Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Flan recepten (207) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

INGREDIENTEN

1L verse volle melk, 180g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 120g maizena, 2 eieren, 1 eigeel, bladerdeeg (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk toetje uit de franse oven.

INGREDIENTEN

185 gram Flan, 750 ml. Melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk toetje uit de franse oven.

INGREDIENTEN

185 gram Flan, 750 ml. Melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Spaanse Caramelpudding met caramelsaus (voor 4-6 personen)

INGREDIENTEN

4 eieren, 0,5 l. melk, 200 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker (16gr.)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2006
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Spaans vanillepuddinkje. Daar kan je m'n ex-man voor wakker maken.

INGREDIENTEN

1/2 ltr melk, 1/2 vanille stokje, 150 gr. witte basterdsuiker, 3 eieren, 2 eidooiers.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Karamelpudding

INGREDIENTEN

50 gr. suiker, 4 eieren, 1 blikje gecondenseerde melk (4,2 dl.), 2 1/2 dl. water, 2 theel. vanille, 4 eetl. donkere rum

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 4 eieren, boter, 1/2 l melk, 100 g suiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk, 2 blikjes (zelfde maat als gecondenseerde melk) volle melk, 3 eieren., Voor de caramel: 100 gram suiker en 1 eetlepel water

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Zeer eenvoudig recept en vlug klaar

INGREDIENTEN

2tassen melk,1tas zelfrijzende bloem,1 tas suiker,1pakje vanillesuiker,3eierdooiers+stijfgeklopt eiwit.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

3 overheerlijke taarten

INGREDIENTEN

400 gr zanddeeg (zie aldaar)-1000gr melk-150 gr eierdooiers-150 gr eiwit-200 gr suiker-300 gr gele room (zie aldaar)-125 gr bloem-een mespuntje vanillebloem

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Van "M."

INGREDIENTEN

Flan:, Breng ? l melk aan de kook met 100 g suiker en een gespleten vanillestokje en kook 10 minuten. Klop 4 eieren los, roer de melk erbij en verwijder het stokje. Giet de flan in een met boter bestreken vorm en bak 25-30 minuten op 220?., ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor de karamel:, 4 el suiker, voor de flan:, 1 el olijfolie (om in te vetten), 5 dl melk, 1 vanillestokje, gespleten, 1 ei, 5 eidooiers, 100 g suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een zelfgemaakte flan is luchtig en wordt gemaakt van verse, volle melk. Hieronder vindt je het basisrecept maar doe er naar eigen smaak nog wat citroenrasp, een vanillestokje of een scheutje licor 43 bij en probeer er zo met je persoonlijke ingrediënten een echte flan casero van te maken...veel succes!!

INGREDIENTEN

250 gram suiker, 4 eieren, 2 eidooiers, 5 dl melk.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2015
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 g roomboter, 150 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 g bloem, 3 eieren, 2 peren, boter om in te vetten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Engels
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 g pruimen, ontpit, 20 g boter om in te vetten, 125 g bloem, 4 eieren, 25 cl melk, lauwwarm, 100 g kristalsuiker, 50 g boter, gesmolten, mespuntje zout, Eventueel:, glaasje pruimenjenever

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g roomboter, ? 150 g fijne suiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 200 g bloem, ? 3 eieren, ? 2 peren, ? boter om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk nagerecht dat makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-1/2 l melk, -100 g suiker, -1 vanillestokje, -4 eieren, , Voor de karamel:, -150 g griessuiker, -50 g water,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Heel lekker en eenvoudig.een ideale manier om uw oud brood te verwerken.kan ook dienen als ontbijt.

INGREDIENTEN

8 perziken uit blik (uitgelekt)enkele lepels sap overhouden,6 witte sneetjes oud brood ontkorsten,perzikenjam,2 eieren,1 eierdooier,2 dl. halfvolle melk,50 gr. suiker,snufje muskaatnoot.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Munt heeft een zachte, frisse smaak die veel minder sterk is dan die van het familielid pepermunt. Munt smaakt daardoor uitstekend in allerlei zoete gerechten. De specifieke geur van munt komt vooral vrij als de blaadjes gekneusd worden. Munt wordt behalve voor zoete gerechten gebruikt in salades en voor het aromatiseren van dranken.

INGREDIENTEN

50 g ontpitte kersen, voor het beslag: 3 eieren, 375 g halfvolle kwark, 90 g suiker, zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 el fijngesneden munt, 1 tl sinaasappelrasp, 11/2 el maizena, voor het serveren: poedersuiker, 21/2 dl lobbig geklopte slagroom, 2 el fijngesneden munt, 1 tl vanillesuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 l melk, 100 g suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Heerlijke italiaanse tomatenflan met olijven.

INGREDIENTEN

6 hartige taart deegplakken, 1 grote ui, 1 flinke teen knoflook, 1 blik tomaten (stukjes), 1 tl oregano, 2 ons salami, 2 ons plakjes kaas, 1 ons olijven, handje peterselie, peper en zout (niet teveel vanwege de salami), 1 vleesbouillonblokje, 1 et olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 prei, -4 eieren, -100 gr. macaroni, -200 gr. mozzarella, -50 gr. kaas, Parmezaanse, -15 gr. margarine, -1.2 dl. room, zure, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -1 teentje knoflook, -1 tl. kruiden, Italiaanse, -Zout, -Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, 150 g roomboter, 150 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 g bloem, 3 eieren, 2 peren, boter om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 g roomboter, ? 150 g fijne suiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 200 g bloem, ? 3 eieren, ? 2 peren, ? boter om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 prei -, 4 eieren -, 100 gram macaroni -, 200 gram mozzarella -, 50 gram Parmezaanse kaas -, 15 gram margarine -, 1.2 dl. zure room -, 2 eetlepels vers gehakte peterselie -, 1 teentje knoflook -, 1 theelepel Italiaanse kruiden -, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eieren, 2 dl magere melk, 2 dl room, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels vanillesuiker, boter, 50 g bresiliennenootjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150g roomboter,150g fijne kristalsuiker,1 zakje vanillesuiker,3 eieren,200g bloem,2 peren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram witlof * 4 eieren * 2 dl melk * 2 dl room * 1/2 citroen * peper * zout * notmuskaat * 30 gram boter.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Voor de chocolade-liefhebbers.

INGREDIENTEN

250 gr. pure chocolade, 75 gr. suiker, 5 eierdooiers, 2 dl slagroom, 3 eetl. cacao-likeur(drank), 5 eetl. gemalen kokos, boter voor het invetten

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Bijzonder lekkere flan, die zeer eenvoudig is qua bereiding !

INGREDIENTEN

-2 broccoli′s, -3 eieren, -3 eigelen, -50 cl melk, -20 gr geplette noten, -1 mespunt nootmuskaat, -zout,peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Spinazie flan met rozijnen en pijnboompitten

INGREDIENTEN

500 gram spinazie, 1 ui, boter om de ovenschaal mee in te vetten, 3 eetlepels gedroogde broodkruimels, 6 eieren, 100 gram feta kaas, 450 ml dikke room of slagroom, zwarte peper (versgemalen) en zout, noodmuskaat, 30 gram pijnboompitten, 4 eetlepels rozijnen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Super lekker nagerecht, dat we erg koel serveren

INGREDIENTEN

-5 dl volle melk, -1 vanillepeul, -4 eieren, -120 g suiker, -2 dl water, -200 g suiker, , , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 eieren, 1 liter melk, 150 gram poedersuiker, 100 maizena, gezeefd, 1 vanillestokje, gespleten, 230 gram pate brisee (150 gram bloem, 80 gram roomboter, wat ijskoud water)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

80 g bloem (tamisée), 125 g griessuiker, 0,25 l melk, 50 g boter, snuifje zout, 4 à 5 appelen, 4 eieren

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2013
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Gebak, lekker met koffie of thee

INGREDIENTEN

1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar, bladerdeeg kan ook), 100 g gesmolten boter, 150 g suiker (+ extra), 1 el bloem, 6 appels, 1 zakje vanillesuiker, 3 el maïszetmeel (of 25 g vanillepuddingpoeder), 3 eieren, 1 snuifje kaneel,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Toetje WW 2003 1 1/2 point pp

INGREDIENTEN

1 ei, 265 gram kwark 0% v.g., 1/2 zakje vanille poeder, 5 koffielepels bruine suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gr. wortelen,4 eieren,1 eetl. bloem,100 gr. geraspte gruyere kaas,boter,peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2005
  • Biologisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Apart spaanse eierpudding

INGREDIENTEN

150 g. suiker,* 3 eidooiers,*500 ml volle melk,*75 ml water,* rasp van 1/2 citroen,*1 vanillestokje,* 3 eieren,* 50 gr suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2001
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

(10 personen)

INGREDIENTEN

1 liter volle melk; 250 gram suiker; 1 el vanillesuiker; 8 eieren

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke flan , die we warm serveren , met citroenijs of lauw, als taart.

INGREDIENTEN

-6 stevige appelen, - 150 g bloem, - 150 ml yoghurt, - 80 g suiker, - 3 eieren, - 1 citroen, - 3 eetlepels olijfolie, - boter, - 2 th lepels gistpoeder, , , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top