4 fryske dumkes recepten

Harde, wat boerse anijskoekjes uit Fryslân

INGREDIENTEN

150 gr. boter; 150 gr. bruine basterdsuiker; 2 eieren; 250 gr. bloem; 1 mespuntje zout; 100 gr. witte hazelnoten; 1.5 theelepel anijszaad; 1 theelepel gemberpoeder; 1 theelepel kaneel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Bekend Fries koekje

INGREDIENTEN

100 gr. hazelnoten (zakje 65 gr, Baukje), 150 gr. zachte boter of margarine, 100 gr. witte basterdsuiker, 1 ei, 300 gr. bloem, 1 theelepel bakpoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, zout, 50 gr. gestampte muisjes, (1 eetlepel bloem om te bestuiven, 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Friese duimpjes - kruidige koekjes


INGREDIENTEN

- 150 gram boter of margarine, - 150 gram donkere basterdsuiker, - 2 eieren, - 250 gram bloem, gezeefd, - zout, - 100 gram hazelnoten, fijngehakt, - 1 theelepel anijszaad, fijngewreven, - 1 theelepel gemberpoeder, - 1 theelepel gemalen kaneel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gram bloem, 900 gram basterdsuiker, 5 gram speculaaskruiden, 25 gram anijs, 200 gram amandelen, 8 gram koolzuur, zuiveringszout, 5 gram potasch, 200 cc (ml) water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  •  …
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies