Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

36 five spices recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

300 g pandanrijst, zout, peper, 2 sinaasappels, 2 zakken panklare peultjes en worteltjes à 400 g (C1000), 2 el Oosterse roerbakolie (C1000), 500 g kipfilet, in plakjes, 1 dl woksaus five spices (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kippenpoten wie lust ze niet, maar in deze zitten alle smaken van de Chinese keuken wel verborgen. Bovendien zien ze er leuk uit. Ik wilde wat experimenteren met smaken en dat is meer dan uitstekend gelukt. Zo`n pootje smaakt hemels

INGREDIENTEN

1 ½ kilo kippenpoten van scharrelkip, 2 ½ t Chinese five spices, 2 el bruine suiker, 1 el paprikapoeder (zoet), 3 teentjes knoflook (geperst), 25 ml hoisinsaus, 2 el ahornsiroop, 1 el honing, 1 el sojasaus, 2 el sesamolie, 1 el dyon mosterd, 2 cm verse gember (fijn), Zeezout, 2 t zwarte peper, 2 el arachide olie (pindaolie)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2013
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een variatie op de oorspronkelijke vegetarische versie van smulweb.

INGREDIENTEN

1 pak conimex woknoedels, 1 fles conimex five spices wok saus, 2 el conimex wokolie, 400 gr wok groente, 500 gr kipfilet, 1 blokje surinaamse bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee!

INGREDIENTEN

1 kilo buikspek met zwoerd, Zeezout, 5 el sojasaus, 2 el five spices poeder (toko), Arachide olie (pinda olie), Heet water, , voor de zoetzure saus, 200 gr witte basterdsuiker, 1 dl witte wijn azijn, Scheut zoete witte wijn, 1 tl gemberpoeder of 1 cm verse gember (fijn), 3 el tomatenpuree, Scheut tomatenketchup, 1 el allesbinder of maizena, 2 el water, Zeezout, Peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt.

INGREDIENTEN

1 kilo verse, schone mosselen per persoon Neem die van Adri & Zn., 1 grote ui, 1 grote wortel, 1 kleine venkelknol (of een flinke scheut Pernod, anijslikeur), 4 lente uitjes, 2 teentjes knoflook, Bos peterselie, 1 el verse tijm, 1 tl five spices poeder, 100 ml olijfolie, 3 el creme fraîche, 150 ml droge witte wijn (Riesling)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is en blijft uitdagend om te experimenteren met ballen en om die smaken in de gehaktballen kloppend te krijgen. Net als Deon krijg ik er geen genoeg van. Ik kon het niet laten om weer eventjes te experimenteren, maar deze bal is wel mijn toppertje hoor. Wat een smaken. Ik moet toch een beetje oppassen want eet ze achter elkaar op en heb er bovendien een heerlijke saus bijgemaakt van kruiden en soja als basis. Dus als je van exclusieve ballen houd probeer deze dan eens. Ze smaken iets hartig/zoet dus typerend voor de Indonesische keuken. Wil je iets meer pit ruil dan de ketjap manis voor ketjap asin.

INGREDIENTEN

500 gr HOH gehakt, 5 el paneermeel, 2 uien (fijn), 1 sjalot (fijn), ½ el kerriepoeder, 1 ½ t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t five spices poeder, 1 t laos, 1 t djinten, 1 t djahé, 2 el ketjap manis, 1 el pittige mosterd, 2 eieren, 2 ½ el vers gesnipperde peterselie, Roomboter, 1 el olijfolie, Klein beetje citroensap van ¼ citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mmmm€. Dit is toch wel het lekkerste vlees dat er is als je lekker Chinees wilt eten en is voor iedereen makkelijk te maken met ingredienten die overal te koop zijn. Geen gekke dingen zoals flesjes rode kleurstof want die kleur komt er op natuurlijke wijze toch wel. Ik had nog 2 varkenshaasjes over, heb ze gisterenavond gemarineerd en vanmiddag bereid. Laatste feestmaal met onze Duitse vrienden die over waren en net weer 800 km op weg naar huis zijn. Dit is voldoende voor 4 personen. Dit is zo lekker om je vingers bij op te (vr)eten!

INGREDIENTEN

Vlees en marinade:,  , 500 gr varkenshaas, 3 e donkere sojasaus, 5 e lichte sojasaus, 5 e honing, 3 e bruine basterdsuiker, 1 t chinese five spices poeder, 3 e hoisinsaus, Half glas Shaoxing Chinese rijstwijn of droge sherry, 2 cm verse gember, fijngehakt, 4 teentjes knoflook, fijngehakt,  , Glazuur:,  , 1 e donkere sojasaus, 2 e honing, 1 e zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken. Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade of runderriblappen, 4 uien, 150 gr shiitake (of kastanjechampignons), 2 winterwortels, 3 teentjes knoflook, 2 steranijs, 2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el bruine suiker, 1 ½ tl 5 spices, 1 el gembersiroop, 300 ml hete kippenbouillon, Zeezout, Arachideolie (pindaolie), 1 - 1 ½ el bloem of maizena, Verse bieslook (garnering)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasen wordt door veel mensen geassocieerd met de kip en het ei. Daarom heb ik een lekker smakelijk, mals en warm borrelhapje of bijgerecht bedacht. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet. Laat ook de kleintjes lekker kluiven want dit vinden ze allemaal lekker. Hoeft niet persé met Pasen, ook lekker als bijgerecht bij je nasi, rijsttafel, zomaar of als borrelhapje op feestjes/verjaardagen. Kun je gewoon neerzetten want ze zijn toch zo weg en op.

INGREDIENTEN

1 kilo kippenvleugels (van blije kippen), Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 2 t paprikapoeder pikant, 1 t uienpoeder, 1 t five spices (toko), 1 ½ - 2 t kerriepoeder, 3 el zonnebloemolie, Klein scheutje ketjap asin, 1 el boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker Aziatische groente, lekker pittig en knapperig want we maken dit allemaal snel in de wok. Hierbij eten we uiteraard heerlijke kip nuggets. Het is allemaal heel snel klaar. Volwaardige Aziatische maaltijd waar men vrolijk van wordt. Geef er witte rijst bij, atjar en als dessert gebakken banaan. Dit recept staat elders op de site.

INGREDIENTEN

3 grote kipfilets, 4 wortels, 250 gr verse champignons, 1 ui, Sojasaus, Balsamico, 2 t chinese five spices poeder, Zwarte peper, Zeezout, 1 teentje knoflook, Bloem, 3 el suiker, Wokolie of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wie lust het niet een lekker speklapje. Echter veel gewone Nederlanders komen niet verder dan zout, peper en blueband. Dan leggen ze ze naast de gekookte piepers met de rode bietjes. Ik ben aan het experimenteren geweest (ook met de barbecue) om smaak te krijgen. Het is lastig als je niet weet wat je doet, maar deze speklapjes lekker, lekker en lekker. Ik heb geprobeerd er nog meer smaak uit te halen. Dat is gelukt vind ik, proef zelf maar. Wees voorzichtig met "Chinese five spices", schiet daar liever niet mee uit Dit kruid is vrij sterk, je ruikt het al als je het potje opent.

INGREDIENTEN

4 speklappen (zonder zwoerd), 1 el lichte Chinese sojasaus, 1 el hoisinsais, 1 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry), 2 teentjes knoflook (fijn), 1 sjalot (gesnipperd), 1 t suiker, 2 cm geraspte gember, 1 t steranijs, 1 ½ t five spices, 1 t djinten, 1 t chilipoeder, Zeezout, Arachideolie (pindaolie)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het weer is nu misschien niet ideaal om lekker buiten te gaan zitten bij de barbecue. Om toch eens lekker te gaan zitten smullen heb ik een leuk alternatief gevonden om heerlijke ribbetjes klaar te maken, maar dan binnen in de oven. Het resultaat mocht er zijn en wel een smulfestijn van ongekende omvang! Echt niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

3 kg verse spare ribs (slagerij), 4 tenen knoflook, goed geperst, 2 el verse gember, fijngeraspt (eventueel gemberpoeder), Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 1 ½ tl vijfkruidenpoeder (five spices potje AH of Toko), 2 ½ dl sojasaus, 150 gr honing, 3 el droge Sherry (pale), 1 ¼ dl hoisinsaus

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mosselen op deze manier (gebakken) lekker op de zaterdagavond of als snelle lunch! Je weet niet wat je proeft. Heerlijk op vers knapperig boerenbrood bij de haard en met een glas witte wijn uit de Elzas. Riesling of Sylvaner. Probeer zelf maar en verwen iedereen hier mee. Leuk in de herfst. Mosselen zijn er nu in overvloed.

INGREDIENTEN

500 gr gekookte mosselen, Beslag:, 200 gr Bloem, ¾ Flesje pils, 1 ei, 1 t five spices poeder, Olie om in te bakken (Arachide), Beetje olijfolie, 2 uitjes, 1 ½ t knoflook (fijn), ½ bosje verse peterselie (fijn gesnipperd), Bosje verse bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Vis
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is nu, voor het eerst dit seizoen, tijd voor iets anders en kocht weer mooi doorregen stoofvlees bij de scharrelslager. Doorregen rundvlees wil zeggen dat er wat vet in het spierweefsel van de lapjes zit. Daardoor wordt het vlees botermals en valt zo uit elkaar. Deze, iets zoete variant met wat pit, smaakt echt hemels. Dit is echt iets leuks voor het weekend om te maken want zo kom je, door de lekkere geuren, helemaal in de winter stemming. Hoe langer je 's middags laat stoven, hoe lekkerder het wordt en je hele huis ruikt naar... December, kerst en stoofperen. Eet smakelijk

INGREDIENTEN

800 gr sucade lappen, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 grote uien, 3 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 3 el donkere sojasaus, 2 el lichte sojasaus, 2 el hoisinsaus, 3 steranijsjes, 2 laurierbladeren, flink sezuanpeper, zeezout, 1 kaneelstokje, 1 tl five spices poeder, 3 cm geraspte gember, 2 tl bruine suiker, arachideolie om te bakken, 650 ml warme runderbouillon van tablet

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze overheerlijke (makkelijk te maken) mini saucijzenbroodjes met een pittige oosterse twist doen het elk jaar meer dan uitstekend met de jaarwisseling bij de borrel. Ze zijn altijd als eerste op.

INGREDIENTEN

10 plakjes diepvries bladerdeeg, 500 gr gehakt HOH, 1,5 witte boterham zonder korst geweekt in melk, 1 ei, geklutst, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl five spices poeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl gemberpoeder, 2 el ketjap manis, 1,5 el sambal oelek, snufje zeezout, 1 tl korianderpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige kwark!

INGREDIENTEN

- 250 gram magere kwark, - 1 vanillestokje (gehalveerd en het merg eruit geschrapen), - 1 el honing, - 1 el poedersuiker, - 1/4 tl rode peper (fijngesneden), - 1/2 tl five spices poeder (chinese kruiden, te koop in de supermarkt of toko), - 4 sinasappelen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-06-2012
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 g basmatirijst (C1000), zout, 1 zak worteltjes à 500 g (C1000), 1 zakje knoflookstengels à 100 g, 3 el wokolie (Conimex), 400 g varkensreepjes, 6 el woksaus five spices (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2007
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 el wokolie (Conimex), 1 ui(gesnipperd), 2 teentjes knoflook(gesnipperd), 400 g rundvleesreepjes, 800 g Chinese roerbakgroenten (2x 400 g), 1/2 flesje woksaus five spices (Conimex), 1 dl rundvleesbouillon (van een tablet),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Weer een andere variatie om lekker smullend te kluiven. Ook deze doen het goed bij de weekendborrel of buis, maar ook als hap bij de nasi goreng. Ook lekker erbij is een frisse korianderdip.

INGREDIENTEN

750 gr kipkluifjes, 2 cm verse gember, geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el sojasaus, 1 el droge sherry of Chinese rijstwijn, 1 el honing, 1 t sesamolie, 1 el olie, 1 tl Chinese 5 spices poeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2014
  • Chinees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is leuk, dit is echt "Singapore-street food"! Ik ben er jaren geleden één keer geweest. Op elke hoek van een winkelstraat kon je deze hap kopen. Erg lekker, maar in 1990 had ik nog niet zoveel ervaring met die keukens als nu. Nu ik weet hoe je dat marinademengsel brouwt deel ik het, want het smaakt geweldig ! Helemaal als je er barbecue smaak van houtskool aan toevoegt. Stom toevallig zag ik ze eens bij Masterchef hiermee klooien en heb geprobeerd het na te maken. Dit is echt de Rolls Royce onder de sateetjes. Probeer zelf maar.

INGREDIENTEN

Voor de marinade en vlees:, , 500 gr varkenshaas, in kleine blokjes gesneden, 4 el sojasaus, 4 el shaoxing rijstwijn (of droge sherry), 2 teentjes knoflook, geperst, 1 el sesamolie, 2 el suiker, 1 el Five Spices poeder, , Voor de satésaus:, , 175 gr gehakte pinda`s, 250 ml water, 2 el suiker, 4 el sojasaus, 4 el kokosmelk, 1 citroen, geperst, 1 el vers geraspte gember, 1 chilipepertje, in fijne ringetjes gesneden, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 1 el arachideolie (pindaolie)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 1/2 el olijfolie traditioneel (C1000), 400 g kalkoenfilet, in reepjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 100 g shii-take, in plakjes, 150 g oesterzwammen, in reepjes, 4 el woksaus five spices (Conimex), 1 dl kippenbouillon (van een tablet), 3 bosuitjes, in schuine ringetjes, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

500 g victoriabaarsfilet (diepvries), ontdooid, 1 citroen, uitgeperst, 1 ui, in partjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 4 el wokolie, 1 rode paprika, in stukjes, 100 g peultjes, 100 g shii-take, in reepjes, 1 dl woksaus five spices, 2 el verse koriander, fijn gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 1 pak conimex woknoedels a 248 gram, 600 gram panklare broccoli in kleine roosjes, Zout, 3 eetlepels wokolie, 1 ui, in partjes, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 300 gram gepelde garnalen, ? flesje conimex woksaus five spices.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

300 g Honig roerbakmie, 3 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 1 rode peper, in ringetjes, 400 g kipfilet, in stukjes, 300 g broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes, 1 prei, in dunne ringen, 150 g shii-take (C1000 Vers), in plakjes, ? 1/2 flesje woksaus five spices (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Met dit sausje kun je vooral kip en varkensvleesgerechten van gril en bbq een heerlijk smaakje geven.

INGREDIENTEN

3el hoisin, 1el taotjo,1el ketchup,1el oestersaus,1el (arachide)olie, verse pepers en knoflook naar smaak, 1 sjalotje,1stengel sereh, 2a3cm verse gember,1tl ketoembar,halve tl five spices en laos, gemalen peper, citroensap en suiker naar smaak. verse koriander.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 winterwortel, 1 komkommer, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 350 g vegetarische roerbakblokjes, 150 g panklare peultjes, 100 g shii-take, in plakjes, 1? dl tuinkruidenbouillon, 4 el woksaus five spices (Conimex), peper, zout, 1? el ma?zena, 4 el korianderblad, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g Honig roerbakmie, 3 el zonnebloemolie, 1 ui(gesnipperd), 1 rode peper(in ringetjes), 400 g kipfilet(in stukjes), 300 g broccoli(in kleine roosjes), 1 prei(in dunne ringen), 150 g shii-take(in plakjes), ? 1/2 flesje woksaus five spices (Conimex),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-03-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept kwam ik tegen op internet, deze persoon zegt dat dit recept van de koksschool komt waar ze vroeger op is geweest. Babi Pangang is erg populair in Nederland en de mensen staan er soms 'n tijdje bij de Chinees voor in de rij. Ik heb het recept gevonden en uitgeprobeerd en het is echt lekkerder dan van bij de Chinees. Je moet oppassen dat je er de vingers niet bij op eet. Je hebt alleen wat tijd nodig met de voorbereidingen, op z'n mist 2 uur. Langer is vooral voor het marineren beter en moeilijk is het helemaal niet het is alleen het wachten op. Ik zou zeggen als je van Chinees houdt kun je het zeker eens maken. Hier volgt mijn variant.

INGREDIENTEN

1 kg Varkens Fricandeau (Schweinerücken of Hamlappen), Zeezout, 5 eetlepels Sojasaus, 2 eetlepels Five Spices poeder (Toko), Arachide Olie = Pinda Olie (JUMBO Huismerk), Heet Water,  , Zoetzure Saus, , 200 gram (Riet)Suiker, 1 dl witte Wijn Azijn, 'n scheut witte zoete Wijn (ongeveer de helft van wijn azijn), 1 theelepel Gemberpoeder of 1 cm verse Gember (fijn gesneden), 3 eetlepels Tomatenpuree = 1 groot blikje = 3 kleine blikjes, 'n scheut Tomatenketchup = 4 á 5 eetlepels , 1 eetlepel Allesbinder of Maïzena, 2 eetlepels Water, Zeezout uit de Molen , Peper uit de Molen, 8 á 10 druppels Tabasco (naar smaak als laatste),  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 pak Conimex woknoedels a 248 g, 600 g panklare broccoli (C1000 Vers), in kleine roosjes, zout, 3 el wokolie (Conimex), 1 ui, in partjes, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 300 g gepelde garnalen, 1/2 flesje Conimex woksaus five spices,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Malse kipfilet met Aka Togarashi-pepers in een zoetzure sojasaus met geblancheerde spitskool in een sesam-sojadressing (No Goma Ae)

INGREDIENTEN

500 gr. Kipfilet, in handzame blokjes gesneden, 1 Groene ui, niet al te groot, in fijne ringen gesneden, 1 Groene Ui in stukjes, 1 Rode Zoete Puntpaprika in stukjes, 1½ EL Rijstazijn(bijv. Kome Su van Uchibori), ½ EL Rijstazijn, 6 EL Bruine Basterdsuiker, 6 EL Zoete Sojasaus, 1 EL Japanse Sojasaus (Kikoman), 1 mespunt Five Spices, 1 vleugje Kaneel, 1 teentje Knoflook, fijngesnipperd, 1 cm Gember, fijngesnipperd, 3 gedroogde Aka-Togarashi Pepers (of gedroogde chilipepers), 2 EL Arachide Olie, of Zonnebloemolie, 2 EL Maïzena, 500 gr. Spitskool, 2 sachets Miso Sojabonenpasta van 18 gr. (bijv. Miso Soup van Saitaku), 2 EL Sesamzaadjes, 1½ EL zoete Japanse Kookwijn (bijv. Hon-Mirin van Yama), 350 gr. Basmati Rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt een geur en reuksensatie....Heerlijk kruidenmengsel voor vele varianten-hier als lemper

INGREDIENTEN

300 gr ketan-kleefrijst, 3 kipfilets-of 4 grote borststukken (nog beter), , Het kruidenmengsel:, 3 struikjes changhai paksoi grof snijden, 1 eetl.mango cuthney, 1 ui fijn gesnpipperd, 1a 2 rode cillipeper fijn, 2a3 knoflook pers, 1 eetlepel masala kruiden, 1 eetleper thai curry rood, 1 paplepel gele peper, 1 bakje champies snipperen, 2 eetlepels mushroom sauce five spices (toko), (overigens ook te gebruiken als dipsaus), scheut kokosmelk, beetje zout naar smaak, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker langzaam gaar gestoofd varkensvlees gecombineerd met prei en mango in een zoete kerriesaus. Dat alles uit de oven onder een laagje gesmolten kaas.

INGREDIENTEN

800 gr prei, 500 gr varkensvlees, 1 rijpe mango, 200 gr rijst, 1 bakje (kastanje)champignons, 1 zakje geraspte kaas, 1/2 flesje woksaus five spices (conimex), 1/4 liter rode wijn, 1/4 ltr creme fraiche, 2 dl olijfolie, 1 dl wijnazijn, 1 dl ketjap manis, 2 theelepels mosterd, 1 theelepel gemalen koreander, 2 theelepels kerrie, 2 theelepels suiker, ca 1 cm gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels witte bloem, Zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 stuk(s) Reuze gamba`s (voor de marinade), 1 scheutje(s) Olie (voor de marinade), 1 stuk(s) Duimgrote gember (voor de marinade), 1 teentje(s) Knoflook (voor de marinade), 0,5 stuk(s) Chilipeper (voor de marinade), 1 theelepel(s) Vissaus (voor de marinade), 4 stuk(s) Koppen en schalen van de garnalen (voor de bouillon), 1 stuk(s) Grote ui (voor de bouillon), 3 teentje(s) Knoflook (voor de bouillon), 1 stuk(s) Duimgrote gember (voor de bouillon), 4 stuk(s) Curryblaadjes (voor de bouillon), 1 stuk(s) Sambal badjak (voor de bouillon), 200 milliliter Witte wijn (voor de bouillon), 1 scheutje(s) Water (voor de bouillon), 1 scheutje(s) Olie (voor de bouillon), 1000 gram Butternut squash (voor de soep), 1 theelepel(s) Five spices (voor de soep), 1 snufje(s) Chilipoeder (voor de soep), 250 milliliter Crème fraiche (voor de garnering), 1 eetlepel(s) Gembersiroop (voor de garnering), 1 stuk(s) Chilipeper (voor de garnering), 1 bosje(s) Koriander (voor de garnering), 1 stuk(s) Sinaasappel (sap en de schil, voor de garnering), 1 stuk(s) Limoen (sap en de schil, voor de garnering),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snelle, maar lekkere noodles. Dit recept is geboren uit tijdnood.

INGREDIENTEN

Noodles (pakje noodlesoep van 1 euro, verkrijgbaar bij toko), Paprika (rood en geel), Kip, EI, Uit, Knoflook, Ketchap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle, maar lekkere noodles. Dit recept is geboren uit tijdnood.

INGREDIENTEN

Noodles (pakje noodlesoep van 1 euro, verkrijgbaar bij toko), Paprika (rood en geel), Kip, EI, Uit, Knoflook, Ketchap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top