Franse recepten

Alles over Franse recepten op Smulweb.nl

De Franse keuken is vooral bekend vanwege het gebruik van wijn en kaas. Deze beroemde keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en dat komt door de extreme diversiteit. Hier vind je alle authentieke Franse recepten, zoals bouillabaissesoep, Boeuf Bourgignon, coq au vin, Ratatouille, creme brulee, kaastaart, confit de canard, coquilles, kabeljauw duglere, Provencaalse vis, beurre blanc, remouladesaus, Bretonse mosselen, Vichysoisse, pot au feu, crepe suzette en pommes de terre.

Nagerechten Meer Nagerechten recepten »
Groenten Meer Groenten recepten »
Sauzen Meer Sauzen recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Kaas Meer Kaas recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Schaal- en schelpdier Meer Schaal- en schelpdier recepten »
Aardappels Meer Aardappels recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Suggesties kookboeken

In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen,  witte champignons en kastanje champignons. Maar in de herfst kun je deze quiche ook extra spannend maken door de vele soorten paddenstoelen te gebruiken die dan verkrijgbaar zijn.   Tip: Voor een droge bodem kun je deze 10 tot 15 minuten zonder vulling voorbakken. Het kan wel dat daardoor de zijkanten iets naar beneden zakken. Je kunt eventueel na het voorbakken met een paar repen deeg een nieuwe rand maken.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk eendeborst gerecht. Door de peer e cht anders dan anders! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Deze petit fours spotte ik in de finale van Heel Holland Bakt. Heel leuk om zelf te maken en als verrassing weg te geven, maar natuurlijk ook heerlijk om zelf op te eten. Bakken maar! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Deze bramen cheesecake charlotte is een recept van de winnaar van Heel Holland Bakt: Menno! Hij maakte deze cheesecake tijdens de finale, en met succes!  Tip: ook heel lekker met bosbessen, zoals op de foto. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

MMMMMM …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Kip met cider en mosterd jus op een bedje van venkel, rode ui en citroen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ondanks het aantal tenen knoflook smaakt deze soep erg zacht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Recept voor sinaasappelbavois kan evt ook met andere smaken door de jus d'orange te vervangen door siroop, bijv aarbei. kan ook gemaakt worden met lactose vrije slagroom van de minus L. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

"Tarte aux tomates". Dit is mijn allerliefste en meest klaargemaakte recept, gemakkelijk, snel klaar, ziet er heel wat uit en is superlekker. Het recept ervan heb ik afgetroggeld en uiteindelijk, na ons derde bezoek, losgekregen van Guylaine D'Hiver (bijna een naamgenoot) sympathieke gastvrouw van een "Chambre d'Hotes" in het kleine dorpje Ourdeaux in het Zuid-Oosten van de Creuse, een paradijs voor hengelaars en natuurliefhebbers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een bistro gerecht pur sang, maar deze soep wordt ook met een andere traditie in verband gebracht. Op franse huwelijken bijvoorbeeld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans
Populaire Franse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies