121 filodeeg gehakt recepten

  • Top 100

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE SALADE MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP

INGREDIENTEN

12 velletjes filodeeg, ontdooid 500 gram gehakt 4 teentjes knoflook 2 grote uien 2 el olijfolie 1 tl kaneel 2 tl komijn (djintan) zout en versgemalen peper 50 gr boter 1 klein blikje tomatenpuree 1 tl kerrie 1 tl kaneel 100 gr rozijnen 3 el gesnipperde koriander 3 el gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehakt eens anders

INGREDIENTEN

200gr diepgevroren erwtjes, 4 kleine uien, 100 gr gedroogde tomaten, 4 el olijfolie, 400 gr rundgehakt, zout, peper, wat peterselie, 1 stuk filodeeg (cirkel van 56cm), 6 tomaten, 2-3 el witte wijn azijn, suiker, wat munt, 1 lookteentje, 200 gr yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kleine prei, 1 teentje knoflook, 50 gr. ontbijtspek, ? eetlepel olie, 150 gr. kalfsgehakt, 1 eetlepel shoarmakruiden, 3 velletjes filodeeg, 20 gr. gesmolten boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijk ovengerecht dat niet al te veel tijd kost. Een superknapperige bovenkant met daaronder oa smeuiig en kruidig gehakt en de kool.

INGREDIENTEN

1 spitskool (in 4-en, dan in reepjes van 2 cm breed), 450 gr rundergehakt, 1 zakje gehaktkruiden met uitjes (bv Verstegen), 1,5 dl room (iets opgeklopt), 3 el mosterd (naar eigen smaak), 5 vellen filodeeg (ontdooid), 25 gr gesmolten boter of vloeibare margarine, versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 el olie, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1/2 tl kaneel, 1 kg lamsgehakt, 3 el bladpeterselie, gehakt, 2 el verse munt, gehakt, 1 el tomatenpuree, zout, 10 vellen filodeeg, 250 g gesmolten boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-05-2009
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

8 vellen filodeeg, 1 aubergine, 1 prei, 1 grote ui, +/- 400 gram rundergehakt, 1 pakje feta kaas, 3 eieren, bosje peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het flinterdunne deeg droogt zeer snel uit. Leg daarom een vochtige theedoek over die vellen die u nog niet aan het bewerken bent. Werk achter elkaar door en bij voorkeur direct na het ontdooien van de vellen.

INGREDIENTEN

7-8 vellen filofeeg, gesmolten boter, Voor de vulling:, 600 gr. half om half gehakt, 1 pot Italiaanse bolognese of andere saus ca. 400 gr.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een echte aanrader voor wie tijd heeft om te koken.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 500 gram lamsgehakt, 1 tl kaneel, 1 mespunt kruidnagel, 2 tl komijn, 1 tl kerrie, 1 klein blikje tomatenpuree, 50 gram rozijnen, 3 el koriander, 5 el peterselie, zout en peper, 50 gram boter en 12 velletjes filodeeg, (diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Filodeeg* olie* indisch gekruid gehakt* pangsit- en of barbecuesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  •  …
  •  0-10 min.

Eigenlijk houd ik niet zo van aubergine, maar in deze taart is de combinatie aubergine met rozijnen en verse prei een gouden keus.

INGREDIENTEN

- 7 vellen filodeeg, - 1 aubergine, - 75 gr. rozijnen, - 1 blik gepelde tomaten, - 5 eetl. olijfolie, - 300 gr. rundergehakt, - 1 theel. kaneelpoeder, - zout, zwarte peper, 2 eieren, 3 preien (ca. 400 gr.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2005
  •  …
  •  30-60 min.

Eens iets anders dan vlees saus van uw gemalen rundvlees.

INGREDIENTEN

400 gr rundergehakt, 1 ei, 1 kleine prei, in plakjes, 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 pak feta kaas, onderverdeeld in kleine stukjes, 1 blik gemengde gekookte bonen (400 g), afgespoeld, zout en peper, 3 vellen filodeeg, gesmolten boter, zout en verse pepr

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2011
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*filodeeg, *olie, *Indisch gekruid gehakt, *pangsit of barbequesaus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Lekkere gehakttaart met feta van filodeeg.

INGREDIENTEN

- 500 gram rundergehakt, - 3 tenen knoflook, - 1 ui, - 1 pakje feta (200 gram), - zout en peper, - gehaktkruiden, - pakje filodeeg, - boter/olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2011
  •  …
  •  30-60 min.

Krokante marokaanse loempia,s

INGREDIENTEN

Dheutje olijfolie., klein uitje, 350gr lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt allspice(marokkaanse super), mespunt djahe, 1 theelepel kaneel, cayennpeper, 2eetl peterselie, 250 gr filodeeg

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2004
  • Arabisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*250 gram kleine krieltjes in de schil, *zout, *10 velletjes filodeeg, *5 bosuitjes, *? rood pepertje, *3 eetlepels roerbakolie, *1 eetlepel lichte sojasaus, *? theelepel vissaus, *1 eetlepel grof gehakt korianderblad, *? eetlepel geroosterde sesamzaadjes, *1 theelepel sesamolie, *2 eetlepels maizena of bloem, *olie om in te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Bron: TIP.... Couscous, feta, lamsgehakt en courgette geven deze pastei een mediterraan tintje

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 uien fijngesneden, 2 teentjes knoflook geperst, 400 g lamsgehakt, 500 g courgettes, 50 g couscous, 40 g kappertjes, 200 g feta in stukjes, 3 eieren, 3 el fijngesneden platte peterselie (Turkse winkel, natuurwinkel, 2 el fijngesneden dille, 1 tl versgemalen peper, 1 pakje filodeeg a 225 g (10 vellen), 100 g boter of margarine gesmolten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*250 gram kleine krieltjes in de schil, *zout, *10 velletjes filodeeg, *5 bosuitjes, *? rood pepertje, *3 eetlepels roerbakolie, *1 eetlepel lichte sojasaus, *? theelepel vissaus, *1 eetlepel grof gehakt korianderblad, *? eetlepel geroosterde sesamzaadjes, *1 theelepel sesamolie, *2 eetlepels maizena of bloem, *olie om in te frituren

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Turkse borrelhapjes op twee manieren, beide vullingen zijn goed voor 40 stuks

INGREDIENTEN

20 vellen filodeeg; 60 g gesmolten boter, voor de kaasvulling: 350 g Turkse feta (kies de minst zoute); 1 groot ei, geklopt; snufje nootmuskaat; 1 bos munt, fijngehakt., voor de vleesvulling: 1 gesnipperde ui; 2 el plantaardige olie; 250 g rundergehakt; 1 geklopt ei; 10 takjes gehakte peterselie; 2 takken gehakte dille; zout; zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Turks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 g feta, 125 g ricotta, 2 el vers gehakt basilicum, 3 el pijnboompitten, geroosterd, 1 ei, licht geklopt, zout, peper, 14 lapjes filodeeg, 125 g boter, gesmolten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Nagerecht of als warmgebak voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 kleine handperen, 1/2 vanillestokje, opengesneden, 50 g suiker, 1/2 l droge witte muskaatwijn, 100 g amandelspijs, fijngehakt, 2 el rozijnen, grof gehakt, 2 el walnoten, grof gehakt, 4 velletjes fillodeeg (diepvries, ontdooid), 50 g boter, gesmolten>

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2008
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker pittig hapje tussendoor

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 6 vellen filodeeg, 2 teentjes knoflook, stukje prei (klein gesneden), olijfolie, 1/2 uit, 50 gram wortelreepjes, 100 gram tauge, 1 eetlepel sambal, 3 eetlepels ketjap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2005
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Grote pastilla`s, de heerlijke Marokkaanse pasteien van filodeeg, gevuld met duif, kip, gehakt, of vis zijn wel bekend.
Dit is een kleine, éénpersoons pastilla met gehakt en ei....

