66 filodeeg geitenkaas recepten

Lekker voorgerechtje met geitenkaas. Makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

200 gram geitenkaas, in 12 stukken verdeeld, 1 pakje filodeeg, 100 gram gemengde slasoorten, 50 gram pompoen- of pijnboompitjes, 2 eetlepels olijfolie, 125 kleine tomaatjes, gehalveerd, 1 gele paprika in reepjes, zaadlijst verwijderd, , voor de dressing:, 1 eetlepel bouillon, 1 theelepel witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 eidooier, 1 eetlepel honing, 2 dl olie, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2012
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Succes gegarandeerd!!!

INGREDIENTEN

200g geitenkaas4vellen filodeeg40g boter,gesmolten5el olijfoliesap van 1/2citroen100g pancetta,in blokjes200g oesterzwammen100g rucola1bosje waterkers2stronkjes roodlof,gesneden1stevige zure appel,in partjespeper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tapas

INGREDIENTEN

2 kleine rollen geitenkaas, 8 plakken Filodeeg, 4 eetl. Honing, 30 gram gesmolten boter, siersla ter garnering, JB Curry Madras

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijke geuren komen bij het aansnijden vrij

INGREDIENTEN

4 kleine kipfilets, zout en peper, 1 teentje knoflook, 6-8 eetl fijngesneden kruiden,zoals,bieslook-peterselie-koriander, 150-200gr verse geitenkaas, plakken rauwe ham, 8 vellen filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2006
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 ons kaas (Franse blauwaderkaas, Franse geitenkaas, Franse harde kaas) 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel gehakte verse tuinkruiden (kervel, peterselie, bieslook) en 1 losgeklopt ei en een beetje gesmolten boter

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.


INGREDIENTEN

2 uien, 100 g gepelde pistachenoten, vloeibare margarine en gesmolten boter, 250 g zachte geitenkaas, 4 vellen filodeeg, keukenmachine, boterkwastje, bakpapier

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram lamsvlees zonder bot a 125 gram per persoon, 2 uien, 250 gram champignons, broodblokjes van 4 sneetjes wit brood, tijm, peterselie, tijm, mint, bieslook, 12 plakken filodeeg., boter om in te vetten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 12 stuks

INGREDIENTEN

200 g zachte geitenkaas, bv. St. Loup, 2 vellen filodeeg, gesmolten boter, 2 tl vloeibare honing, 1 tl tijm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Filodeegpakketje met geitenkaas

INGREDIENTEN

- 4 velletjes (diepvries) filodeeg, - 2 bosuitjes, - 3 eetlepels olijfolie, - 2 plakken Franse geitenkaas van 50 gram, - 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix, - versgemalen zwarte peper, - 2 eetlepels witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing

INGREDIENTEN

8 plakjes Filo bladerdeeg, 1 lange prei, 100 gram geitenkaas, 50 gram pecannoten, halve krop ijsbergsla in reepjes, dressing naar keuze, honing, klein bakje creme fraiche, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Enigszins bewerkelijk, maar absoluut de moeite waard

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons, drie eieren, handje pijnboompitten, 500 gram verse bladspinazie, 100 gram geitekaas, filodeeg, knoflook, uitje.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 10 stuks is nodig:5 plakjes fillodeeg van 24 x24 cm, 300 gram verse geitenkaas, 1 el honing, peper, eventueel iets gesmolten boter of olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Griekse flapjes van filodeeg, idee van Rudolph van Veen.

INGREDIENTEN

2 uien, 100 gram gepelde pistachenoten, gesmolten boter, 250 gram zachte geitenkaas, 4 vellen filodeeg,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Kijk ook eens op mijn kookgroep Ovenschotels en meldt je aan .

INGREDIENTEN

1 bakje hazelnoten (95 g), 1 citroen, schoongeboend, 1 bakje platte peterselie (20 g), 5 eieren, 300 g geitenkaas (Bettine Blanc), verkruimeld, 50 g cheddar (of oude Goudse kaas), geraspt, 8 el olijfolie, 15 g boter, 1 zak spinazie (400 g), 12 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid in de verpakking, snufje cayennepeper, 1 tl nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Lekker borrelhapje

INGREDIENTEN

2 uien, - 100 gram gepelde pistachenoten, - vloeibare (of gesmolten) boter of margarine, - 250 gram zachte geitenkaas, - 4 vellen filodeeg,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Turks
  •  10-20 min.

Combineer filodeeg met ricotta, geitenkaas en parmezaan voor een bijzonder lekkere kaastaart met een frisse twist van courgette en munt. Beleg de bovenkant van de taart eventueel met dunne plakken courgette voor een extra feestelijke taart.

INGREDIENTEN

1 pakje Filodeeg, 400 gram Courgette, 1 Uien, 1 eetlepel Olie, Zout, Peper, 200 gram Ricotta, 100 gram Geitenkaas, 100 gram Parmezaanse kaas - geraspt, 4 Eieren, 0,5 bosje Munt, 50 gram Boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien/100g gepelde pistachenoten/vloeibare of gesmolten boter of margarine/250 g geitenkaas/4 vellen filodeeg.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een vegetarisch, grieks recept..dus zonder vlees is grieks eten ook heel erg lekker!

INGREDIENTEN

2 uien, 100 gram gepelde pistachenoten, 5 eetlepels Blue Band Culinesse, 250 gram zachte geitenkaas, 4 vellen filodeeg,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 5 blaadjes filodeeg, , 1 zacht maar stevig geitenkaasje, , 2 sinaasappels, , boter, , porto, , ahornsiroop, , sinaasappelconfituur,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 Uien, - 100 gram Gepelde pistachenoten, - Vloeibare (of gesmolten) boter of margarine, - 250 gram Zachte geitenkaas, - 4 Vellen filodeeg, , , , , , , , , , , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 100 gram gepelde pistachenoten, vloeibare (of gesmolten) boter of margarine, 250 gram zachte geitenkaas, 4 vellen filodeeg

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 el olie, 2 sjalotten, 500 g spruitjes, 50 ml grand marnier, 1 pak filodeeg, 100 g boter, 200 g zachte geitenkaas, 75 g hazelnoten, gemalen chilipeper, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-12-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gedroogde zuidvruchten met sjalotten en geitenkaas in krokant filodeeg.

Waarom een sjalot: de sjalot geeft een pittige smaak aan de zuidvruchten, maar combineert er ook goed bij vanwege de zoetige smaak van de sjalot tijdens het garen.

INGREDIENTEN

, 30 vellen filodeeg (minimaal 10 x 10 cm), 3 kleine sjalotten, 200 g geitenkaas, 6 gedroogde abrikozen, 6 gedroogde dadels, 6 gedroogde vijgen, 50 g witte basterdsuiker, 3 eetlepels honing, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 5 g sesamzaad, 50 g boter, 2½ dl heet water, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2007
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Loempia of filodeeg velletjes, geitenkaas 500 gr, ijsbergsla een halve krop, tomaat,komkommer,spekjes en tomatentapanade

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 Sinaasappel - schoongeboend, 1 eetlepel Olie, 2 Sjalotjes - in dunne ringen, 500 gram Spruitjes - schoon, gehalveerd, 50 ml Grand marnier, 1 pak Filodeeg - ontdooit, 100 gram Boter, 200 gram Geitenkaas - zachte, 75 gram Hazelnoten - grof gehakt, Chilipoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een andere snack als anders en nog vegetarisch ook.
IPV bastillavellen of filodeeg kan je ook bladerdeeg gebruiken

INGREDIENTEN

* 6 vellen bastillavellen of filodeeg (ca 20-30cm), * 2 eieren, * 1 eidooier, * 200 gr verse geitenkaas verkruimeld, * 6 eetl koriander fijngehakt, * 1 eetl mild paprika poeder, * frituurolie, * 2 eetl boter, * 1 theel kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2013
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere hartige plaattaart van filodeeg met een heerlijke vulling voor elke gelegenheid: brunch, lunch, picknic, zomerse maaltijd, warm of koud, you name it!

INGREDIENTEN

Pak filodeeg, 1grote courgette, 1 geroosterde paprika (pot), 3 kleine geitenkaasjes (pakje 12 stuks) 3 el pesto, 1/2 rode peper, geraspte (parmezaanse) kaas, italiaanse kruiden naar smaak, peper&zout, zwarte olijven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Heerlijk zomers gerecht op met frisse salade.

INGREDIENTEN

3 zachte geitenkaasjes, 6 vellen filodeeg, 1/2 zakje geschaafde amandelen, gesmolten boter., Gemengde sla, 2 tomaten, 1 plak (spaanse) ham van 1/2 cm dik, 5 el lijfolie, 1 1/2 el witte wijnazijn, 1 1/2 el honing, 1 tl citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept gekregen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.Het is de combinatie van hartig en zoet, die dit voorgerecht zo bijzonder maakt.

INGREDIENTEN

200 g. zachte geitenkaas, 2-3 plakjes diepvries fillodeeg, ontdooid, 4 el. gesmolten boter of margarine, 1 el. zeezout, Voor de marinade., 1 el. fijngesneden rode pepers, 1 el. fijngesneden groene pepers, ? dl. rode wijnazijn, ? dl. port, 2 dl. olijfolie, 1 sjalotje, fijngesneden, Voor de abrikozencompote., 200 g. abrikozen,in stukjes, 2 dl. witte wijn, scheutje honing, 2 steranijs (toko), 1-2 tl. aardappelmeel, Extra nodig., Ronde uitsteker of glas van ca. 6 cm, Bakplaat bekleed met bakpapier.,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

SMAKELIJK VOORGERECHT

INGREDIENTEN

, , filodeeg, 2 plakken geitenkaas, 100 gram pitloze zwarte olijven, 1 bosje koriander, 2 eieren, witte peper, olie om te frituren, 1 tomaat, muntblaadjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2005
  • Marokkaans
  •  0-10 min.

Dit gerecht kan ook heel goed met bladerdeeg gemaakt worden!

INGREDIENTEN

- 6 loempiavellen ( of filodeeg), - 200 gram geitenkaas, - 2 eieren, - 1 eidooier, - 6 eetlepels koriander fijngehakt, - 1 eetlepel milde paprikapoeder, - frituurolie, - 2 eetlepels boter, - 1 eetlepel kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2008
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Filodeeg, verse geitenkaas, basilicum, peper, arachideolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak filobladerdeeg (diepvries), 2 eierdooiers, 1 zakje verse bieslook (25g), grof zeezout, 50g walnoten, 200g zachte honing-geitenkaas (Bettine blanc), witte peper, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1/2 eetlepel ciderazijn, 1 zak rucola slamelange (75g), 1 appel, 2 eetlepels citroensap.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2011
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker en zeer origineel gerechtje.

INGREDIENTEN

5 vellen filodeeg (2x5 vellen, Easy Bakery), 4 zongedroogde tomaatjes op olie, 4 takjes oregano, 100 g geitenkaas, 100 g roomkaas, 2 el vloeibare honing, 50 g pijnboompitten, olijfolie voor bestrijken, 50 g jonge bladsla.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2004
  •  
  •  20-30 min.

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is

INGREDIENTEN

Filodeeg,500 gr.rundergehakt,400 gr.bladspinazie(diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),1 ui, 1 ei yoghurt,olijfolie,stuk pittige witte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ze zijn erg geschikt om te serveren als hapje of als voorgerechtje (zoals ik heb gedaan). Om de bakjes te maken met filodeeg is een muffinvorm gebruikt. Filodeeg wordt verkocht in verpakkingen van twee keer 5 vellen. Met 4 vellen heb je genoeg voor het maken van 12 hapjes.

INGREDIENTEN

Voor 12 geitenkaashapjes:, , 4 vellen filodeeg, 200 gram zachte geitenkaas, 150 gram druiven, 75 gram walnoten, 6 theelepels honing, olijfolie om de vellen te bestrijken, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pak filodeeg, 1 dikke plak chevre geitenkaas, 4-5 zongedr. tomaatjes, uitgelekt, 8 zwarte olijven zonder pit, handje pijnboompitjes, ei, losgeklopt, grof zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Indiaas
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 2 uien, - 100 gram gepelde pistachenoten, - vloeibare (of gesmolten) boter of margarine, - 250 gram zachte geitenkaas, - 4 vellen filodeeg, ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2004
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

5 vellen filodeeg - 4 zongedroogde tomaatjes op olie - 4 takjes oregano - 100 gram geitenkaas - 100 gram roomkaas - 2 eetlepels vloeibare honing - 50 gram pijnboompitten - olijfolie om te bestrijken - 50 gram jonge bladsla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 4 vellen filodeeg, * naar behoefte boter, * naar behoefte geraspte geitenkaas of feta, * naar smaak oregano, * naar smaak vers gemalen peper, * 1 losgeklopt ei,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2011
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies