Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Fusion recepten Meer Fusion recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ik weet niet waar mijn moeder dit recept vandaan heeft maar het zal ongetwijfeld van een van haar Belgische vriendinnen zijn geweest. Ik weet niet beter dat ik al meer dan 40 jaar minstens een keer per jaar blij verrast wordt met dit gerecht. Ik had het nog nooit eerder zelf klaargemaakt, traditie is traditie. Maar afgelopen zomer heb ik toch het recept maar eens veilig gesteld in mijn eigen receptenmap. Ik wil het jullie niet onthouden, daar is het te lekker voor. Enjoy! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Tofu is bij veel mensen onbegrepen en onbemind, zelfs bij fanatieke vegetariërs die er toch echt wel open voor staan. Marinades slagen vaak niet en het wil nog wel eens een rubberachtig, smakeloos geheel worden. De truc is om eerst wat vocht uit de tofu te persen of te koken, en pas daarna de marinade of saus toe te voegen, die dan veel beter wordt opgenomen door de (nu wat uitgedroogde) sponsstructuur van de tofu. Dit recept gebruikt smaken uit de Vietnamese keuken, die uitstekend samengaan met een Hollandse andijviestamppot. De tofublokjes vervangen de traditionele spekjes en brengen dezelfde hartigheid, maar dan met een lekkere Oosterse twist. Cashewnoten maken het helemaal af en geven het gerecht een fijne bite.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Zo lust iedereen wel spritjes. Roergebakken met spekreepjes, champignons, ui en knoflook. En lekker gekruid met wat sambal, kerriepoeder en zoete chilisaus. Je kunt de spruitjes gewokt als bijgerecht eten of afgedekt met aardappelpuree als ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Deze basis saus is een heerlijke, milde, romige bijna zoete saus die simpel te maken is. Schrik niet van de 30-60 minuten bereidingstijd want u hoeft er maar even bij te blijven en af en toe terug te komen als de keukenwekker gaat. Eenmaal een keer gemaakt en u bent verloren. U wilt nooit meer een andere tomatensaus. U kunt uiteraard grotere porties maken en de rest van de saus in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Dit recept is bedacht door Jeroen van den Ende, die lange tijd heerlijke lunches heeft gemaakt voor mij en mijn collega's. Ik heb het al een paar keer thuis gemaakt.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Het is een klassieker bij menig afhaalchinees: Foe Yong Hai. Het eiergerecht met de zoete rode saus preikt altijd wel op Chinese menukaart . Je kunt Foe Yong Hai ook heel makkelijk zelf maken; kost je waarschijnlijk net zoveel tijd als een ritje op en neer naar de plaatselijke afhaalchinees. ? Dit is mijn eigen versie: ik heb het 'oorspronkelijke' recept ooit eens geplukt van het wereldwijde web en daarna naar eigen smaak aangepast, 'verbeterd' en gecombineerd met andere recepten zodat het mijn eigen recept werd. Succes gegarandeerd! By the way, wie trouwens denkt dat hij of zij met Foe Yong Hai écht Chinees eten eet, komt bedrogen uit. Het gerecht is in de jaren '30 ontwikkeld in de Verenigde Staten en daarna door Chinese en Indonesische immigranten doorontwikkeld naar de smaak hun Nederlandse klanten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Geweldig recept van Allerhande die ik een apart jasje heb gegeven.Heb een paar veranderingen aangebracht wat mij wel lekker leek. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Lekker pittige broodjes,lekker makkelijk van bladerdeeg,dus zo gepiept. Recept is voor 6 broodjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Toevallig kwam ik dit herfstige recept tegen in een horecafilm en heb het meteen, zonder aarzelen, gemaakt. Voor liefhebbers van stoofjes is dit hem wel hoor. Deze hachee mag altijd blijven! Hij is makkelijk na te maken en barst van de smaken. Het geheim der smaken zit hem in de Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, het beste uit de winkel) en de sjalotjes. Gebruik geen gele of rode uien. Een blikje ras el hanout van Jonnie Boer van Euroma is te koop bij Albert Heijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Heerlijk Turks broodje uit de oven, met Thaise kip en wat groenten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Verassende wraps met avocado, gerookte kipfilet, bacon en appel. Een absoluut feest voor de smaakpapillen! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Lekker simpel, maar heerlijke garnalen! Ook super als amuse (neem dan 1 of 2 garnalen p.p.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Fusion

Dit is een recept uit de Tip (bestaat niet meer), dat we op verzoek van mijn zoon regelmatig maken. Omdat wij er zo dol op zijn, nemen we vaak 3 schelpdieren p.p, maar je kunt het ook wat bescheidener houden. Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt, afhankelijk van de hoeveelheid cayennepeper die je op de schelpdieren strooit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion
Populaire Fusion kookboeken:
Top