Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Frittata recepten (313) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dit recept is een variant op een recept dat rond 2007 in de Delicious verschenen is. Het leuke van dit gerecht is dat je het met toevoeging van enkele basisingrediënten (eieren, kaas (mozzarella)) kunt maken van allerlei restjes groenten.

INGREDIENTEN

3 à 4 eieren, 2 bolletjes mozzarella à 125 gr., klein gesneden, ½ courgette, 1 struikje broccoli van ongeveer 500 gr., 150 gr. champignons, 1 rode ui, 1 spaanse peper, fijngehakt, tijm, 2 eetlepels (bij voorkeur vers), 1 flinke teen knoflook, zout, peper, (olijf)olie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een Italiaanse boerenomelet

INGREDIENTEN

125 g kipfilet, peper en zout, 60 g boter, 125 g champignons in plakjes, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, in kleine reepjes, 10 eieren, losgeklopt en gekruid met peper en zout, 120 g grueyere, cheddar of belegen geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een italiaanse Omelet die wordt gebakken tot hij stevig genoeg is om in punten te worden gesneden

INGREDIENTEN

6 zongedroogde tomaten, 60 ml olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, verse tijm, 6 eieren, 50 gr parmezaanse kaas (reggiano)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4eieren, italiaanse wokgroente, eventueel restje gekookte aardappel, grana padano.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frittata is altijd weer een feest om te maken, elke keer weer anders. Gewoon de restjes groente gebruiken die je nog hebt liggen.

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen in blokjes, 1 punt paprika of 1 gewone paprika, 1 tomaat, 4 eieren, zout en peper, bouillonblokje, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 Eetlepel olijfolie (in two lots of 2 Eetlepel), 1 cup ui, finely chopped, 2 cups (approx.) other groenten, depending on what you have. If raw, cook them with the uien (or steam them); if cooked add them when the uien are soft. You can also add chopped cooked meat if you have some to use up., 6 eieren, 1 Eetlepel chopped peterselie, 1 Eetlepel chopped fresh basilicum, Zout, Peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Groenten: Broccoli, roergebakken wilde spinazie, geroosterde paprikas (pot),artisjokken, beetgare sperzibonen, aardappelplakjes en/of verschillende soorten paddestoelen.

INGREDIENTEN

4 el olie., 1 el boter., 250 gr Champignons in plakjes., 250 gr groente in stukjes., zout en peper., 6 eieren., 4 el gehakte bieslook., 5 el versgeraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaanse aardappelomelet.

INGREDIENTEN

Ingredienten: 6 eieren 1/2 groene paprika 1/2 rode paprika 3 el melk 150 g aardappel schijfjes voorgekookt 75 g belegen kaas geraspt peper zout 30 gr boter, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2006
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Restje gekookte pasta, 4 eieren, 10 kerstomaatjes, 2 sneden gezouten boerenham, gemalen parmezaan, peper en zout, basilicum, boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Met parmezaanse kaas. 300 kcal per persoon

INGREDIENTEN

1/2 zak lentespinazie met room (Iglo), 6 eieren, 130 gr geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper,nootmuskaat, 1 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Contorni (bijgerecht);lunch(omelet met groenten) Zeer geschikt voor een pick-nick; Gezien en geproefd op een kookdemonstratie (van KAV)

INGREDIENTEN

6 eieren, 50 g vermicelli, 1 dl room, 1 handvol basilicum, 1 handvol gladde peterselie, 75 g geraspte parmezaanse kaas, 2 el olijfolie, 1 rode ui, 50 g boter og margarine, 1 kleine rode paprika, 1 teentje knoflook, zout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta omelet (frittata di maccheroni). Vegetarisch Italiaans. `Begin tegen een willekeurige Italiaan over frittata di maccheroni (pasta omelet), en hij krijgt een gelukzalige blik in zijn ogen en begint te stralen. Veel Italianen kregen dit vroeger mee naar school als tussendoortje, en je kunt er prima overgebleven pasta in verwerken. Er werd geen eten verspild, en velen vonden de frittata met eieren voedzamer en lekkerder dan de pasta met saus die ze de dag ervoor als avondeten hadden gegeten. Ook perfect voor een picknick, en koud net zo lekker als warm.` - Nikko Amandonico Dit recept is afkomstig uit het kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 500 g spaghetti of vermicelli, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gepelde tomaten, verse of uit blik, in grote stukken, 5 eieren, 100 g pecorino of Parmzezaanse kaas, versgeraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

La frittata di pasta is een stevige en smakelijke omelette die, waarbij je overblijfselen gekookte pasta makkelijk kunt recyclen. Ideaal als voorgerecht of aperitief (in kleine blokjes) maar ook heerlijk als hoofdmaaltijd wanneer je wat later thuis komt en geconfronteerd wordt met een lege koelkast. Ik geef je het recept zoals ik hem zelf erg lekker vind, maar natuurlijk kunnen alle ingredienten veranderd en aangepast worden aan je eigen smaak!

INGREDIENTEN

100 gr pasta (fettuccine, spaghetti, tagliatelle, maar ook korte pasta is een succes), 2 el olijfolie, 150-200 gr pancetta, in reepjes, 200 gr schoongemaakte champignons, dun gesneden, 150 gr verse spinazieblaadjes, 5 of 6 eieren, 125 ml verse room, 100 gr feta, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht maak je van eieren, kaas en geroosterde groenten.

INGREDIENTEN

1 kleine courgette, in blokjes, 1 kleine rode paprika, in blokjes, 1 kleine gele paprika, in blokjes, 1 rode ui, gesnipperd, 70 ml olijfolie, Zout en peper naar smaak, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 eieren, 125 ml slagroom, 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt, 1 eetlepel boter, 80 gram bosuitjes, in ringetjes, 120 gram Gruyère, geraspt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 6 kleine kastanjechampignons, in stukken, 100 g zeer kleine witte champignons, 1 lente ui, fijn gehakt, 2 el peterselie, fijngehakt, 2 eieren, 3 el kookroom, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt, 1 el bloem, Zout, Versgemalen peper, Geschaafde Parmezaanse kaas voor garnering, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

* 6 eieren, * 125 ml crème fraîche, * 1 rode ui, * 1 teen knoflook, * 300 gr verse spinazie, * 100 gr geitenkaas, * peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2015
  • Europees
  •  30-60 min.

Appeltje eitjedag, lekker snel en voedzaam.........

INGREDIENTEN

2 eetlepels Olijfolie, 1 zak Italiaanse wokgroente (750 gr. diepvries) AH of ander merk, 8 Eieren, 50 ml. Melk 1, 1 bakje Ricotta (verse kaas, 250 gr.) AH of..., 1 zak Eikenbladsla melange (100 gr.), 2 eetlepels sladressing Balsemico,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie;, 1 zak Italiaanse wokgroente (750 g, diepvries);, 8 eieren;, 50 ml melk;, 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g);, 1 zak eikenbladsla melange (100 g);, 2 el sladressing balsamico (fles 270 ml).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

EEN OMELET VAN SPAGHETTI MET CHAMPIGNONS

INGREDIENTEN

300 g. spaghetti, 1 eetlepel olijfolie, 25 g. boter, 1 fijngesneden sjalotje, 250 g. champignons in vieren gesneden, 4 eieren, zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngesneden basilicum, 50 g. geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Lekker recept, verrassend met deze "oude" en vaak vergeten Hollandse groente !

INGREDIENTEN

- raapstelen, 2-3 bosjes, - rozemarijnblaadjes, 1 snufje, - eieren, 8 stuks, - parmezaanse kaas, 40 gram, - ui, fijngesneden 1 stuk, - boter, 20 gram, - bladpeterselie fijn., 3 eetlepels, - olijfolie, 4 eetlepels, - broodkruim gedr., 2 eetlepels, - munt, fijngesn., 1 eetlepel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2008
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker, montignac maar wel vet...

INGREDIENTEN

8 eieren, slagroom (evt te vervangen door melk), 1 bloemkool, 2 teentjes knoflook, zout, peper,(verse) peterselie, 4 eetlepels parmezaanse kaas, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-1999
  • Montignac Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 bakje champignons ( 400 gram ), 1 groene paprika, 2 uien, 3 eetlepels zonnebloemolie, 6 eieren ( m ), 250 gram magere kwark, 100 gram gemalen oude kaas ( zakje a 150 gram ), 1 wit stokbrood, Taartvorm, doorsnede ca 28 cm, ingevet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker bij de lunch,maar ook om mee te nemen als je gaat picknicken,want koud ook heerlijk.En natuurlijk als borrelhapje.

INGREDIENTEN

6 grote verse eieren, 50 ml halfvolle melk, 300 g geraspte gruyère, 80 g geraspte parmezaan, 3 eetl fijngesneden basilicum, 1 eetl fijngesneden oregano, 3 eetl fijngesneden platte peterselie+wat extra blaadjes, 2 fijngesneden lente-uitjes, 3 eetl zachte olijfolie, versgemalen zwarte peper, zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 geklutste eieren, 4 preien in smalle ringetjes gesneden, 6 hele grote aardappelen in blokjes gesneden, 1 eetlepel zwartepeper, 1 blikje tonijn, 5 zongedroogde tomaten op olie in kleine stukjes, 2 tenen knoflook geperst

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Fusion
  •  30-60 min.

Eiergerecht voor lunch of licht diner

INGREDIENTEN

5 eieren, 4 eetl parmasaanse kaas (geraspt), 4 eetl. Gruyere in blokjes, teentje knoflook, 2 courgettes, 1 prei, 1 eetl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpel groente- en kaas gerecht

INGREDIENTEN

500 gr. broccoliroosjes, 4 eieren, 3 dl melk, zout en peper, 100 gr, gorgonzola verkruimeld.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke frittata, voor de lunch of lekker als lichte hoofdmaaltijd.   

INGREDIENTEN

6 eieren, 2 el zelfrijzend bakmeel, 50 g kaas, 8 groene asperges, peper en zout, 50 g geraspte kaas, 50 g blokjes kaas, 4 kerstomaatjes, 6 takjes krulpeterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een soort pannenkoek van pasta met kruiden, kaas en vlees. Ook makkelijk voor restverwerking.

INGREDIENTEN

100 gr. varkenspoulet, in blokjes van 1x1 cm100 gr. spaghetti50 gr. boter2, sjalotjes, fijngesnipperd6 eieren1/2 eetl. Italiaanse kruiden50 gr. geraspte, Parmezaanse kaaszoutversgemalen, zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, - 500 gram asperges, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 tomaat, - 1 eetlepel verse oregano, - 1 eetlepel verse basilicum, - 8 eieren, - 0,5 theelepel zout, - 0,5 theelepel versgemalen peper, - 0,5 kopje versgemalen parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

1stuk.

INGREDIENTEN

300g beetgare spaghetti-4eieren-50g geraspte parmezaanse kaas-2eetlepels gehakte peterselie-60g boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kg verse bladspinazie, 1 dikke ui, 2 tot 6 knoflookteentjes, 1 eetlepel olijfolie, 6 eieren, cayennepeper, worcestershiresaus, muskaatnoot, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spagettie punten, apart maar wel lekker.

INGREDIENTEN

300gram spagettie*4 eieren*50 gram parmazaanse kaas* 2el verse peterselie*6o gram boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie;, 2 aardappels, geschild en in blokjes;, 1 ui, gesnipperd;, 1 courgette, in plakjes;, 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden (potje 12 g);, 1 teen knoflook, fijngesneden;, 6 eieren, losgeklopt;, 125 g Goudse kaas, geraspt.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 eieren - 1 kop melk - 1 1/2 kop geraspte belegen kaas - 1/2 kop vers wit broodkruim - 3 lente-uitjes - 1 eetlepel verse peterselie - 300 gram spinazie - 125 gram ham

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 1 kg vastkokende aardappelel, geschild en gehalveerd., - 8 eieren, - 2 takjes fijngesneden peterselie, - 2 tenen knoflook, fijngehakt, - snufje milde paprikapoeder, - zout en versgemalen peper, - 50 gram boter, - 2 middelgrote uien, in ringen, - 1 eetlepel bruine basterdsuiker, - 1 eetlepel balsamicoazijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een frittata is de Italiaanse benaming voor een omelet. Maar er zijn twee grote verschillen: de frittata is lekker dik en hij wordt op laag vuur zachtjes gegaard. De fritatta is gaar wanneer hij is gerezen tot een zachte, luchtige soufflé. Ideaal om alle overgebleven groenten, vlees en vis uit je koelkast aan toe te voegen! Alles mag, zolang je ingrediënten maar in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Tip: ook heerlijk als tapasgerecht voor ongeveer 6 personen!

INGREDIENTEN

35 g bloem, 120 ml melk, 6 grote eieren, ½ tl zout, ¼ tl vers gemalen peper, 30 g ongezouten boter, 1 kleine ui, gesnipperd, ½ stronkje broccoliroosjes, klein gesneden, 1 gekookte (of 2 kleine) rode aardappel, in plakjes gesneden, 1 zakje Parrano rasp

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een bijgerecht uit de Italiaanse keuken

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook., 2 eieren., 300 gr. Spaghetti., 3 el. Olijfolie., Tomatentapanade., 1 bosje rucola., 50 gr. Geraspte parmezaanse kaas., Zout, peper, oregano, basilicum., 4 plakjes salami, 4 plakjes ham.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een simpel en lekker eiergerecht

INGREDIENTEN

1 bos lenteuitjes, half rood pepertje, 75 gram gorgonzola, 6 eieren, 50 gram boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Recept van Jamie

INGREDIENTEN

6 eieren, - 2 el melk, - zout en peper, - gegrilde asperges, - verse munt, - gebakken champignons, - bacon, - kerstomaatjes, - geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top