27 fazantenfilets recepten

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 6 el. cranberriecompote, 2 el. bosbessenjam, 1 1/2 dl. slagroom of garderoom, 40 gr. boter of margarine, 1 tl. kaneel, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*6 el. cranberriecompote*2 el. bosbessenjam*1 1/2 dl. slagroom of garderoom*40 gr. boter of margarine*1 tl. kaneel*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk feestrecept, met een lekkere roomsaus

INGREDIENTEN

-500 g fazantenfilets, -50 g margarine, -1/2 ui en 1/2 appel, -25 g gerookt spek, -15 ml wildfond, -200 ml creme fraiche, -200 ml melk, -10 ml roux, -25 ml Calvados

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 FAZANTEFILETS, 6 EETLEPELS CRANBERRIECOMPOTE, 2 EETLEPELS BOSBESSENJAM, 1 1/4 DL SLAGROOM, 40 GRAM BOTER, 1 THEELEPEL KANEEL, ZOUT, PEPER

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 FAZANTEFILETS, 6 EETLEPELS CRANBERRIECOMPOTE, 2 EETLEPELS BOSBESSENJAM, 1 1/4 DL SLAGROOM, 40 GRAM BOTER, 1 THEELEPEL KANEEL, ZOUT, PEPER

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

4 ? 6 personen; bereidingstijd: ? 15 min.

INGREDIENTEN

- ? 700 g fazantenfilets (diepvries), - 1 grote wortel, - 1 ui, - 3 appelen (bv. boskoop of jonagold), - 1,5 dl appelcider, - 2 dl kippenbouillon, (1/2 blokje bouillon opgelost in 2 dl heet water), - 1 glaasje calvados, - 1/2 dl room, - 5 eetl. boter, - het sap van 1/2 citroen, - 2 eetl. bloemsuiker, - 1 eetl. bloem, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen; Bereiding (enkele uren vooraf, 20 min. + 20 min. in de oven) )

INGREDIENTEN

700 gr fazantenfilets (diepvries), - 6 a 8 sneetjes gezouten spek - 1 sjalotje, - 200 gr zilveruitjes (diepvries), - 200 gr verse boschampignons, - 1 dl rode wijn, - 4 dl wildfond (bokaal), - 1 borrelglas Cointreau, - 1 eetl. poedersuiker, - 4 eetl. boter, - instantsausbinder, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



"Filets de faisan flambes a la sauce au citron"

INGREDIENTEN

700 g fazantenfilets - 1 glaasje jenever - sap van 1/2 citroen - 1,5 dl room - 1 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water) - 2 eetl. boter - 1/2 eetl. fijngesnipperde peterselie - 12 korianderzaadjes - 1/4 koffiel. tijm - peper en zout. Voor de tomaten : 2 tomaten - basilicum - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Verassend

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 sjalotjes, gesnipperd, groene-koolbladeren, 8 plakken parmaham, 4 plakjes verse eendenlever, versgemalen peper, zout, keukengaren of crepinette(darmnet), boter, voor de saus:, --------------, 15 cl gevogeltefond, 1 dl cream sherry, 15 cl room, 50 gr eendenlever

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2000
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een heerlijk recept dat snel gemaakt is, met daarenboeven een prima saus

INGREDIENTEN

-4 fazantenfilets, -8 struikjes witloof, -1/2 l room, -1 dl wildfond, -1 dl droge witte wijn, -1 eetlepel aalbessengelei, -geklaarde boter, -nootmuskaat, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 1 el. kerrie, 1 kg. witte kool, 250 gr. rookspek, 2 uien, 8 jeneverbessen, 2 tl. tijm, 1 laurierblad, 2 dl. droge witte wijn, peterselie, 50 gr. boter of margarine, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

60 g boter - zout - cayennepeper - 1 bakje rucolacress - 1 eetlepel vloeibare honing - 4 grote stronken witlof - 3 perssinaasappels - 1 pot gevogeltefond (380 ml) - 4 fazantenfilets (circa 100 g per stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een hoofdgerecht dat je grotendeels op voorhand kunt klaarmaken...dus ideaal voor een groot aantal genodigden

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets 4 stronkjes witlof 50 gr boter 400 gr butternut pompoen l wildfond, l gevogeltefond 200 gr boter 8 grote Charlotte aardappelen 1 teentje look, , , Het smaakt nog beter met zelfgemaakte fond !

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm)*1 ui*1 teentje knoflook*4 el. gehakte gember*4 ananasschijven*1 tl. kerrie*2 tl. gemberpoeder*1 dl. apricot brandy*25 gr. boter of margarine*1 el. olijfolie*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 fazantenfilets, 4 stukjes aluminiumfolie (30 * 30 cm), 1 ui, 1 teentje knoflook, 4 el. gehakte gember, 4 ananasschijven, 1 tl. kerrie, 2 tl. gemberpoeder, 1 dl. apricot brandy, 25 gr. boter of margarine, 1 el. olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 fazantenfilets*1 el. kerrie*1 kg. witte kool*250 gr. rookspek*2 uien*8 jeneverbessen*2 tl. tijm*1 laurierblad*2 dl. droge witte wijn*peterselie*50 gr. boter of margarine*zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

4 pers. van "vifke"

INGREDIENTEN

1 kg spruitjes, 4 fazantenfilets, 4 struikjes witloof, 4 stukjes darmnet, boter, fijne suiker, nootmuskaat, peper en zout, , Voor de saus:, , 2 dl wildfond; 1 eetlepel ijskoude boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 700g fazantenfilets (diepvries) - 1,5 appel (bv. Jonagold) - 1,5 dl kalfsfond - 1,5 dl droge sherry - 1 dl room - 1 koffielepel gewone mosterd - 1 eetlepel mosterd "oud recept" - 1,5 eetlepel ciderazijn - 1,5 eetlepel bloemsuiker - sap van 1/2 citroen - 4 eetlepels boter - instantsausbinder - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een feestelijk wildgerecht met een heerlijke saus

INGREDIENTEN

-2 panklare fazantjes of fazantenfilets, -1/4 savooikool, -4 witlof stronkjes, -1 flesje donkere Trappist, -200 ml wildfond, -groene peperbolletjes op sap, -scheut room, -aalbessengelei, -50 g spekreepjes, -muskaatnoot, -tijm, laurier, peper en zout, -pommes rissolees (gebakken aardappelblokjes), -4 peertjes in rode wijn (blik of zelf bereid), --zelfbereide peertjes--, -1/2 fles rode wijn, -1 kaneelstokje, -3 kruidnagels, -250 g suiker, -sap 1 sinaasappel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Mooi wild recept.

INGREDIENTEN

3 stuks Sjalotten, 4 stuks Fazantenkarkassen, 2 deciliter Kippenfond, 100 gr. Knolselderij, 1 takje Tijm, 1 stuk Laurierblad, 3 deciliter Room, 0.50 deciliter Cognac, 8 stuks Schorseneer, 0.50 stuk Citroen, 250 gr. Pastinaak, 1 snufje Zout, 1 snufje Peper, 1 snufje Nootmuskaat, 4 stuks Fazantenfilets, 6 stuks Kastanjechampignons, 1 eetlepel Truffel zomer, 1 klontje Boter, 1 scheut Citroensap, 15 gr. Kaas Parmezaanse, geraspte, 4 takjes Kervel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk gerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

Kruidentuiltje, Ganzenleverpastei 100 gram, Acaciahoning (4 soeplepels), 1 ei, klont boerenboter, bladerdeeg, peper en zout, porto: 2 glazen, witte wijn of schuimwijn: 20 cl, fazantenfilets: 2

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker,gemakkelijk en anders

INGREDIENTEN

1,5 kg.fazantenfilet,500 gram eendenlevermousse,10 sneden Bayonneham,1 klontje boter,peper en zout., Voor de saus:1 1/2 dl.madera-wijn,3 dl.wildfond,3 dl.room., 500 gr.oesterzwammen,boter,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De fijne smaak van de Parmaham, die geaccentueerd wordt door de saliesaus, komt bij het aansnijden vrij....een delicatesse!!!

INGREDIENTEN

-4 fazantenborsten (elk circa 200 g), -4 plakken Parmaham, -12 kleine salieblaadjes, -zout en witte peper, -0,3 dl plantaardige olie, SALIESAUS:, -3 a 5 salieblaadjes met steel, -1/4 liter gevogeltefond, -1 th lepel maizena, -zout en witte peper, -1 scheutje balsamico azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 4 fazantenborsten., * 8 stonkjes witloof., * 150 gr boter., * 1/2 dl porto., * 1/2 liter room., * 2 dl bruine wildjus., * 1 eetlepel graanmosterd., * 4 druivenvladen., * Peper & zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



Een heel origineel wildgerecht met Palmbier.

INGREDIENTEN

2 panklare fazanten - 2 stronken witloof - 3 gekookte varkenspoten - 4 porties aardappenpuree - 500 g boter - 2 dl gevogeltebouillon - 2 fijngehakte sjalotten - 1,5 dl Palmbier - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht Zeeuws Kerstmenu. Let op dag van te voren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 wilde fazanten filets
, 4 el yoghurt
, 2 dl gevogeltebouillon
, 2 steranijs
, 2 kruidnagels
, 1 teen knoflook
, halve ui
, halve rode paprika
, half el paprikapoeder
, half el nootmuskaat
, half el kummel
, half el koriander
, half kaneelstokje
, klontje koude boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 Fazantenborstfilets, 40 gr.gesmolten boter, zout, vers gemalen peper, sap van 1/2 citroen, gersapte schil van 1/2 sinaasappel, 30 g., boter, 2 etl. paneermeel. 1/8 ltr.champagne, (of witte wijn, bijvoorbeeld Bourgogne), 1/8 ltr. kippen- of fazantenbouillon, 4 eetl., slagroom, klein blikje artisjokbodems, 50 g., zachte,gladde wildpate.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies