Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

209 feest recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)

INGREDIENTEN

8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-07-2006
  • Frans
  •  60-120 min.

Lekker makkelijk en zeer smaakvol feest gerecht.

INGREDIENTEN

6-8 lamskoteletten, 4 middelgrote aardappels, 4 worteltjes, 1 courgette, 1 ui, 1 blikje kikkererwten, 2 tomaten, 1 blikje tomatenpuree, 1 pakje snelkook couscous(buideltjes), 3 teentjes knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.water, verse fijngesneden peterselie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Leuke borrelhapjes en gemaakt met 1 blik smac

INGREDIENTEN

1 blik smac, 1 komkommer, 150 gram feta kaas (dikke plak), 1 rode paprika, 1 blikje ananas ringen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Origineel als bijgerecht geserveerd, is dit uitgegroeid tot een hoofdgerecht. Zeer krachtig van smaak!

INGREDIENTEN

Knoflook (alle tenen van zo'n 3 loken), 3 grote uien, Peterselie, 4 Vleestomaten en olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feest eitjes met vulling

INGREDIENTEN

Eieren. Per persoon ongeveer 1 ei, mayonaise, zout. peper, kerrie, aromat van Knorr, peterselie (vers of uit een potje),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekkere makkelijk te maken boterham vooreen lunch

INGREDIENTEN

2 plakken kaas,1 plak ham,1 boterham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-1999
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 ierren, 1kg spek, frisdrankjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Frisdrank, Vruchtensap, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op27-05-2000
  •  
  •  
INGREDIENTEN

Maak een grote schaal mini sate-tjes (aan gewone satestokjes):, - een stukje gemarineerde kip sate met een stukje ananas, - een stukje varkenshaas sate met 1/2 klein uitje, - een blokje sate -gemarineerde tahoe met een cashewnoot, - een stukje lamsboutvlees met een teentje knoflook, - een gekookte mossel met een stukje prei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

0.4 eetlepel yoghurt -, 1 blaadjes sla -, peper en zout -, boter -, 5 gepelde halve walnoten - 8 walnoten voor garnering -, 25 gram salami -, 3/4 eetlepel mayonaise -, 2 cherrytomaatjes -, 1 sneetje brood -, 50 gram jonge kaas -, 1/4 eetlepel fijngehakte peterselie, , , , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Toetje voor op een feest dag

INGREDIENTEN

Pakje kloppudding, bus of zelf geklopte slagroom, versier spulletjes (paddestoeltjes, roosjes, confetti, bolletjes. Dit is in de winkel te koop) (bij de bak spullen)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  30-60 min.

Een taart/pudding die op elke feestelijke gelegenheid succes heeft.

INGREDIENTEN

450 ml verse melk., 80 gr margarine., Geraspte schil van 1 sinaasappel., 160 gr suiker., 100 gr broodkruimels., 8 sl jam ( bosfruit) of (kersen) + (aardbeien).,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2010
  • Grieks Nagerecht
  •  60-120 min.

Mooi bijgerecht voor een Indiaas diner.

INGREDIENTEN

* 500 gram basmati rijst * 1200 ml groentenbouillon * 10 draadjes saffraan * 2 grote uien * 4 el geklaarde boter * 4 tenen knoflook * 20 peperkorrels (zwart) * 2 tl gemberpoeder * 6 Kardemompitten * 2 pijpkaneel * 2 tl venkelzaadjes * 6 kruidnagelen * 2 tl zout * 200 gram gekookte doperwtjes * 12 grote rijpe tomaten * 3 el gehakte pistache nootjes * Half bosje koriander *

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Indiaas Bijgerecht
  •  60-120 min.

Soepstengel met nibbit rondjes.

INGREDIENTEN

Nibbit chips (rondjes), soepstengel (,dropveter)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Warm broodje met brie en ananas

INGREDIENTEN

Schijf ananas, brie, "gewone"kaas, wit brood, boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Lekker feestig op de tafel met een kinderfeestje

INGREDIENTEN

Kleine frikandellen, kipstukjes, bitterballen, per stokje drie stukjes komkommer

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2002
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Boerenkool, aardappels, ui, knoflook, blauwadderkaas, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, kastanje champignoins, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor 20-25 pasteitjes., 1 kg mosselen, 1 glas droge witte wijn, mini-bladerdeegpasteitjes, 100g boter, 1 bosje dille, busseltje bieslook en, 50g geraspte gruyere.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Jus d`Orange, Licor 43, kerstbrood

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-12-2010
  •  
  •  

Heerlijke spinazie taart op een erg makkelijke en orginele manier!

INGREDIENTEN

# 2 blikjes ansjovis, # spinazie (verse of diepvries), # Champignons, # bladerdeeg, # uien, # ei, # beetje room (of spinazie ala creme)-> hoeft trouwens niet als je aan de lijn bent!, # paprika of tomaten, /cayennepeper+knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor een halve liter

INGREDIENTEN

0,5 liter vanille-ijs, 2 mango passievruchten theezakjes, ? theelepel passievruchtensiroop (facultatief),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker gemakkelijk voor mijn moeder; ik ben er gek op!

INGREDIENTEN

1 tot 2 aardappelen, geschild en in dikke patatten gesneden; 2 fishnuggets; frituurpan; appelmoes; mayo; blikje doperwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

300 g snijbonen, in stukjes van 4 cm gesneden, 1 wortel, in stukjes gesneden, 1 ui, in stukjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 theel. majoraan of tijm, bulgur voor 2 personen, 1 dl pindasaus met grof gemalen pinda?s,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 2 hazenruggen, ? 200 gram vers spek, ? 50 gram boter, ? 2 dl dikke room, , Marinade:, ? 2 eetlepels wijnazijn, ? 1 dl. witte wijn, ? het sap van een citroen, ? 2 eetlepels olie, ? 10 schijfjes wortel, ? 4 peterseliewortels, ? 2 takjes selderij, ? tijm, ? laurierblad, ? 4 teentjes knoflook, ? peper en zout ., ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker voor bij de borrel of als accent bij diverse gerechten. Dit recept is voor een wat grotere hoeveelheid tapenade, mocht er een feest in het vooruitzicht liggen of je kunt de tapenade ook bij andere gerechten gebruiken.

INGREDIENTEN

1 pot zongedroogde tomaten, 1 of 2 teentjes knoflook, oregano vers en anders 1 grote eetlepel gedroogd, 1,5 el geraspte Parmazaanse kaas, 2 el. pijnboompitjes, 6 el. olijfolie, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker mexicaans, malse kip/biefstuk, salsa, quacamole, room: wrappen in een fajita

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 5uien, 200 gr. kipfilet, 200 gr. biefstuk (kan ook met 400 gr. van een van de twee), sour cream, 1 avocado, citroensap, fajita of tacokruiden, olijfolie(nog lekkerder is olie met rode peper erin), tabasco, zakje geraspte kaas, 600 gr. tomaten, 3-4 lenteuitjes, 16 kleine flour torilla's (fiesta), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker voor de kleintjes(vanaf 12 maanden) Met simpele dingen kan je een heel aparte lunch voor kinderen maken,kijk maar naar de volgende ideetjes!.!

INGREDIENTEN

(vanaf 12 maanden), Met simpele dingen kan je een heel aparte, lunch voor kinderen maken,kijk maar naar de volgende ideetjes!., ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Mijn aller lekkerst BBQ saté's.

INGREDIENTEN

Shaslick met eigen marinade, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , voor de marinade/saus, 1 el olijfolie, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 1/2 el paprikapoeder, 70 gr tomatenketchup, 1 tl zout, 1/4 tl peper, 1/2 tl chilipoeder, 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijnazijn, 2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus, 1 tl suiker, maïzena/water papje, , 1. Kook ingrediënten zachtjes samen voor 5 min., 2. Bind saus met maïzenapapje en laat afkoelen., 3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade., , voor de shaslick, 500 g hamlappen in plakjes van 3 x 3 cm. en 1 cm. dik, 1 rode en 1 groene paprika en 1 gele paprika in dezelfde maat plakjes, 2 grote uien in dezelfde maat plakjes, gerookt spek van dezelfde formaat, satéstokjes, , 1. Rijgt ui, vlees, ui, 1 kleur paprika, ui spek om en om aan stokjes. (zo 4, plakjes hamlap per stokje of groter afhangende van eters), 2. Rooster shaslick aan alle kanten tot gaar en mooi van kleur., 3. Overgebleven marinade kook je heel even en laat afkoelen. (er zat rauwe, vlees in zo koken doen je om bacterie te doden die mogelijk vormde)., 4. Serveer shaslick saus met shasliks, , Gehaktballen kebabs voor bbq, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd, , , , 1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen., 2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt., 3. Vorm kleine balletjes., 4. Verdeel spekreepjes nu in 2 over de breedte en bestrijk de spekreepjes met mosterd., 5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden., 6. Rijgt 4 gehaktballetjes per satéstokje., 7. Rooster kebab`s over kolen tot mooi bruin van kleur en gaar., , Kipfilet op bbq die zó weg eten, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 700 g kipfilet, in dikke repen, , MARINADE:, 1 e olie, 1 kleine ui geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt, 2 e honing, 4 e tomatenketchup, 4 e Worcestersaus, 2 e Engelse mosterd, 1 t Tabasco of 4 t sambal oelek (of meer)of zoete chilisaus als jij van zoeter houden, zout, peper, , 1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar., 2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco of sambal erbij en kook zachtjes voor 2 - 3 min. en laat marinade afkoelen., 3. Marineer kipfilet voor 2 uur of langer in marinade ., 4. Rooster kipfilet op matig kolen terwijl jij het 2 x omkeren en met marinade bestrijken.. (het is natuurlijk zomaar gaar op een middel-hoog vuur, (zo 10 min in totaal), , Gemarineerd speklap spiesen met rode ui wigjes, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 4 speklappen, in plakjes van 3 x 3 cm gesneden, kleine rode uien, in wigjes gesneden, satéstokjes, in water geweekt, , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn, , Meng marinade ingrediënten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in., , 1. Rijgt om en om 4 stukjes vlees aan satéstokjes., 2. Rooster op grill of bbq of bak in een koekenpan.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze herfsttaart komt uit Heel Holland Bakt Feest! Het nieuwste kookboek van de tv-hit. 'Door pompoenpuree doet deze taart éxtra herfstig aan. Pompoenpuree in blik is niet overal goed verkrijgbaar. Maak de puree eenvoudig zelf door een kleine pompoen in stukken te snijden en (met schil) gaar te koken. Verwijder de schil (dat gaat nu heel makkelijk) en pureer het vruchtvlees.' Aldus Janny van der Heijden en Linda Collister.  Lees hier nog meer recepten en een book review van Heel Holland Bakt Feest! http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest

INGREDIENTEN

Cake, 4 eieren, 200 g fijne kristalsuiker, 330 g pompoenpuree (blik, of vers), 10 ml citroensap, 190 g tarwebloem, 1 el kaneel, 10 g bakpoeder, ½ el zout, ¼ tl nootmuskaat, 225 g pecannoten, fijngehakt, poedersuiker, Roomkaasvulling, 250 g verse roomkaas, 180 g poedersuiker, 125 g zachte boter, 1,5 tl kaneel, 3 ml vanille-extract, Cranberryjam, 250 g cranberry's (vers of, uit diepvries), 150 g kristalsuiker, 10 ml citroensap, 2 el water, Chocolade kaneel botercrème, 200 g zachte roomboter, 200 g poedersuiker, 1 tl kaneel, 50 g gesmolten pure chocolade, Eiwitpaddenstoeltjes, 2 eiwitten, 70 g fijne kristalsuiker, 70 g poedersuiker, 5 g maïzena, 1 el cacaopoeder, Pompoentjes, 40 g groene marsepein, 125 g oranje marsepein, Mixer of keukenmachine, Bakplaat van 25x35 cm met opstaande rand of een braadslee, bakpapier, spuitzak met glad mondstuk

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  •  
  •  > 120 min.

Deze valentijnstaart komt uit 'Heel Holland Bakt Feest'. Een verrassing om te krijgen, met een verborgen marsepein-hart! 'Geen enkele Valentijn zal weerstand kunnen bieden aan deze champagnetaart met een verborgen hart. Het vergt enige inspanning, maar de beloning zal groot zijn!'', aldus Janny van der Heijden.  Lees hier de book review en andere recepten uit Heel Holland Bakt Feest! http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest  

INGREDIENTEN

Taart, bloem, om te bestuiven, 1 basishoeveelheid biscuitdeeg, (zie blz. 132), gemaakt met maar 1 el, melk, Vulling en garnering, 220 g marsepein, donkerrode of donkerroze, eetbare kleurstof, 5 basishoeveelheden, botercrème (zie blz. 135), 5 el champagne, Victoria Surprise Cake Set, 20 cm (twee bakvormen, met een verhoogde bodem), mixer of keukenmachine, spuitzak met een zeskantig mondstuk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-11-2014
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker voor een feest of verjaardag zelfgemaakte frambozencakjes

INGREDIENTEN

225 gram Zelfrijzend bakmeel - gezeefd, 200 gram Suiker, 100 gram Witte chocolade - geraspt, 1 zakje Vanillesuiker, 2 stuk Eieren, 200 gram Boter - gesmolten, 1 bakje frambozen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ja echt een leuke, lekkere en makkelijk te maken borrelhapje.

INGREDIENTEN

100 gr feta in blokjes, 40 gr pesto, 8 perstomaatjes, verse basilicumblaadjes, 16 cocktailprikkers,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

Dit is een klassieke Engelse kerstcake die ruim van te voren wordt gebakken, waardoor de smaken goed intrekken. Hoe beter de kwaliteit van het gedroogde fruit is, hoe voller en zoeter de taart zal smaken. De taart wordt gedecoreerd met marsepein en Royal Icing. Een recept uit Heel Holland Bakt Feest! Lees hier meer recepten en een book review http://www.smulweb.nl/artikelen/198340/Recepten-en-book-review-van-heel-holland-bakt-feest

INGREDIENTEN

Taart, 100 g bigarreaus (gekonfijte, kersen), 175 g jumborozijnen of sultana's, 100 g zachte gedroogde, abrikozen, 100 gepelde walnoten, 2 el fijngehakte gekonfijte, citrusschilletjes, 4 el cognac of abrikozenbrandewijn, 175 g zachte boter, 175 g fijne kristalsuiker, 4 grote eieren, op kamertemperatuur, losgeklopt, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 mespunt zout, 60 g fijngemalen amandelen, Afwerking, 2 el gezeefde abrikozenjam, of abrikozengelei, 250 g marsepein, poedersuiker, voor het, bestuiven, 450 g Royal Icing (zie blz. 134), Decoratie, Gekleurd eetbaar lint, eetbare of gespoten, decoraties, eetbaar glitterpoeder, of glitterspray, Springvorm van 20,5 cm, doorsnede, bakpapier, mixer of keukenmachine

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-11-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Verassende wraps met avocado, gerookte kipfilet, bacon en appel. Een absoluut feest voor de smaakpapillen!

INGREDIENTEN

- 1 avocado, - 1 gerookte kipfilet, - 1 ei, - 4 plakjes bacon, - 1 zure, stevige appel, - 2 el chilisaus (zoet), - 3 el mayonaise, - verse peterselie, - 4 kleine wraps, - peper, zout en chili naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2008
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ze ontbraken op geen enkele verjaardag bij mijn tante. Haar kroketten en bitterballen waren voor mij, als kind, altijd een feest apart. Een nicht gaf mij het recept van haar moeder.

INGREDIENTEN

400 gr. schenkelvlees, ca 70 cl. bouillon, ca 100 gr. bloem, 2 eieren of alleen eiwitten, paneermeel, maggi aroma (flesje), bouillonblokjes - 1 kruidenbuiltje groentensoep, 1 kruidenbuiltje kippensoep, kerrie, 1 tl suiker (eventueel wat vleeskruiden )

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een heerlijk recept tja hier valt weinig over te zeggen,je moet het gewoon eens proefen,Het is alleen al een feest als je dit gerecht gaat maken, heerlijk gewoon onwijs lekker

INGREDIENTEN

750 gram rundvlees, 1 citroen of limoen, 2-3 eetlepels olie, 1 ui, gesnipperd, 1 paprika, klein gesneden, 1 tomaat, klein gesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 vlees bouillonblokje, peper, kerriepoeder, komijnpoeder, 1 theelepel mango chutney*, 1 eetlepel soya sauce (Ketjap Asin), maggi, 2 theelepels piccalilly, 2 eetlepels tomatenpuree of 1 eetlepel tomatenpasta, ?250 ml. water,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daar ik een feest geef Back to the sixties/seventies was ik nog op zoek naar zo?n salade uit die jaren. Iedereen maakte toen ook zo?n beetje dezelfde salade. In mijn recepten vond ik deze salade die ik zeker hier voor zal gebruiken.

INGREDIENTEN

Ca. 600 gram aardappels zout en peper 4 eieren ca. 200 gram worteltjes 12 fijne zoetzure augurken ca. 25 zilveruitjes 1 ui ca. 400 gram cornedbeef in blokjes gesneden 1 blikje doperwten 2 kleine zure appels 5 el mayonaise 2 el tomatenketchup 2 tl Zaanse mosterd 3 takjes peterselie ? krop sla.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Na een feest zoals met Nieuwjaar, heb ik altijd veel groenten over en dan verzin ik een recept al gaande tijdens koken. Wat heb ik, en hoe combineer ik deze ingrediënten is de hoofd vraag en de antwoord proeft je in de pan.

INGREDIENTEN

VOOR GEHAKTBALLETJES: , 500 g rundergehakt (ik had Schotse Hooglander), 1/2 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 3 t witte wijn, 2 t gedroogde munt, 3 t gedroogde peterselie, 1+1/2 e gedroogde tomaatjes, fijn, zout, zwarte peper, 1 ei, paneermeel om stevige gehaktballetjes van te maken, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt en maak er kleine balletjes van., 2. Laat 15 min. in koelkast opstijven., , VOOR BAKKEN: , 100 g spekreepjes, 3 e olijfolie voor bakken, , 1. Bak spekjes in koekenpan in olijfolie op zacht vuur uit tot iets knapperig., 2. Haal spekjes uit koekenpan en bak gehaktballetjes mooi krokant van buiten. (hoeft niet helemaal gaar), 3. Doen gehaktballen in een stoofpan en verdeel spekjes erover.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2013
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Bojo is een echte Creoolse lekkernij met cassave als hoofdbestanddeel. Door de combinatie van cassave, ook wel tropische aardappel genoemd, met o.a. cocosmelk, wordt een bijzonder smaakvolle en exclusieve lekkernij verkregen. Bojo ontbreekt op geen enkel Surinaams feest.

INGREDIENTEN

300 ml kokosmelk, 1 kilo geraspte cassave, evt. uit diepvries, 2-3 pakjes vanillesuiker, 125 g gemalen kokos, 300 g suiker, 1,5 kopje melk, mespuntje zout, 50 g rozijnen, 1 el kaneel, 175 g roomboter, amandelessence, muisjes of spikkeltjes (zoals op ijs, Surinamers noemen die muisjes)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Surinaams Nagerecht
  •  60-120 min.

Bij de barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest.

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2015
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top