1. Home
  2. Recepten
  3. Flan

Flan recepten (215) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Flan (franse puddingtaart)

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje

INGREDIENTEN

1L verse volle melk 180g suiker 2 zakjes vanillesuiker 120g maizena 2 eieren 1 eigeel bladerdeeg (optioneel)

Voorbereiding

Oven op 200 C voorwarmen

Bereidingswijze

1.In een kom meng de suiker eieren, eigeel, vanille suiker en maïzena in een kopje melk. 2. Breng de rest van de melk in een pan aan de kook. 3. Voeg vervolgens gde eerste mengsel (suiker, eieren....) roerend aan de melk in de pan toe (op laag vuur). blijf roeren met een klopper tot dat de mengsel stevig is (zorg ervoor dat het niet aanbrand en klontjes maakt). zet het vuur uit. 4. Zet deze mengsel in een taartvorm, een cakevorm is ook goed. (kies je voor de bladendeeg, eerst de bladendeeg op de boden en zijkanten van de vorm aanbrengen) 5.Ong 40 min in de oven bakken ( tot dat de bovenlaag lekker (donker) bruin is). 6. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2009
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan

Een heerlijk toetje uit de franse oven.

INGREDIENTEN

185 gram Flan, 750 ml. Melk

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan

Een heerlijk toetje uit de franse oven.

INGREDIENTEN

185 gram Flan, 750 ml. Melk

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2013
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan

Spaanse Caramelpudding met caramelsaus (voor 4-6 personen)

INGREDIENTEN

4 eieren, 0,5 l. melk, 200 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker (16gr.)

  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2006
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan

Spaans vanillepuddinkje. Daar kan je m'n ex-man voor wakker maken.

INGREDIENTEN

1/2 ltr melk, 1/2 vanille stokje, 150 gr. witte basterdsuiker, 3 eieren, 2 eidooiers.

  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Spaans Nagerecht
  •  20-30 min.

flan

Karamelpudding

INGREDIENTEN

50 gr. suiker, 4 eieren, 1 blikje gecondenseerde melk (4,2 dl.), 2 1/2 dl. water, 2 theel. vanille, 4 eetl. donkere rum

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Flan

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 4 eieren, boter, 1/2 l melk, 100 g suiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flan

INGREDIENTEN

1 blikje gecondenseerde melk, 2 blikjes (zelfde maat als gecondenseerde melk) volle melk, 3 eieren., Voor de caramel: 100 gram suiker en 1 eetlepel water

  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

flan

Zeer eenvoudig recept en vlug klaar

INGREDIENTEN

2tassen melk,1tas zelfrijzende bloem,1 tas suiker,1pakje vanillesuiker,3eierdooiers+stijfgeklopt eiwit.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Flan

3 overheerlijke taarten

INGREDIENTEN

400 gr zanddeeg (zie aldaar)-1000gr melk-150 gr eierdooiers-150 gr eiwit-200 gr suiker-300 gr gele room (zie aldaar)-125 gr bloem-een mespuntje vanillebloem

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-1999
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Flan: + Flan Alsacienne:

Van "M."

INGREDIENTEN

Flan:, Breng ? l melk aan de kook met 100 g suiker en een gespleten vanillestokje en kook 10 minuten. Klop 4 eieren los, roer de melk erbij en verwijder het stokje. Giet de flan in een met boter bestreken vorm en bak 25-30 minuten op 220?., ,

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Flan Catalan

INGREDIENTEN

Voor de karamel:, 4 el suiker, voor de flan:, 1 el olijfolie (om in te vetten), 5 dl melk, 1 vanillestokje, gespleten, 1 ei, 5 eidooiers, 100 g suiker,

  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2002
  • Spaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan - caramelpudding

Een zelfgemaakte flan is luchtig en wordt gemaakt van verse, volle melk. Hieronder vindt je het basisrecept maar doe er naar eigen smaak nog wat citroenrasp, een vanillestokje of een scheutje licor 43 bij en probeer er zo met je persoonlijke ingrediënten een echte flan casero van te maken...veel succes!!

INGREDIENTEN

250 gram suiker, 4 eieren, 2 eidooiers, 5 dl melk.

  • Spaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2015
  • Spaans
  •  60-120 min.

Flan van peer

INGREDIENTEN

150 g roomboter, 150 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 g bloem, 3 eieren, 2 peren, boter om in te vetten

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2010
  • Engels
  •  10-20 min.

Flan met pruimen

INGREDIENTEN

250 g pruimen, ontpit, 20 g boter om in te vetten, 125 g bloem, 4 eieren, 25 cl melk, lauwwarm, 100 g kristalsuiker, 50 g boter, gesmolten, mespuntje zout, Eventueel:, glaasje pruimenjenever

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan Caramel

Heerlijk nagerecht dat makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-1/2 l melk, -100 g suiker, -1 vanillestokje, -4 eieren, , Voor de karamel:, -150 g griessuiker, -50 g water,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

flan van perziken.

Heel lekker en eenvoudig.een ideale manier om uw oud brood te verwerken.kan ook dienen als ontbijt.

INGREDIENTEN

8 perziken uit blik (uitgelekt)enkele lepels sap overhouden,6 witte sneetjes oud brood ontkorsten,perzikenjam,2 eieren,1 eierdooier,2 dl. halfvolle melk,50 gr. suiker,snufje muskaatnoot.

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Flan van peer

INGREDIENTEN

150 g roomboter, ? 150 g fijne suiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 200 g bloem, ? 3 eieren, ? 2 peren, ? boter om in te vetten,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

italiaanse flan

Heerlijke italiaanse tomatenflan met olijven.

INGREDIENTEN

6 hartige taart deegplakken, 1 grote ui, 1 flinke teen knoflook, 1 blik tomaten (stukjes), 1 tl oregano, 2 ons salami, 2 ons plakjes kaas, 1 ons olijven, handje peterselie, peper en zout (niet teveel vanwege de salami), 1 vleesbouillonblokje, 1 et olie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse flan

INGREDIENTEN

1 prei, -4 eieren, -100 gr. macaroni, -200 gr. mozzarella, -50 gr. kaas, Parmezaanse, -15 gr. margarine, -1.2 dl. room, zure, -2 el. peterselie, verse, gehakte, -1 teentje knoflook, -1 tl. kruiden, Italiaanse, -Zout, -Peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Flan van broccoli

Bijzonder lekkere flan, die zeer eenvoudig is qua bereiding !

INGREDIENTEN

-2 broccoli′s, -3 eieren, -3 eigelen, -50 cl melk, -20 gr geplette noten, -1 mespunt nootmuskaat, -zout,peper,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Spinazie flan

Spinazie flan met rozijnen en pijnboompitten

INGREDIENTEN

500 gram spinazie, 1 ui, boter om de ovenschaal mee in te vetten, 3 eetlepels gedroogde broodkruimels, 6 eieren, 100 gram feta kaas, 450 ml dikke room of slagroom, zwarte peper (versgemalen) en zout, noodmuskaat, 30 gram pijnboompitten, 4 eetlepels rozijnen, ,

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Flan met nootjes

INGREDIENTEN

3 eieren, 2 dl magere melk, 2 dl room, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels vanillesuiker, boter, 50 g bresiliennenootjes

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Flan Alsacienne

INGREDIENTEN

1/2 l melk, 100 g suiker, 1 vanillestokje, 4 eieren

  • Frans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Italiaanse flan

INGREDIENTEN

1 prei -, 4 eieren -, 100 gram macaroni -, 200 gram mozzarella -, 50 gram Parmezaanse kaas -, 15 gram margarine -, 1.2 dl. zure room -, 2 eetlepels vers gehakte peterselie -, 1 teentje knoflook -, 1 theelepel Italiaanse kruiden -, zout en peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Appel Flan

Een heerlijke flan , die we warm serveren , met citroenijs of lauw, als taart.

INGREDIENTEN

-6 stevige appelen, - 150 g bloem, - 150 ml yoghurt, - 80 g suiker, - 3 eieren, - 1 citroen, - 3 eetlepels olijfolie, - boter, - 2 th lepels gistpoeder, , , ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2007
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

flan met munt

Munt heeft een zachte, frisse smaak die veel minder sterk is dan die van het familielid pepermunt. Munt smaakt daardoor uitstekend in allerlei zoete gerechten. De specifieke geur van munt komt vooral vrij als de blaadjes gekneusd worden. Munt wordt behalve voor zoete gerechten gebruikt in salades en voor het aromatiseren van dranken.

INGREDIENTEN

50 g ontpitte kersen, voor het beslag: 3 eieren, 375 g halfvolle kwark, 90 g suiker, zout, 1 zakje vanillesuiker, 1 el fijngesneden munt, 1 tl sinaasappelrasp, 11/2 el maizena, voor het serveren: poedersuiker, 21/2 dl lobbig geklopte slagroom, 2 el fijngesneden munt, 1 tl vanillesuiker.

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade flan

Deze in Frankrijk overbekende flan kennen wij hier niet bij ons, niettegenstaande het erg fijn van smaak is en erg eenvoudig.

INGREDIENTEN

-3 repen pure chocolade, -3 eetlepels melk, -1/2 l melk, -100 g bloem, -2 hele eieren, -2 eierdooiers, -1 eetlepel rum, -75 g poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Flan van peer

INGREDIENTEN

150 g roomboter, ? 150 g fijne suiker, ? 1 zakje vanillesuiker, ? 200 g bloem, ? 3 eieren, ? 2 peren, ? boter om in te vetten,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Chocolade flan

Deze Flan au chocolat, die in Frankrijk overbekend is, kennen wij hier niet.het is de bedoeling dat er kleine stukjes van gegeten worden, veel minder dan wij gewend zijn met onze pudding of vla.

INGREDIENTEN

-3 repen pure chocolade (circa 100 g), -3 eetlepels melk, -1/2 l melk, -100 g bloem, -2 hele eieren en 2 eierdooiers, -1 eetlepel rum, -75 g poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Flan van krab

Lekker voorgerect dat helemaal niet moeilij is om te bereiden 

INGREDIENTEN

300 gr krabvlees uit blik (uitgelekt), 1 dl volle room, 1 dl volle melk, 2 eieren, 3 eigelen, zout, peper, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje paprikapoeder, 2 el gehakte peterselie, 1 teentje look (gehakt)

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2018
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Flan van peer

INGREDIENTEN

, 150 g roomboter, 150 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 g bloem, 3 eieren, 2 peren, boter om in te vetten,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade Flan

De in Frankrijk overbekende Flan au chocolat, kennen wij hier niet

INGREDIENTEN

-3 repen pure chocolade (75 a 100 g), -3 eetlepels melk, -1/2 l melk, -100 g bloem, -2 hele eieren, -2 eierdooiers, -1 eetlepel rum, -75 g poedersuiker

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Flan met witlof

INGREDIENTEN

500 gram witlof * 4 eieren * 2 dl melk * 2 dl room * 1/2 citroen * peper * zout * notmuskaat * 30 gram boter.

  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2006
  • Nederlands Tussengerecht
  •  20-30 min.

Flan van Peer

INGREDIENTEN

150g roomboter,150g fijne kristalsuiker,1 zakje vanillesuiker,3 eieren,200g bloem,2 peren.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  •  
  •  30-60 min.

Flan karamel

Super lekker nagerecht, dat we erg koel serveren

INGREDIENTEN

-5 dl volle melk, -1 vanillepeul, -4 eieren, -120 g suiker, -2 dl water, -200 g suiker, , , , , , , ,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Flan met mosselen

De flans met mosselen worden bereid in ovenvaste schaaltjes of grote soufflepotjes (inh. ca. 2 dl.). Het recept voor het oorspronkelijke gerecht komt uit Bretagne en heeft met name in Engeland grote populariteit verworven.De Engelsen voegen aan het eimengsel geen water maar droge sherry toe hetgeen de flan een bijna mysterieuze smaak oplevert. Franse koks daarentegen voegen er tegenwoordig graag een (thee)lepeltje droge witte vermouth aan toe en dat levert een kruidig accent op.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 250 - 300 gram gekookte mosselen, (zee)zout, 1 eetl. fijngesneden dille, 1 bosuitje, met veel fris groen, gesnipperd, ca. 10 gram boter, 3 eieren, 3 eetl. kookroom, eventueel enkele druppels Worcestershire sauce (Lea & Perrins), witte peper uit de molen, , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Chocolade Flan

Voor de chocolade-liefhebbers.

INGREDIENTEN

250 gr. pure chocolade, 75 gr. suiker, 5 eierdooiers, 2 dl slagroom, 3 eetl. cacao-likeur(drank), 5 eetl. gemalen kokos, boter voor het invetten

  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2001
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Flan patissier

INGREDIENTEN

5 eieren, 1 liter melk, 150 gram poedersuiker, 100 maizena, gezeefd, 1 vanillestokje, gespleten, 230 gram pate brisee (150 gram bloem, 80 gram roomboter, wat ijskoud water)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Normandische flan

INGREDIENTEN

80 g bloem (tamisée), 125 g griessuiker, 0,25 l melk, 50 g boter, snuifje zout, 4 à 5 appelen, 4 eieren

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2013
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Flan met appelen

Gebak, lekker met koffie of thee

INGREDIENTEN

1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar, bladerdeeg kan ook), 100 g gesmolten boter, 150 g suiker (+ extra), 1 el bloem, 6 appels, 1 zakje vanillesuiker, 3 el maïszetmeel (of 25 g vanillepuddingpoeder), 3 eieren, 1 snuifje kaneel,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2015
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste flan recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top