Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

27 fruitstroop recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

500 g rib-runderlappen, 300 ml azijn, 3 blaadjes laurier (zakje a 4 g), 2 kruidnagels (potje a 20 g), 30 g boter, 2 grote uien, in grove stukken, 3 plakken ontbijtkoek, in stukjes, 3 eetlepels fruitstroop (pot a 450 g)..

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2011
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Een echt Limburgs recept (zuur vlees) wat binnen en buiten Maastricht een begrip is. Het vlees gaat eerst in een marinade en wordt later in de marinade bereid. Ik heb dit recept gisteren gemaakt om vandaag te eten, maar kon er niet van af blijven. In één woord: HEERLIJK!!! De hoeveelheid azijn genoemd in de Allerhande (300ml was - volgens ecureuil - teveel zuur. Ik heb het recept aangepast. Gebruik zoveel azijn als je zelf lekker vindt en bekijk de reacties op het recept. Wij vonden 300 ml lekker! (Het ligt nauurlijk ook aan de azijnsoort die je gebruikt. Ik gebruik in dit soort gerechten altijd de itte natuurazijn, niet te zuur, wel lekker)

INGREDIENTEN

750 gram rundvlees (ik gebruikte riblappen), 200 ml witte natuurazijn (in het originele recept wordt 300 ml gebruikt), 3 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 30 gram boter, 2 grote uien, 3 plakken ontbijtkoek, 3 eetlepels appelstroop of Maastrichter fruitstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk voorafje met Maestrichter Fruitstroop. Een frisse appel-peer druivenstroop. Dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan het gerecht. Meer strooprecepten? Neem eens een kijkje op de website van Frutesse.   

INGREDIENTEN

1 camembert, 3 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop, 100 gram gerookt spek in plakjes, 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, 200 gram gemengde sla

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2017
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Voor een zwoele zomeravond!

INGREDIENTEN

Voor /één cocktail, , 20 ml Sour Apple,  , 20 ml Poire Williams,  , 20 ml Wodka,  , 10 ml Malibu,  , 1 eetlepel Frutesse Peer-Appel Fruitstroop,  , 50 ml Perennectar,  , 50 ml Appelsap,  , 1 Ola Festini perenijsje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Limburgs streekgerecht.

INGREDIENTEN

500g ribrunderlappen300 ml azijn3 blaadjes laurier2 kruidnagels30g boter2 grote uien, in grove stukken3 plakken ontbijtkoek3 eetlepels Maestrichter fruitstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk op de bbq!

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 el Frutesse Maestrichter fruitstroop, 2 el olie, 2 theelepels sambal, 1 rode paprika, 2 kleine uien, 8 spiesjes -

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 el hazelnoten, 2 bananen, 2 appels, 2 peren, 2 el fruitstroop appel/peer (HERO), 125 ml Sour Cream,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-04-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke salade met witlof en Zeeuws spek. De witlof roerbak je kort met Maestrichter Fruitstroop. Een frisse peer-appel en druivenstroop, dit zorgt voor een heerlijke zoete smaak aan het gerecht en maakt de witlof wat minder bitter. Meer strooprecepten? Neem eens een kijkje op de website van Frutesse. 

INGREDIENTEN

400 g witlof, 100 g zeeuws spek, 30 g boter, 2 el Frutesse Maestrichter Fruitstroop, 1 el balsamico azijn, zout, naar eigen smaak, 200 g sla, naar eigen keuze, evt. tomaat, Parmezaanse kaas en croutons ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Limburgse stoverij

INGREDIENTEN

500 gram rib-runderlappen; 300 ml azijn; 3 blaadjes laurier; 2 kruidnagels; 30 gram boter; 2 grote uien, in grove stukken; 3 plakken ontbijtkoek, in stukjes; 3 eetlepels fruitstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Leuk recept om met de feestdagen te maken voor familie of vrienden!

INGREDIENTEN

1 grote varkensrollade (ong. 1,5 kg), 2 verse takjes rozemarijn, 3 grote eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop, 250 gram mager gerookt spek, 60 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tips: Voor een extra fruitige smaak, bereid het gerecht met appelsap in plaats van water en voeg nog 2 el rozijnen toe.  Lekker bij aardappelpuree met bieslook en rode bietjes, maar ook gewoon met frietjes en sla.  

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt kruiden voor het gehakt naar eigen smaak (bijv. paprikapoeder, tuinkruiden), 1 eidooier, 2-3 eetlepels paneermeel, 2 uien in ringen, 2 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop  , 2 plakken ontbijtkoek   , peper en zout  , boter om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Van oudsher een typisch Limburgs en authentiek stroopgerecht.

INGREDIENTEN

800g stoofvlees (poulet of riblappen) (paard of rund), 5 dl water, 5 dl azijn, 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 500g uien, 5 eetlepels Frutesse Maestrichter fruitstroop, 2 plakken ontbijtkoek, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g rib-runderlappen, 300 ml azijn, 3 blaadjes laurier (zakje a 4 g), 2 kruidnagels (potje a 20 g), 30 g boter, 2 grote uien, in grove stukken, 3 plakken ontbijtkoek, in stukjes, 3 eetlepels fruitstroop (pot a 450 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

2 hand peren, 2 appels, 2 el boter, 5 el fruitstroop (appel), 3 el rozijnen, ca 40 gr hazelnoten, sap van 1 / 2 sinaasappel, 8 bolltjes vann.roomijs.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker fruitig nagerecht. 460 kcal.

INGREDIENTEN

2 handperen, 2 appels, 2 el boter, 5 el Fruitstroop Rinse Appel(340 gr), 3 el rozijnen, 1/2 zakje hazelnoten, sap van 1/2 sinaasappel en 8 bolletjes vanilleroomijs.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Ideaal voor de lunch of als borrelhapje (voor onderweg).

INGREDIENTEN

6 wraps    6 grote plakken oude kaas 150 gram sla naar keuze Frutesse Maestrichter fruitstroop of Rinse appelstroop

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

=1 kg.aardappelen,kruimig., =2 el olijfolie,=500 gram, rundergehakt,=2 uien in, ringen,= 2 el Maestrichter, fruitstroop,= 1/2 bakje, bieslook[25 gram] in ringe-, tjes,= 500 gr.gekookte biet-, jes,[geschild]., =2 el witte wijnazijn, =

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een verrukkelijke aparte smaak hebben deze Luikse Gehaktballetjes, recept van restaurant Belga Queen

INGREDIENTEN

500 g gehakt half-om-half, 2 eieren, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden, 50 g paneermeel (pakje 150 g), 5 el bloem, 75 g blanke rozijnen (zak 375 g), 35 g boter, 1 ui, gesnipperd, 50 g Maestrichter fruitstroop (pot 450 g), 50 g blauwe pruimenjam (pot 450 g), rodewijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2011
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ze zeggen oefening baart kunst en het klopt....na hier en daar gesleuteld te hebben aan het recept is ie naar mijn smaak (en naar de smaak van kritische gasten) af. Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik. In ieder geval eet smakelijk.

INGREDIENTEN

Marinade, Per persoon 2 konijnenbouten, 1 beker witte azijn(of meer), 1 beker water (of meer), De konijnenbouten moeten onderwater (azijn) staan. De hoeveelheid azijn moet gelijk zijn aan de hoeveelheid water., 2 ui (gesneden), 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, , Bereiding:, 50 gr. Boter, 2 uien ( grof gesneden), 2 laurierbladen, 2 kruidnagels, 2 flinke eetlepels maestrichter fruitstroop, 1 snee peperkoek

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hier scoor je punten mee op de bbq!

INGREDIENTEN

Voor 4 personen 2 kilo spare ribs 2 flesjes oud bruin bier 2 el Maestrichter fruitstroop 1 el sambal 2 el ketjap manis bbq-kruiden    2 laurierblaadjes   2 blokjes voor groentebouillon    peper en zout naar smaak   

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g gehakt half-om-half, 2 eieren, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden, 50 g paneermeel (pakje 150 g), 5 el bloem, 75 g blanke rozijnen (zak 375 g), 35 g boter, 1 ui, gesnipperd, 50 g Maestrichter fruitstroop (pot 450 g), 50 g blauwe pruimenjam (pot 450 g), rodewijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ingrediënten, 500 g gehakt half-om-half, 2 eieren, , 2 sjalotten, gesnipperd, , 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden, , 50 g paneermeel (pakje 150 g), , 5 el bloem, , 75 g blanke rozijnen (zak 375 g), , 35 g boter, , 1 ui, gesnipperd, , 50 g Maestrichter fruitstroop (pot 450 g), , 50 g blauwe pruimenjam (pot 450 g), , rodewijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g gehakt half-om-half;, 2 eieren;, 2 sjalotten, gesnipperd;, 1 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden;, 50 g paneermeel (pakje 150 g);, 5 el bloem;, 75 g blanke rozijnen (zak 375 g);, 35 g boter;, 1 ui, gesnipperd;, 50 g Maestrichter fruitstroop (pot 450 g);, 50 g blauwe pruimenjam (pot 450 g);, rodewijnazijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke combi van stroop, spel en witlof

INGREDIENTEN

400 gr witlof , 100 gr zeeuws spek , 30 gr boter , 2 eetlepels Frutesse Maestrichter Fruitstroop , 1 eetlepel balsamico azijn , Zout, naar eigen smaak , 200 gram sla, naar eigen keuze, evt. tomaat, parmezaanse kaas en croutons ter garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gebak zonder te bakken!  

INGREDIENTEN

125 gram boter 200 gram koekjes (bijv. chocolate chip koekjes)  115 gram gezouten pecannoten 4 friszoete appels 60 gram basterdsuiker 2 tl gemalen kaneel 100 gram fijne kristalsuiker 600 gram monchou (of andere verse roomkaas) 3 el Maestrichter Fruitstroop of rinse appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Frans
  •  60-120 min.

Heerlijk boterzacht stoofvlees.

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, 300 ml azijn, 3 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, 30 g boter, 2 grote uien, in grove stukken, 3 plakken ontbijtkoek, in stukjes, 3 eetlepels Limburgse fruitstroop, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zomers met een lekker wit wijntje

INGREDIENTEN

3 preien, 250 g katenspek, 2 sjalotjes, 500 g snoekbaarsfilet met ontschubt vel, 1 dl witte, zoete wijn, 1 dl visfond, 1 dl room, 20 g koude boter, zout en peper, naar eigen smaak, Frutesse Maestrichter fruitstroop, Beetje waterkers/sla om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top