Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

99 filo recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zo'n vispastei is ideaal voor doordeweeks. Terwijl het filodeeg knapperig wordt dek jij de tafel en schenk je wijn in.

INGREDIENTEN

* 250 ml melk, * 2 eieren, geklutst, * 1 eetlpl fijngesneden dille, * 140 gr Griekse yoghurt, * 1/2 theelpl pimenton (gerookte paprikapoeder), * 16 grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, * 300 gr gerookte zalm, in vlokken verdeeld, * 120 gr diepvrieserwtjes, ontdooid, * 1 kleine venkelknol, heel fijngesneden, * 8 vellen filodeeg, * 100 gr boter. gesmolten en iets afgekoeld, * 1 citroen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Boeren piedeeg

INGREDIENTEN

500 gr. bloem, 3 eetlepels olijfolie, 0.5 theelepeltje zout, kopje lauwwarm water, maizena.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

Dit is een recept uit een Engels tijdschrift en ik maak de quiches al jaren, ze zijn altijd een succes. Het is een heerlijk hapje bij een buffet Of bij de borrel of als amuse c.q. voorgerecht, maar maak ze dan kleiner. Het is geschikt voor vegetariërs en als niet vegetariër zou je ook wat gerookte zalm of andere vis of vleessoorten erbij kunnen doen. Op de oude foto zien ze wat bleekjes ik was vergeten de cayennepeper door de boter te roeren. In mei 2013 (eindelijk) nieuwe foto`s geplaatst.

INGREDIENTEN

voor 12 stuks, 4 eieren, 100g filo deeg (meestal weegt een pak filodeeg ± 200 gram.), 50 - 60g boter, 1/2 tot 3/4 theelepel Cayenne peper, 3 eetl. Mayonaise, 3 eetl. Yoghurt, 50 g zongedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en kleingesneden., Zout en versgemalen zwarte peper., Tuinkers om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige tompouce kan met verschillende vullingen

INGREDIENTEN

Filobladerdeeg of brickdeeg, gesmolten roomboter., verse muntbladeren, vulling naar eigen keuze garnalen, zalm, rosbief etc

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2011
  • Wereld
  •  20-30 min.

15 stuks

INGREDIENTEN

1/2 pak filodeeg, 75 gerookte zalm, 2 eetl creme fraiche, 25 g boter, 2 eieren, peper/zout, cayennepeper, gesmolten boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 velletjes filo deeg, 5 gram gesmolten boter, Voor de vulling:, 2 eetlepels olijf olie, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, ¼ gesneden rode ui, 1/3 courgette gesneden, 2 gesneden tomaten, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepel balsamic vinegar, 1 eetlepel gehakte basilicum, zout en vers gemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker bijgerecht, ook geschikt voor een vegetarisch menu

INGREDIENTEN

225 gr. Prei, 165 gr. Boter, 225 gr Wortelen, in stukjes, 225 gr. Champignons, 225 gr. Spruitjes, 2 Eieren, geklopt, 115 gr. gedroogde Abrikozen, 225 gr. Cashew noten (geroosterd), Zout en Peper, 2 teentjes Knoflook, 115 gr, Roquefort (of een gelijkaardige kaas), 115 gr. Philadelpia, 150 gr. Double Cream (evt. te vervangen met een mix van Mascarpone en Slagroom, 1:2), 2 el gemengde Kruiden, 225 gr Appels, 350 gr. Bladerdeeg

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2008
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Net iets anders

INGREDIENTEN

, Pak filodeeg,150 gr.chocolade 60%,100 gr.gesmolten boter,1 ei,2 dooiers,25 gr.griessuiker,100 gr.bloemsuiker,50 gr.gesmolten boter voor het taartje,120gr.frambozen,eetl.frambozenlikeur.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2013
  •  
  •  20-30 min.

Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s.

INGREDIENTEN

4 lamsrugfilets, Olijfolie, 50 gram broodkruim, 75 gram boter, 8 plakjes Pancetta, 6 takjes gehakte basilicum, 6 takjes gehakte peterselie, 6 takjes verse tijm, 90 gram boter, 3 dl lams jus, 4 plakjes filo deeg,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een ouderwets lekker recept in een origineel jasje. Recept uit de ELLE eten winter 99.

INGREDIENTEN

1 KG sucadelapjes, 150 gram boter, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels,peper en zout, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 liter rode wijn, 300 gr gedroogde tuttifrutti, 1 halve rode kool, 50 gram grof gehakte pecannoten, 50 gr witte rozijnen, 4 vellen filodeeg ontdooid, 50 gram boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een van origine Arabisch zoet bladerdeeg gerecht, dat door de eeuwen heen tot nationaal Grieks gerecht is uigegroeid. Er zijn vele variaties, de vulling kan zowel uit walnoot, amandel, gemengd beiden en/of pistachenoten bestaan, de buitenkant is echter altijd bladerdeeg.

INGREDIENTEN

1/2 Kilo papierdun bladerdeeg (Filo, verkrijgbaar in Turkse winkels), naar keuze: 2 koppen grof gehakte walnoten en 2 koppen grof gehakte amandelen of pistachnoten, 2 thl. kaneel, 1 thl. kruidnagelpoeder en 1 kop boter., Voor de syroop:, 3 koppen suiker, 2 koppen water, 1/2 kop honing, 2 el citroensap, vanille essence of poeder.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2001
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr feta, 110 gr hüttenkäse, 3 el verse peterselie (fijn gesneden), 1 dl olijfolie, 8 vellen filodeeg, peper, 2 losgeklopte eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2010
  • Grieks
  •  30-60 min.

Filodeeg met Feta en spinazie

INGREDIENTEN

200 gr. Feta kaas, 4 vellen filo bladerdeeg, 1 kg. verse spinazie, zout, versgemalen peper, 1 ui, 1 ei, 1 eetl. citroensap, olie voor het bestrijken.

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Grieks Tussengerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht met geitenkaas, pecan noten en honing

INGREDIENTEN

8 plakjes Filo bladerdeeg, 1 lange prei, 100 gram geitenkaas, 50 gram pecannoten, halve krop ijsbergsla in reepjes, dressing naar keuze, honing, klein bakje creme fraiche, zout en peper naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 bolletje knoflook, 1 kleine gele paprika, 1 courgette, 2 tomaten, 4 theelepels olijfloie, 6 ml droge witte wijn, 1/2 eetlepel provencaalse kruiden, zout, peper, 1 rol filo deeg, 4 kipfilets, bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2012
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk flinterdunne uientaart voor bij de lunch, borrel, voorgerecht of bijgerecht bij een stukje vlees.

INGREDIENTEN

, 1 pak diepvries filodeeg, 3 rode uien, 300ml creme fraiche, boter of olie, zout en peper uit de molen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Filo deeg, Feta kaas, klein beetje peterselie, Peper. (voor een andere smaak is een beetje chilisaus ook erg lekker)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2010
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Spinaziepie

INGREDIENTEN

1 kilo verse spinazie, enkele stengels prei, bosje verse lenteuien, verse dille, feta, 4 eieren, zout en olijf olie. Choriatiko filo ofwel diepvries piedeeg.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Een leuke borrelhap maar ook zeker geschikt als amuse

INGREDIENTEN

8 plakjes filo bladerdeeg (diepvries) 1 pot groene asperges 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 gram) 1 tl salie 2 el olie 1 ei .

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

-Filo of brikdeeg, -250 gram spinazie, -1 ui, -200 gram fetakaas, -4 eieren, -2 eetlepels creme fraiche, -1 theelepel dille, -pijnboompitten, -peper, -zout, -olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2012
  • Grieks
  •  30-60 min.

Je krijgt er niet genoeg van

INGREDIENTEN

5 bladen filo- of brickdeeg, 100 gr grijze garnalen, 1 eetlepel gehalte peterselie, 1 theelepel gehalte sjalot, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-12-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

-warm voorgerecht- recept van Piet Huyzentruyt- voor 4 personen- voorbereiding : 5 min. bereidingstijd : 10 min

INGREDIENTEN

200 gr Loo light, 250 gr champignons, 2 tomaten, 2 eetlepels spekblokjes, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 teentjes look, filo deeg (flinterdun deeg), 1 eigeel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 pak filo bladerdeeg, - 1/2 ons walnoten, - 1/2 ons garneeramandelen, - 1/4 sinaasappel, - 1/4 citroen, - 4 eetlepels vloeibare honing, - 50 gram roomboter, - suiker, , , , , , , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Hartig broodje

INGREDIENTEN

Filo deeg of bladerdeeg, mozzarella en gepelde of verse tomaten, peper, zout, ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 1/2 pak filo bladerdeeg, 1/2 ons walnoten, 1/2 ons garneeramandelen, 1/4 sinaasappel, 1/4 citroen, 4 eetlepels vloeibare honing, 50 gram roomboter, suiker,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Filo deeg, Kokos, Suiker, Zakje Vanille suiker, Mascarpone, Slagroom, Fruit naar keuze (Mijn favo Mango of aardbei), Licor 43!

  •  …
  •  
  • Geplaatst op21-12-2010
  •  
  •  

Grieks nagerecht

INGREDIENTEN

250 gr ongezouten boter, 250 gr suiker, 2.5 dl water, 250 gr walnoten, snufje kaneel, 500 gr filo bladerdeeg, Voor de stroop, 250 gr.suiker, 250 gr honing, 2.5 dl water, sap van 1 citroen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2000
  • Grieks Nagerecht
  •  20-30 min.

Krokant en smakelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

300 gr.Spinazie - 50 gr. Pijnboompitten (geroosterd) - handje Krenten - wat verse Munt (gehakt) mespunt Kaneel - Zwarte Peper (naar smaak) - 200 gr. Feta (verkruimeld) - 200 gr. Ricotta - 200 gr. Filo deeg - 75 gr. gesmolten Boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Met kaas en ei

INGREDIENTEN

8 vellen filo bladerdeeg, 75 gr boter, 150 gr geraspte belegen kaas, 50 gr achterham, 1 el verse bieslook, 6 eieren, 3/4 dl koffieroom, zout en versgemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pakje wonton blaadjes ( of liever het dunnere filo deeg), 1 bakje Maza Hoemoes, 1 bakje Maza Hoemoes Kerrie, 1 bakje Maza Hoemoes Tomaat, Snufje basilicum of oregano ( voor de Tomaat hoemoes), Snufje Cayenepeper ( voor de Kerrie hoemoes), Snufje Kummel poeder ( voor de hoemoes),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De enige echte baklava naar authentiek Turks recept.

INGREDIENTEN

150ml water, 1/2 citroen, 125ml honing, 450g (filo) bladerdeeg uit de Turkse winkel, 250g boter, 200g suiker, 1/4 tl gemalen kaneel, 75g gemalen pistache, 100g gepelde gemalen amandelen, 150g gehakte hazelnoten en of walnoten.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2013
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.

Smakelijk voorafje

INGREDIENTEN

300 gr. fetakaas, 50 gr. knoflookolijven zonder pit, 1 ui, 1 kl. courgette, 2 el. olijfolie, 4 el. kant en klare tomatensaus, 6 vell. filo bladerdeeg, 25 gr. boter,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2000
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pak diepvries filo bladerdeeg à 250 g, 1 el olijfolie, 2 bosuitjes, in ringetjes, 1 kleine courgette, in kleine stukjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eieren, 150 g feta, in stukjes, 3 tl Provençaalse kruiden, 2 el peterselie, fijngeknipt, 50 g boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2009
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Nagerecht

INGREDIENTEN

4 appelen 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels honing een beetje bakboter 8 muntblaadjes 8 blaadjes filo deeg 2 dl vanillesaus 4 schijven peperkoek, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 pot runderbouillon * stukje wortel, courgette, bleekselderij en paprika * 4 plakjes filo- (blader)deeg * olie * geknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een leuke voorgerecht

INGREDIENTEN

240 g grote sardine in olie (6 sardine), uit blik - 3 preien, fijn - 300 g verse panklare spinazie, fijn - 2 ontvelde tomaten, klein gesneden - citroensap - 24 ondooide filo vellen - 2 e olijfolie om filo vellen mee in te vetten - zeezout - peper - kropsla voor garnering

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2007
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor /- 15 stuks., 150 gr. gehakte diepvries spinazie, 100 gr. feta in kleine stukjes, 1 ei losgeklopt, 6 takjes dille, mespuntje nootmuskaat, 5 velle diepvriees filo bladerdeeg, zout, peper, 1 eetl. olie om in te vetten, olie om te bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 velletjes filo deeg, 4 dunne reepjes geblancheerde prei (ca 10 cm lang), 200 gram witte druiven zonder pit, 200 gram fetakaas, 60 gram pijnboompitten, 2 el. gesneden bieslook, eventueel zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Fraai van vorm

INGREDIENTEN

1 pak diepvries filo bladerdeeg, 2 bosuitjes, 1 kleine courgette, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes knoflook, 150 gr. feta, 2 eieren, 3 theelepels provencaalse kruiden, 2 eetlepels fijngeknipte peterselie, 50 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top