Franse recepten

Alles over Franse recepten op Smulweb.nl

De Franse keuken is vooral bekend vanwege het gebruik van wijn en kaas. Deze beroemde keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en dat komt door de extreme diversiteit. Hier vind je alle authentieke Franse recepten, zoals bouillabaissesoep, Boeuf Bourgignon, coq au vin, Ratatouille, creme brulee, kaastaart, confit de canard, coquilles, kabeljauw duglere, Provencaalse vis, beurre blanc, remouladesaus, Bretonse mosselen, Vichysoisse, pot au feu, crepe suzette en pommes de terre.

Nagerechten Meer Nagerechten recepten »
Groenten Meer Groenten recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Kaas Meer Kaas recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Aardappels Meer Aardappels recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

De salade is eenvoudig maar smakelijk. De andijvie en witlof hebben veel structuur en lichte bitters …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

4 handvol gemengde salade (Romeinse sla, andijvie, etc) 50 g gepelde noten 100 g Comtekaas in blok 100 g rauwe ham 3 soeplepels gehakt bieslook 2 koffielepels mosterd van Dijon 2 koffielepels citroensap 1 soeplepel rode-wijnazijn 2 soeplepels verse room 3 soeplepels notenolie  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

350 gram andijvie 100 gram Roquefort 6 walnoten 5 eetlepels notenolie 2 eetlepels slagroom 1 snufje zout 1 snufje peper 1 eetlepel wijnazijn 1 mespunt mosterd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Zeer fris en gezond slaatje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Deze fantasievolle salade ; met een pittige dressing behoort tot de klassiekers …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Salade:100 gr krul andijvie,200 gr winterwortel,200 gr koolrabie garnering:40 gr fransekaas sausje:6 el biogarde,20 gr ui,2 knoflook,2 tl thijm,2 tl basilicum,zout,peper,paprikapoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

350 gram andijvie * 100 gram Roquefort * 6 walnoten * 5 eetlepels notenolie * 2 eetlepels slagroom * 1 snufje zout 1 snufje peper * 1 eetlepel wijnazijn * 1 mespunt mosterd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Dit soort schotels maak ik als ik bijvoorbeeld vrienden krijg en snel klaar wil zijn. Maak dat van te voren klaar dusssssssssssssss oven aan zetten en wijntje in schenken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Deze `verse kaastaart` komt uit Corsica, waar het wordt gemaakt van verse schapenkaas (brocciu). Deze kunt u vervangen door roomkwark of ricotta. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een prachtige taart. Leuk als je gasten krijgt. (Niet iedereen houd natuurlijk van lamsvlees.) De combinatie met met lamsvlees, schapenkaas, appel en spitskool geeft een hele aparte smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Voor het deeg: 150 g tarwebloem, ? tl zout, ? tl bakpoeder, 75 g magere kwark, 3 el melk, 2 el olijfolie, voor de vulling: 125 g mozzarella, 100 g gesneden schapenkaas, 50 g blauwschimmelkaas, 50 g parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 100 ml melk, 2 el fijngehakte peterselie, paprikapoeder, peper, zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Populaire Franse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies