337 schapenkaas recepten

* Liptovsky syr *
Slowaaks gerecht van schapenkaas met smaakmakers

INGREDIENTEN

50 g zachte boter, 200 g schapenkaas, 1 ui (gepeld en fijngesneden), paprika/kappertjes/ansjovispasta/mosterd, bieslook voor de garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Tsjechisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr schapenkaas, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 3 twijgjes thijm, 1 schoongemaakte rode peper, 1 laurierblad, 1 el peperkorrels, olijfolie.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-10-1999
  • Duits
  •  120 min. <

Kleine lekkernijen voor elke gelegenheid.

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook,2 kl. uien,2 verse rode peper,500gr. schapenkaas,1 takje tijm,1 takje rozemarijn,2 laurierblaadjes,1tl. zwarte peperkorrels, 5dl. olijfolie.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-02-2000
  • Grieks
  •  120 min. <

Gegrild met Italiaanse kruiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet., olijfolie, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel basilicum, 1 halve eetlepel tijm, 1 halve eetlepel marjolein., zout, peper, 2 teentjes knoflook., Een flink stuk schapenkaas, Brebiou! Mag ook brie zijn indien niet te krijgen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr cranberries, 600 gr suiker, sap van 1 citroen, een mooi stuk zo oud mogelijke Texelse schapenkaas

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr schapenkaas (45 %) -, 1 Pakje gehakte kruiden uit de vriezer (25 gr) -, 2 tomaten -, zout -, peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en weinig werk

INGREDIENTEN

250 gram magere kwark 60 gram schapenkaas 2 eierdooiers 1 el. paneermeel 1 teentje knoflook 1 el fijngehakte peterselie zout en peper 2 eiwitten boter voor de vormpjes., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een zuiver produkt

INGREDIENTEN

4 ons schapenkaas. 6 plakjes rosbief. 2 eetlepel honing, 4 gepelde walnoten, 3 el koksroom, 1 el. mierikswortel, een paar oesterzwammen.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

Bladerdeeghapjes met milde schapenkaas, ui en olijven.

INGREDIENTEN

1 rol Vers bladerdeeg 270 gram, 250 gram milde schapenkaas (feta), 2 kleine rode uien in ringen gesneden, ca. 20 kalamata olijven (of groene ontpitte olijven), 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2012
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker bij warm weer,bij salade en de barbeque of om zo te eten met stokbrood.

INGREDIENTEN

-200 gram zwarte olijven-1 potje gerilde paprika van ongeveer 320 ml-1 bol jonge knoflook of 3 tot 4 teentjes knoflook-2 rode pepers-800 gram feta-kaas of schapenkaas-3 laurierbladeren-grof zeezout-250 tot 375 ml olijfolie-eventueel een extra rode peper ter garnering.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2006
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voorafje...om de eerste honger te stillen serveer bij de thee (munt)Briouats betekent letterlijk 'brief'. De deegdriehoekjes zijn dan ook als een enveloppe gevouwen

INGREDIENTEN

1 pakje filodeeg of brickdeeg; 300 g verse schapenkaas; 1 teentje knoflook, geplet; 2 el gehakte platte peterselie; 1 kl gehakte verse dille; zwarte peper uit de molen; arachideolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Marokkaans
  •  10-20 min.

Ontbijt voor 1 persoon; 210 Kcal

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 - 2 kg verse tuinbonen (met dop), 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 el olijfolie, zout, peper, 200 g schapen- of geitenkaas in dikke plakken,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Licht pittig bijgerecht

INGREDIENTEN

1 courgette, 125 gram feta van schapenmelk, 1 eetl. verse marjoraanblaadjes, 1 eetl. verse citroenmelisseblaadjes, 1 theel. rode peperschilfers (gedroogd, te koop in Turkse winkel), milde olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2003
  • Fusion Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit soort schotels maak ik als ik bijvoorbeeld vrienden krijg en snel klaar wil zijn. Maak dat van te voren klaar dusssssssssssssss oven aan zetten en wijntje in schenken

INGREDIENTEN

200 gr schapenkaas 600 gr rundergehakt 800 gr aardappelen 1.5 dl hete melk 2 uien 2 rode paprika s3 teentjes knoflook 300 gr courgette 60 gr boter 0.2 gram saffraandraadjes verse tijm zout, peper, nootmuskaat en chilipoeder, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Apart pistoletje

INGREDIENTEN

Pistolet, plak schapenkaas, 2 el honing, 1 el. tijm

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

* Halusky *
Een traditioneel Slowaaks bijgerecht, dat eigenlijk niet op deze pagina thuishoort. De verschillen tussen de Tsjechische en de Slowaakse keuken zijn echter zo gering dat je het - ondanks de verzelfstandiging van beide landen - met een gerust hart een gemeenschappelijke kookpot kunt noemen

INGREDIENTEN

500 g rauwe aardappelen (geraspt), 1 dl melk, zout, meel, 500 g schapenkaas, kaantjesreuzel

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Tsjechisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is mijn lievelingswrap: de romigheid van de schapenkaas en avocado combineert heerlijk met de frisse munt en spinazie.

INGREDIENTEN

Per wrap:, , - 1 whole wheat wrap, - 1/2 avocado, in blokjes, - 50 gram schapenkaas, in blokjes, - handje verse spinazie, - blaadjes van 2 takjes verse munt, in stukken gescheurd, - citroen/knoflookpeper, - extra vergine olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2012
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Vegetarisch recept volgens de methode Montignac; uit: Vlees nog Vis. (Vetmaaltijd)

INGREDIENTEN

4 grote uien, 1 ei, 100 gr harde (geraspte) geiten- of schapenkaas, 1 eetl Italiaanse - of Provencaalse kruiden, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Montignac
  •  60-120 min.

Lekker gehaktballen met spek en schapenkaas.

INGREDIENTEN

- 1 kg gehakt, - 200 gram mager gerookt spek, - 150 gram geraspte schapenkaas, - 3 teentjes knoflook, - 1 rode peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2004
  • Grieks
  •  20-30 min.

Vegetarisch recept volgens de methode Montignac.

INGREDIENTEN

4 grote uien, 1 ei, 100 gr harde (geraspte) geiten- of schapenkaas, 1 eetl Italiaanse - of Provencaalse kruiden,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een prachtige taart. Leuk als je gasten krijgt. (Niet iedereen houd natuurlijk van lamsvlees.) De combinatie met met lamsvlees, schapenkaas, appel en spitskool geeft een hele aparte smaak.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG1.2 dl water, 90 gr boter, ? tl zout, 180 gr tarwevolkorenbloem, 120 gr roggemeel, VOOR DE VULLING, 20 gr gedroogde paddestoelen, 1 dl heet water, 400 gr lamsvlees, 1 el sojasaus, 1 el olijfolie, 1 tl tijnm, 1 kleine spitskool, 1 ui, 1 el olijfolie, zout en peper, 100 gr schapenkaas, 1 appel, 1 el sojasaus, 1 tl worchestersaus, 1/2 tl tijm, ? tl bonenkruid, mespuntje peper.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

EEN LEKKER BORRELHAPJE

INGREDIENTEN

700 gr.verse bladspinazie / 16 rijstvellen /50 gr.groene olijven zonder pit / 200 gr. pittige schapenkaas / 1 ei / 50 ml.melk / zout en peper,nootmuskaat / / 3 el sesamzaad / 1 bosje bieslook / olie om te frituren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2002
  • Chinees
  •  20-30 min.

Voedingswaarde per persoon:
3 gr koolhydraten/171 kcal/13 gr vet/10 gr eiwit

INGREDIENTEN

750 gr komkommer, 30 gr garneeramandelen, 1 limoen, 250 gr schapenkaas in stukjes, 100 gr Griekse yoghurt, 2 tenen knoflook fijngehakt, 10 gr munt fijngehakt

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2013
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Verrassend lekker en weer eens wat anders dan gewoon gekookte elleboogjes met een rode saus!

Ook m′n kinderen vonden het heerlijk. Dat zegt genoeg denk ik.

INGREDIENTEN

400 Gr. Macaroni, 1 kg blad spinazie, 1ui, 2 eetl zonnebloem olie, Zout/peper, 300 Gr. Rundergehakt, 150 ml witte wijn, 200 Gr. Schapenkaas, 3 eieren, 250 ml slagroom, 1 theelepel paprika poeder mild, 4 eetlepel pijnboompitten, Vet voor de vorm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Een heel erg lekker pesto-recept, voor door de pasta of als smaakmaker in een verse tomatensoep.

INGREDIENTEN

Maak 40 gram basilicumblaadjes, 2 gepelde knoflookteentjes, 40 gr. pijnboompitten, 60 gr. grof geraspte parmezaanse kaas, 40 gr. grof geraspte pecorino romano (italiaanse schapenkaas) en 3 eetlepels goede olijfolie fijn in een foodprocessor (of gebruik een staafmixer), Voeg terwijl de machine draait nog 5-6 eetlepels olijfolie toe., Schakel de machine uit zodra u een vrij dikke homogene saus hebt verkregen., , Op smaak brengen met zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 gr. feta, 50 gr. walnoot, 4 teentjes knoflook, 1 l. olijfolie, 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes lavendel, 3 blaadjes salie, 2 blaadjes laurier, 10 stuks peperkorrels, zwarte, Zout,

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-05-2003
  • Grieks Voorgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

750 gram feta -, 50 gram walnoot -, 4 teentjes knoflook -, 1 liter olijfolie -, 2 takjes tijm -, 2 takjes rozemarijn -, 2 takjes lavendel -, 3 blaadjes salie -, 2 blaadjes laurier -, 10 stuks zwarte peperkorrels -, zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

750 gr feta - 50 gr walnoten - 4 teentjes knoflook - 1 liter olijfolie - 2 takjes tijm - 2 takjes rozemarijn - 2 takjes lavendel - 3 blaadjes salie - 2 blaadjes laurier - 10 zwarte peperkorrels - Zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Grieks
  •  0-10 min.

Heerlijk fris en zo klaar.

INGREDIENTEN

6 smaaktomaten (Tasty Tom); 2 lente-uitjes; 8 blaadjes verse munt (heb zelf meer gebruikt); 100 g fetakaas (neem de echte van schapenmelk, deze is echt veel lekkerder); olijfolie; citroensap; zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2007
  • Turks
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 rode uien, 1 eetlepel olijfolie, 350 gram diepvries sperziebonen, 1 blik gepelde tomaten, 150 gram Hollandse schapekaas, zout, peper, 2 eetlepels gesnipperde peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Schapekaas in bladerdeeg

INGREDIENTEN

2 pakjes diepvriesbladerdeeg (600 g), 500 g. Feta (Griekse scgapekaas), 5 el. boter, 8 el. bloem, 1/4 l. melk, 2 mesp. peper, 3/4 tl. zout, 7 eieren

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Grieks
  •  60-120 min.

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 rode uien, 1 eetlepel olijfolie, 350 gr diepvries sperziebonen, 1 blik gepelde tomaten, 150 gr Hollandse schapekaas, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk, simpel en eerlijk pastagerecht met boter en pecorino. Staat binnen 10 minuten op tafel als u kant en klare pasta koopt, anders 1 uur.

INGREDIENTEN

400 g tagliatelle of andere pasta, 100 g pecorino, 75 g roomboter, versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

-2 eetlepels maïskorrels, -2 eetlepels kidneybonen, -1 kleine (rode) ui, -1(kleine) krob romainesla, -2 tomaten, -1 eetlepel wittewijnazijn, -zout, -1 rode peper, -1 theelepel olie, -30 gram feta, -eventueel peterselie, ter garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2008
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels olie, 1 fijngesneden ui, 2 geperst teentje knoflook, 150 gr gesneden soepgroente, 500 gr half om half gehakt, 1 pak gezeefde tomaten (5 dl), 1 mespunt suiker, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 blaadje laurier, 5 dl runderbouillon (tablet), zout, cayennepeper, 3 eetlepels room, 500 gr spaghettini, 100 gr verbrokkelde feta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker voorgerecht. Ook geschikt voor vegetariers
370 kcal per persoon.

INGREDIENTEN

6 rode paprika?s (van elk 80-100 gram).

Voor de kaasvulling:
250 gram fetakaas, 80 ml. melk, 1 eierdooier, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, wat versgemalen peper, wat zout.

Voor de kappertjesvinaigrette:
30 gram kappertjes in pekel, 5 eetlepels olijfolie (extra vierge), 2 eetlepels wijnazijn, 1 eetlepel citroensap, 30 gram fijngehakte witte ui, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel tijmblaadjes, wat versgemalen zwarte peper, wat zout.

Verder:
olie voor de vorm, wat olijfolie om te besprenkelen, enkele blaadjes sla naar keuze (bijvoorbeeld lolorosso of ijsbergsla, net wat jij lekker/leuk vindt).

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een klassieke en erg lekkere combinatie, deze vis met venkel en pittige kaas, met een lekkere groene salade heb je een heerlijk hoofdgerecht.
In dit recept gebruik ik Texelse schapenkaas. Texel telt veel schapen en heeft dus ook veel schapenkaas. De bereiding en rijping zijn identiek aan die van Goudse kaas. Vanaf 6 weken is de dan nog erg jonge schapenkaas al te koop, maar er is ook belegen en oude. Texelse schapen grazen op ziltige weiden, sommige ervaren proevers menen dat zilte in de kaas te bespeuren.

INGREDIENTEN

1 pak groene lasagnevellen, zout, peper, 2 venkelknollen in dikke plakken, 2 zakjes witte saus (voor 5 dl), 5 dl melk, 200 g pittige schapenkaas, geraspt, 4 losgeklopte eidooiers, 3 grote vleestomaten, ontveld, in plakken, 2 tl dragon, gedroogd, 600 g kabeljauwfilet in kleine blokjes, sap van 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Leuk als voorgerechtje

INGREDIENTEN

100 gr schapenkaas 150 gr slagroom 100 gr champignons 2 el gesnipperde bieslook 2 grote vleestomaten1 el gehakte peterseliesnufje cayennepeper 1 uipeper en zouttakje basilicum om te garneren. beetje citroensap 1 el boter snufje nootmuskaat

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies