Franse recepten

Alles over Franse recepten op Smulweb.nl

De Franse keuken is vooral bekend vanwege het gebruik van wijn en kaas. Deze beroemde keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en dat komt door de extreme diversiteit. Hier vind je alle authentieke Franse recepten, zoals bouillabaissesoep, Boeuf Bourgignon, coq au vin, Ratatouille, creme brulee, kaastaart, confit de canard, coquilles, kabeljauw duglere, Provencaalse vis, beurre blanc, remouladesaus, Bretonse mosselen, Vichysoisse, pot au feu, crepe suzette en pommes de terre.

Nagerechten Meer Nagerechten recepten »
Groenten Meer Groenten recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Kaas Meer Kaas recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Aardappels Meer Aardappels recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

Brownies …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een klassieker uit de franse keuken, maar dan heel eenvoudig met ingredienten uit de diepvries …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

125 gram gerookte spekreepjes 4 kippenpoten 1 kilo geschilde aardappelen, in blokjes (vastkokend) 2 uien, in halve ringen 250 gram champignons, gehalveerd 1 rode parika, in blokjes zout, peper en paprikapoeder …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Met deze bereidingswijze krijg je een heerlijke, sappige parelhoen of kip op je bord. Alle vleessappen en aromas blijven bewaard met deze manier van bereiden. Je hebt er geen omkijken naar en in de tussentijd kun je andere gerechten klaarmaken. Let op! De Römertopf nooit met afwasmiddel schoonmaken. Gebruik gewoon heet water en een afwasborstel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

1 kg. varkensfricandeau zout, peper Franse mosterd rozemarijn teentje knoflook boter …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

4 royale ribkarbonades 1 grote ui 1 prei halve citroen 4 appels (Elstars) 4 el rozijnen 1 el gembernat en 4 bolletjes 4 el Calvados 2 el bruine suiker 3 el Franse mosterd 2 tl bouillonpoeder peterselie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een alles in een "visserspot" die lekker pittig smaakt ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Romertopf recept …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een heerlijk gerecht uit de Romertopf …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Makkelijk voor als je een hele middag de deur uit moet en te laat thuis bent om nog een maaltijd te bereiden. Naar verluidt is het een heel oud recept die Franse boerinnen nog steeds hanteren als zij op het land mee moeten werken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

2el paneermeel,2el tomatenketchup,1tl tijm,zout en peper,250g rundergehakt,2uien,2rode paprika's,1groene paprika,1courgette,1aubergine,3vleestomaten,10groene olijven,3t knoflook,1dl bouillon,4dl olijfolie,2el fijngesneden basilicum,1ei. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

2 courgettes 10 tomaatjes 2 bollen knoflook 1 grote ui 100 g ontbijtspekblokjes peper 2 tl fijngehakte rozemarijnnaalden 1 bresse-kip 25 g boter grof zeezout 1 dl creme fraiche …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

In Romertopf bereidde lamsbout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Met deze bereidingswijze krijg je een heerlijke, sappige parelhoen of kip op je bord. Alle vleessappen en aromas blijven bewaard met deze manier van bereiden. Je hebt er geen omkijken naar en in de tussentijd kun je andere gerechten klaarmaken. Let op! De Römertopf nooit met afwasmiddel schoonmaken. Gebruik gewoon heet water en een afwasborstel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

300 gr runderpoelet 300 gr kippenpoelet 1 mergpijp 300 gr gesneden soepgroente 125 gr lintmacaroni (of vermicelli) peper, zout 1 teentje knoflook 1/2 kopje geraspte kaas bouillon 1/2 kop witte wijn  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans
Populaire Franse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies