Franse recepten

Alles over Franse recepten op Smulweb.nl

De Franse keuken is vooral bekend vanwege het gebruik van wijn en kaas. Deze beroemde keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en dat komt door de extreme diversiteit. Hier vind je alle authentieke Franse recepten, zoals bouillabaissesoep, Boeuf Bourgignon, coq au vin, Ratatouille, creme brulee, kaastaart, confit de canard, coquilles, kabeljauw duglere, Provencaalse vis, beurre blanc, remouladesaus, Bretonse mosselen, Vichysoisse, pot au feu, crepe suzette en pommes de terre.

Nagerechten Meer Nagerechten recepten »
Groenten Meer Groenten recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Kaas Meer Kaas recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Aardappels Meer Aardappels recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

Recept voor sinaasappelbavois kan evt ook met andere smaken door de jus d'orange te vervangen door siroop, bijv aarbei. kan ook gemaakt worden met lactose vrije slagroom van de minus L. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze 'Pâte en croûte aux pistaches et abricots' vond ik in het kookboek 'Mijn Franse Keuken'.  Lees hier meer over Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo: http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Deze Franse Charlotte aux herbes et fleurs de Provence komt uit 'Mijn Franse Keuken' van Rachel Khoo. Een prachtig dessert of taartje waar je je ogen niet vanaf kunt houden! Verrassend, door de eetbare bloemen.  Lees hier meer over 'Mijn Franse Keuken': http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Dit Franse recept, Millefeuilles aux tomates et lentilles, komt uit 'Mijn Franse Keuken', het kookboek van Rachel Khoo.  Lees hier een book review van Mijn Franse Keuken: http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Makkelijk recept voor deze kleine monchou taartjes van roomkaas met kersentopping …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Overgenomen uit mijn oude kookschrift.i.p.v. witte wijn heb ik calvados toegevoegd.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Drie pond zoutevis, 2 dl. rijst, 2 dl. tomatenpulp, 4 uien, 2.5 dl. olijfolie, 75 gram boter, twee verse paprika's, wat cayennepeper, 1 a 2 lepels paneermeel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Populaire Franse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies