340 fijne cake recepten

Dit recept kreeg ik via,via.Doch is zeer geliefd bij man en zonen!

INGREDIENTEN

150 gr fijne suiker,150 gr boter,270 gr zelfrijzende bloem,3 eieren,1 kopje melk,1 snufje zout(doe ik nooit).

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker luchtig tussendoortje

INGREDIENTEN

-200 gram zachte bleu band., -200 gram bloem., -200 gram witte basterdsuiker., -4 eieren., -zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Basis recept

INGREDIENTEN

200 gram boter (kamertemperatuur), 200 gram witte basterdsuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1/4 theelepel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 eieren170g kristalsuiker165g tarwebloem2 tl bakpoeder50g gesmolten boter1 dl halfvolle melk2 tl vanillesuiker (of de schil van 1 afgeboende citroen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2013
  •  
  •  30-60 min.

Basisrecept voor een aantal cakes op mijn pagina

INGREDIENTEN

200 g zachte boter of margarine, snufje zout, 200 g witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 g bloem, ? el boter of margarine om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  •  
  •  60-120 min.

Een heerlijke smeuige cake met een krokant laagje van nootjes en honing

INGREDIENTEN

5 eieren, 250 rietsuiker, 2 tl geraspte sinasappelschil, 125 g boter, gesmolten, 0,5 dl room, 150 g bloem, 1 el bakpoeder, , notenlaagje:, 200 g noten naar keuze, grof gehakt, 100 g boter, 100 g rietsuiker, 0,5 dl room, 2 el honing, 1/2 tl kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2012
  • Biologisch
  •  30-60 min.

Naar een recept van mijn ma !

INGREDIENTEN

4 eieren, 250 gr zelfrijzende bloem, 250 gr fijne witte suiker, 250 gr boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Love- cakes waren bekend in de hele Engelstalige wereld. Een recept bestond er niet voor, maar iedereen verstond er een rond gebakken cake onder. In vroegere tijden werd de love-cake van Sri Lanka de beste van Azie genoemd, en hij wordt nu nog steeds op min of meer dezelfde wijze gebakken.

INGREDIENTEN

125 gram zachte boter, 250 gram fijne griesmeel, 2 eieren, 8 eierdooiers, 300 gram fijne tafelsuiker, 200 gram fijngemalen cashewnoten, 2 el honing, 1 flinke mespunt nootmuskaat, 1 tl limoem- of citroenschil, 4 el poedersuiker, 1 el kaneel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-1999
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Ik gebruik altijd een een hoge cakevorm maar in een springvorm kan je lekker veel appelstukjes steken. Aan jou de keuze, maar smullen doen ze vast en zeker

INGREDIENTEN

, 200 gr boter, 200 gr suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eieren, sap van 1/2 citroen, 300 gr zelfrijzende bloem, 4 appelen, 2 el abrikozenconfituur,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2003
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Heerlijke stroopwafelcake.

INGREDIENTEN

200 gr boter ( zacht), 4 eieren (kamertemp), 150 gr suiker, 50 gr bruine basterdsuiker of vervangen door gewone suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 225 gr zelfrijzendbakmeel, 2 eetlepels bloem voor bestrooien cakevorm (bakmeel ook goed), 2 theelepels kaneel, 1 a 2 mespunt zout, 200 gr stroopwafels. (fijne stukjes hakken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Alle chocoholics opgelet!
Deze cake geeft je je dagelijks chocoshot en meer. Crunchy aan de buitenkant, zalig zacht en smeuïg aan de binnenkant.Heerlijk door de friszure combi met fruit en slagroom. Probeer daar maar eens vanaf te blijven....

http://manger-a-mizzel.blogspot.com/

INGREDIENTEN

Men neme:, , 250 gr boter, in grove stukjes, 150 gr pure chocolade, grofgehakt, 440 gr fijne suiker, 250 ml heet water, 80 ml tia maria koffielikeur, 1 eetlepel oploskoffie, 225 gr bloem, 35 gr zelfrijzend bakmeel, 25 gr cacaopoeder, 2 eieren, losgeklopt, pakje diepvries of 250 gr vers gemengd fruit, slagroom, 1 eetl poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2011
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Zoete Syrische cake dat heerlijk smaakt bij een kopje thee. Ik haal 32 blokjes uit dit recept. Je kan de cake op kamertemperatuur een dag of twee bewaren. In de koeling kun je de cake een dag of drie/vier langer bewaren. De cake smaakt lekkerder nadat het een dag heeft gestaan en de smaken zich hebben vermengt. Deze cake snijd je voor in kleine blokjes en je geeft dan je gasten 3 blokjes cake op een gebaksbordje of een mooi schoteltje.

INGREDIENTEN

500g fijne griesmeel(semoule/smida) van de turkse of marokkaanse winkel, 250g turkse/griekse yoghurt, 250g suiker, 1 zakje bakpoeder, 50g roomboter, 350ml water (niet in één keer erbij doen), Kaneel naar smaak, Geraspte kokos naar smaak + extra voor de topping, , Suiker siroop, , 500g suiker, 500ml water, Wat citroenrasp

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2010
  • Arabisch Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

155g zachte boter, 155 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, 4 druppels citroenaroma, 4 eieren, 250 g zelfrijzende bloem, 3a4 eetlepels melk, ? kg appels (jonagold), abrikozenjam.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

120 minuten wachten

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel (ca. 200 g), 200 g boter, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Engels
  •  0-10 min.

Cake met chocolade, hazelnoten en caramel

INGREDIENTEN

1 pak Koopmans mix voor fijne cake, 200 gr. roomboter of margarine, 4 eieren, 4 EL. chocoladehagelslag puur, 200 gr. suiker, 4 EL. water, 1 TL. citroensap, 65 gr. hazelnoten, 1 TL. cacaupoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-02-2002
  •  
  •  60-120 min.

Wat voor varianten ik ook probeer: de cake volgens dit recept lukt me het best en valt in mijn gezin het meest in de smaak.

INGREDIENTEN

Voor een cakevorm van 2 liter inhoud:,, 200 gram boter, op kamertemperatuur, 200 gram fijne kristalsuiker, mespunt zout, 2 zakjes vanillesuiker, 4 middelgrote eieren, op kamertemperatuur, 100 gram bloem, gezeefd, 100 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 1/2-1 eetlepel melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  •  
  •  60-120 min.

Wortelcake

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel (ca. 200 g), 200 g boter, 150 g fijne kristalsuiker, 2 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel kaneel, 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2004
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 tl bakpoeder, 175 gr bloem, 1 pakje roomkaas van 100 gr, 3 niet al te grote eieren, 5 el honing, 125 gr fijne suiker, 75 gr boter, een halve limoen, 50 gr amandelschaafsel, 1 zakje saffraan

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2011
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Frisse zoet zure cake

INGREDIENTEN

2 doosjes frambozen, 200g roomboter, 200g fijne kristalsuiker, 200g patent bloem, 2 zakjes vanille suiker, 4 eieren,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ken je ook al die verschillende cakerecepten, waarvan het resultaat bijna altijd een DROGE cake is. Nou bij dit recept is dat absoluut niet het geval. ik heb hem zelf zaterdag gemaakt en hij is heerlijk smeuig en - nat - genoeg. zaaaalig gewoon. dat komt door de karnemelk en de zure room. het is wel een calorieenmepper, maar - who cares- moet ook eens kunnen, niet dan? het recept is uit zweden. En verder is nog te vermelden dat hij razendsnel klaar is. Smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 pakje roomboter (ongezouten - en van dit pakje gebruik je ook wat boter om de cakevorm goed in te vetten); 350-360 gram suiker; 4 eieren; 350 gram gezeefde bloem; Bakpoeder, hoeveelheid voor 350 gr. (staat voor 500 gr. op pakje aangegeven)(gezeefd); 1 halve theelepel vanillesuiker; 1 bekertje zure room van 200 ml.(van de aldi is prima); 100 ml. karnemelk; wat bloem voor de vorm.; pan

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2007
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Smakelijke hazelnoten cake

INGREDIENTEN

125 gr. zachte boter, 150 gr. fijne suiker, 75 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, 3 eieren, losgeklopt, 100 gr. fijn gemalen hazelnoten, 50 gr. grof gehakte hazelnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met dit basisrecept kan cake eenvoudigweg niet mislukken. Door er als hij nog warm is een mengsel van sinaasappel- en limoensap over te gieten, krijgt hij een fris accent.

INGREDIENTEN

- 150 g boter, - 150 fijne kristalsuiker, - 3 eieren, - 150 g zelfrijzend bakmeel, , Voor de saus:, , - 100 g fijne kristalsuiker, - sap en rasp van 1 sinaasappel en 1 limoen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Cakerol met kersen en slagroom...

INGREDIENTEN

3 eieren, 100 gram fijne kristalsuiker, zout, 60 gram bloem, 20 gram maizena, 5 eetlepels poedersuiker, 25 kersen uit pot, ? slagroom, 1 zakje slagroomversteviger, 3 zakjes vanillesuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Engels
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr fijne witte tafelsuiker, 200 gr zachte roomboter, 5 eieren, het merg uit 1 vanillestokje, een snuf zout, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  •  
  •  60-120 min.

Een recept van een vriendin die nog een paar jaar in engeland gewoond heeft.

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 3 grote eieren, 250 ml olie(vegetable), 375 suiker, 1 theel. pure vanille-extract, 2 eetl. gekookt water, 175 gezeefde all-purpose bloem, 3/4 theel zout, 2 theel. kaneelpoeder, 1/2 theel. fijne nootmuskaat, 1 1/4 theel baking soda, 120 g gehakte pecan-of walnoten, 250 g fijngeraspte rauwe wortels, , , cream cheese frosting!, Ingredienten:, 200 g poedersuiker (icing-sugar), 1/2 theel pure vanille extract, 1/8 theel zout, 4 eetl zachte roomkaas, 1 1/2 eetl zachte boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Engels
  •  20-30 min.

Amerikaanse bereiding van de Duitse kwarktaart; wel erg lekker

INGREDIENTEN

-200 g beschuit, -40 g extra fijne kristalsuiker, -snuifje zout, -80 g boter, -boter om in te vetten, Voor de vulling:, -125 g boter, -75 g suiker, -snuifje zout, -4 eierdooiers, -1 pakje vanillesuiker, -60 g bloem, -325 g roomkwark, -1/8 l zure room, -4 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

280 g zachte boter, 225 g fijne kristalsuiker, 6 eieren gesplitst, 175 g gemalen amandelen, 115 g polenta, geraspte schil en sap van 4 onbespoten citroenen, poedersuiker voor het bestuiven,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  •  
  •  60-120 min.

Een feestelijke afsluiter van de maaltijd.

INGREDIENTEN

2 el bloem2 el zelfrijzend bakmeel2 el maizena2 eieren170 g basterdsuikerVOOR DE FRAMMBOZENMOUSSE:400 g verse of diepvries frambozen1 ei75 g basterdsuiker250 g zachte roomkaas3,25 dl slagroom1 el gelatinepoeder2 el waterpoedersuiker om te bestuiven

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Engels
  •  > 120 min.

Carrot cake (wortelcake)

INGREDIENTEN

? 1 kleine winterwortel (ca. 200 g), ? 200 g boter, ? 150 g fijne kristalsuiker, ? 2 eieren, ? 200 g zelfrijzend bakmeel, ? 1 theelepel kaneel, ? 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), ? 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), ? 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), ? 1 zakje vanillesuiker, , ? bakpapier, ? ingevet vierkant bakblik, 20 x 20 cm,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Cake met advocaat

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 g bloemsuiker of fijne suiker, 1 pakje vanillesuiker, 200 ml maisolie, 200 ml advocaat, 250 g zelfrijzende bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2008
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 kleine winterwortel (ca. 200 g), ? 200 g boter, ? 150 g fijne kristalsuiker, ? 2 eieren, ? 200 g zelfrijzend bakmeel, ? 1 theelepel kaneel, ? 125 g blanke rozijnen (zakje a 250 g), ? 100 g verse roomkaas (kuipje a 150 g), ? 125 g poedersuiker (strooibus a 250 g), ? 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2003
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gr gezeefde bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepeltje zout, 2 eetlepels cacaopoeder, 113 gr boter, 300 gr fijne suiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille extract, 240 ml karnemelk, 2 eetlepels rode vloeibare kleurstof, 1 theelepel witte azijn, 1 theelepel bakpoeder, , De frosting:, 750 ml slagroom, 500 g mascarpone, 125 g poedersuiker, 1 theelepel vanille extract

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2011
  •  
  •  20-30 min.

Deze cake is ongelooflijk lekker.

INGREDIENTEN

150 g cakemeel (pak 500 g) + 1 el extra om te bestuiven, 1 pakje boter, op kamertemperatuur, 250 g fijne kristalsuiker, 5 eieren, op kamertemperatuur, 2 bakjes gemalen kokos (a 55 g), 2 limoenen, schoongeboend, 100 g poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2012
  •  
  •  60-120 min.

Natuurlijk kennen we allemaal de mop over het konijn en de worteltjestaart. Deze wortelcake met rozijnen, verse roomkaas en kaneel is echter zeker het proberen waard! Bij de bereidingstijd is de wacht- en baktijd van in totaal 2 uur niet meegerekend.

INGREDIENTEN

1 kleine winterwortel (ca. 200 g); 200 g boter; 150 g fijne kristalsuiker; 2 eieren; 200 g zelfrijzend bakmeel; 1 tl kaneel; 125 g blanke rozijnen; 100 g verse roomkaas; 125 g poedersuiker; 1 zakje vanillesuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Engels
  •  20-30 min.

Een recept van "Sainsbury's"

INGREDIENTEN

Voor de Polenta Cake:, 125 g polenta, 250 g bloem, 1 tl met kopje bakpoeder, 150 g kristalsuiker, geraspte schil van 1 sinaasappel, 150 g boter, 1 tl sinaasappelsap, 1 ei, middelgroot, 1 tl olijfolie, , Voor de vulling:, 250 g cranberries, evt. bevroren, 50 g basterdsuiker, 2 tl met kopje erop polenta

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

Wat is er nu lekkerder dan verse aardbeien met een heerlijke luchtige cake en room....

INGREDIENTEN

225 g boter, in blokjes, zacht, 225 g fijne witte kristalsuiker, 1 tl vanille-essence, 4 eieren, geklopt, 225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 1 tl bakpoeder, ¼ tl zout, scheutje melk, , Vulling, 250 g verse aardbeien, 200 ml slagroom, 1 vanillestokje, 1,5 el poedersuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2013
  • Engels
  •  60-120 min.

Een heel lekker recept met heel veel enthousiaste reviews van een Amerikaanse site. Bekijk de reviews' http://www.epicurious.com/recipes/food/reviews/Chocolate-Souffle-Cake-with-Orange-Caramel-Sauce-104654'

INGREDIENTEN

240 gram boter * 250 gram pure chocolade in kleine stukjes * 6 grote eieren * 140 fijne tafelsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 medium eieren, 250 gr gezouten boter, 100 gr fijne suiker, 250 gr bloem, 100 gr zwarte en groene olijven ( naturel), 1 zakje bakpoeder, 100 gr gedroogde, goed uitgelekte tomaten, 100 gr fijngemalen Pecorino

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2012
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een zachte cake met een lekkere zoet/zure kruidentopping. Zoals met de meeste cakes met een laag van siroop is deze cake makkelijk 3 tot 4 dagen te bewaren in een luchtdichte doos.

INGREDIENTEN

Cake, - 100 gr boter op kamer temperatuur, - 115 gr rietsuiker, - 2 eieren, - 125 gr amandelmeel*, - 75 gr fijne semolina (fijne griesmeel), - ½ tl bakpoeder, - snufje zout, - zest en sap van 1 sinaasappel, - * amandelmeel kan je veelal bij de Arabische winkels kopen of zelf maken door amandelen heel erg fijn te hakken in een hakmachine. Het moet er uit zien als poeder, , Siroop, - 115 gr fijne kristalsuiker, - 2 el tijmhoning**, - 6 el water, - sap van 2 citroenen, - ¼ tl venkelzaadjes, - 1 tl rozemarijn (erg fijn gehakt), - 1 citroen in dunne plakjes gesneden (incl. schil), - ** tijmhoning is te koop bij o.a. natuurwinkels

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gram boter in stukjes - 200 gram fijn gehakte witte chocolade - 165 gram fijne suiker - 2 eieren - 110 gram bloem - 75 gram zelfrijzend bakmeel - 100 gram extra fijn gehakte witte chocolade - 75 gram macadamianoten - 150 gram frambozen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies