Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Foie gras recepten (73) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Voor de lekkerbek met geld en feestelijke aangelegenheden.

INGREDIENTEN

2 plakken foie gras, 1 appel in plakken (2 dus), rozijnen, cognac, suiker, laurier, thijmwitlof bladeren ( 1stronkje),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

20 ronde canapes (doorsnede 5 cm.) - 250 gr. foie gras in ronde vorm - 60 gr. boter - (imitatie)truffel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  •  
  •  10-20 min.

Een glaasje gevuld met......

INGREDIENTEN

1 bloc Foie Gras, 180 g (onder andere het merk Rougie te koop bij delicatessenzaken, Met port:vintage port, met vijgen, 3 el geleisuiker, 2 el bruine rum

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Erg lekker en ziet er mooi uit

INGREDIENTEN

200 gr. Foie gras, 4 plakken Peperkoek, 250 gr. Sla, 1 scheut Notenolie, 1 snufje Peper, 4 stuks Walnoten

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Feestelijk voorgerecht, dat erg makkelijk is, maar redelijk kostelijk is.

INGREDIENTEN

-stuk foie gras aan een stuk van 200 g, -12 gekookte scampistaarten, -verse groene kruiden, -25 ml frambozenazijn, -1 truffel (facultatief), -mengeling van sla, -100 ml zonnebloemolie, -5 ml graantjesmosterd

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een diner met goede vrienden was de aanleiding om ook de amuses maar eens extra aandacht te geven, bedoeld om te serveren bij een kir (in dit geval Cremant de Bourgogne met Creme de Cassis) Bij de Sligro zag ik kleine rondjes (ong. 3 cm) foie gras (12 stuks) waarmee voor 4 personen 3 leuke hapjes te maken zijn. Klaar, om zo te gebruiken. Aan de prijs natuurlijk (€ 9), je kunt beter een bloc foie kopen, maar gemak is ook wat waard natuurlijk. Ik maakte de volgende 3 hapjes: * foie gras op appel en met confit de figues * foie gras op gedroogde gemberkoek * foie gras met zomertruffel 1.Foie gras met appel en confit de figues Van een stevige grote appel 2 dunne plakjes uit het midden snijden, zodat je met een kleine steker (ong. 3 cm) in totaal 4 mooie rondjes hebt. Ik heb ze zo rauw gelaten, maar bedacht later  dat het ook smakelijk zou zijn geweest ze heel even in een beetje boter aan te bakken. Hierop een rondje foie gras, heel kleine snuif peper en daarop een beetje confit: vijgen in dit geval;maar van uien kan natuurlijk ook. Ik zag bij AH dat er heel wat varianten in kleine potjes te koop zijn. Gepresenteerd op een amuselepel. 2. Foie gras op gemberkoek Gemberkoek koop je bij de supermarkt (ontbijtkoek met stukjes gember). Hiervan 2 dunne (4 mm) plakjes snijden en met het stekertje weer 4 mooie rondjes maken. Deze 4 rondjes in de oven 15 min op 50 gr drogen. Van te voren maken, zodat het weer af kan koelen. Rondje foie gras erop, snuif peper en klaar is kees. Simple comme bonjour, maar een heerlijke smaak combinatie! Foie gras met peperkoek is bekend, maar met de gember gecombineerd is het nog leuker! 3. Bij de voorbereiding trof ik bij AH een klein potje zomertruffel voor nog geen € 5 aan! Zomertruffel is licht van smaak in vergelijking met de echte truffelsmaak, maar juist voor de combi met foie gras prima geschikt. De truffeltjes in zeer dunne plakje snijden en verdelen over de 4 laatste rondjes foie gras. Je kunt ook truffeltapenade of iets anders met lichte truffelsmaak gebruiken natuurlijk. Ik heb er geen toast of brood onder gedaan, maar dat kan eventueel wel natuurlijk. Ook deze eenvoudige amuse smaakte weer voortreffelijk.

INGREDIENTEN

Foie gras (ong. 100 gr), 1 appel, Confit van vijgen of uien, Gemberkoek, Klein potje zomertruffels,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2016
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Foie Gras met appel en meloen

INGREDIENTEN

[list=a], 25 gram boter, 1 appel in blokjes, 1/2 galiameloen in blokjes, 50 gram suiker, 2 eetlepels rijstazijn, 1 velletje filodeeg, 4 kleine rondjes foie gras, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2014
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Erg lekker

INGREDIENTEN

4 sneden Eendenborstfilets gerookte, 2 sneden Broden wit, 4 stukjes Foie gras, 2 theelepels Calvados, 1 stuk Appel, 1 stukje Boter

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een klassieker voor Kerstmis

INGREDIENTEN

640 g verse foie gras (van eend), 4 kleine raapjes, 4 Golden-appelen, 100 g Solo, 300 g suiker (100 200 g), 5 dl ciderazijn, 5 dl kalfsfond, 60 g grof gemalen peper, 1,5 dl appelsap, grof zout en paprika, 30 g honing, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

4 plakjes rauwe foie gras (a 80 g) - 700 g gemengde paddestoelen - 180 g Amerikaanse langkorrelrijst - 1 el olijfolie - peper en zout - 4 el rode port - 4 el balsamico azijn - een paar takjes kervel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt met duif, maar dat lijkt me helemaal niets, vandaar dat de duif is vervangen door kip?

INGREDIENTEN

4 kipfiletszout & peper24 kastanjes (gaar) tijm12 teentjes knoflook60 gr foie gras20 gr boter, knoflookpuree :10 teentjes knoflook50 gr boter100 gr creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De karakteristieke smaak wordt door het braden nog verhoogd, een delicatesse !

INGREDIENTEN

-240 g foie gras, DE CONFIT:, -180 g sjalotjes, -5 g boter, -1 takje tijm, -1/4 liter stevige rode wijn, -0,6 dl rode port, -1/8 liter donkere gevogeltefond, -zout en peper uit de molen, -2 struikjes witloof

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-07-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken (rauwe) foie gras de canard (eendenlever) met gebakken appel

INGREDIENTEN

*200 - 250 gram foie gas (rauwe eendenlever dus niet uit blik!) in plakken van ong. 60 gram *1 1/2 grote golden deliciousappel (of 2 kleine) *30 gram boter *1 eetlepel fijne suiker *citroen *2 kaneelstokjes (of 1 grote)*2 laurierblaadjes (of 1 grote)*10 cl. gevogeltebouillon (bouillon de volaille) *10 cl. Pineau des Charentes (of evt. een zoete witte wijn zoals bv. Monbazillac *vers gemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een amuse.

INGREDIENTEN

4 el portgelei (bij de traiteur), 90 g ganzenleverpastei, 4 sneden goede peperkoek (80 g), 3 el port, 3 el blanke fond, 4 el room, 1 el uienconfituur, roomse kervel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een elegant voorgerecht 

INGREDIENTEN

24 raviolivellen, 300 gram eendenlever ( vers ), 1 venkelknol, harde kern verwijderen wat er over blijft in reepjes snijden., 1 ui in dunne reepjes snijden., 1 bosje bieslook fijngesneden., Handje kervel fijngesneden., 1 handje peterselie fijngesneden., 1 handje koriander fijngesneden., Wat tijm., 1 laurierblad., 2 blokjes kippebouillon, 1 eetlepel 0olijfolie, 50 gram boter in klontjes, 50 gram parmezaanse kaas geraspt, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

"Foie gras de canard aux raisins", een heerlijk feestrecept speciaal voor Carla, van sterrenkok Claude Marco van Hotel-Restaurant Claude Marco *, Relais du Silence in Lamagdelaine, net buiten Cahors.

INGREDIENTEN

1 eendelever van ? 500 gr - 1 tros witte, niet te zoete en niet te rijpe druiven, mogelijk zonder pitten - 3 wortelen - 2 uien - 1 glas witte wijn - 1 mespunt suiker - 5 cl muskaatwijn - versgemalen peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ipv "echte" foie gras

INGREDIENTEN

, 250 g kippenlevers, 1 glas witte wijn, 50 g boter, 1 ui, olijfolie, 1 el wijnazijn, 1 el kappertjes uit de azijn, 2 el cognac of armangac, zout, peper of tabasco, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

5 witte boterhammen van 1 a 2 dagen oud - boter - 3 dunne plakken ganzenleverpate - bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

640 g verse foie gras (van eend) * 4 kleine raapjes * 4 Golden-appelen * 100 g boter * 300 g suiker (100 200 g) * 5 dl ciderazijn * 5 dl kalfsfond * 60 g grof gemalen peper * 1,5 dl appelsap * grof zout en paprika * 30 g honing

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

Een eindejaarsvoorgerecht.

INGREDIENTEN

600 gr foie gras (4 grote plakken van 3/4 cm dik of 3 a 4 kleine plakjes per persoon), 2 peren, 8 eetlepel knolselderblokjes, enkele blaadjes rode krulsla en veldsla, 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 eetlepels noten- of olijfolie, 50 gr boter, een snuifje suiker, peper en zout., ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Wordt geserveerd in kleine glaasjes als amusse of klein voorgerecht

INGREDIENTEN

2 grootte peren geschild en in bolletjes ( met een parisienne of meloenlepel)., 4 dl. port, 2 dl. rode wijn., 1 stokje kaneel, 1 steranijs., 2 kardemonpeulen., 10 witte peperkorrels, 150 gram foie gras, 2 sneetjes kruidkoek in stukjes, Een vleugje zout en zwarte peper.,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

... gekonfijte tomaten en zomertruffel Een recept van Pierre Resimont/ Restaurant l'Eau Vive 5170 ARBRE (profondeville)Belgie

INGREDIENTEN

Voor de Tartaar:, , 480 gram biefstuk, 150 gram foie gras = eendenlever, 50 gram Parmezaan, olijfolie, 10 gram truffel, korrels zeezout (Guerande), versgemalen zwarte peper, , Sla:, 2 handjes rucola sla, olijfolie en Balsamico, , Gekonfijte tomaten:, 2 tomaten, olijfolie, poedersuiker, tijmpoeder, laurierpoeder, knoflookpoeder, oreganopoeder en, zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een feestelijke amuse of voorgerecht.

INGREDIENTEN

, 450 gram foie gras de canard, 300 gram aardbeien, 50 gram suiker, 50 gram water, 100 water, 100 gram suiker

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deze espuma is een uitvinding van de meester van de moleculaire keuken : Ferran Adria, chefkok in het spaanse toprestaurant El Bulli.

INGREDIENTEN

100 gram rauwe ganzenlever, 50 gram culinaire room, 30 gram cognac, 1 theelepel agar-agar, peper en zout, 4 dunne plakjes vijgenkoek, 1 appel 100 gram isomalt ( suiker voor suikerspin)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2013
  •  
  •  30-60 min.

Lekker hoofdgerecht ; we werken in dit recept met dooierzwammen (cantharellen of "girolles"), 100 g per persoon, maar gelijk welke wilde paddestoelensoort kan ook van "vifke"

INGREDIENTEN

100 g per persoon dooierzwammen (cantharellen of "girolles"),maar gelijk welke wilde paddestoelensoort kan ook; wat fijn gesnipperde sjalot en een heel klein beetje knoflook, verse lob eendenlever (100 g per persoon), rucola, haas van everzwijn (rugstuk of "filet") 150 gr per pers. ; wat wildfond en wat sherryazijn;

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker hoofdgerecht ; we werken in dit recept met dooierzwammen (cantharellen of "girolles"), 100 g per persoon, maar gelijk welke wilde paddestoelensoort kan ook

INGREDIENTEN

100 g per persoon dooierzwammen (cantharellen of "girolles"),maar gelijk welke wilde paddestoelensoort kan ook; wat fijn gesnipperde sjalot en een heel klein beetje knoflook, verse lob eendenlever (100 g per persoon), rucola, haas van everzwijn (rugstuk of "filet") 150 gr per pers. ; wat wildfond en wat sherryazijn;

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Foie blokjes met notenmengsel en rauwe ham

INGREDIENTEN

, 150 gram foie gras (4 patérondjes), 1 plakje rauwe ham, 15 gram amandelen, 15 gram ongezouten gepelde pistachenoten, 15 gram sesamzaad,  , ,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2014
  • Frans
  •  20-30 min.

Een gerechtje die iedereen zal lusten van klein naar groot,iets simpels lijkt het op het bord met een big surprice in de mond.

INGREDIENTEN

100/150gr vetstof,150gr bloem,1/2l melk,200gr goed afsmakende gemalen kaas,4 eieren,panneermeel,p/z/m,200gr brie,200gr foie gras,4 sneden annanas van 1cm dik.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Foie gras, de subtiele sensatie. Ganzen horen bij Sint Maarten, zoals oliebollen bij oudejaarsavond. Foie gras is ganzelever. Daarom past op de avond van 11 november bij uitstek een exclusief stukje ganzelever, klaargemaakt op Bourgondische wijze.

INGREDIENTEN

1 verse foie gras van 500 gram, 4 eetlepels armagnac, 6 eetlepels rode port, 2 theelepels colorozozout (verkrijbaar bij de slager), 8 blaadjes gelatine, 1 theelepel verse tijm. grof zeezout, versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Let op!! Dit is een vervolg van recept 1 Dit recept heb ik iets aangepast maar is echt van een TOPKOK!Veel werk, maar je kan veel van dit prachtige hoofdgerecht een dag van te voren voorbereiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE VIJGEN EN APPELCHUTNEY: 1 stoofappel, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesn, 20 gr. uien, 50 gr gedroogde vijgen fijngehakt, 1 ? el wittewijnazijn, ? el engelse mosterd, snufje cayennepeper,1 teentje knoflook, 50 gr sultanarozijnen, 2 tl suiker. GERKRUIDEN LINZEN: 100 gr Puy- Linzen, snufje komijn, 40 gram rode ui, fijngesnipperd, 1 ? el balsamicoazijn, 1 teentje knoflook uitgeperst, 20 gr gember fijngesneden, 1 ? el sojasaus, 1 el tomatenketchup, 2 el zoet chilisaus, 2 el olijfolie, 2 tl fijngehakte koriander, enkele druppels citroensap. ZALM EN FOI GRAS: 0,5 dl maisolie, 1 zalm vaan 1.35 kg (filet) 200 gram foie gras, in vier plakken;KRUIDNCREME FRAUCHE; 1 dl creme fraiche, 1 el fijngehakte bieslook en peterselie, enkele druppels limoensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit recept heb ik iets aangepast maar is echt van een TOPKOK!Veel werk, maar je kan veel van dit prachtige hoofdgerecht een dag van te voren voorbereiden. Dit recept heeft 2 pagina's daar er te veel tekst is voor een pagina.

INGREDIENTEN

VOOR DE VIJGEN EN APPELCHUTNEY: 1 stoofappel, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesn, 20 gr. uien, 50 gr gedroogde vijgen fijngehakt, 1 ? el wittewijnazijn, ? el engelse mosterd, snufje cayennepeper,1 teentje knoflook, 50 gr sultanarozijnen, 2 tl suiker. GERKRUIDEN LINZEN: 100 gr Puy- Linzen, snufje komijn, 40 gram rode ui, fijngesnipperd, 1 ? el balsamicoazijn, 1 teentje knoflook uitgeperst, 20 gr gember fijngesneden, 1 ? el sojasaus, 1 el tomatenketchup, 2 el zoet chilisaus, 2 el olijfolie, 2 tl fijngehakte koriander, enkele druppels citroensap. ZALM EN FOI GRAS: 0,5 dl maisolie, 1 zalm vaan 1.35 kg (filet) 200 gram foie gras, in vier plakken;KRUIDNCREME FRAUCHE; 1 dl creme fraiche, 1 el fijngehakte bieslook en peterselie, enkele druppels limoensap, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De inspiratie voor dit gerecht deed de grote Kok Stefano Cavallini op in een hotel op Mallorca. De zoete Torcolato haalt het beste van de eend en de foice gras naar voren. Als u het gerecht lichter wilt maken, laat u de eenden- of ganzenlever weg.

INGREDIENTEN

12 plakjes verse Foice Gras van 25 gr per stuk 1 dl Zoete witte wijn van een goede kwaliteit 1,5 dl kippenbouillon 100 gram savooikool 40 gram boter RAVIOLI; 300 gram eendenborst zonder vel in stukjes gesneden 1 sjalotje gesnipperd 1 el olijfolie 20 gram courgetteschil en wortel in piepkleine blokjes gesneden 0.85 dl slagroom zout en peper 150 PASTADEEG: 300 gram bloem zout 3 eieren 2 el olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Kwartels en foie gras vormen een huwelijk gesloten in de hemel. Een recept speciaal voor Carla en Constant van Chef-kok Claude Delposen van restaurant "La Goumandiere" in Garche (Thionville) in het prachtige "Land van Sierck" in de Franse Moezelstreek.

INGREDIENTEN

4 mooie kwartels * rauwe eendenlever * bladerdeeg * eierdooier * peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Frans
  •  > 120 min.

40 beste recepten van de eeuw - Door Raymond Oliver

INGREDIENTEN

4 eieren, 80 gr ganzenlever, 10 cl perigueuxsaus, zout, peper en cayennepeper,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gebraden gans met een vulling van pruimedanten en foie gras. Gans wordt op dezelfde wijze gebraden als eend, met dat verschil dat een gans ieder kwartier moet worden bedropen met kokend water om het onderhuidse vet makkelijker te laten oplossen. Gans heeft nog veel meer vet dan eend. Pruimen en gans zijn een uitzonderlijk goede combinatie. Je kunt er gesmoorde uien en kastanjes bij serveren en schenk er een volle rode wijn bij. Ik heb dit recept voor de Kerst in 1991 gemaakt, maar dan met een wilde gans. Dit recept is met een tamme gans, die zijn nu eenmaal makkelijker verkrijgbaar.

INGREDIENTEN

50 zachte pruimedanten, 1 glas witte wijn, 1/2 liter bruine ganzenbouillon (of runderbouillon), een kleingesneden ganzenlever, 2 el sjalot fijngesneden, 1 el boter, 1 glas port, mespuntje tijm, mespuntje pimentpoeder, 2 el vers broodkruim, zout, peper, panklare gans van 4 kg, 1 tl zout. Kookvocht van de pruimen, 1 glas port, zout, peper en 2 el zachte boter.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Poularde de Bresse, farcie au foie gras et rotie, pommes sarladaises. Bresse kip gevuld met eendenlever en geconfijte aardappeltjes. Recept van Yannick Alleno

INGREDIENTEN

, 1 Bresse kip van 1,800 kilo, 1 verse eendenlever van 500 a 600 gram, 2 dl kippenjus, 2 bosjes witte uitjes, 100 truffel, 500 gram aardappelen BF 15, 150 gram eendenvet, 80 gram boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, 4 sneetjes in de koekenpan geroosterd witbrood, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een zeer exquis vleesgerecht dat op voorhand gemaakt kan worden en zich op feestdagen ontpopt als een culinaire topper

INGREDIENTEN

-8 plakken gekookte ham zonder vetrand, -100 g parfait van ganzelever (blikje), -50 g boter, -2 eetlepels rode port, -2 truffels, VOOR DE GELEI:, -8 bladen witte gelatine, -4 eetlepels warm water, -1/4 l water en 1/4 l rode port, -scheutje worcestersaus

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken eendenlever met een saus van rood fruit van Restaurant "Le Bistrot de Panurge"

INGREDIENTEN

, 4 plakken verse eendenlever, 200 gram rood fruit (vers of diepvries), 20 cl frambozen creme,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

50 gram ganzelever - 2 eidooiers - 1 eetlepel bechamelsaus (recept voor deze saus vind je via de zoekmachine) - 1/2 ei, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2002
  • Frans
  •  30-60 min.

Dit gerecht is uitermate geschikt voor een sobere picknick. Oefenterreinen voor landmachtmanoeuvres zijn zeer opwindend als picknickoord. U zult in ieder geval niet lastig gevallen worden door storende kinderen en onwel riekende barbecues. Vanzelfsprekend moet u picknickmanden met plastic servies, bestek van roestvrij 'edelstaal' en schreeuwerige koelboxen vermijden.

INGREDIENTEN

4 ganzenlevers van elk 600 gram200 gram peperkoek4 theelepels zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  •  
  •  > 120 min.
Foie gras

Foie gras

Foie gras betekent in feite hetzelfde als ganzenlever. Je kunt er onder meer ganzenleverpaté en ganzenleverterrine mee maken. Het is een wat omstreden soort eten, omdat er een gans voor wordt vetgemest. Wel is het een ware delicatesse onder de vleessoorten. Je krijgt het meestal in plakjes als voorafje voor het hoofdgerecht te eten. Het valt echter ook als hoofdgerecht te serveren en volgens de officiële wijze is het zelfs bedoeld als nagerecht. Waar in je maaltijd je foie gras gebruikt, is dus in feite aan jezelf. Voor goede recepten met foie gras kijk je hieronder.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top