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , 10 vellen filodeeg;, 300 gram gehakt (rund of lams);, 2 uien;, 5 eieren;, zout, peper en komijnpoeder naar smaak;, olijfolie;, boter;, verse koriander en platte peterselie., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), 200 g gekookte, gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In Marokko heten deze gevulde heerlijkheden "briouats", in Algerije en Tunesie heten ze "bricks"........
Hoe ze ook mogen heten, je kunt er eindeloos mee varieren en gebruik maken van verschillende vullingen, hartig en zoet.
Je kunt er rolletjes van maken, vierkantjes en driehoekjes.
Bakken in de oven is een optie maar frituren in hete olie kan ook.
Kortom: hier volgt weer zo`n lekker brickrecept....

INGREDIENTEN

200-250 gram rundergehakt;, 1 grote fijngehakte ui;, 3 fijngeknepen knoflooktenen;, zout, peper en harissa naar smaak;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel ras-el-hanout;, een half bosje fijngehakte platte peterselie;, 3 middelgrote aardappelen;, 3 puntjes "La vache qui rit" smeerkaas;, filodeegvellen., n.b.: heb je geen kurkuma en ras el hanout in huis, dan kan je ook gerust gehaktkruiden gebruiken., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Arabisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker hapje, om je vingers bij af te likken,..
Wederom voor diverse gelegenheden,..
Kerst, oud en nieuw verjaardag en borrelavondje

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), 200 g gekookte, gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2007
  • Chinees
  •  20-30 min.

Argentijnse pasteitjes

INGREDIENTEN

2 el.olie, 1 theel.paprikapoeder, 4 uien, 0,5 theel.Spaanse peper,0,5 theel.komijn, 0,5 theel.oregano, 500 gr.rundergehakt, 3 hardgekookte eieren, 20 zw.olijven, 40 grote rozijnen. 10 blaadjes filodeeg of bladerdeeg.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-1998
  • Argentijns Voorgerecht
  •  30-60 min.

I.P.V. gehakt b.v. garnalen

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), 200 g gekookte, gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries), , 200 g gekookte, gepelde garnalen, , 250 g half-om-half gehakt, , zout, , mespunt gemberpoeder, , 1 teentje knoflook, , 1 eiwit, , frituurolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ik kreeg een receptenkaartje bij de keurslager hier toen ik stoofvlees, worst en gehakt kocht en dit is wel vreselijk lekker !

INGREDIENTEN

600 g gekruid half-om-half gehakt of lamsgehakt, 1 ½ tl tijm, 150 g zachte fetakaas (gebrokkeld), 4 vleestomaten (in plakjes), 3 knoflooktenen (uitgeperst), 3 el olijfolie, 2 courgettes, 1 aubergine, 2 tl gedroogde tijm, 1 pakje filodeeg, 1 ei (los geklopt), Peper, Zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er staan al veel verschillende "briouats"- recepten op deze Smulpagina en onderstaand recept is weer een andere, lekkere, variatie daarvan.....
(briouats zijn een soort Noord-Afrikaanse loempia`s)

INGREDIENTEN

1 pak diepvries loempiavellen (of filodeeg);, 250 gram gehakt (naar keuze rund-kalfs of lams);, zout en peper;, 1 koffielepel gemalen komijn;, 1 koffielepel paprikapoeder;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 bosje fijngehakte verse koriander;, 1 fijngehakte ui;, 1 fijngehakte teen knoflook;, 1 à 2 aubergines (ligt er aan hoe groot ze zijn);, olijfolie;, wat geraspte kaas;, harissa (noordafrikaanse sambal) naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Marokkaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker borrelhapje voor ongeveer 30 stuks.

INGREDIENTEN

1 pakje (diepvries) wonton velletjes (ca. 30 stuks) of 1 pakje filodeeg (diepvries)200 g gekookte, gepelde garnalen250 g half om half gehaktzoutmespunt gemberpoeder1 teentje knoflook1 eiwitfrituurolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2004
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje(diepvries)wonton velletjes(ca. 30 stuks)of 1 pakje filodeeg(diepvries), 200 g gekookte gepelde garnalen, 250 g half-om-half gehakt, zout, mespunt gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 1 eiwit, frituurolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  •  …
  •  20-30 min.

Met feta of gehakt en spinazie
Uit Turkije

INGREDIENTEN

Voor 40 hapjes heb je nodig:, 20 vellen filodeeg (diepvries), 60 gram gesmolten boter., Voor de kaasvulling (genoeg voor 40 hapjes), 350 gram Turkse feta (kies de minst zoute), 1 groot ei, geklopt, snufje nootmuskaat, 1 bos munt, fijngehakt., Voor de vleesvulling (genoeg voor 40 hapjes), 1 gesnipperde ui, 2 el plantaardige olie, 250 gram rundergehakt, 1 geklopt ei, 10 takjes gehakte peterselie, 2 takken gehakte dille, zout en zwarte peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Turks
  •  20-30 min.

Recept van de Keurslager.

INGREDIENTEN

, 500 gram gehakt, half om half, 100 gram ontbijtspek, 5 velletjes filodeeg (diepvries), 50 gram gesmolten boter om te bestrijken, 1 prei, 2 el olie, 2 tl kerrie, 2 eieren, 2 dl kookroom, zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wat kan ik zeggen. Heel lekker en origineel recept!

INGREDIENTEN

Rijstpakketjes
, Filodeeg. Olijfolie. Basmatirijst. Rundergehakt. Ui. 1 pakje Feta. Zwarte Olijven. Oregano. Kervel. Zwarte Peper. Chilipeper. Zout.
,
, Pittige rode saus
, 1 blikje Gepelde Tomaten. 1 Rode Paprika. 2 Tomaten. 2 tenen knoflook. Chilipeper. Zwarte Peper. Zout. Sambal (wees niet al t e zuinig als je van echt pittig houdt). Witte Wijn Azijn. Honing (ik heb de luxe een imker als schoonmoeder te hebben?. Jalours? Zou ik ook zijn!)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt iets om is uit te gaan proberen. Deze vegetarische taart wordt gemaakt van o.a. gourgetten, selderij, wortel, paprika, champignons, mails en kruiden.

INGREDIENTEN

2 eetl. Olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 gourgetten, gehakt, 140 gr selderij, gehakt, 70 gram wortel, geraspt, 1 groen paprika, gehakt, 180 gram maïskorrels, 400 ml tomatensaus, uit blik of zelf gemaakt, 1 eetl. bruine suiker, 1 tl oregano, 1 tl zout, 1 tl basilicum, snufje peper, snufje piment, bladerdeeg of filodeeg, 150 gram Cheddarkaas geraspt, 1 ei en 1 el water samengeklopt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is

INGREDIENTEN

Filodeeg,500 gr.rundergehakt,400 gr.bladspinazie(diepvries,wanneer verse spinazie word gebruikt deze eerst voorkoken),1 ui, 1 ei yoghurt,olijfolie,stuk pittige witte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere borrelhapjes en je kunt ze van te voren maken

INGREDIENTEN

1 pakje filodeeg, 3 eetl olijfolie, verse peterselie (voor garnering), 350 gr kippengehakt, 1 ei (geklutst), 0,5 theel kaneel poeder, 0,5 theel gember poeder, 2 eetl rozijnen, 1 eetl olijfolie, 1kleine ui (gesnipperd, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2008
  •  …
  •  30-60 min.

Normaal gesproken niet een gerecht dat in een afslankprogramma past, maar deze variant doet dat uiteraard wel. Ook heerlijk tijdens een picknick.

INGREDIENTEN

6 vellen Filodeeg, 2 koffielepel(s) Olijfolie, 100 g Camembert, 45+, in dunne reepjes gesneden, 125 g Zalm, gerookt, in stukjes gesneden, 6 eieren, 240 ml Room, verlaagd vetgehalte, tot 8% v.g., 250 ml Melk, mager, 1 eetlepel Dille, gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2012
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Marokkaanse "loempia's"

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 350 g lamsgehakt, 2 grote eieren, mespunt 'allspice' (Marokkaanse supermarkt), mespunt djahe, 1 tl kaneel, zout, cayennepeper, 2 el peterselie, gehakt, 250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek), olie om te bestrijken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies