGREDIENTEN

- 400 gr. groenten( o.a. sperziebonen,tauge,witte kool), - 250 gram kipfilet(in kleine blokjes), - 2 hardgekookte eieren in plakjes, - 1 pak Conimex Asian Selection Gado Gado, - water, - olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 scharreleieren, 1 pak Conimex gado gado a 357 g, 1 bamipakket a 400 g (C1000 Vers), 1 dl zonnebloemolie (C1000 Selectie), 2 el wokolie (Conimex), 250 g kipfilet, in reepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rijst met groente en pittige saus

INGREDIENTEN

4 ons spercie boontjes-1 komkommer-4 ons tauge-1 spitskool of 1voorgesneden zak a 500gr spitskool- 6 gekookte eieren-1 zakje 400 gr pittige gado gado saus-en voor 4 pers Basmati rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik kan je niet de hoeveelheden vertellen maar je moet wel gelijken hoeveelheden gebruiken.Dit recept heb ik van mijn tante en zij weer van haar tante enz enz.

INGREDIENTEN

-wortelen, -sperciebonen, -tauge, -bloemkool, -aardappelen (schijven), -tofoe, -eieren, -gebakken uitjes, -kokommer, -pakje pinda sauce (gado gado, bij de toko te halen, ook bij de apie), -rijst, -kroepoek, -sambal, -olie, -keukenrol,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gr. kool (witte- groene- savooie- spits- of komkommer, Chinese kool of bloemkool, blok tahoe, 100 gr. boontjes (prinsessenboontjes of snijboontjes, of heel jonge tuinboontjes), plak tempe, 100 gr. tauge, zout, 250 gram spinazie (of andijvie of raapsteeltjes), 2 eetlepels gehakte selderij, 2 eetlepels bruingebakken uitjes, 2 hardgekookte eieren., Ingredienten:Pindasaus voor Gado Gado., , , 1/3 pot pindakaas, 2 theelepels sambal oelek, 1 eetlepel ketjap, 2 a 3 eetlepels azijn, knoflooksap, water, zout.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2003
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker recept

INGREDIENTEN

Gado gado, 4 eieren, 0.25 witte kool (of prei, ook lekker), 2 wortels, 250 g sperziebonen, 0.5 komkommer, 300 g witte rijst, 3 el gebakken uitjes, kroepoek, , Pindasaus, sojaolie, 500 g pinda's, 2 teentjes knoflook, 4 sjalotten, 2 tl sambal oelek, 2 el sojasaus, 1 tl tamarindepasta, 1 scheutje water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 250 - 300 gr groenten van het seizoen.( brocoli bloemkool, tauge, sperziebonen, wat al niet meer maar geen aubergines, dat smaakt echt niet :-)), 1 hard gekookt ei, 2 eetlepels gebakken uitjes, 1 dl gado gado of sate saus, ketjap manis, sambal, en natuurlijk kroepoek

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 djeroek poeroetbladeren, 1 tl. trassie, 1/2 el. sambal, 1 el. suiker, 6 el.pindakaas of, 1 zakje kant en klare gado gado-saus, zout naar smaak, 250 gram boontjes, 200 gram taugeh, 250 gram bloemkoolroosjes, 1/2 komkommer, 1/4 spitskool, 2 teentje knoflook, 3 hardgekookte eieren, 1 tahoe, 1/2 tempeh, gebakken uien,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk groentegerecht

INGREDIENTEN

200 gr sperzieboontjes, eventueel zout, 1/4 groene kool, 1 ei, 75 gr tauge, 1 komkommer, 1 stuk kroepoek,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

.250 g basmatirijst, ? 6 eieren (M), ? 1 winterpeen, ? 150 g sperziebonen, ? 1/2 zak gesneden spitskool (a 300 g), ? 1 komkommer, ? 1 zak satesaus (400 g), ? 1 zak Indonesische kroepoek naturel (60 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch groentesalade met pindasaus.

INGREDIENTEN

500a600gr gemengde groenten(chinese-spitskool en witte kool,sperziebonen of haricots verts,tauge,komkommer,bleekselderijstengels, broccoli of bloemkool(roosjes)worteltjes.zout, 2 el.fijngehakte bladselderij/2a3 hardgekookte eieren/3 el.gebakken uitjes(bawang goreng)3dl pindasaus(zie op mijn smulweb onder sauzen)gebakken kroepoek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koud gerecht uit indonesie met warme satesaus erover

INGREDIENTEN

1 komkommer, 150 gr sperzieboontjes, halve bos bospeentjes, 3 aardappelen, 1 spitskooltje of kleine witte kool, 150 gr tauge, 4 hardgekookte eieren, pindasaus, 100 gr seroengdeng, kroepoek

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept wordt lekkerder gevonden dan die van de chinees

INGREDIENTEN

Groentenmengsel van kool, andijvie, bonen, slablad, taugé, aardappelen, eieren en tahu, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2017
  • Indisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk vegetarisch gerecht

INGREDIENTEN

4 of 5 maal ca. 250g. groenten(zelf samen te stellen):bloemkool,spruitjes,wortel,kool,prei,sperziebonen,tauge,andijvie,1 gefruite ui,kroepoek,olie, indische kruiden,ketjap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Lekkere simpele maaltijd die altijd goed smaakt

INGREDIENTEN

Een halve ijsbergsla,1 rode paprika, 1 komkommer 6 eieren, 1,5 ons tauge, 2.5 ons, spercibonen. 1pot pindasaus,1 zak kroepoek., 1 pak witte of meergranen rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

0.5 spits- of witte kool (ca 250 gr), 0.5 krop andijvie (ca 250 gr), 250 gr tauge, 10 worteltjes, 100 gr sperziebonen, 0.5 komkommer, 3 hardgekookte eieren, , Voor de garnering:, gefruite uitjes, kleine kroepoek en/of emping, een paar sla bladeren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 aardappelen, schoongeboend;, 2 eieren;, 400 g sperziebonen;, 1 zak witte kool (300 g, biologisch);, 2 tenen knoflook, fijngesneden;, 2 tl gemalen koriander (ketoembar);, 1 tl gemalen komijn (djinten);, 2 tl gemalen gember;, 2 tl sambal oelek;, 1/2 pakje santen (kokoscrème, a 200 g);, 3/4 pot pindakaas met stukjes noot (a 350 g);, 1 bakje taugé (125 g).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit de surinaamse keuken

INGREDIENTEN

450 gram kouseband, 300 gram witte kool, 250 gram tauge, een snufje trassie, een snufje Vetsin, , pot pindakaas, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel sambal, halve liter melk, scheut sojasaus, scheut ketjap, , 4 kippepoten, 1 dl ketjap, 1 dl sojasaus, 1 eetlepel sambal (suriaamse),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tahu, tempeh en diverse groenten

INGREDIENTEN

, ? blok tahu, ? blok tempeh, 200 g spitskool, 200 g sperciebonen, 200 g taogeh, 2 eieren, 3 zakjes lontong-rijst, gefruite uitjes, gebakken krupuk, andere Hollandse groenten kunnen ook, worden gebruikt, b.v. boerenkool, andijvie, postelein, raapsteeltjes, bloemkool, lof, enz.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 600 gram Chinese groentemix, paar blaadjes ijsbergsla, 4 eieren, 3 dl pindasaus, 1 sjalotje, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 2 tl sambal oelek, 1 dl santen, 1/2 potje pindakaas, zout, peper, 3 el ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Sperziebonen, Kool, Taugeh, bloemkool, Komkommer, ei, kroepoek`, satésaus, rijst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2011
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Dit recept kreeg ik van een heel oude javaanse buurvrouw en beviel me veel beter dan wat in mijn kookboeken stond

INGREDIENTEN

Ijsbergsla, komkommer, peultjes, worteltjes, taugeh, krieltjes, ei, chips, pindasaus (liefst zelfgemaakt met een beetje kerrie en kokos)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indonesisch groente gerecht

INGREDIENTEN

500gr gemengde groenten(kool,tauge,sperciebonen,enz.)1/2 komkommer,1 tomaat,1/2 blok tahoe,2 hardgekookte eieren,kroepoek,2 el peterselie,suiker,zout,azijn,olie, voor de saus: 1/2 pot pindakaas,1th trassie,1fijngesnipperde ui,2tenen knoflook,2tl sambal oelek,2tl bruine suiker,zout, 1el ketjap, 1tl kentjoer,2el olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indonesische groentensalade met pindasaus

INGREDIENTEN

500 a 600 gram gemengde groenten(cinese spits en witte kool,sperziebonen of haricots verts, tauge,komkommer,bleekselderijstengels, broccoli,of bloemkool(roosje),wortels en zout., 2 eetlepel fijngehakte bladseldeij,2 a 3 eieren hardgekookt, 3 eetlepel gebakken uitjes(bawang goreng),3 dl pindasausen gebakken kroepoek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 gram gemengde kool, spinazie en bamboescheuten - 2 1/2 cm komkommer - 1 ei - 25 gram tahoe - olie om in te bakken - 3 stukken kroepoek - 50 gram vastkokende aardappelen - citroensap - gefruite uitjes - Voor de pindasaus : 1 verse rode peper - 1 1/2 dl kokosmelk - 175 gram pindakaas met stukjes noot - 1 1/2 theelepel ketjap - 4 1/2 theelepel citroensap - grof gemalen pinda's - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groente-salade met pindasaus

INGREDIENTEN

100 gr. kool (witte- groene- savooie- spits- of komkommer, Chinese kool of bloemkool, blok tahoe, 100 gr. boontjes (prinsessenboontjes of snijboontjes, of heel jonge tuinboontjes), plak tempe, 100 gr. tauge, zout, 250 gram spinazie (of andijvie of raapsteeltjes), 2 eetlepels gehakte selderij, 2 eetlepels bruingebakken uitjes, 2 hardgekookte eieren,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top