Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

10 filotaart recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk nagerecht met chocolade-saus en slagroom.

INGREDIENTEN

Voor de stoofpeertjes:1 kg stoofpeertjes500 ml.rode wijn1 kaneelstokje

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Slovenie : Tijd: ca. 1 uur vaan "vifke"

INGREDIENTEN

1 pak filobladerdeeg (225 gr), 60 gr boter, 200 gr feta, 3 eieren, 125 ml zure room, zout, springvorm, doorsnede ca. 22 cm

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Slowaaks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 g filodeeg of brikdeeg, 2 kleine aubergines, 2 kleine courgettes, 3 rode paprika's, 2 gele paprika's, 4 vleestomaten, 1 rood Spaans pepertje (facultatief), 6 eetlepels olijfolie, peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Filotaart met gekookte ham en spinazie, , Lunch voor 4 personen., , * Print dit recept, * Verstuur recept naar vriend/vriendin, * Vrij makkelijk, * 20-30 minuten, * -, , Voedingswaarde per persoon, kcal (kj) 629 (2642), eiwit 31 g, vet 41 g, koolhydraten 34 g, Ingrediënten, , * 250 g gekookte achterham, in blokjes, * 1 el olijfolie, * 700 g wilde spinazie, gewassen en gedroogd, * 2 teentjes knoflook, gesnipperd, * 5 bosuitjes, in ringetjes, * 100 g feta, in blokjes, * 6-8 vellen filodeeg, ontdooid, * 100 g gesmolten boter, * 2 el paneermeel, * 2 geroosterde paprika`s uit pot, in reepjes, * 2 eieren, * 100 ml kookroom, * zout en versgemalen peper, , * Voeg toe aan boodschappenlijst, * Bekijk boodschappenlijst, *, , Keukengerei, , * Grote koekenpan, * Vergiet, * Springvorm, , Bereiding, , 1. Snijd de spinazie in repen. Verwarm de olie en fruit de spinazie, bosui en knoflook op zacht vuur tot de spinazie licht geslonken is. Doe de mix in een vergiet en laat goed uitlekken. Vermeng de spinazie met de hamblokjes en feta. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een lage taartvorm of springvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Leg twee vellen deeg in de vorm en bestrijk ze met gesmolten boter. Leg dwars hierop weer twee vellen en bestrijk deze ook met boter. Laat het deeg aan de zijkanten overhangen. Herhaal dit nog een keer. Bestrooi de bodem met paneermeel. Schep het spinazie/ham mengsel in de vorm en druk het voorzichtig aan. Verdeel de repen paprika erover. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper. Giet dit over de vulling en vouw het overhangende deeg losjes terug. Bestrijk de randen van het deeg met nog wat gesmolten boter. Bak de taart in circa 30 minuten bruin en krokant., , Kooktips, , * Gaatjes prikken in deegbodem, , Door met een vork kleine gaatjes te prikken in een deegbodem, wordt vookomen dat er luchtbelletjes ontstaan als de taart in de over wordt gezet. Tijdens het bakken vullen de gaatjes zich vanzelf weer, dus geen zorgen dat er room of ander vloeibaars zal weglopen., , Ingredienten, , * Filodeeg ontdooien, , De flinterdunne vellen filodeeg drogen snel uit en kunnen breken. Tips om dat te voorkomen: laat het deeg in de verpakking ontdooien. Of haal wat velletjes uit het pak en laat ze onder een vochtige doek ontdooien. Filodeeg moet royaal met gesmolten boter worden bestreken. Het deeg wordt dan knapperig tijdens het bakken. Nog een tip: strooi een handje couscous op de bodem om te voorkomen dat de onderkant van de taart te nat wordt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-03-2011
  •  
  •  0-10 min.

HET KROKANTE FILODEEG GEEFT HET GEHAKT EEN CHIQUE TINTJE

INGREDIENTEN

1 pak diepvries filobladerdeeg(225 g)4 el olijfolie400 g lamsgehakt1 ei,losgeklopt2 el paneermeelzout en vers gemalen peper2 tl chilipoeder1 tl kaneelpoeder1 kleine rode ui,fijngesnipperd4 gedroogde abrikoosjes,in stukjes50 g gepelde pistachenootjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2006
  • Turks
  •  30-60 min.

Dit gerecht is lekker op elk moment van de dag.

INGREDIENTEN

, 6 plakken fillodeeg, 80 gram gesmolten roomboter, 600 gram gerookte zalm, 1 in ringetjes gesneden prei, 2 tl Provencaalse kruiden op oliebasis (Silvo), 4 dl koksroom, 2 eieren, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  •  
  •  30-60 min.

Het krokante filodeeg geeft aan het gehakt een chique tintje, vandaar dat ze in het Midden-Oosten gehakt graag op deze wijze eten.

INGREDIENTEN

-1 pak diepvries filobladerdeeg (225 g), -4 el olijfolie, -400 g lamsgehakt, -1 ei (losgeklopt), -2 el paneermeel, -zout en versgemalen peper, -2 th lepels chilipoeder, -1 th lepel kaneelpoeder, -1 kleine rode ui (fijngesnipperd), -4 gedroogde abrikoosjes (in stukjes), -50 g gepelde pistachenpootjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2005
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 Sinaasappel - schoongeboend, 1 eetlepel Olie, 2 Sjalotjes - in dunne ringen, 500 gram Spruitjes - schoon, gehalveerd, 50 ml Grand marnier, 1 pak Filodeeg - ontdooit, 100 gram Boter, 200 gram Geitenkaas - zachte, 75 gram Hazelnoten - grof gehakt, Chilipoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 el olie, 2 sjalotten, 500 g spruitjes, 50 ml grand marnier, 1 pak filodeeg, 100 g boter, 200 g zachte geitenkaas, 75 g hazelnoten, gemalen chilipeper, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 plakken filodeeg, 80 g. gesmolten roomboter, 400 g. gerookte zalm, 200 g. garnalen, 1 in ringetjes gesneden prei, (alleen het witte gedeelte), 2 theelepel Provençaalse kruiden, op oliebasis, 4 dl. koksroom, 2 eieren, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2009
  • Internationaal
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top